icon

Priateľov dospelý syn chce otca len pre seba

mamcamamina
18. apr 2015

Zdravím,chcem nejake rady od Vas alebo vas pribeh...Priatelov syn (19) nam kazi rodinu...ťaha si otca na svoju stranu na kolko sa od nich odstahoval kvoli mne a našej malej (1) ...jeho syn chce aby sa vratil späť k nim a vôbec neberie ohľad nato že sa lúbime mame spolu dieta a sme štastny...robi všetko preto aby nam to skazil,rozprava priatelovi ako ma neznaša,že som im rozbila rodinu a že som mu vzala otca...ja viem že to pre neho nie je lahke ale zato že si nerozumeli s jeho matkou predsa ja a ani mala nemožme...snažim sa byť na neho mila aj necham priatela aby sa s nim vela stretaval...(sú spolu každy deň) a jemu je aj tak malo...stale chce viac a viac a nedokaže pochopiť že už som tu ja a jeho mala sestra... ☹ som už z toho smutna a vyčerpana že denno denne riešime len jeho...neviem už ako ďalej...kedy sa zmeni a obrati sa...pochopi že pre neho niesme superi s malou? 😡

fidka79
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
20. apr 2015

@fidka79 ja tych chlapcov, v podstate dospelych muzov ani nepoznam a upeimne ti poviem absolutne ma neskrie, ze ich nepozna moj syn. On ma svoje sestry a svoju rodinu a navyse je malicky. Skriet to moze jedine manzelovych synov. A viem co mali za problemy oni v manzelstve atd a vobec to nebolo tak, ze rozbili mna, musela som rozbit ja. Naozaj som vdacna, ze som sa rozviedla, lebo zit v takom manzelstve ako som zila dalsich xz rokov no dakujem pekne. A to moj byvaly super zarabal, chodili sme na dovolenky, nepracovala som a este k tomu dobre vyzeral a vidis neklapalo nam to. Ja som bola nestastna a on detto. To sme akoze mali platat dokola to, ze sme sa vkuse hadali a udobrovali, to, ze som vkuse bola sama s detmi?????? A nejaka sliepka by povedala ale ved oni bola stastna rodina a nejama filcka im ju rozbila. Nie, neboli sme stastna rodina a pre deti to bolo peklo. Teraz ked su vacsie to z nich vylieza. Ako sa bali ked prisiel tato domov v noci, ze budeme kricat a pod. Samozrejme, ze som to mala tazke, preplakala som vela noci ked odisiel ale uvedomila som si, ze to je len pre pohodlnost a zabezpecenie financne. Tak som sa musela postavit na vlastne nohy a predstav si uvedomila som si, ze to ide a je nam s babami fajn. Kebyze sa v tom case ex rozhodol mat rozum a starat co nemal tak je super. Ale predstav si, ze odkedy som mala priatela, teraz manzela a maleho, moj byvaly sa zacal zazracne starat. Takze toho casu sme fakt vsetci vcetne manzelovej ex spokojni. To, ze chalani nechcu vidiet maleho je ich vec, ktora mna fakt a uprimne netrapi. Týmto som chcela poukazat na to, ze nie vsetky stastne a dobre vyzerajuce rodinky su take aj naozaj. A vnutri takej zhnitej familie trpia vlastne vsetci a malokedy ma zena odvahu takyto vztah ukoncit. OPAKUJEM som stastna, ze sme sa rozviedli a vobec, ale ze vobec som nehladala niekoho komu rozbit rodinu. Aky by som ako mala mat z toho uzitok prosim ta? Inak od podania navrhu na rozvod ubehol len jeden mesiac a uz maly 1.pojednavanie a hned ich aj rozviedli. A inak vies ty, ci ta zena nemala tiez niekoho??? 😉 sa mi veeeeelmi paci ako hned viete odsudit a pritom prd viete. Nuz mala aj ona si predstav. Takze sme teraz vsetci spokojni, jedine deti z prveho manzelstva ostali trosku nervoznejsie pod maminym vplym, ze bude dedit aj maly a nuz aj to vyzivne je nizsie ked je dalsia vyzivovacia povinnost. Takze tak. Ked to prejde fajn, ked nie, co uz. Nakoniec mozes tusit, ci ti po svete nebeha nejaky bracek, ci sestricka ;-D

maciatkolulu
20. apr 2015

@fidka79 a este jedno, ovacie necakam, necakala som, neviem aj preco. Staci mi tento kludny a pokojny zivot s mojou rodinou.

