Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?
Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.
Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.
Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.
*autor a výpoveď jeho pocitu ☝️
@subartic
Ale takí ľudia a ich fungovanie sú ako guľa no nohe. Len ťahajú človeka dole.
Nie je nič vznesené na tom nechať sa živiť matkou, keď je dotyčná zdravá. To je hanba.
@subartic
Veď pýta peniaze od vlastnej matky, ma 40 rokov, nie 10, to co sa má jej matka o ňu cely život starať? Je to lemra.
To voláte dať taká žena s takým myslením autorovi? Veď ho nedokáže ani len namotivovat na vlastný biznis. Chce, aby vysedávali doma ako ona. Sama je stratená a tápa životom. Ich vzťah je nerovnocenný.
Keby tu písala žena, menezerka, ktorá rozbieha do toho niečo vlastné, že si našla chlapa, nezamestnaného, ktorého živí matka, tak by ju tu všetky vysmiali čo si to našla.
Nech di kszdy hľadá rovnocenného. Autor, cieľavedomú ženu a ona rovnako nezamestnaného domaseda a môžu spolu filozofivať nad “nepochopenými” umelcami.
@lubinkap
Ale jeho priateľka dáva dcerku do škôlky. Domácnosť zabezpečuje matka. Tak čo môže robiť celé dni? Keby si aspoň robila certifikácie, že sa pripravuje do prace. Ale pozerať celé dni filmy a jej matka maká v robote? Koľko má jej matka rokov, keď ona má 40? 60 -65? To nemá úctu ani k vlastnej matke, v dôchodkovom veku? Hanba by ma fackovala, pozerať si filmíky ako puberťáčka.
Mne by bytostne vadilo mat doma leniveho a neambiciozneho partnera a tym nemam absolutne na mysli, ze musi zarabat miliony a byt vysokopostaveny manazer. To, ze sedi doma na riti a nic nerobi, len prakticky hlupne pri serialoch a socialnych sietach namiesto toho aby vzdelavala a rozvijala seba (a tym aj zabezpecila seba a svoje dieta do buducna )a namiesto toho sa necha zivit svojou matkou, ktora predpokladam pocita dni do dochodku. Aky priklad tymto svojim nicnerobenim dava svojmu synovi?
@sarahh09
A autora kto podporuje? Buď tá žena má v sebe drive alebo je odchovaná na tom, že sa musí niekto druhý o ňu celý život starať. Keď ju netrápi pozerať doma filmy, pokým jej matka v dôchodkovom veku maká aj na ňu, tak tam je to stratené s takou existenciou. Zlatokopka, sebec, napíšme si na rovinu.
@chodec15 no veď má živnosť a zarába( autor odhadol len koľko a nevie presne), 38r, výživné od otca dieťaťa, dieťa je ešte malé a keď mama pracuje tak s dieťaťom nevie pomôcť a tak sa rozhodla pre živnosť, . nežije na ulici, ale v RD a môže to byť všelijak.. len tie nadávky čo schytala je otras a za mňa neadekvátne, nechápem a krútim hlavou čo to za názory a za svet dnes🙏🏼 niekoho takto zhovädzovať šialene🙄
No, za paelr nesiacov he namiesto hej namy budes zivit ty. Ak to tak nechces, tak sa s nou radsej rozid teraz. Kazdy mate evidentne ine priority.
Nechapem, ze sa tu zvalila taka vlna kritiky na tu zenu. Ja mat priatela, co nema zaujem o pracu, tak sa s nim rozidem. Ale nie preto, ze by som ho musela zivit, ani nic take. Ale jednoducho by som s nim nemala temy na rozhovor, asi by ma nezaujimalo, co sa dnes dialo v sudnej sieny ci rodinnych pripadoch. Mam iste poziadavky na partnera a je nim aj podobny pristup k zivotu a traveniu volneho casu. Tiez mam 40+ a tak, ako moj zarobok nijako neovplyvnuje zivot mojho priatela, tak ani jeho moj. Zijeme kazdy zvlast. Autor to ma evidentne podobne, nijako ju nezivi ani netvoria domacnost. Asi len nie su kompatibilni.
Myslim, ze to nie je len o tom ,ze ona je doma a nezarobi skoro nic, ale preto, ze jej mama-uz v dochodkovom veku zrejme-stale pracuje a plati za nu vsetko a podalsie, ak zacina priatelovi vycitat, ze sa jej malo venuje, pritom vie aku ma pracu a ze rozbieha vlastne podnikanie, tak asi toho casu bude este menej a bude len viac vycitiek-rozhodne rozchod-casom by to bolo len strata casu a nervou..Najhorsie natom je, ze deti to citia a najviac si to potom odnasaju...
@rainee mas pravdu, x parov poznam aj ja kde muz pracuje a zena nie. Mala som zdrav.problemy, rok som bola doma, manzel ma zivil, ale rano som zobrala syna do skoly, cestou som sa zastavila v obchode, potom doma navarit, upratat, zapnut pracku, mycku, povysavat, pozehlit....vtedy som mala cas este 3xdo tyzdna chodit do fitka na 1 hodinu, ale vyvalovat sa pred telkou no na to som cas nemala. Priatelka autora, nie je typ zeny, ktora bude upratovat, varit, zehlit podla mna.
Žena si nasla dobrú partiu👍 ukonči to čím skôr vo vlastnom záujme
@katkami123 odkiaľ vieš že pýta peniaze od vlastnej matky ? Veď ani len nevieme koľko jej prispieva . My nevieme ani len koľko zarobí .možno asi len 100 , 200 a možno aj 300-400 a viac , veď to ani autor nevie. Nepýta peniaze od nikoho .
