Priateľ tvrdí, že sa nemám zaujímať o jeho financie. Vraj nie som jeho žena

29. dec 2021

Dobrý deň.. S priateľom som vyše roka a on tvrdí že niesom jeho žena, nemám sa zaujímať o jeho financie ani o nič čo, šaty týka jeho súkromia keďže som len jeho '' frajerka ''
Nežijeme spolu, sme spolu 3x do týždňa. Stretávame sa len vonku. A občas u neho doma ale neprespavam tam.
Je vôbec normálne, že on ma neberie ako svoju ženu a nemám právo na nič súkromné?

mamamasama
29. dec 2021

No ved nie si jeho žena. A podľa toho, čo čítam ani nikdy nebudeš. Na tvojom mieste nestrácam čas.

kiwi3
29. dec 2021

neviem, ako velmi si sa zaujimala o jeho financie, resp. co sa pod tym mysli 🙂... ale ak sa nemas zaujimat ani o jeho sukromie, co sipim, ze ti nic zavaznejsie intimne zo svojho zivota nechce zdelit, tak je jasne, ze to s tebou velmi vazne do buducnosti nemysli. nechava si riadne zadne vrata. asi by sa mi to na tvojom mieste nepacilo a zvazila, ci to ma zmysel.

jaskolka
29. dec 2021

Tak z jeho pohľadu to je "normálne", on ta neberie ako vážny vzťah, ako dôležitu osobu.
Premysli si či s nim chceš strácať čas, lebo pochybujem, že toto sa zmení.. Ty skrátka si (a na 99%)aj budeš vždy len "frajerka" teda nikto podstatný.
Si len jeho momentálna osoba na sex aby nebol sám a keď príde niekto dôležitejsi, tak nebudeš už ani to...

0silvia0
29. dec 2021

Ake financne informacie ta zaujimali? Mozno si kladla naozaj nevhodne otazky...

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diusqa761
29. dec 2021

Tiež nerozumiem keď spolu ani nežijete / nebývate aké otázky si mu dala ohľadom financií ? Predsa ak spolu nebývate tak nemáš dôvod sa mu starať do financií. Tiež keby som chodila iba 2 alebo 3 x do týždňa s niekým na rande by som sa necítila dobre keby strkal nos do mojich financií. Iné je keby spolu bývate , tým pádom spolu hospodárite a iné keď sa pár krát iba stretnete. Myslím že si kládla nevhodné otázky , preto taká reakcia.

kayyaa
29. dec 2021

Tak iste ze to je normalne, ved nie si jeho zena.
Otazne vsak je, ci to tebe vyhovuje. Zrejme nie.
Tak asi len najst chlapa, ktory ta za zenu chciet bude.

autor
29. dec 2021

@0silvia0 no dostal výplatu 2200 eur a ja som sa ho opýtala po týždni koľko peňazí je ešte na účte.
A on povedal sumu 800€ to znamená ze za týždeň minul 1400 € a samozrejme ze som sa opýtal kam dal taku sumu peňazí keďže ti nieje mala suma...
Že odišli, proste odišli a nemám sa starať kam a prečo lebo niesom jeho manželka.
Doteraz, nikdy nebol problém stým že sa bavíme o peniazoch vzdy to bola otvorená téma nikdy sme pred sebou nič netajil..

vroni
29. dec 2021

No, povedal ti jasne, kde je tvoje miesto. Po roku spolu nezijete, stretávate sa len párkrát do týždňa, nezdielate spolu žiadne súkromie, nie si jeho žena a ani len ta frajerka, si len madrac s končiacou spotrebnou dobou. Po takomto zhodnotení nášho vzťahu by som pre pána mala len označenie bývalý.

simca06022011
29. dec 2021

no ved tak ma pravdu, jeho zena nie si, preco by ta tak mal brat. V podstate rok spolu randite, 3x do tyzdna a dost. nepotrebujes ani vediet nic o jeho financiach a podobne, preco? na co? Bezne o veciach akych komunikujete, lebo zase aby mi frajer povedal, ze nemam pravo vedeit nieco z jeho sukromia, tak to by rychlo skoncilo... realne nikdy som sa chlapa nic ohladom financii nepytala :D tak neviem... uz ked sme spolu zili, tak sme vedeli, kedze ucty sa platili. Ale v tvojom pripade mi to pride divne. Uz to je dost, ze vies aku mal vyplatu a co je teba do toho co mu ostalo po tyzdni ? :D ta odpoved ti moze akurat ukazat ze mozno rozhadzuje peniaze a nechce povedat, mozno stavkuje, mozno daruje rodine... mozno ma inu frajerku :D nik nevie, ale vesat na nos ti to nemusi

