icon

Priateľka neakceptuje vlastný voľný čas

michal3691
24. jan 2019

Nechcem radu ani nic , len chcem priatelke dokazat ze vo vztahu volny cas ma byt nieje to o tom ze sme my ale ja a ty a nas cas sa len prelina do my . Ide o to ze kym sme spolu nebyvali tak ist s priatelkou von alebo byt s nou bolo prave to prelinanie mojho a jej casu do nasho spolocneho casu . Teraz ked spolu byvame frajerka nevie pochopit ze to ze spolu byvame neznamena ze sa venujeme sebe 24/7 ja predsa nezijem pre nu ale s nou a to je velky rozdiel . ak teda chcem hrat budem hrat . ak chcem ist von pojdem von byvam s priatelkou niesom v base co si o tom myslite ?

fokuska
24. jan 2019

@michal3691 Aky je podla teba idealny pomer casu, ktory by ste mali travit spolu a kolko by ste mali travit kazdy svojimi zalubami?

Vacsina dvojic, ktore su zamilovane chcu spolu travit co najviac casu. Cize bud nieco aktivne, alebo oddychove - ale neoddychuju od seba navzajom, oddychuju spolu.
Cize ako spominas zahradka, huby, ist von - vacsina to robi spolu, zoznamia sa navzjaom so svojimi partiami, kamaratmi. A raz za cas idu aj samostatne,

U teba nerozumiem ako si predstavujes bezne straveny den? Lebo ked ste doteraz mali rande tak 2-3x za tyzden a zvysok casu si si vyplnal svojimi aktivitami, tak asi chces aby to tak ostalo. Lenze priatelka od spolocneho byvania asi cakala aj ovela viac spolocne straveneho casu.

janinka007
24. jan 2019

@lilitela škoda s ním debatovať, chcela som mu odporučiť, aby si kúpil psa, ale aj ten by pri ňom trpel. Nechápem, načo mu je tá frajerka, kedy s ňou chce vlastne tráviť čas. A to ja som človek, ktorý má veeeľa priestoru na sebarealizáciu a na vlastné záujmy, ale ked on už na začiatku vzťahu sa snaží uchodiť, tak neviem, no...

danyb
24. jan 2019

dosť infantilné riešenie dokazovať priateľke že máš pravdu, tým že sa pýtaš na názor cudzích žien na modrom koňovi a tým jej chceš dokázať že máš pravdu...
byť tvojou priateľkou asi už so mnou nebývaš.. a si môj bývalý... 🙂 problémy si majú partneri v prvom rade riešiť medzi sebou..
z tvojho príspevku mi bohužiaľ vyplýva, že si chceš naďalej užívať slobodu, teda chodiť kam chceš a kedy chceš.. je to v pohode, ale potom je tvoja partnerka len tvoja spolubývajúca a nie priateľka..
samozrejme zastávam názor, že každý má mať čas aj pre seba a svoje záľuby ale rozhodne nie tak, že robím si čo chcem a teba do toho nič.. ste pár? alebo nie?
môj muž chodí pravidelne s kamarátmi aj niekoľkokrát do týždňa, ale viem kde je a s kým a plne mu dôverujem.. a ak by som vtedy práve chcela byť s ním, tak by dal prednosť vždy mne..
každý máme aj svoj život ale nie na úkor druhého, vieme o druhom všetko a dôverujeme si, to je základ.. a pravidlom by malo byť to že nikdy nerobím druhému nič, čo by som nechcel aby robil on mne ako aj čo by mu mohlo ublížiť..
tebe by som po týchto riadkoch asi nedôverovala a dosť by ma urazilo, že mi chceš dokazovať niečo prostredníctvom cudzích žien na mamičkovskom fóre...

