icon

Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?

17. jan 2024

Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.

Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.

Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.

lenkakravcova
17. jan 2024

@zahrajzlato Moja viera je založená na pomoci rodine a úprimnom prístupe k iným ľuďom.

Podľa mňa nie je správne využívať niekoho na sex, ak ten druhý nevie že len tento úmysel tam je. Rovnako nie je správne využívať iného človeka žiadnym iným spôsobom, o ktorom nevie a nesúhlasili s ním obaja zúčastnení.

petronelag
17. jan 2024

@ankare Ale tam píše, že dieťa bude mať 5 rokov a ona 38. V takom veku by si už mal na seba každý zarobiť.

ankare
17. jan 2024

@petronelag ja som nečítala komentáre, len úvodný príspevok.

mnau123
17. jan 2024

Podla mna nie je skromna, ale leniva a nezodpovedna. Bola by to ina situacia, ak by bola napr. bezdetna a dala si par mesiacov na realizaciu svojich "snov", popripade mala nasetrene a mohla si dovolit to takto skusit alebo by ju zatial podporoval po dohode muz.

Ale ona je sama (neratam teraz vas zacinajuci vztah), ma dieta a necha sa zivit mamou. Neviem ako dlho to takto funguje, ze jej mama pomohla v zaciatkoch po rozvode je fajn, ale dieta ma uz 5 rokov, uz by tam z jej strany mala byt snaha o samostanost. Nezalezi jej na buducnosti svojho dietata, nad tym ake podmienky mu vytvori pre zivot? Za mna by bolo toto najvacsie "red flag".

Ak by ju zrazu nemohla zivit mama co spravi? Nastahuje sa k prvemu chlapovi, ktory by bol ochotny sa o nu starat, len aby nemusela do prace?

autor
17. jan 2024

@mnau123 Fungujú takto už 2 - 3 roky, ako odišla od ex. Ja mám pocit, že jej to takto vyhovuje. Ide o to, že som bol dlho sam, myslel som že som našiel konečne niekoho fajn, ale toto mi neskutočne prekáža a neviem si predstaviť spoločný život a zas ťahať všetko sám (toto sa mi stalo pri synovej matke). Našetrené nemá absolutne nič.

mk22
17. jan 2024

A riešite spoločne bývanie? Véd jej na rovinu povedz, Katka, ako si to cele predstavuješ?
Že ja budem muklit celé dni a ty budeš co?

autor
17. jan 2024

@mk22 nie, sme spolu pol roka, ešte sme spoločne byvanie neriešili, ešte je skoro

mk22
17. jan 2024

Tak normálne vyjadriť sa k tomu, že sa ti to nepáči, či jej to nie je blbé, že zdravá sedí doma, a mama jej finančné vypomáha.
Nech sa aj urazí, keď mi niečo vadí, tak to riešim..

0kristina0
17. jan 2024

To si tak strasny zufaly ked este rozmyslas ci zostat s takou troskou? Nepodcenuj sa a neulakom sa na prvu co pride. Maj trosku vyssie naroky na zenu lebo toto co mas teraz je nocna mora.

cafelatte
17. jan 2024

Zamestnaj ju vo svojej firme, nech ti pomáha s tým co nestíhaš.

barborachors
17. jan 2024

tak nie každý sa ide potrhat v korporate a skončiť s rakovinou o desať rokov zo stresu... jej matku neries, je to ich vec a jej zivot, ako naloží s voľným časom.
Najdi si karieristku, aby ste si mohli vecer rozprávať, na akom mitingu ste boli a čo nové ma Erika z ekonomického. Nie každého zaujima kancelárske krysovanie do dôchodku, niekto ten život chce stráviť aj inak. A nie, nehodite sa k sebe.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
enya00
17. jan 2024

utekaj kym je cas, taka sa nezmeni.. muz ma kolegu, jeho zena nepracuje 17rokov, deti male nemaju ..teraz su pracovne mimo Slovenska a on vecne telefonaty, vecne hadky za peniaze, lebo herecka vsetko minie 🤦‍♀️ nechapem aj toho chlapa, by som ju kopla do zadku

ysseba
17. jan 2024

No tiež som za rozchod. Keby to bolo nejaké dočasné obdobie, že momentálne nepracuje, potrebuje si oddýchnuť od predchádzajúceho náročného zamestnania, tak fajn. Ale podľa toho čo píšeš, že dlho nikde nevydržala, tak to bude asi taký ten pohodlný typ človeka, tzv. povaľač 😀 Podľa mňa od teba bude chcieť rýchlo dieťa, aby si mohla hovieť doma bez toho aby sa to druhým zdalo byť čudné....

banderaska29
17. jan 2024

Už som to spomínala v jednej diskusií. ja som si našla partnera, ktorý má ambície ako ja. pracovný, zabezpečený tak, ako ja, aby sme sa v živote mohli dopĺňat nie len emočne, ale aj finančne. a to je aj moja odpoveď. ty chceš živiť to 38 ročné dieťa, ktoré je lenivé, nesamostatné a negramotné ? ja si myslím, že odpoveď sám poznáš. asi by som nepredlžovala toto trápenie a na rovinu to ukončila. ona nič nemá a nič Ti nedá a z lásky sa nenajete. ty nie si povinný jej robiť bankomat, mysli na svoju buducnosť a nájdi si ženu, ktorá bude ambiciozna 🙂

mima1988m
17. jan 2024

Ak vezmeme do uvahy buducnost, spravanie - povahu a vek priatelky, tak mi pride logickejsi rozchod.
S mojho pohladu pracovat nechce, iba zmeni casom opatrovnika - s mami na teba a este ty budes ten zly, ktory stale je prec koli praci.