maciatkolulu
20. apr 2015

Inak dievcata povedzme si uprimne. Preco vlastne VZDY je na vine iba muz ked odchadza od rodiny. Preco sa nevidi aj chyba zeny. Som si tu vsimla, ze vzdy je chlap.sviniar, hajzel, kurevnik. Napr.ja som az po rokoch prisla na to, ze huuuups ved so mnou by to ani socha nevydrzala. Vkuse som vyvolavala hadky. Ano bola som doma s detmi po sebe narodenymi, ale to fakt nie je vyhovorka na to, ze je zena ako pitbul. A kopec inych veci spojenych s tym. A nehovorim o zenach, ktore si najdu niekoho tiez, tych je tiez dost, len si malokedy kvoli nevere rozbijaju rodinu. To tiez nie je ok. A co sa povie zene, ktora podvadza. Chuderka nedostane doma trochu neznosti a pozornosti, tak isla hladat inde, ale ved rodinku neopusta, tak co. Treba sa aj zamyslat, ze nie vzdy je vsetko cierne a biele....

haslerka27
20. apr 2015

@maciatkolulu priznavam sa ja som celkovo neempaticka keď ide o vzťah s rozvedenym,o vzťah s mužom čo ma záväzok z minulosti,vždy som sa takým chlapom vyhybala,distancovala sa,neviem pochopiť ženu čo ide do vzťahu s rozvedenym a pod.kategoricky som to odmietala.ale to bude mať súvis aj s mojou povahou-s tým že som nezniesla by som delenie sa o pozornosť,financie,lásku,proste ja a moja dcéra sme pre manzela alfa omega.ziadne nemanželské bokovky,je celý nas....ale to je presne to o čom píšem,nemam na to trpezlivosť,pochopenie,vyhybm sa takému vzťahu.a mam klud

haslerka27
20. apr 2015

@maciatkolulu sú aj pripady o akých píšeš.ale je ich menej ako tie keď je muž proste kreten

maciatkolulu
20. apr 2015

@haslerka27 hej mas pravdu. Ale nepaci sa mi ked sa pausalne odsudzuju vsetky zeny... a ano je vela kretenov

myskahryzka18
20. apr 2015

zmier sa s tým, že pre neho si bola a vždy budeš iba stetôčka😎

guinevre
20. apr 2015

@mamcamamina V kuse pises ako ste stastni, ale syn a byvala vam stastie nechcu dopriat, ako je ona zla matka, ako neboli stastni, ako jeho syn bol nahoda... pride mi to trosku hlupe, a za toto posledne ti poviem na rovinu, ze sa mozes hanbit. Ale neviem ci si toho schopna. MM tiez mal vztah predomnou, a tiez ma dieta, a tiez chapem, ze tvoj muz si s byvalou nerozumel, tak dobre rozisli sa, ale toto, ze potrebujes 10 krat zdoraznit aki ste stastni, a ako vam to oni kazia, to hovori len jedno, ani sama si nie si ista ci je tvoj partner naozaj stastny s tebou. A, nie tvoja dcera nepotebuje otca VIAC ako jeden 18-19 rocny chalan. Nechaj toho chlapca dychat, a nebudz taka zla, lebo momentalne len zlo krici z tvojich prispevkov.

guinevre
20. apr 2015

@haslerka27 Ale to neznamena, ze sa niekedy neocitnes v takej situacii, mozno tvoj muz bude chciet zo vztahu von, tak co urobis, zaviazes ho za stolicku? Zacnes sa mu pomstit a cely zivot sa budes trapit a nenacidiet ho, lebo ti pokazil tvoje sny? Nezijeme v Saudskej Arabii (nastastie), takze ludia mozu ist zo vzahu von ked to nefunguje, ale ked su normalni, tak vedia sa dohodut ako sa budu starat o deti, nebranit styku a pod. Ked si trosku rozmyslis, ze ako to relane je v okoli kde zijes, tak si uvedomis, ze mat taky postoj (nikdy s rozvedenym, nikdy tak, a nikdy onak) ani nema nejaky zmysel.

