Priateľ so mnou nechce tráviť Vianoce
Potrebujem počuť váš názor. Som s mojim priateľom už 4 roky a tento rok som zostala úplne sama. Jeden z mojich rodičov zomrel už veľmi dávno a s druhým som musela prerušiť kontakt pretože sa správal násilnícky. Súrodencov nemám. Bývam s mojím priateľom a každé Vianoce trávi čas so svojimi rodičmi a sestrou. A inak tomu nebude ani tento rok. Lenže on nechce aby som trávila Vianoce s ním a jeho rodinou, teda nepovie to priamo ale keď som o tom náhodou hovorila že by som išla k nim cítil sa nepríjemne a bolo mi jasné že nechce aby som išla k nim, pretože im nechce povedať že pochádzam z nestabilnej rodiny a viac menej nemám nikoho. Vyzerá to teda tak že budem v našom spoločnom byte na Vianoce sama. Čo si o tom myslíte? Čo by ste robili na mojom mieste. Vďaka za každý koment.
@elizabet173 ved som napisala ze pravdpodobne a vychadzala som z toho, ze ked su ludia spolu uz 4 roky, tak snad im je dobre vo vztahu obom a teda aspon ja by som ocakavala, ze ma priatel vezme na vianoce k svojej rodine a teda so mnou rata.
Zvazila by som za KOHO ta tvoj priatel povazuje.
Ci za osobu, s ktorou chce travit zvysok zivota alebo za osobu, ktoru odkopne ked najde zenu, ktora ma kompletnu rodinu.
Predsa nie sme v dobe ked sa tvorili pary na zaklade postavenia, este aj Romeo a Julia sa radsej zabili ako byt bez seba kdezto tento ide kazde Vianoce domov, je munjedno akonich travis ty a doma vravi, ze si asi s rodinou alwbo si nechcela. Prist alebono tebe ani nevedia?
A ze by honodhovarali? A on. By sa nechal ukecat? Tak na co ta ma. Aha uz viem... Na sex, pomoc s platenim byvania a asi soma robic vsetky "zenske prace".
Dievca tento chuj ti sebavedomie nezvysi. Normalny chlap svoje dievca predstavi nech je jej pozadie ake je a stoji si za vyberom partnerky nech je aka je vi uz povahovo, inteligencne, financne, rodinne ci výzorom, pretoze na zaklade vsetkeho si chlap ci muz vybera partnera. Ten tvoj sa podla toho co pises s tebou zmieril, ale len do chvile kym nenajde lepsiu, lebo by ho odhovorili! A on by sa nechal!?
A tak sa budes schovavat dalsie 4 roky? A potom ta predstavi a potom sa rozidete ci co? Fakt ma to zaujima. Vasu buducnost ste rozoberali? Po 4 rokoch sa to patrí..
@kobylka123 vôbec neodpovedáš, že prečo ťa vlastne nechce predstaviť rodičom....
To si vydedukovala ty z jeho správania, že ťa nepríjmu do rodiny lebo nemáš kompletnú rodinu, alebo ti to narovinu povedal, že práve pre to ťa nepríjmu?
Nerozumiem tomu vôbec... Čo im vlastne o tebe povedal? Že si len jeho spolubývajúca, alebo čo? to odvtedy ako spolu bývate sa neboli pozrieť u vás v byte ako žije ich syn?
Ahoj,poradim ti to isté co sa pokusam vysvetliť svojej sestre. Ta je s priateľom uz 9 rokov,byvaju od výšky spolu,ale on chce Vianoce tráviť so svojou rodinou a sestra je teda na Vianoce sama s našimi rodičmi.....je to divné a ten chlap s nou absolútne nepočíta do budúcnosti,nemala by s nim ostávať
Vianoce sama isto prezijes a zvladnes. Akurat to nic neriesi.a dalej to bude len trapenie. Ak pritel potrebuje partnerku z dokonalej rodiny nech ju zaxne hladat..ty by si vsak mala hladat niekoho kto ta prijme takuto..toto je len zabity cas..bude to len horsie a horsie.je mozne ze o par rokov napises ze si sama s dietaom na vianice zatial co manzel ide k rodicom..vredy to bude smutne..teraz ti to len otvorilo oci.
@kobylka123 ak fakt nemas kam ísť, skus zistit ci robia vo vašom meste charitativnu veceru a ist tam pomahat.
@erickatt Vďaka skúsim.
@kobylka123 a dovod rozchodu dal aky?
@kobylka123 na Vianoce je osamelých kopec seniorov, keby si sa informovala na miestnom úrade, že či nevedia o niekom, kto by tie sviatky chcel zdieľať s niekym?
Ale inak dobre to skončilo. Nemal tá rad, takto uvoľnil aspoň cestu nejakému mužovi, ktorý si tá bude vážiť a bude tá lubit
@bosorka2302 Že sa necíti slobodne a jeho rodičia by náš vzťah neschválili. Že som moc závislá na ňom.