katka0905
24. jan 2019

@michal3691 to je hrozné, mne by to išlo na nervy, keby som sa musela niekomu dospelému takto "venovať". Čo je ona, malé dieťa? My sa s partnerom rozprávame alebo "venujeme" sebe, keď máme obaja chuť. Vo vzťahu má byť sloboda a prirodzená chuť byť s tým druhým, ináč je to násilné a zabíja to lásku. Môj názor. Aj keď myslím si, že v temer každom vzťahu je jeden práve ten, komu chýba pozornosť a druhý, koho to otravuje 😉

amelia000
24. jan 2019

@michal3691 a ty nahodou niesi moj priatel? 😂

lenkakravcova
24. jan 2019

@michal3691 Vyzeráš na chlapa, ktorý je vlastne chlapcom..chceš mať priateľku = navarene, vyprate, a sex večer, a inak - nech si robí čo chce, a nech ťa ideálne neotravuje.
Takže - ak to chceš takto, tak si zaplať upratovačku a prostitútku..
Ak chceš ženu, tak sa k nej správaj ako k žene.

0izidora0
24. jan 2019

Myslim si,ze by si ju mal na rukach nosit.Dakovat bohu ,ze ta miluje takeho aky si. No otazne je dokedy. Neda sa stale tahat za kratsi koniec,ona na to casom pride. Taketo veci zakladne nevies? Ci vies a je ti to jedno? Na co si vstupoval do vztahu,ked si v nom iba ty? Nie my? Uz ste vy...nie ty a ona.

tatisna
25. jan 2019

Podľa mňa si ešte nezrelých na spoločné bývanie...a napísať, že nezijes pre ňu (iba s ňou), to mi príde kruté...ale zas nepoznám ju, ak je takazavisla na Tebe, prečo si na to neprišiel ešte pred nasťahovanie spolu?

lilitela
26. jan 2019

Ja osobne som mala situaciu, ze sme sa s muzom zoznamili, ked ja som uz robila, on studoval, mal po skole viac volneho casu nez ja, co som robila do 18,00. Takze sa stihol povenovat aj konickom, aj chcel byt denne so mnou. Ja som si ani neuvedomila, ako som pustila k vode svoje kamosky, svoje konicky. Zamilovanym je spolu dobre. Po troch rokoch zacal robit, zacali sme spolu byvat a cuduj sa svete, stale sa chcel tri hodky venovat svojim konickom, samozrejme, potom sa chcel o osmej najest, pomilovat a spinkat. Horkotazko sa chytil domacich prac (ved doma upratovala mama) a ja som mala neskutocny problem, co s tym volnym casom, sice som si nieco nasla, ale uz to nebolo take spontanne ako predosle priatelstva, ktore si zatial poriesili svoj zivot. Najviac ma bolelo to uvedomenie, ze kym mal cas na seba aj mna, tak ok, ale ked uz bolo casu menej, radsej sa rozhodol pre konicky. On si pochopitelne absolutne neuvedomoval, co nastalo. A samozrejme, ja som nebola zvyknuta zit v spine, v kazdej normalne rodine sa 1x tyzdenne uprace a vyvalit si rit, aby som sa mohla zahrat counterstrike?
Preto ked citam argumetny, ze on nepotrbuje mat navarene, on nepotrbuje mat poupratovane - jasne - nechce to mat kvoli tym vycitkam, radsej bude zit ako student, nez by mal upustit od svojich chlapcenskych navykov. lenze vztah sa ma posuvat.
Nechcem ta sudit, proste odporucam si najst taku istu babu, aky si ty, aby ste si rozumeli.

shilla23
26. jan 2019

No mne to tiez pride kamos ze ty sa nechces viazat ale chces dievca ku ktoremu si vecer lahnes, ona ti roztiahne idealne nohy kedy ty chces a samozrejme ,chod domacnosti zvlada bezproblemov sama... toto vsetko som vycitila z tvojich sprav a odpovedi.. vzhladom k tomu ze bolo spomenute "hrat sa" niekolko krat tak mam presnu predstavu o tom ako to u vas vyzera takeho som jedneho poznala.. netvrdim samozrejme, kazdy ma svoje hobby a treba sa v nom podporovat, ale v ramci zdraveho rozumu..keby som mala chlapa co by mi daval takyto harmonogram kedy presne sa mne bude venovat by som ho uz davno do riti nakopala .. z teba je citit ze frajerka proforma aby bola

laska201
26. jan 2019

Dalsi vztah kde ona caka ze chlap sa zmeni on si chce uzivat.nahodne tehu zena opet dufa ze sa zmeni.dieta sa narodi muz bude stale este viac utekat.zena zufala bude pisat n a mk.Dosrate 3 zivoty.Ludia uvazujte pred vztahom pred velkymi krokmi.