zuzanockamt
29. dec 2021

Autorka: Pravdepodobne si pre neho len spoločníčka na voľné chvíle, takže áno, má pravdu, do jeho vecí sa nemáš čo starať. Máš dve možnosti - buď budeš hrať aj naďalej túto hru, ak z toho profituješ, alebo sa rozídete a nájdeš si niekoho iného. Záleží ako si nastavená-či chceš vzťah, alebo benefity.

mamamasama
29. dec 2021

Hahaha. 😂 Tak mozno dal 1400 za prsten. A este ked zadrel to s tym manzelstvom. Neviem ako si rozumiete, ale co ty vies. Poznas ho lepsie ako my.

somtunovaa
29. dec 2021

Podľa mna bolo nevhodne od teba pýtať sa na to a jeho reakcii rozumiem. Keby ze sa mna opýta môj priateľ s ktorým som rok, kde dávam peniaze asi by som ostala stať otvorenou hubou v úžase že čo si to dovoľuje. Sú to jeho peniaze, nie vaše spoločne, a je len a len jeho vec kde ich minul.

0silvia0
29. dec 2021

Tak ma pocit, ze sa nominujes do role jeho manzelky a uz kontrolujes jeho financie. On sa ta tiez pyta kolko mas na ucte a kolko minas?
No a vadi mu to evidentne...
Ja by som po roku chodenia taketo otazky urcite nedavala, mne to pripada nevhodne...

zuzanockamt
29. dec 2021

Autorka: A prečo si riešila, kam išli jeho peniaze? On sa tiež zaujíma o tvoje pohyby na účte?

cacianka
29. dec 2021

Tak toto bliká maják ako svet
Keďže ste takéto témy už preberali a teraz na bežné konverzačné otázky takto vyskakuje, by som veľmi zvážila či je toto vhodný priateľ.
Táto téma sa dala kľudne komunikovať,
lebo ak nie si zlatokopka tak by nemal mať problém ti normálne odpovedať, aj keby ti nemusel urobiť vyúčtovanie do eura

sovica
29. dec 2021

Nie si jeho žena, si jeho priateľka. Aj to asi len priateľka s "výhodami". Zdieľa s tebou sex, ale nič inšie s tebou zdieľať nechce. V preklade to znamená, že keby sa vyskytla v dohľade nejaká iná - pre neho lepšia, krajšia, múdrejšia, bohatšia atď. (dosaď si, čo chceš), asi by ťa neváhal rýchlo vymeniť za iný objekt. Zišla by som z kratšej cesty. Ako napísali kočky vyššie, jeho ženou resp. manželkou pravdepodobne nikdy nebudeš.
Čo sa týka financií, nežijete spolu, takže by som sa mu do jeho financií nestarala, ani by som mu nekládla nevhodné otázky. Iné by bolo, keby ste spolu žili v jednej domácnosti a na čas by neplatil polku nájomného a neprispieval by polovicou na stravu.

angela85
29. dec 2021

Bože,ja som ešte veľmi dlho nekladla, svojmu už teraz muzovi, takéto otázky. Koľko zarába, kde míňa peniaze,kolko za čo platí. A tiež mal motorku a tiež vedel minút razom veľa peňazí na výbavu. Ani ty nemusíš vedieť na čo on mi a svoje peniaze. Možno má nejaký koníček minul na to veľa peňazí a nechce aby si to ty riešila. Možno má nejakú pôžičku,voľačo veľké kúpil, požičal niekomu a proste sa o Tom s tebou nechce baviť.

