icon

Priateľova matka ma neakceptuje, ako mám reagovať ?

19. jan 2020

Dobrý deň , ahojte
Viete dámy mám taký problém
Možno nie problém ale taký zvláštny pocit
Mám priateľa už pomaly 4 roky, obaja už máme po 25. Ale jeho matka ma stále nazýva *jeho kamarátka*, nie priateľka, ale kamarátka.
Ďalej keď niečo nakúpim alebo uvarím, tak nepovie že "Erika navarila, nakúpila, upratala..." Ale "Lukáš navaril, nakúpil, upratal..." Prišla návšteva a pýtali sa, že kto nazbieral toľko veľa húb (sú v dozach vedľa chladničky) a ona povie že "Noo ja a Lukáš ..." Pritom som väčšinu nazbierala ja a priateľ, akože ona tiež , ale.... No príde mi to divné, prepáčte ak je to podľa vás banalita ale celkom ma to trápi, potom to vyzerá že keď prídem tak nič nepomôžem, nenavarím, nenakupim....

0silvia0
19. jan 2020

myslím, že keď budeš očakávať reakcie od Lukáškovej maminky takéhoto typu, tak ťa už viac ničím neprekvapí, budeš vedieť, aká perla z nej vypadne a môžeš sa na tom len zabávať😍

autor
19. jan 2020

@0silvia0 ale som rozhodnutá, že nabudúce sa ozvem 🙂 som síce len jeho priateľka, ale to nič nemení na rok že som normálna ľudská bytosť ktorá aj niečo robí 🙏 nech sa kľudne aj hnevá, mne to je jedno.

maminuska
19. jan 2020

moja svokra je fajn žena, ale nikdy ma neoslovila za 13 rokov menom , vždy len Romanova žena, dáš si polievku ? Idete s Romanom lyžovať ?
Prišlo mi to divné , ale keďže nemala iné prehrešky voči mne , tak to nejak beriem

tenerifka
19. jan 2020

@maminuska a ty ju oslovujes Romanova mama?

maminuska
19. jan 2020

@tenerifka nie , pre mňa je to svokra alebo Dáša.

autor
19. jan 2020

@maminuska ale to je inak zvláštne 🙈 takto sa oslovovať. Si si istá, že vie ako sa voláš? 😂

maminuska
19. jan 2020

@tenerifka jaj počkaj , tam mala byť čiarka ...
Romanova žena alebo neutrálne dáš si polievku , že mi neurčí rod

tenerifka
19. jan 2020

Inak takto specialne sa chovaju aj manzelovi kamosi (vsetko Spanieli), kamos nas vezie na letisko, ja vpredu a manzel s dvomi detmi vzadu, a kamos sa spyta, "kedy sa vracias Jose?".Kedze to nebolo prvykrat, tak som uz nemohla a povedala som "ja s deckami sa vraciam 28. a Jose tiez", vtedy mu to asi tak nejak docvaklo

maminuska
19. jan 2020

Pred druhými hovorí Romanova žena , a mne hovorí v neutrálnom rode ako dáš si polievku , ideš do obchodu , ideš na lyže ... alebo počula som že sa sťahujete , nepovie že janka , vy sa sťahujete ?

tenerifka
19. jan 2020

@maminuska mne by toto nedalo, ja by som ju hned na zaciatku oslovila Romanova mama, nech sa uvedomi, ved to nie je normalne

tenerifka
19. jan 2020

@maminuska tak asi ju uz nezmenis

maminuska
19. jan 2020

@tenerifka ale ona ma neoslovuje Romanova žena , to som zel napísala. Pred druhými hovorí že Romanova žena ide do Talianska a ja tam sedím , nikdy nepovie že Janka ide do Talainska, potom sa na mňa otočí a potvrdí si to že ideš do Talianska že ? A nie že Janka však ideš do Talianska ?

maminuska
19. jan 2020

Niekedy je to smiešne , ale robí to aj druhej neveste a keďže inak je ku mne normálna, o deti sa zaujíma, je k nim dobrá , berie si ich na prázdniny, fakt to neriešim . Druhú nevestu to však rozčuľuje.

