Priateľova rodina
Ahojte dievcata, chcela by som vediet vas nazor na moju situaciu, ako to vnimate, ake mate vztahy s priatelovou rodinou a pod.
S priatelom sme spolu 8 rokov. Ja mam 27 rokov a on je o rok mladsi. Az teraz planujeme spolocne byvanie pretoze doteraz sme studovali a setrili si peniaze. Tak a teraz to hlavne. Nejak sa necitim komfortne ked je nablizku jeho mamina. Uprimne vam poviem ona posobi velmi milo, aj sa tak sprava, niekedy sa sice prehnane sprava ako nejaka 20tka a mysli si ze je to super. Problem je ten ze na stretnutie s jeho rodicmi som sa tesila ale ten moment ked som sa s nou zoznamila, podala si s nou ruku tak na to nikdy nezabudnem. Ona si ma tak obzerala, tak velmi ma hltala pohladom ze zo mna vycucala vsetko a prisaham aj ked som velmi nechcela mne ostala strasne nesympticka. Ja som sa s nou dlho nevedela normalne bavit, nechcela som. Jednoducho mne ked niekto nesadne ja sa neviem pohnut a robit sa ze juuuj aka si super, mam ta rada. Ale cert to zober prekusla som to aj ked horko tazko a viem sa s nou porozpravat aj ked mi to neni najprijemnejsie. Totiz to ked ja stale nieco nerozpravam tak ona ostane ticho a komunikacia zamrzne. To iste jeho sestra. Poviem priklad. Pridem k nim a poviem ahoj, ako sa mas? Sestra mi odpovie ahoj dobre a ty? A tak jej porozpravam a ked skoncim ona nereaguje len sa usmeje. Ona je velmi zlate dievca, 15 rokov. Priatel mi potom vie povedat ze sa s nou neviem ani bavit. Ale ako? Ved mne sa normalne nechce ked vidim ze neprejavuje zaujem. Ja uz vytahujem uplne kraviny, ani ma to nezaujima len aby rec nestala len jedine coho sa dockam je odpoved a konverzacia sa konci. A to ja som velmi ukecany clovek, rozumiem si s ludmi ale jednoducho toto nejde a to je co povedat. K tym nesympatiam sa pridalo aj to ze s priatelom sme spolu neskutocne dlhu dobu a on mi tajil ze jeho otec ma problemy s alkohol. Dozvedela som sa to od cudzich ludi, dokonca kamoska mi povedala ze ich otec s nimi nezije. Vzdy ked som tam bola mi priatel povedal ze je v praci i ked mi bolo divne ze je napr 10 hodin vecer a on nikde, ked som od nich odchadzala v noci tak jeho tatino stale nebol doma. Potom mi bolo povedane ze babka sa citila zle tak isiel k nej prespat. A takto to bolo cele roky. Dokonca aj mojim rodicom to uz par ludi povedalo. A ked som povedala priatelovi ze som tu ze sa mi moze zdoverit tak len on vie. su tomu 3 roky co som sa to dozvedela a stale sa mi nezdoveril. Ja rozumiem ze mu to neni prijemne ale to su veci ktore mam pravo vediet. A vobec na neho netlacim ked sa na to bude citit povie mi to. To je dalsia vec ktora ma strasne vo vsetkom brzdi a som z toho znechutena. Dalsia je napr taka ze oni su vsetci v rodine vystudovani a u nas nie. Vsetci maju u nich same jednotky a teta to len vykrikuje. Jeden ich kamarat (tiez s titulom) si bral dievca ktore je bez titulu a pracuje za pokladnou. Pane boze to bola cista katastrofa a vysmech tety ze ako si moze brat taky inteligentny clovek predavacku. Ked som to pocula som myslela ze ju zahlusim. Diecata poviem vam ze oni maju vsetci tituly a dosiahli velke NIC, vidim ako ziju, ako hospodaria, ze cele vztahy su narusene a my? Nasi nemaju ziadny titul, dosiahli neskutocne vela, postavili sme dom, mame nehnutelnosti, mamina nemusi pracovat lebo tatinov prijem staci na cokolvek. A to su veci ktore ma hnevaju ze ludia s titulmi ktori nedosiahli nic sa povysuju nad tymi ktory makali aby sa oni a ich deti mali dobre. Dokonca moji rodicia nam pomahaju az privelmi s byvanim, zatial sme neminuli ani cent a jeho? Nemaju z coho. A to vobec nevycitam. Mna to ani nezaujima. Ved rodicia nie su ani povinny nieco take robit. Len ide o to ze niekto sa povysuje a nema dovod. No a posledna vec je taka ze ked maju nejaku oslavu tak vobec na ne nechodim. Bola som len raz. Viete ako prebieha pozvanie? Len nahodou ak som u nich tak ma pozvu. Strasne trapne. Napr naposledy som bola u nich a vecer okolo 9tej prisla za nami do izby teta ze zajtra prides? A ja ze neviem nieco mam mozno sa potom stavim a ona ze pridi mame oslavu. Tak ako sorry ale povedat mi to den predtym a ja ani darcek nemam nic. Sila. A potom su urazeni ked nepridem. Alebo jeho sestra mala narodeniny a ja som tam bola den predtym a nic som jej nedoniesla a teta sa stazovala priatelovi ze nezablahozela som. Ja mu hovorim preboha sak zajtra ma narodeniny tak potom pridem. To je to co ma drazdi a nedovoli mi sa pri nich uvolnit. S jeho babkami si rozumiem uplne, kecame o vsetkom otvorene, bez problemov.