haslerka27
20. apr 2015

@guinevre každý z nas sa v živote určitým veciam vyhyba,nevyhladava,proste sú pre neho tabu.niekto nefajci,a niekto napr.odmieta hrať druhé husle ako ja.

haslerka27
20. apr 2015

@maciatkolulu ja som napisala že v určitých prípadoch každý ma právo na druhu šancu a byt šťastný....len treba mať vo veciach jasno,lebo inak nikdy nenadobudne pocit spokojnosti

haslerka27
20. apr 2015

@guinevre a ešte toľko človek nikdy nevie ako píšeš ale ja som si brala slobodneho muža bez záväzkov,bez dotknutej minulosti.o to mi ide,chapes?

myskahryzka18
20. apr 2015

HASLERKa, veľmi pekne napísané a ja s tebou plne súhlasím....sama som rozvedená, ale nikdy by ma neoslovil presne z tohto istého dôvodu ženatý ani rozved. chlap. absolútne nie! ja sama mám dieťa, ale som vo vzťahu so slobodným chalanom a ked nebude, tak nebude...radšej budem sama navždy, ako s chlapom so záväzkami...neviem, proste ma nepriťahujú ničím

guinevre
20. apr 2015

@haslerka27 Ani ja som nerozpravala nic o druhych husliach... Mat vztah so zenatym je jedna vec, ale so slobodnym/rozvedenym je ina. MM ma dieta z byvaleho vztahu, ani neboli zobrati, ale nikdy som sa necitila, ze by som hrala druhe husle, my dvaja fungujeme ako tim, a vlastne inak by som s nim alebo s hociakym inym ani nebola.

guinevre
20. apr 2015

@haslerka27 vies aka je vysoka stopa rozvodov na SK? A ver mi, kazdy co isiel do manzelstva "bez zavazkov" si myslel, ze to tak aj zostane, ale skoro polovica manzelstiev sa ukonci, a ludia maju dalsich partnerov a dalsie deti. Takze, nemusi znamenat, ze to je az taka vyhra, ze mas partnera ktory je bezdetny a nemal pred tebou vztah. Ale je dobre, ze nie sme vsetci rovanki.

mamcamamina
autor
20. apr 2015

@myskahryzka18 predstav si ze som pre neho nebola stetocka a ani nie som!!!mala by si sa naucit rozmlisovat pojmy!!;;

sardinka333
20. apr 2015

@haslerka27 uplny suhlas, ja by so to tiež nezniesla...chvala Bohu som tak vychovaná a aj taká povaha, že chlapi so záväzkami, nespolahliví, nezodpovední, krčmoví ma nikdy nepriťahovali skor odpudzovali, vždy som mala akoby taký ,,inštintk,, ktorý mi napovedal, že tento nie niečo mi vadilo ani som si s takým nezačínala. proste ja som konzervatívna konzerva, radšej sama ako v nejakých x uholníkoch s bývalými a samé sluby. Na to proste nemám nervy, povahu, radšej sa poučím zo zásadných chýb ostatných (nehovorím, že ja nerobím chyby, ale takým zásadným sa zatial šťastne vyhýbam, klop, klop) Vidím to vo svojom okolí - sekretárkin muž tiež ma syna z bývaleho vztahu a ona teraz ,,koli nemu,, lebo ved platia aj na neho peniaze, davaju aj niečo navyše vobec zvažuje či mať druhé vlastné dieťa, jedno maju spolu a jeden je tento ,,vyženený,, furt financie, furt rátať aj s tým ,,kukučaťom,, a x všelijakých životných pribehov čo človek počuva a nestačí sa diviť.