S druhej strany, mozes sa opytat ako si predstavuje buducnost. Konkretne body, lebo to rozbiehanie je nekonkretne, ako keby mala do 20 a nevie co chce, pripadne ocakava, ze niekto sa postara.
Mozno jej povedat, ze co ty ocakavas od vasho vstahu - ucty pojdu na poly a si ochotny ju podporit v tom co robi /co to je konkretne, ako to chce rozbehnut, ak to nevide co bude robit ??/, ale iba urcity cas.
Rozbiehat sa mozes dajme tomu rok, ale nie dozivotne pri tv na maminom gauci ;).

petronelag
17. jan 2024

@mk22 Mamu môže mať aj okolo 60 ročnú, ktorá môže ísť už skoro na dôchodok a to už nie je peňazí na rozdávanie. To by vo vlastnom záujme sa mala rozhliadať po práci, kde zarobí na seba, dieťa, poplatky.

dadis
17. jan 2024

@ankare Nie je, myslel pridavky na deti, najmladsie ma 5

autor
17. jan 2024

@dadis ano pridavky na deti som myslel

zobaka
17. jan 2024

umelci to maju inak nastavene, nevydrzia v kasickych pracach, korporaty su najhorsie, nulova sloboda, volno chabých 25-30 za rok, ja mam silnejsi pud sebazachovy, cize pracujem 😂

je to na tebe, podla toho, co robis zarobis asi dost...otaze je preco ste spolu, ci mate spolocne zaujmy atd..ak ti vadi, ze nepracuje v klasickej praci, bude ti vadit aj potom

simca06022011
17. jan 2024

A inak, ak nema bunky na rozbeh podnikania, možno jej treba pomôcť. Neviem co robí, ale reklama, web atď...cenotvorba...lebo aj takí sú. Ze aj by robili ale čakajú ze im práca sama padne do lona :D

lenka2232
17. jan 2024

Mozno caka ze jej spravis dalsie dieta,no a zas ma na nejaky cas postarane😁

moze
17. jan 2024

Rozisla by som sa s nou, to nie je zena do buducnosti. Nie si nahodou z BA? Mam skvelu nezadanu kamosku. 🙂

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
moze
17. jan 2024

@zahrajzlato Ano. 😀

karolinakr
17. jan 2024

Nechapem z akeho dôvodu sa toto pytaš na ženskom fore ..Nevyhovuje ti to, ukonči to

mk22
17. jan 2024

@petronelag nerozumiem prečo mi to píšeš

subartic
17. jan 2024

Nie je dobré ani ako ty funguješ. Vyhoreniu sa zrejme nevyhneš. A korporáty , pracovala som , nikdy viac , pre mňa nogo zona . To že máš ty dve práce je tvoja voľba a dobrá cesta k nejakému ochoreniu , 40 tka predodverami a tvoje telo si pamätá .
Ak je umelecky ona zameraná , uviazať ju v nejakej 8 -12 hodinovke niekde , tak uvidíš pred sebou neštastného človeka . Oni úplne inak fungujú , mám tu čest sa s nimi stretávať , herci , divadelníci , maliari , ženy vyrábajúce handmade.
So ženou si okrem tejto veci rozumieš, asi ju máš aj rád len táto jedna vec ti vadí . S tvojim synom zrejme tiež vychádza dobre. Ja by som ti doporučila veľmi zvážiť ten rozchod , lebo zas máš dieťa a to je pre mnohé slobodné ženy a aj mnohé ženy s dieťaťom jednoducho prekážka , muž s dieťatom nie je práve to čo si mnohé prajú je to pre nich komplikácia. Buď ju prijmeš takú akú je a budeš si užívať iné benefity kompatibilnosti medzi vami, alebo sa s ňou rozídeš a budeš hľadať ženu s ťahom na bránku . Kľudne si môžeš nájsť takú čo ti bude vyhovovať vo všetkých smeroch alebo už vôbec.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
subartic
17. jan 2024

@walentina7 no presne som nad tým uvažovala , má 38 rokov bl´íži sa k 40 tke , má deti , či ona vôbec chce žiť s ďalším chlapom v domácnosti , lebo 40+ ženy s deťmi už takto neuvažujú , nemajú chuť sa starať o ďalšieho muža v domácnosti . Sex áno , vzťah áno , ale každý vo svojom.