acmvm
27. jan 2019

Myslím si, že to máš trochu pomýlené. Už prvý odsek o tom, že ste ty a ona a nie Vy, to je podľa mňa zásadná chyba v uvažovaní. Keby si šiel bývať s kamarátom či kamarátkou tak v poriadku, ste spolubývajúci, ale keď ideš bývať s priateľkou tak automaticky je to už MY. Jeden z tých dvoch od spoločného bývania očakáva, že vzťah sa posúva ďalej. Je to záväzok a to už naozaj prestávajú časy ako keď si sa stretol s priateľkou 3 x do týždňa, cez víkend ti dala a zvyšok času si si robil čo chcel. Ak toto chceš a takto ti to vyhovuje, prečo si išiel do spoločného bývania ak na to nie si zrelý?

Aj my dvaja máme každý svoje koníčky a trávime voľný čas aj individuálne, jeden ide plávať, druhý doma cvičí posilňuje, číta knihu, jeden je na tablete, druhý na počítači či už hry alebo kupujem aj hodiny niečo na aliexprese, idem s kamarátkou lyžovať, cez víkend ideme jeden deň k našim na záhradku na chalupu. Ale tieto individuálne aktivity vyplynú tak automaticky, jedného baví toto druhého niečo iné, rešpektujeme sa navzájom.
Ale aby jeden z partnerov určil tomu druhému, že každý deň chcem 2 hodiny sám osamote bez vyrušovania a cez víkend jeden deň sám úplne, tak to je teda poriadne cez čiaru.
Koľko reálne času ste spolu ak uvažujem, že pracujete? Pri rannej pracovnej dobe, ste doma o 17-tej, príprava na spanie o 22 hod. To je 5 hodín, - 2 hodiny domáce práce nakupovanie varenie bežné záležitosti, zostávajú 3 hodiny a z tých 3 hodín ty požaduješ 2 hodiny nevyrušovania. A cez víkend keď môžete spolu tráviť spoločný čas či už na turistiku, šport, práca v záhrade okolo domu, tak ty ideš na celý deň preč.
Ako fakt, prečo si išiel do spoločného bývania?

lilitela
27. jan 2019

@laska201 Pokial jej to on narovinu povie, tak to je fajn, este s tym mozu nieco robit, bud sa rozist, alebo prehodnotit "pravidla". Ak je to ale tak, ako bolo u nas, ze si on ani nedokazal priznat, ze sa sprava nekorektne a detinsky, ale cez to vsetko sa nechce zmenit, ani rozist, iba slubuje, pripadne dokaze zenu spracovat tak, aby sa nakoniec ona citila blbo, ze ma nejake emocionalne potreby, tak to je pruser, v takom vztahu tazko dojde k uvedomeniu, lebo tam nie je pravda a uprimnost.

soleil001
28. jan 2019

Myslim ze keby ju mal rad a zalezalo mu na nej tak takuto sprostu temu nezalozi. To je tazko ked je clovek sebec a zalezi mu predovsetkym na sebe a na druheho nehladi.urob si laskavost a nemaj deti. koniec koncov pre teba je vhodny jedine mama hotel a prilezitostny sex...

mladenca
28. jan 2019

@lilitela len mi toto vysvetli, ze ako chlapi dokazu urobit to, ze napokon sa previnilo citi ta zena, jak to robia ti chlapi???