adkoalauri
19. jan 2020

Prepac,a ty nemas usta..xy-krat som povedala pred svokrou,ako dobre sa ozenil ich syn..a neviem,kde sa chodil modlit,ze ma takuto zenu..😊 ani na slovo sa nezmohli..a ked muz sa zacne vytahovat ( on len v ramci srandy,fakt sa mam dobre)ako dobre sa mam pri nom,tak sa ho spytam,kedy som mu to povedala,lebo sa na to nepamätam..alebo,ako ich syn bol poriadkumilovny..a ja v tom momente: len rychlo na to zabudol...musis byt pohotova a das to..

autor
19. jan 2020

@adkoalauri verím, že vás ničím nezaskočia, len neviem čo povedať v situácii kedy povie, že kúpil si.... Alebo navaril si.... Niečo také vtipné, nech sa neurazí 😔

autor
19. jan 2020

@tenerifka niečo podobné môžem povedať, keď na to bude príležitosť 😂

tenerifka
19. jan 2020

povedz "ano,ano, opis nam presne, ako si navaril"

0silvia0
19. jan 2020

Mozes sa urobit blba a opytat sa: ty si bol sam nakupovat? A ja som vtedy kde bola?
Ty si to sam varil? Ahaaaa, ja si pamatam, ze sme varili spolu....

janickacrazy
19. jan 2020

no tvoja budúca svokra ťa asi veľmi nemá rada a takto ti to dáva najavo, možno dúfa, že sa rozídete, preto ťa volá len kamarátka, aspon ja mám z toho taký dojem a na tvojom mieste by som sa ozvala, ked bude niečo takto hovoriť, že to ona všetko urobila, že aj ty si urobila to a tamto a inak vy spolu bývate alebo čo? lebo ak nie, tak mne príde divné aby si tam prala a žehlila a varila u nich na návšteve

lucyluv
19. jan 2020

Ona je uz starsia? Lebo niektore tetusky sa bezne takto vyjadruju, ze slovo priatelka alebo meno nevedia z ust vypustit. Pocuvaj a ako ta priatel na zaciatku predstavil? Vie teta tvoje meno? :D ci ta volakedy nepredstavil ako kamaratku a nejak jej to ostalo 🙂 inak napadlo mi, ze vlastne mozno jej to pride drze oslovit ta len tak menom. Snazim sa najst nejake vysvetlenia prijemnejsie, ale mozno ta ozaj iba neberie vazne, ze to berie len ako docasne "kamaratstvo".

lucyluv
19. jan 2020

A teraz mi napadlo, ze vlastne toto obcas robim aj ja, v situacii, ked neviem ako toho cloveka pomenovat, tak tu konverzaciu kadejako stocim, aby som nepovedala nieco nevhodne

