Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?
Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.
Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.
Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.
Vies aj dovod rozpadu jej manzelstva? Mozno to bolo kvoli prave tej jej lenivosti cokolvek robit. Ja osobne by som s clovekom, ktori nema zaujem pracovat a necha sa zivit vlastnou matkou nebola.
Jasné, ukončiť. Nemohla by som byť s takým človekom
Normálne na rovinu rozhovor, ako si to napísal tu.. Ak má vzťah ďalej pokračovať, napredovať.. Možno raz spoločne bývanie.. Tak chceš byť vo vzťahu so ženou, kt je samostatná fin nezávislá, šikovná.. A nie ze zdravá 40ka pozerá seriály 😁 to sem tam robí moja 16r dcéra
Dobre to ma vymyslené, ze teraz ju živí mama a ona sa cez den fláka. No co ti na to povedat. Zalezi co chces. Ci chces zenu, ktoru sice budes zivit ale doma ta bude cakat oddýchnutá a usmiata, bude navarene a bude sa ti venovat. Alebo zenu co ma cez den robotu, plus, deti plus domacnost a vecer je KO ako ty. Musel by si skusit s nou zit aspon rok aby si vedel 100% povedat Ano ci nie. Mozno je skromná a k životu vela nepotrebuje. Teraz zabudni na model, ze co ma a nema zena robit. Teraz sa len cisto zamysli, ze co je tvoja cesta a ako to chces.
O čom sa tu všetky chcete rozprávať, fakt nechápem. Veď tá osoba má 38 rokov. 🤦🤦
@janinah chcel som nestranný názor. to je celé
Máš ho...
Inak ja mám 18 r .syna.rozpravame sa o.i.aj o budúcich frajerkach a moja rada pre neho je....len nech nebude lenivá...
Môže byť aj menej pekná.aj chudobná.len nech je pracovitá.😃
stačila mi veta, že žije s mamou ktorá ťahá všetky účty - utekaj čím skôr a nájdi si niekoho normálneho a zodpovedného
@betulinka1 je pravda, že je skromná a k životu toho veľa nepotrebuje. ide o to, že takto sa ten vzťah nikde neposunie...
Tak aspon ma cas ti dat... vsak ju nezivis 😃
Je to na tebe
A v com podnikať? Nevie ti ona pomôcť ,aby si toho mal menej? V nejakej jednoduchej práci,spracovať objednávky,nejaké faktúry vystaviť,administratívu zastresit,samozrejme podľa možností
@autor vieš čo moja teta je presne takto isto celý život.Umelec na volnej nohe. Robí s keramikou a kreslí obrazy a to predáva v meste v určitých obchodoch ktoré ma zazmluvnené.Tiež jej to vela nehodí.Aspoň si myslím.Síce neviem kolko mesačne lebo nikdy sa s tým nechválila.Jej manžel má stavebnú firmu a viacmenej to ťahá všetko on.Majú spolu 3 deti už dospelé.Ale svoje.Teta má už tak pre dôchodkom ale oni majú pekný vzťah.Chlap teda ujo jej to nevyčíta to by už boli dávno rozídení lebo teta by si s prepáčením srať na hlavu nedala.Takže áno dá sa aj tak ale chlap s tým musí súhlasiť nevyčítať to ako ty.Takže ak sa ti takýto model nepáči tak s ňou nebud lebo budú stále iba hádky
Ja som začínala 2x a tie začiatky boli ťažké vždy.. aj keď som bola v práci od rána do večera, investované peniaze sa nevracali… a mala som priateľa čo platil dovolenky, obliekal ma😀 napriek tomu mi veril a podporoval ma a nerobilo mu to problém.. doteraz sme v kontakte.. peniaze nie sú všetko, pokiaľ ich človek má😀 keď ti to robí problém tak si rozhodnutý, ale môžeš stratiť človeka s ktorým ti je fajn a niečo podobné už nemusíš nájsť.. je to na tebe
Ukoncit kym je cas. Ste diametralne kazdy inde a nevyzera, ze by sa to utriaslo ( z jej strany).
Keď má už 5 ročné dieťa a živnosť rozbehla len tak, že zarobí 100-200€ mesačne a vypomáha jej finančne mama, tak ju v podstate treba ešte živiť. Už dávno mala byť samostatná, ja by som s takou osobou nestrácala ani čas. A už vôbec nie zakladať si rodinu alebo mať deti.
@liusa82 tvoja teta reálne pracuje, keďže niečo tvorí. Tu spomínaná osoba leží pri telke. Keď chce niekto rozbehnúť biznis, nevykoti sa pred seriál každý deň. A ešte je tak hlúpa, že napíše veľmi vyťaženému chlapovi, že práve dopozerala film. To je pre mňa dostatočný dôkaz, že ma v hlave veterno.
@mamutka presne o tomto hovorim. krasne si to vystihla
Možno to tak proste má - že to berie tak, že živí muž, žena sa stará o domácnosť. Ale.. v tomto prípade by som navrhovala rozchod. Ona mala svojho muža, s ktorým mala deti - a keď to s ním mala takto zariadené, tak okej, no ty nevyzeráš, žeby si toto bral ako vhodné riešenie 🙂
Napr. môj muž súhlasí s tým, aby som bola doma a starala sa o neho, domácnosť a deti. Ale to je úplne iný prípad - my sme v tom totiž narovnako. Mne sa neoplatí pracovať, keď on zarobí 3x viac a on sa nechce naťahovať s domácnosťou, ktorú vyriadim ja.. čiže pre nás je to, že som doma win-win. Ty ale to vidíš inak, takže rozchod bude lepšie riešenie. A čo najskôr. Alebo sa zmier s tým, ako to máte (čo asi nechceš 🙂 )
@zahrajzlato "vsak si hladaj inu a ona zatial ti moze robit matrac" - to snáď nemyslíš vážne..
Keď sa chce rozísť, nech sa rozíjde hneď, a nie ju využívať ako vec.. vždy je to bytosť ako on (aj keď má iné životné preferencie ako on)
@zahrajzlato No toto neplatí - to by jej mala spočítať matka. Nie cudzí chlap, ktorý si chce vrznuť zadarmo..
Okrem toho vôbec nevieš aký má ona vzťah s matkou - či si takto matka nekompenzuje niečo, čo na nej v detstve zanedbala. Životné okolností môžu byť rôzne.
no kazdy mate iny zivotny styl, svojim sposobom je to dobre, ale zase je to zle v tom ze treba pre to pochopenie... cize bud nebudes riesit to , co ona robi/nerobi, alebo as rozid. To ze ty mas "dve prace" je predsa tvoja volba, jej je nemat dve prace.. ;) Ide o pochopenie. CO by mne viac ako to ze pozera serial, vadilo, ze nedokaze sa o seba postarat, prijem nema. Ak ma este aj deti, tak o to horsie... my doma prechadzame roky, takymto sikanovanim od "toho druheho", a teda je to na nic.cize bud to neries, alebo si najdi inu. Pre zdravie a pokoj kazdeho z vas.
Veď je na rodicaku.

Dobrého blbca si našla.sorry za úprimnosť.Ta mamka raz pracovať prestane.ak má dcéru 40 tnicku.tak bude o chvíľu mamka dôchodkyňa a živit to všetko budeš ty.Vsak čo .nájdeš si ešte tretiu robotu....
Prepáč.ozaj sa musíš poradiť s ľuďmi.aby si vedel čo s tým?