soleil001
28. jan 2019

@mladenca to maju vstepene v sebe.tak ako sebectvo ;)

lilitela
28. jan 2019

@mladenca Asi nam nerozumeju. Predsa len, oni nie su tak citovo zalozeni. A zalezi samozrejme aj od zeny, ci je citlivejsia, alebo skor taka otrlejsia. Ja som bola vzdy citliva. Ja ked som sa postazovala, ze mne ublizuje, ze ma nebere vazne a nedodrzi slovo a ani po tyzdni neumyje riady po vikendovom obede (ja som varila, on mal umyvat podla dohody), tak vzdy sa nasli argumenty, ako: ved to pocka, a PRECO mi to vadi, ved casu dost, a ved to som ja stanovila take pravidlo (on nevymyslel nic), a jemu to nevadi takto, a jeho to nebavi, a on nema cas. Ja som nevedela co robit, priznam sa, lebo ked som si zvazila niektore jeho arguemtny, tak som si pomyslela, ze ma mozno pravdu (aj ked som citila, ze to nie je ok), alebo som sa citila previnilo, ved naozaj som ja prisla s tym pravidlom (kedze on neprisiel s nicim), a chudaka ho buzerujem, nahanam, nenecham dychat - presne ako tento mlady muz. Proste som sa nakoniec citila ja blbo a to sa v tom vztahu hromadilo. Ked som citila, ze je toho vela a chcem odist, rozist sa, tak prisli vycitky, najprv od neho, potom v mojom svedomi - to sa fakt chces rozist kvoli takej blbosti? Ved on ma kopec inych dobrych vlastnosti, nie? No tak umyjem ten riad ja.
Myslim ze zalezi z akeho prostredia clovek vyjde- moja mama bola rozvedena, vsetko musela urobit sama, takze som tak dopadla aj ja, nejako som okopirovala jej rolu, hoci som citila, ze tu je rozdiel, moja mama bola rozvedena, ja nie som. A dnes uz muzi nerobia tie standardne chlapske veci. Ja som dokonca mala zoznam chlapskych veci, co som od neho potrebovala porobit, a ani to neurobil, ako nejake drobne opravy v domacnosti a tak. Netrvdim ze bol vyslovene lenivy, to nie, akurat jeho laska bola sebecka, ako pise baba par riadkov nad nami. A dalsi level bol, ze tuna baby pisu, ze ked poprosia muza nieco a on umyselne dlhsiu dobu bezdovodne neurobi, tak sa zacnu spravat rovnako, ako ze neoperu, odflaknu varenie, prip. nenavaria a tak. A ti chlapi si uvedmia co spravili a napravia chybu. Ale u nas mame "bezchybneho" muza doma. Ja ked som si prvykrat otvorila usta, slusne, ze toto a toto sa mi nepaci (pohodene pouzite ponozky), oddnes to uz nebudem robit, rob to sam, tak to samozrejme nerobil, zrazu zistil ze nema co nosit, lebo som prala iba co bolo v pradlovom kosi, tak som si vypocula. Ale nie krik a nadavky. To su sofistikovane argumenty, ako "no boze, tak som si nevsimol, zabudol, a to je taky problem to hodit do kosa, (darmo som sa ho pytala to iste, to zase zahlasil, ze si to neuvedomil), nevsimol, ale ja ano a aj tak som to nevzdvihla, cize ja som to odignorovala umyselne, on nie; a kolko veci on tu doma robi po mne (to uz bol vrchol, akoze mal asi na mysli, ze po jedle mi odniesol tanier, ktory by som si urcite odniesla sama, nenechala by som ho na stole), a taketo vycitave pripomienky.
Ja verim tomu, ze on to robi podvedome, ze je nauceny na to s prepacenim srat, nema zautomatizovane tie ritualy a teda defacto to nerobi naschval a fakt sa asi citi ukrivdeny, ze som mu tie ponozky nepozbierala a urazeny. Neviem ci je horsi sebec, manipulator, alebo takato ukrivdena "obet".