sardinka333
20. apr 2015

@guinevre kiež by sa tá polovica ukončila - na papieri áno, ale v realite sa handrkuju a nechcu dohodnuť, urobiť kompromis ani jeden a naťahuju to dalšie roky, robia si naschvály, handrkuju sa o deti, podryvaju, často spolu bývajú dalej v tom byte. Takže tiež nie je rozvedený ako rozvedený. Toto všetko má dopad na novu rodinu a jej fungovanie. Ak to maju partneri definitívne poriešené, že su od seba, tak prečo nie - nová rodina. AK nie tak ruky preč, budete len nešťastné, sklamané a frustrované večne bojujuce s veternými mlynmi.

guinevre
20. apr 2015

@sardinka333 Tak ja neviem kde chodite na krcmovych nezodpovednych muzov, asi sa pohybujeme v inych kruhoch... 🙂 Nastastie, z fiancnej a profesionalnej strany sme na tom obaja dobre, takze nemusie rozmyslat ci budeme mat jedno ci tri deti. Ja viem, ze mna by Mm chcel aj keby som mala dve deti, nie jedno, je to proste muz s ktorych chcem byt a s ktorym som stastna, mozeme mat jedno dieta, a mozeme aj tri, pre mna je to uplne jedno .S niekym inym mozem mat aj pat, ale darmo, ked sa nelubime a nie sme spolu stastni, chapes...

guinevre
20. apr 2015

@sardinka333 To suhlasim, vsetko najprv poriesit.

maminuska
20. apr 2015

@haslerka27
@myskahryzka18
@sardinka333 dievčatá vysoko oceňujem že si to aspoň priznáte , že rozvedený so záväzkami by bol nad vaše sily a nervy.
Horšie je to to vtedy keď si to druhé partnerky neuvedomujú že nie každý má dostatok empatie, tolerancie a štedrosti voči deťom z predchádzajúcich vzťahov a vo vzťahu s rozvedeným mužom ( alebo odišlým s deťmi ) sa snažia vytĺcť pre seba a svoje vlastné deti , hoc aj z predchádzajúceho manželstva to najlepšie a častokrát sa neštítia ani prepisu majetku na seba , aby deti nededili , vedomého odmietania, nadávania na ich matku , zatlkania príjmov . Verím tomu že sú aj dobré druhé partnerky, vstriecne, štedré a chápajúce ale je ich veľmi málo . 🙂

sardinka333
20. apr 2015

@maminuska rozvedený so záväzkami - to naozaj prenechám iným, kedže v tom vidím viac minusov ako plusov. A na druhej strane ....keby som ja niečo s mužom roky budovala, všetky vieme ako to je....väčšina žien ma na pleciach gro vychovy a domacnosti a niečo spolu nadobudneme, majetok, peniaze tak aby sa cudzie kukučatá ,,pučili v mojich mozoloch,,. Samozrejme že v prvom hneve by som urobila všetko pre to aby som ochránila v prvom rade svoje deti a ich buducnosť. Ja budem roky niečo budovať, odtrhať si od ,,huby,, a potom niekto príde na hotové dediť? No máš ho vidieť! Rozvod nie je charita.
Nikoho nemožno donutit mať niekoho rád a neodmietať ho zvlášť ak sa jedná o ženu, muža, koli ktorej rodič deti opustil. Je možné sa správať korektne a slušne v rámci nutného kontaktu - to je možné.

maminuska
20. apr 2015

@sardinka333 no vieš ale mozole má aj muž a jeho deti jednoducho majú právo dediť.

haslerka27
20. apr 2015

@maminuska poviem to uprimne a co ma baby tu poznaju,vedia,ze pisem otvorene a bla bla...proste,no nemam na to,priznavam na toto nemam gule,proste nie.....a nejde len o to,ze venuje aj ten cas a pod....ale aj to,ze v tej mojej tekvici by boli asociacie,ze som druha a vzdy nou ostanem,porovnavacky....
@guinevre kazda sme nejaka....ja na to nemam,mozno je to dobre,mozno zle,ze nie som na to stavana....ako som pisala,kazdy ma pravo na stastie,chapem- clovek sa moze seknut,sme omylne tvory,mas pravo na druhu sancu....zivot je len jeden a nik nechce zostat sam len preto ze raz sa zle rozhodol....len vravim,ze ja ako kedysi slobodna holubicka, 😀 bez zavazkov,vietor vo vlasoch 😎 😎 😎 urcite neriesim nejake chlapa,ktory sa rozviedol,plati alimenty,hada sa so svojou exkou.....aaaa na toto som ja nemala....nevravim,ze som nespoznala rozvedenych chlapov,ale vzdy som mala pred nimi respekt,kamarat a nic vic- proste to bol chlap uz otukany zivotom,ktory ma vela povinnosti,a u mna ten aspekt tolerancie a prisposobenia sa do takej miery aka je nevyhtnutna,nebol vyvinuty...

