icon

Priateľ veľa pije a nechce si priznať problém

tinka1234567
22. apr 2019

Prosím poraďte mi, som bezradna.. Viem co by som mala urobiť ale nejak to nedokážem. Som s priateľom viac ako sa rokov a dosť pije. Na začiatku som to nejak neriešila bola som mlada a myslela som ze je to len dočasne.. Každy víkend od rána do večera pije pivo.. Ešte len v piatok po práci si ich kúpi asi 10 a takto to pokračuje aj sobotu aj nedeľu... Už sa aj stalo ze kvôli tomu nešiel ani do prace.. Počas týždňa je to fajn, snaží sa, vja idem napríklad cvičiť on uprace, vyperie a navarí...ale aj tak každý deň musí mať aspoň jedno pivo, niekedy na moje naliehanie si dá deň dva bez.. Neprizná a si ze ma problém... Ľúbim ho a je ťažké odísť ale čím ďalej tým viac už na to nemám nervy...

Strana
z2
hyta
25. apr 2019

Tu veľa možností nemáš.Najrozumnejšie by bolo zutekať od neho, kým nemáte dieťa.Rozumiem že ho ľúbiš, tak skús mu dať obrazne povedané nôž na krk.Daj mu na výber, buď pôjde na liečenie, alebo sa rozídete. V tomto musíš byť nekompromisná,ak si nechceš zbabrať život. Vieš koľko krát spala moja suseda u nás i s vyklepanou malou dcérkou? Lebo jej muž pil, mal frajerky a len sa to zhoršovalo....až dieťa bolo neurotické, ona ochorela zo stresov na štítnu žľazu, tak sa rozviedla.Alkoholik bude mať vždy pocit že nemá problém, nevidí, že ho má a veľký.

cacianka
30. apr 2019

poznám komunitu liečených alkoholikov - mám medzi nimi veľa kamarátov, občas chodím na ich stretnutia, kde chodia aj lekári a tak som sa aj veľa dozvedela o tejto problematike. a k tomu som mala alkoholika aj v blízkej rodine.
nepoviem že si dať dobré chladené po ťažšej práci, podvečer po horúčave, na trávenie, no stačí jedno, alebo s 0% nie 10 !!!! on si dáva na udržanie hladinky alkoholu a celý deň a to je už závislosť.
pivo je alkohol, a dosť utlmujúci (chmel) , ked stiahne 10 fliaš/plechoviek po 500ml ved to je 2,5 litra. teraz neviem porovnávacie tabuľky koľko je to v prepočte na tvrdé alebo víno, ale je to porovnateľné akoby si dal napr. 1/2l tvrdého alebo 1,5l vína.
pivo máme akceptovať, víno a tvrdé už nie, ale ved to je to isté !
tak ked ty máš problém, on nie nech ukáže pár mesiacov že si nedá ani jedno. ved je mnoho alternatív ako zahasiť smäd, ľadový čaj, kofola, limonády s bylinkami.
ak stále bude trvať na svojom a len sľubovať, nie je o čom....
porieš si lacné bývanie, veci si nejaké zober a adios alkoholikus !

lulu1812
30. apr 2019

Zazila som si to. Dva tri dni sa drzal a znovu a komentar ako vsak je teplo od smadu...nezmeni sa stale to bude dokola to iste budes cakat a nic z toho. Zacni od seba 😉 ja som zacala a som 2roky stastne rozvedena

danielahamar
30. apr 2019

@oliolijanka akože máš palec hore, toto by som mala niekomu poslat😁, len asi by ma už zabili 😁

Strana
z2