anina2326
29. dec 2021

Prepáč ale podľa tohto tá nemá za nič nie si ani frajerka a žena uz absolútne nie :.. ste spolu rok .. a áni u neho neprespavas? Stretávať sa 3x do týždňa … to neni vzťah to ta má len na sex podľa tohto .. nestrácaj s ním čas …

janetinka27
29. dec 2021

tazko povedat, my nevieme ako inak spolu vychadzate, do coho vsetkeho vidis, kam ta pusti. ani to, ci ste sa niekedy bavili o buducnosti atd.
ci to bolo iba prvykrat, ze ta proste odbil, lebo ti to nechcel vysvetlovat, alebo ci to myslel vazne, ze naozaj sa nemas do toho starat a ze ta do tejto oblasti ani nepusti. tu sa tazko dedukuje. ked je clovek nahnevany/v strese, moze povedat nieco inak ako inokedy, my nevieme, co bolo za tym a co teraz dalej. musite si to vykomunikovat vy a ty sama sa musis vediet rozhodnut, ci si s nim spokojna ci nie, ci to bolo vyslovene len v strese alebo je k tebe taky celkovo

angela85
29. dec 2021

A za to sa nemusíš cítiť menejcenna, či všelijaké nekalosti si o Tom myslieť. Možno tiež ešte ani on nevie či s tebou zostarne,ja som si pri svojom nebola istá ešte ani po dvoch rokoch 🤣. Potom sa to nejako zomlelo a za ďalšie dva roky sme už žili spolu a čakali dieťa. Vzťah po roku nemusí ešte nič znamenať

ivik4
29. dec 2021

Komenty necitam ale mam pocit ze Ta nemiluje dostatocne na to aby si Ta viac pripustil k telu. Jeho zena podla mna nikdy ani nebudes, uz teraz je to katastrofa taketo spravanie

diewcatqoo
29. dec 2021

A nema nahodou doma nejaku zenu? 🤔

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarka26011
29. dec 2021

😂😂😂😂😂😂😂😂😂 UTEKAJ DIEVČA 😂😂

kiwi3
29. dec 2021

@somtunovaa az tak celkom by som nesuhlasila. keby moj frajer minul za tyzden 1400 eur, asi by ma to tiez zaujimalo kde, aby som sa mohla rozhodnut, ci sa nestane mojim ex.
ono to totiz vyzera na nieco fakt blbe typu automaty alebo lahke zeny, ked este takto reaguje. keby to bolo na liecbu chorych pribuznych, asi by to nebol taky problem vyzradit.

sima338
29. dec 2021

No takto...tiež mám partnera, sme spolu necelý pokrok, od začiatku mi povedal, že nechce, aby som sa starala do jeho práce, resp. podnikania. Ok, nestarám sa, netuším, koľko mesačne zarobí, koľko z toho minie, odloží, atď. Nevadí mi to, lebo nežijeme v spoločnej domácnosti a ja mu tiež na nos nevešiam, koľko zarobím, koľko miniem, koľko mám na účte a pod. Na druhej strane, viem, že je rozvedený ako ja, má dieťa zo vzťahu predtým ako ja, naše deti sme navzájom už videli, spoznali, viem, kde býva, kde majú firmu, viem už pomerne dosť o vzťahoch z jeho rodiny, ale financie tiež zatiaľ nie sú naša téma, prišlo by mi zatiaľ blbé sa spýtať, koľko zarabá. No ten tvoj, tam bude toho tajomna až nejako priveľa, toto nie je o financiach, ale o tom, že ti účelne nechce hovoriť rôzne veci.

emalka
29. dec 2021

Na vyplatu sa nepytam mojho muza ani po 11 rokoch, nieto este po roku chodenia.
Ak ti jeho reakcia nesedi lebo ste zvykli byt doteraz otvoreni v tychto temach tak sa ho na to rovno opytaj. Mozno mu to liezlo doteraz na nervy a vypenil, mozno niekomu pozical a nechce to riesit 🤷‍♀️

ivik4
29. dec 2021

Ejha , no ja som o muzovej vyplate vedela od zaciatku nasho vztahu🤭. Ale tu je skor problem ze tak hnusne reaguje

livka283
29. dec 2021

Mne by to vadilo, chcem mať prehľad, nemám problém ukázať svoje výpisy...ak máš dojem, že to môže byť vážnejší vzťah, prečo by si nemala chcieť vedieť ako vie hospodáriť? Zabezpečiť rodinu.On evidentne nemá záujem. Ja som s mojím druhým mužom len rok aj niečo....nemal nikdy problém sa so mnou od začiatku baviť otvorene o súkromnom účte ani o podnikaní...spolu sme poriešili veľa, lebo chcel... Ale ako píšu vyššie, skôr ťa nechce pustiť ďalej a jasne ti ukázal hranicu.Ja by som sa točila na opätku od neho