michal3691
autor
28. jan 2019

@soleil001 hlupa tupka bude posudzovat to aky som a co mi treba

ukulela
28. jan 2019

@michal3691 robis si prdel z dobrych rad ... ja som rada, ked moj chlap ide za kamosom, ked idu aj niekde, kde ja ist nechcem/nemozem (napr ja nelyzujem - tak ho vyhanam) ... ale keby mi v case zacinajuceho spolocneho byvania a zalaskovaneho vztahu chlap povedal, ze on potrebuje denne 2 hodiny a jeden den vikendu len pre seba sameho - tak ten vztah asi dalej nebudujeme. v praci je clovek bezne do stvrtej, piatej. potom domov, cestpou daky nakup, mozno aj veceru pripravit, upratat a mas 6-7 hod. a potom mozes ist na dve hodky von - a ked prides domov o deviatej, cakas, ze ti zatancuje tanecek v neglize od samej radosti, ze ma vztah, no s chlapom nie je?
... ach jo, teraz vidim hore argument, ze perie pracka - tam konci moja diskusia. ty nechces priatelku a nechces budovat vztah, ty chces spolubyvajucu s vyhodami. howg.

soleil001
28. jan 2019

@michal3691 taky ako ty ma urcite urazi... hahaha. Chod sa hrat tu svoju hru...alebo na "behacku" von...ako ostatne deti

soleil001
28. jan 2019

Kam sa podeli muzi neviem.Kdeze by sa to osamostatnilo. Chlapci na intraku este aj spodky vlacia domov. Potom rovno s frajerkou do bytu. A full servis aby bol, vzdy oprate,ozehlene,upratane,nakupene...lebo to je vraj zenska robota. A co robia oni? Aj tu posranu ziarovku si zena vymeni sama.Raz za uhorsky rok mozno umyju riad aj to vynucuju pochvalu. A cas pre seba musi byt. Videohry,pc, ,telka,zajst si na futbal,na pivo.Zena musi vsetko aj do roboty chodit aj o chlapa sa starat aj o domacnost aj o deti a polovicka ma na haku. Ako chodte do pecka vsetci neschopaci lenivi soplavi.Vyprasit vas na vojencinu a na intrak aapon 1000km daleko aby ste sa naucili vazit si zenu...

michal3691
autor
28. jan 2019

@soleil001 ta ked ta nezaujmam vobec nereaguj

michal3691
autor
28. jan 2019

@soleil001samostatnost definujes ako ? oprate ozehlene ? operie pracka to mu nechapes normalne je taka biela krabicka do ktorej das veci a ona to operie za to ze ty chodis na potok rajbat ja nemozem . zehlit nepotrebujem naco ? poriadok je pre tych co nevedia s volnym casom. no ja nakupujem raz za tyzden aby som to nemusel robit kazdy den . ps neuveris aj na riad je biela skrynka ktora ho umyje .

titla
28. jan 2019

@michal3691 Asi máte pračku, ktorá všetko prádlo pred praním z koša vytriedi, potom ho vyvesí, zloží a samé sa poskladané ocitne v skrini. Aj ponožky popáruje... Super spotrebič máte. Ešte poprosím recenziu kde ste kúpili.
Predpokladám, že aj umývačka a sama naloží a vyloží, vysávač vysáva sám od seba, mop máte automatický, aj prachovky a o tom že kuchyňa, kúpeľňa a WC sú samočistiace ani nehovorím...

shilla23
28. jan 2019

@michal3691 aj robiticky vycavac mate, aj upratovacku na prach a podlahu a aj nasklada sa do skrine to pradlo rovno z pracky uz ususene lebo ved urcite mate aj susicku zabudovanu v pracke ved kto by to prehodil z pracky do susicky a aby som nezabudla umyvacka riadu ma zabudovanu ruku ktora cisty riad schova do skrinky.. ja by som chcela tiez taku roboticku domacnost..😃😃😃 boze ty ze mas 33rokov

shilla23
28. jan 2019

@titla hahaha kolko zien by si prialo priatela ktory to vie takto zariadit ze zena nemusi ani prstom pohnut doma😃😃😃

michal3691
autor
28. jan 2019

@titla vysavac ? mop? to su veci co robim raz mesiac

shilla23
28. jan 2019

@michal3691 😄😄😄😄😄

sashabb
28. jan 2019

@michal3691 ty vysávaš raz za mesiac ano? a tie ostatné dni sa to urobí samo alebo to robí tvoja priatelka?

ukulela
28. jan 2019

@sashabb no co, ako citame, priatel na nezaplatenie, vsetky by sme ho brali. 🙂