@kobylka123 mne to tiež príde že ťa nemá rád inak by ho to ani nepadlo.bol by s tebou alebo s vami všetkými
@kobylka123 buď len rada
@kobylka123 ja by som si urobila vianoce sama pre seba, sestra si tak robila pokial byvala v Brne a nemala nikoho a na slovensko sa jej nedalo prist kvoli praci. Urobila si Stedru veceru, kupila si darcek + rozbalila darceky od nas, uvarila si punc, pozerala telku, isla na polnocnu, vecer sa chodila prechadzat vysvietenym mestom a tam spoznala muza ktory sa tiez tak prechadzal a nejako sa dali do reci 🙂
@kobylka123 buď rada že si to riešila a on sa priznal,budeš môcť spoznať niekoho iného ,skús si vyhľadať či niekto napr nehľadá na štedrý deň spoločnosť,raz to dávali že mladí sa tak dávali do skupín napr v ba,slobodni a osameli na sviatky, veľa šťastia
@kobylka123 proosim Ta naozaj nebol z Oravy ten tvoj expriatel? 🙂
@kobylka123 zbytocne to hadze na rodicov. To on sa zobudil, ze ta uz nema rad akurat bol slaboch to ukoncit skor. Dufam, ze si skoro poriesis byvanie bez neho. A sviatky budu novy zaciatok
@bosorka2302 nechápem čo máš stále s tou Oravou. Očividne sú v tomto prípade rodičia iba výhovorka. Orava je normálny kraj a dávno sa tu nežije ako v stredoveku. Keby to bolo tak ako ty píšeš,tak s ňou pred svadbou predsa v spoločnej domácnosti nebýva...veď predsa viera, rodičia a blablabla....a inak Ružomberok od Oravy nie je ďaleko,či to už tak vidno rozdiel v zmýšľaní ludi ?
@ronika19 ved zit spolu mohli vsak jeho rodicia o nej nevedeli ani podla mna..ak chlapik pracuje v ba a ppvoe ze byva sam
@kobylka123 poviem ti z vlastnej skúsenosti. Tiež sme s ex spolu bývali 4 roky, dva predtým sme spolu chodili. Rozišli sme sa keď sme prerábali byt. Tiež sa chcel už dlhšie rozísť, no tiež nevedel ako mi to povedať.... Nakoniec som sa rozišla ja s ním, lebo som cítila, že už niečo medzi nami neklape.... Našla som si podnájom, rok som bývala sama, pretože som bývala cca 200 km od celej mojej rodiny, čiže v tom meste som nikoho iného nemala.
Po roku som sa vrátila do rodného mesta a do pol roka som si našla priateľa, teraz už manžela a máme krásne dve detičky...mala som 30 rokov keď som sa vrátila do rodného mesta.
Všetko zlé je na niečo dobré. Určite si nájdeš niekoho kto si ťa bude vážiť a mať rád takú aká si.... A ty tiež už budeš vedieť čo od partnera čakáš... Posielam ti pozitívnu energiu a verím, že všetko zvládneš s hlavou vztýčenou ❤️
@kobylka123 urcite sa teraz citis hrozne a si z toho vsetkeho nestastna. Zlomil ti srdce a chvilu ti potrva, si ho dat zase dokopy. Ale velke stastie, ze sa konecne vymackol a mozes ist dalej. Chlapovi, s ktorym si budete rozumiet, bude jedno, z akej si rodiny a ci vobec nejaku mas. Najdolezitejsie je, aka si ty a ci sa citi dobre s tebou.
Ak ma on normalnych a ludskych rodicov, prijmu ta a budu k tebe mili.
Tvoje sebavedomie je na tebe. Mala by si byt spokojna sama so sebou, vazit si sama seba a ked si si vedoma dakych nedostatkov (otravna ziarlivost, alebo ze nevies varit, alebo si nespokojna s nadvahou...), no tak na tom makaj!
No a byt na Vianoce sama, je uplne v pohode. Ja som zila v zahranici vyse 10 rokov a viacere som stravila sama, pretoze 24.12. sa normalne chodilo do roboty. Je velmi vela krajin, kde sa Vianoce neoslavuju a neprezivaju, ako u nas.
Navod na pohodicku: kup a uvar si dobroty, ktore mas velmi rada a uzivaj si telku bez dohadovania sa o programe s niekym inym! Chod na FB a na zoznamky a pozri skupiny pre singles. Ak hovoris anglicky, najdi aj take a isto najdes kopec ludi, co chatuju a bavia sa spolu na webe. Mozno niektorich aj v buducnu stretnes 🙂
Vianoce sama so sebou su uplne v pohode. Pre nasu maticku zem je to den, ako kazdy iny. Drz sa!
@kobylka123 a ty bývaš vo svojom?
@kobylka123 Ahoj 🙂 Šla som reagovať na tému a uvidela som "rozuzlenie". Verím, že teraz je to ťažké, osobne ta nepoznám, no z toho co/ako píšeš, pôsobíš ako silná žena. Ja som s mužom 9 rokov, u jeho rodiny sme neboli na Vianoce nikdy, u mojej trávime každé Vianoce. Dôvody sú však iné. Keby so mnou partner nechce tráviť sviatky, tak by mi veru začala blikať kontrolka. Neviem, koľko máš rokov, no to je v zásade jedno a verím, že ťa čaká nový začiatok niečoho ooooveľa lepšieho ❤️
@kobylka123 ako to dopadlo nakoniec? 🙂

@elizabet173 mna zas zaraza ze ona vobec rozmysla ze bude sama na Vianoce , ze to zvladne. On podla mna doma povie ze frajerka sla k svojej rodine a hotovo.