dandy05
20. apr 2015

ono, pri vylete na priepast Macochu vam spievodkyna vo vyklade hovori, ze nazov ta priepast dostala, pretoze je to ako hlboka priepast medzi nevlastnou matkou a nevlastnym dietatom. je uplne prirodzene, ze chlapec trucuje a nepraje im a ze macocha chce z toho pre svoje decko vybuchat co najviac.
verim, ze su aj vztahy, kde to funguje a vsetci zucastneni su o tom aj vnutorne presvedceni.
ja to potvrdit nemozem a prave som naratala 6 blízkych ludi ktori maju rozvedených rodicov a nevlastnych tatikov a maminky. Vsetci maju vztahove problemy, a ked to nedavaju okato najavo tak to tam proste je citit. Roky, roky rokuce. Tiez si pamatam moju macochu, ako pred otcom "laskyplne" sa o mna starala, az ma vzdy mraz po chrbte prechadzal. Vzdy to bolo falosne, lebo vedela, ze ked bude na mna utocit tak ten chlap bude chranit svoje decko. A kedze mal vycitky, ze nas opustil kvôli nej, tak uz bol toboz haklivejsi. 20 rokov boli manzelia a potom sa aj tak bezdetne rozviedli. Odvtedy uz ma peknych par rokov nekontaktovala, ani aj ju a vôbec, ale vôbec mi nechyba.

maciatkolulu
20. apr 2015

Je zbytocne sa hadat. Ja som fakt stastna a spokojna a stetocka na druhej kolaji rozhodne nie som. Po vela rokoch, dvoch porodoch som az teraz pri druhom muzovi pochopila ako vyzera naozajstna rodina. Kde nie su hadky, ale vzajomne pochopenie a pomoc. Teraz, zial az teraz pri tretom dietati si naplno vychutnavam materstvo a vidim ako si ma ako matku a manzelku moj manzel vazi. Urobi pre nas vsetko, aj pre moje dcery. A nemam vycitky, lebo ich nemam mat preco. Aj ja som sa dusovala, ze zenaty nikdy a bum prislo to, ale vsetko sa pre vsetky strany vyriesi. Manzel svoje deti z prveho manzelstva zabezpecil a aj svoju byvalu a my mame tiez dostatok nasho spolocneho.

guinevre
20. apr 2015

@maciatkolulu Je super, ze si stastna. Naozaj, nema ti kto tu co vycitat. Moja pointa je len to, ze "on si moje dceri vazi" - mala by si si aj ty vazit jeho syna, je to JEHO (TVOJHO muza) syn, a je to dieta ktore mozno teraz preziva smutok, ze sa im rodina rozpadla, ale mala by si mat porozumenie, a chovat sa k nemu pekne, urcite si to po nejakom case zacne vazit a mozete sa este aj mat radi, preco nie? Ako by si reagovala, keby tvoj muz povedal, ze tvoje dceri su take a take, a kazia vam manzelstvo? Lebo nie su jeho, ale su dceri ineho muza? Hovorim ti to preto, lebo aj MM ma "macochu", a potreboval nejaky cas dopracovat sa do bodu ked sa medzisebou respektuju a nemaju problem si prist na navstevu, sadnut si na kavu, aj ona sa k nam chova pekne, aj my k nej. A co bolo medzi jeho otcom a mamou je ich vec, netyka sa to uz MM.

maciatkolulu
20. apr 2015

@guinevre toto asi nebolo celkom pre mna, ja nie som zakladatelka temy ;-D

guinevre
20. apr 2015

@maciatkolulu Jaj, prepac 🙂