Priateľka pracuje v SBS a to mi prekáža
Dámy, vykonávate ženskú, čistú prácu?
Ide o moju priateľku, mohli by sme si dovoliť aby bola doma a má na to aby robila aspoň v administratíve, no ona nie, ju to nebaví. Ja som inžinier, väčšina známych tiež a ak majú partnerky, tak tie pracujú ako manažérky, účtovníčky alebo aspoň na recepcii. Priateľka pracuje v SBS, začínala obyčajnou ochranou objektu, teraz je u zásahovej jednotky a štve ma, že sa zase prihlásila na kurz aby mohla robiť aj prepravu peňazí, spomínala aj detektívne služby. Veď si všimnite SBS v TESCU, Kauflande, ľudia pomaly v dôchodku a prečo? Lebo nikto nechce robiť u súkromnej bezpečnostnej služby a prečo? Lebo je to posledná špinavá práca.. No nie, ona si tam ide napĺňať život..
No Teba by som do riti nakopala 😃
Ona ma byt stastna !
Já to ŕikala 😆.... Nepochopím niektorých jedincov. Hanbiť sa za to ,že priateľka si našla prácu , ktorá ju baví, napĺňa ju a je šťastná v nej,ale pánko inžinierko sa hanbí.
prepáč ale čo si ty za inžiniera keď ani netušíš čo znamená pojem “špinavá práca”? navyše ako mozes porovnávať sbs-ktorí prenasaju peniaze, a ti teda vyzerajú že sa s nimi nechceš zapliesť, s sbs ktorí iba podopieraju nákupné pulty? to je tiež významný rozdiel
nahodou, zasahova jednotka a detektiv nie je praca, ktoru robi každy bez vzdelania a schopnosti..
Vôbec to nie je posledná ani špinavá práca. A robia to aj ženy. Je to veľmi zodpovedná a náročná práca. Mal by si byť na ňu hrdý.
a praca na recepcii zas neni bohviečo, ja by som to nerobila, cely den zackvaknuty za pultom a ludia ta otravuju od vidim do nevidim
Áno, SBS napríklad v Kauflande nepotrebuje maturitu, no zabudol si dodať jeden fakt. Na určité funkcie v súkromných bezpečnostných službách je PODMIENKA VŠ právnického zamerania (niekde akceptujú APZ). Zároveň ak robí v zásahovej jednotke tak má aj zbrojný preukaz a rôzne skúšky za sebou (mimochodom aj psychické, cez ktoré by si ty neprešiel), plus neviem či vieš čo to vôbec obnáša, no už aj z názvu vyplýva, že zasahuje napríklad do krádeže. Vôbec to nie je ľahká práca ani fyzicky ani psychicky. Vystavuje sa nebezpečenstvu aby chránila iných a patrí tvojej priateľke obdiv. Aby si chápal z odboru, porovnaj si murára a architekta (bez urážky, to len aby chápal).
Napísala by som aby si ju podporoval ale vieš čo? Kašli na to. Zaslúži si niekoho pre koho bude toto samozrejmosťou.
Tak si si mal nájsť pani inžinierku, ty promovany inženír.
Fíha...tu máme asi inženíra z NDR 😄
apropo, pracovala som už vo viacerých firmách, menších, väčších aj v korporáte, častokrát recepčná, alebo asistentka riaditeľa prešla výberom iba na základe vizuálneho posúdenia a veľkú časť jej pracovných povinností tvorili služobné cesty so šéfom 🙂. Štve Ťa, že Tvoja priateľka ide za svojím snom a nesedí na zadku, prípadne neobskakuje ten Tvoj? Nájdi si inú, lebo keď budeš aktuálnu priateľku veľmi komandovať, nemusí to skončiť tak ako si Ty predstavuješ 🙂
Čo z toho, že si "pán inžinier",keď si dutý jak poleno? Nekáž jej, čo má robiť.
a nie je to kus o tom, ze ziarlis? lebo v tejto sfere ide prevazne o muzske kolektivy 😁
tak ju podpor napr. vo vstupe do PZ, ak ma vztah k tomuto druhu prace 🤷♀️😊
btw., mohla by "robit" aj na onlyfans, napr. 🤷♀️🤣
Tak kdyz vy inzenirku … tak my, to budete koukat…. Prenes sa do 21 storocia a nechaj predpotopne myslenie v niektorej casti mozgu, ktora sa zobudi ked budes mat 80. Alebo sa bojis konkurencie? Tvoja priatelka je evidentne schopna zena, ktora vie, co chce a ty potrebujes asi putku v kostymceku, ktora bude na pana inzenyra pozerat ako na svaty obrazok … kolko mas rokov? Dufam, ze min 60 plus
Asi si to mal ináč sformulovať a to by sme už niektoré chápali. Priateľka pracuje v SBS a ja mám o ňu strach, keďže postupuje vyššie a už v značnej nebezpečnej zóne. Ale keďže si tak namyslený pán inžinier a zhadzuješ poctivé pracovné pozície a povyšuješ sa nad ,ohľadom titulu,moc sebareflexie a múdrosti si nepobral. Titul inžiniera ti nezabezpečí pohodovú jazdu životom,keď si nebudeš vedieť poradiť v živote a nebudeš mať radosť s práce,tak ako má určite ona. Hrdosťou by si mal chodiť ako páv,že si priateľka ide za svojím a nie pýchou, nadradenostou nad ,, špinavými prácami", ktoré musí tiež niekto robiť,ináč by taký inžinierik chodil na špinavý záchod.(obrazne povedané).