miadi
19. jan 2020

Kamaratka Ta vola asi ze nie ste zobrati, Moja svokra mala tiez take nazvy a to ma chcela za nevestu na svadbu sa pytala hnet pri prvom stretnuti. Moja je tiez svojska osoba. Teraz sa ma dotkla lebo mam par dni do TP a beriem si veci viac k srdcu. Tak sme ich pozvali k nam na veceru oficialne sa zas po roku stretnut s mojou mamou co k nam priletela . (Uz som 3tyzdne chora a este mam mat kludovy režim koli tlaku a opuchaniu) a svokra mi ofrflala zemiakove pyre. Ze som tam mala dat cesnak ako to robi ona, ( neviem uz ani ako to robi za 9 rokov to urobila asi 3x vzdy robi spaghetti na jeden sposob urcite myslela cibulu len uz to mà v hlave popletene)vravim jej ze pyre robila moja mama. A ze kazdy si vari podla svojho. A ona ze nech jej poviem nech tam nabuduce da cesnak ze JA to tak mam radsej. ( žiarli na moju mamu ) ona si mysli ze aj mojej chuti moze rozkazovat. A tak mamina urobila fasirky dva druhy zeleninove aj masove. Upiekla zelovniky. Polievku, Vsetko aby mi pomohla ja som mala lezat ale som upratovala barak .. a nic nepochvalili ani sa jej neopytali aky bol let atd nic cela konverzacia bola o cvikle ze ako sa zavara. Hoci som jej povedala ze som uz v puberte u starenky zavarala milion cvikle tak mi sla mudrovat ako sa to robi. . Nastastie som bola na wc to mi az druhy den mama povedala ze ked mm im doniesol espresso z kavovaru tak mu zatlieskali 🙈 a to mà u nich svokor smiesny zvyk ked svokra uvari spaghetti ze chce po nas aby sme tlieskali. A hovorili “Bravo” (oni su made in Italy ) inak prve roky som ju aj svokra volala po mene lebo tak chceli a ked som bola prvy x teho tak vymyslela ze ju mam volat MAMA a svokra PAPA 🙈no strasne mi to nejde cez zuby citim sa ako Judaš.Volam ju Nona to je talianske babka. Akoze koli malej. 😀ale je aj taka stara zeby mohla byt moja babka.

autor
19. jan 2020

@tenerifka

@0silvia0 ďakujem, hádam sa odvážim to použiť 😂

autor
19. jan 2020

@janickacrazy mne príde , že keď nás niekedy počuje sa hádať, tak až kvitne a zázračne vtedy je veľmi ukecaná 🙃bývame tak na striedačku, chvíľu som doma, že pomôžem mame upratať, mám tam psa takže jemu sa venovať, nech ho nemusí ona stále vencit... a potom prídem sem... Ale väčšinu času som tu. Takže mi z toho logicky vyplýva , že mám povinnosť pomáhať a tak. Ona ani nikdy nepochválila, že som dobre navarila alebo tak.

autor
19. jan 2020

@lucyluv áno už má bližšie k 60 ako k 50 😄 vie ako sa volám, aj ma niekedy osloví menom. Hmm asi jej došlo že kamarátka nie som, on totiž najskôr k nám domov dosť často chodil, aj spávať a tak. Takže už tušila že bola ruka v rukáve 😄 len mi je zvláštne, že po takom dlhom čase ma neberie vážne.

jaja23
19. jan 2020

Aj rodina môjho muža to občas používa... Ze "prišiel Majko", pritom sme s ním prišli aj ja a malý, alebo "to doniesol Majko" pritom sme to spolu... A podobne. Mne to príde zvláštne, ale jeho rodinu mam rada, mame dobre vzťahy, tak to neriešim. Niekto to ma tak asi zaužívané. Ale určite to nie je v takom rozsahu, ako tvoja skúsenosť.

autor
19. jan 2020

@jaja23 keby to bolo raz za čas, tak fajn...ale je to pravidelne a už ma to nebaví ak mám pravdu povedať

miadi
19. jan 2020

Ale to sa nikdy nezmeni ona vzdy bude taka. Tak si len zvyknes ze co uz snou? Hlavne ked jej syn je fajn. Mozes byt pre nu neviditelna hlavne ked nie si prenho.

wilkova
19. jan 2020

Len tak pre pobavenie...môj švagor si dlho nosil domov "kamarátku" Majku, ale slušnosti asi veľa nepobral, nikdy ju rodičom nepredstavil, vždy zdúchli do izby ako gáfor 🙂 O Majke sa vedelo len, že je nízka bruneta 😅 A tak svokre raz nedalo a keď prišli a leteli do izby, tak nahlas zakričala "ahoj Majka, dlho si tu nebola!"
Švagor naštvaný ako pes, lebo zrovna nepriniesol Majku, ale Zuzku 😂
Ale ako to chúďa svokra mohla vedieť, keď Majke vždy len chrbát videla? 😅

katarinka89
19. jan 2020

Nesadla si jej a urcite dufa- ze sa rozidete- preto ta ignoruje