Nechápem toto , však partnera žiadnym spôsobom finančne nezaťažuje, do svadby ho netlačí , dieťa po ňom nechce, bývať s ním asi zrejme tiež , tak čo toľko osočovania.
Je veľa partnerstiev kde muž pracuje a žena je doma , nie rok , dva ale dlhodobo , zvyčajne preto lebo sa tak dohodli a to už aj vtedy keď sú deti veľké. Tu ani spolu nežijú , ani nehospodária , autor ani nevie či vôbec ona uvažuje o nejakom spolužití s ním , ale pranieruje sa tu statočne . Zas taká vymletá zrejme nie je , keď autorovi po ľudskej stránky vyhovuje, témy na rozhovor asi sú aj keď teda on pracuje v korporáte a ona "hnida " pozerá len seriály. Niečo v tej hlave asi má a nie len prázdno a duto .
@subartic
Ak má dieťa už 5 rokov, myslela som, že dostáva aspoň rodičovský, že nie je až tak nacucnutá na matku a dieťa je skôr v škôlke. Ale byť 2 roky bez stáleho príjmu a zarobiť aj tých smiešnych 500€ je veľmi málo, nieto ešte s dieťaťom. Takze bude riadne mimo. A ťahá peniaze z vlastnej matky, ak zarobí 400€ - z toho strava, energie, celá réžia, odvody, ktoré si musí platiť, keď má živnosť, bez finančnej pomoci od matky, nemá šancu. A namiesto toho, aby sa spamätala, ze takto sa NAOZAJ žiť nedá, tak pozerá filmy a ešte povie autorovi, nech s ňou vysedáva doma tiež. Socka život. Tak tu asi srandujete.
A písala som to tu niekoľko krát, to, že tvrdíte, že od nikoho peniaze nepýta, je klamstvo. Za 300-400€ mesačne s dieťaťom nemá šancu vyžiť, ešte ako živnostníčka, len 200€ je minimum čo jej ide na odvody - zdravotná, sociálna, atď., takže ich ťahá od matky. Zas buďte korektné vo vyjadrovaní. Tá tie peniaze musí z matky priam cucať.
@katkami123 počítaš aj s tým že má výživné , kde ani len netušíme koľko , že má aj prídavky na dieťa, že id eo skromnú ženu , že si niečo zarobí , zas nevieme koľko možo 100,200 a le aj 300,400, Veď my vlastne o jej výške príjmu nevieme NIČ, ale URČITE ťahá peniaze od vlastnej matky .
@subartic
Vysokopostavený menežer, ktorý si nájde živnostníčku”, ktorá je na vlastnej matke tak nacucnutá na peniaze, že si niekedy mesačne nezarobí ani na povinné vykrytie odvodov. Čo z toho, že zatobí aj 500€/mes, keď na minimálne odvody musí dať štátu aspoň 200€/mesiac. Čiže to, že nepýta peniaze, to je len otázkou času.
@subartic
Ona nie je skromná, ona je len lenivá. To je celé. Využíva situáciu a svoju matku. Je dosť mozné, že nemá ani kapacitu na vykonávanie 8h pracovného času s jej životným štýlom.
@subartic
Jedine, žeby bola z háremu Borisa Kollára, tak to výživné opisuješ aj akoby na dieťa výživné všetko vykrylo. Samotné 1 dieťa je tak 400-500€ zalezitost/mesiac. Takze odniekiaľ tie peniaze musí mať a kedže toľko nezarobí…
@katkami123 pozri , ja mám na to iný názor a to taký že je nás do toho s prepáčením hovno a aj autora , pokiaľ s ňou nežije v jednej domácnosti a pokiaľ nie je nútený ju dotovať . Odvody do sociálnej poistovne neplatíš do určitého príijmu , tak len zdravotné. Sám autor napísal že je veľmi skromná , že veľa nepotrebuje. Jednoducho to čo má jej stačí . Vieš pochopiť že sú aj takí ľudia ? Nikoho neotravujú nezaťažujú , že proste žijú podľa svojich predstáv ? Čo ťa toľko irituje ?
@subartic
Hej, taka žena lenivá bez citu, dieťa radšej bude chodiť ako trhan, len aby nemusela ísť do normálnej roboty, lebo sa nevie zaradiť do života. Chúďatko, na ZŠ a SŠ bude centrom šikany, ale hlavne, že ona môže filmy pozerať.
A odvody neplatíš iba prvý rok. Ona je živnostník už 2 roky. Čiže si nezarobí ani na odvody. Je to diskusia, autor sa pýta a mám take iste právo vyjadrit názor na tú zenu ako aj ty a ktokoľvek iný.
@katkami123 myslím že značne preháňaš a projektuješ niečo čo by si chcela vidieť a čo zrejme ani nenastane.

@chodec15 niekto keď si myslí, že ísť do roboty a machrovať, že je väčšia drina, ako urobiť radšej všetko okolo okolo domu a kúpiť radšej pančuchy v DM ako v Bepone a starať sa do doho je to mizéria všetkých tu a aurora.. treba si to vyskúšať a potom tu niekoho fackať.. ja mám 2 izbový byt a rodičov si nepoznám, ale keby.. dal autor príspevok, to nie je výpoveď jeho pocitu.. a moja rada znie: nech jej dal pokoj a nekomanduje ju😀