Vzdelany clovek sa takto ako ty nevyjadruje ani nezmysla, si plytky a prizemny.
Ty podla vsetkeho nie si vzdelany, iba si dajako asi ziskal titul, si narcista so zranenym sebavedomim a mozno aj manipulator (najskor si uvadzal ako problem, ze sa nejedna o zensku pracu a neskor si sa vyfarbil: vadi ti, ze vraj robi pracu hodnu osoby so SŠ)
Ty si ju nezasluzis.
(Ked sme sa spoznali a vzali: moj manzel SŠ predavac a ja pravnicka informacnej, kyber bezpecnosti. Mam najuzasnejsieho manzela akeho som mohla mat)
Moja kamarátka robí upratovačku v kauze a na dohodu upratuje ešte celý vchod v bytovke s trochou irónie hovorí zvedavcom že je riaditeľka, lebo celý deň riadi. Muža má podnikateľa. Taká by u teba ani do lopty nekopla. Čo sa týka špinavej roboty, vieš koľko žien pracuje v živočíšnej výrobe ako dojičky ošetrovateľky alebo pri odstavčatách a sú vydaté, majú vzťahy
To že máš titul pred menom ešte neznamená že si nadčlovek..... A ponižovať a urážať prácu iných ľudí svedčí o tom, že titul ľuďom nezaručí dokonca ani inteligencii
Fuuuuha, ja by som sa ťa mala podľa svojich vlastných kritérií zastať, lebo pre mňa bolo vždy dôležité vzdelanie a práca partnera a zopár ľudí ma kvôli tomu považovalo za povrchnú. Ale asi to so mnou nebude také zlé, keď aj mňa vytočilo označenie "posledná špinavá práca", lebo ja žiadnu takú prácu nepoznám.
Veľké poďakovanie a klobúk dole pred všetkými Sbs-kármi, ktorí sa na túto prácu dajú.
Ale k veci - nájdi si niekoho iného a jej dopraj muža, ktorý bude na jej schopnosti a cieľavedomosť hrdý.
Držím palce! (Hlavne jej🙂
Na žiadnej práci nie je nič zlé,veď človek si pracov zarába ,plní sny,spoznava ludi,učí sa nové veci
Ja som inžinierka, dokonca s červeným diplomom, mám dosť dôležitú prácu, v ktorej pracujem len hlavou a mám pod sebou cca 200 ľudí. Ako mi deti odrástli a ja mám asi adhd alebo čo, tak som začala robiť aj predavačku v lidli na polovičný úväzok, len tak z nudy. Jedno čo ma vždy strašne pobaví, sú ľudia ako ty. Ľudia čo sa na mňa pozerajú zhora, lebo som len obyčajná “dokladačka” tovaru. Áno som, okrem iného. A mne je ťa veľmi ľúto, pretože žiť život pre druhých, s tým čo si o tebe asi myslia, musí byť veľmi smutné. Ľudia si aj tak myslia čo chcú, na to nemáš vplyv. Tvoja priateľka má viac rozumu ako ty, lebo robí niečo čo ju robí šťastnou
Pani inžinírka, to je nečo, peňez má ako šloupek a šaty z tuzexu....tu si sa asi zasekol v roku 19..
Včera nám bol opravár meniť výhrevné teleso v rúre. Bol u nás max 20 minút. Teleso stáli 20 eur a robota 25. Zarobíš aj ty pán inžinier za hodinu 75 eur ako opravár? Asi ťažko, tak si so svojím diplomom utri zadok a nájdi si pani inžinierku alebo nejakú sekretárku, ktorá spáva so šéfom, aby si udržala teplé miestečko. Variť kávu a dvíhať telefón dokáže aj absolvent základnej školy.
Lekár u nás v nemocnici dostane 2500 eur, kamoš cestár vo Švajčiarsku zarobí 5000. Predavačka v Lidl zarobí viac, ako začínajúca učiteľka.
Kto sa hanbí za akúkoľvek prácu, je obyčajný chudák. A kto sa hanbí za ľudí vykonávajúcu akúkoľvek prácu je obyčajný k...t. Bez predavačov, upratovačiek, pekárov, kuchárov, smetiarov by si skapal od hladu a v špine a zožrali by ťa potkany, lebo ani len truhlu predať a hrob vykopať by ti nemal kto
Problém je v tebe a nie v nej. Očividne toto váš vzťah neudrží, lebo tým trpíš. Máš to v hlave. Bohužiaľ, buď ju budeš akceptovať, alebo si hľadaj manažérku... len otázne je, či sa taká manažérka aj nájde, ktorá bude akceptovať teba a tvoje nároky...
Podľa mňa super, robí, čo ju baví a ak je to naozaj tvoja priateľka rešpektuj to a buď na ňu pyšný, nechci pretvoriť človeka, lebo potom k nej pristupuješ ako k veci, ktorá ti má slúžiť.
Pozdravujem pani priateľku že má rozum a robí to čo chce ona, a nie to čo chce jej vzdelaný pán inžinier 🤦

@1ryba tak zas každý má právo vybrať si partnera, ktorý mu vyhovuje. Tu tiež sú neraz ponižovani muži, čo zarobia 800 eur a robia sa z nich neambiciozni luzri, pritom sú povolania, kde sa menej zarába. Ale zas, ako komu to vyhovuje.