Mozno je problem aj v tom ze my sme velka, ukecana rodina, je nas ako hadov. Ked mame oslavu tak sa prekrikujeme jeden cez druheho (predstavte si taku grecku rodinu) a ich je dokopy na dvoch rukach zratam kolko a ich oslava prebieha tak ze vsetci slusne sedia a sem tam cosi povedia. Ja sa tam proste zle citim. Raz ked som sa rozpravala s jeho babkou mi povedala ze je rada ze som taka, nehram sa nic, rozpravam tak ako to citim.
Uz sa tesim ked budeme spolu byvat pod jednou strechou a nebudem musiet chodit k nemu do rodicovskeho domu a byt v jeho detskej izbe.
A ako som povedala na zaciatku jeho mamina je mila, nestara sa do nicoho len vsetko to co mi tajili, robili sa na nieco co nie su, co sa mi nepaci,...jedno s druhym ma strasne znechucuje voci nej.
Prepacte za ten vylev ale neslo to skratit. Ani by som to sem nepisala ale priatel mi to naznacil a normalne som sa kvoli tomu tak zle citila ze odvcera som nejedla.
A ešte u nás by na tvoju mamu povedali ,že nepracuje lebo je hnilá,nepovedali by, že preto že nemusí ,,,tu je taký zvyk ,buď rada,že máš to čo máš
inak s tym pozvanim... nemal ta cisto nahodou pozvat priatel a vykaslal sa na to a teta sa len uistovala, ci prides ked ta volali...? lebo na mna to tak posobi.
@rateloqin Fu-ha!
Tak po 1. Rriešiš - rozoberáš ba priam pitveš každú banalitu; o tom predsa život nie je, prídu aj väčšie problémy, pri ktorých budeš reagovať ako? Totálnym kolapsom a zrútením sa? Priateľovu rodinu treba rešpektovať, brať ich takých, akí sú. Pretože nie sú k tebe ani zlí, ani ti zle nerobia, z toho čo píšeš... Len sú.
Po 2. Tak ako vieš súdiť druhých, zameraj kritickú optiku aj smerom k sebe.
A po 3. Keď ti už teraz tak vadia, po 5., 10. rokoch to nebude veru lepšie. Si presvedčená s priateľom zostať do konca života? Pravdaže, berieš si jeho, ale do určitej miery aj s jeho rodinou 😉.
@esther03 Veľmi dobre napísané 🙂 A teraz citujem autorku: "Dokonca moji rodicia nam pomahaju az privelmi s byvanim, zatial sme neminuli ani cent a jeho? Nemaju z coho. A to vobec nevycitam. " 😨😨😨 A čo to do prdele bolo? Nie výčitka?
No ja by som nepodporovala nikoho keby nebolo jasné, či svadba, či čo, ani keby som mala z čoho.
@rateloqin skus napisat, ze co si asi oni myslia o tebe...... ja by som ti tiez dokazala vypotit taky dlhocizny prispevok, ale o tebe. Lebo z toho, co si napisala, sa da pekne vycitat, aka si.
@rateloqin
aj napriek tomu, ze chodíte spolu 8 rokov, tak pre mna je velmi zvlastne ze 5 rokov tvoj priatel pred tebou taji alkoholizmus svojho otca. Chapem, ze hovorit taketo veci nie je bezne, a druhych ludi nic do toho, ale ty raz budes jeho manzelka, budete rodina, budete mat deti...
Ja ako vydata zena ti mozem povedat, ze ziadna rodina nie je idealna, s niekym si rozumies lepsie, s niekym nie, k niekomu citis nesympatiu, to su prirodzene veci, ale vzdy treba brat ohlad na partnera a jeho rodinu a snazit sa s nimi dobre vychadzat. Skor vidim u teba take zranenia, ze pocitujes porovnavanie ludi vzhladom k titulu... a kedze u vas to nie je, vzdelanie nikdy nebolo hodnotou, tak ta to ranilo.
aj napriek tomu, ze nebudete s nimi byvat, vzdy budu patrit aj do tvojoho zivota, preto im odpust zranenia, ktore ti ustedrili a nemusis s nimi byt naj naj kamoska, ale pokial obe strany budu chciet, budete fajn vychadzat 🙂
@rateloqin no...asi ta nepotesim,ale vydajom si beries aj rodinu-ci chces ci nie
a pokial mas naozaj rada svojho priatela,neskor hadam manzela....a najma ON ma rad svoju rodinu,co asi ma....uz len kvoli nemu sa musis aspon naucit mat rada jeho rodinu
mama ho asi ako syna ma rada,tak jej nie je jedno,koho si za manzelku vyberie-skus sa na to aj ty tak pozriet-raz aj ty budes v jej situacii
kazda rodina je ina...to sa zmenit neda
zmenit sa da iba situacia vo vasej novej rodine
jednoducho-to je dospelost,naucit sa niektore veci nevidiet,nepocut....naucit a aj mat rad,prepacit,dat dalsiu sancu.tolerovat-aspon kvoli udrzaniu pokoja v rodine
ak mas priatela skutocne rada-toto vsetko spolocnou komuniaciou a komunikaciou a komunikaciou zvladnete
chodite naozaj velmi dlho...a este asi ani svadbu neplanujete-len byvanie spolu....takze ako ta vlastne ma mama brat????skus sa na to cele pozriet aj jej ocami...
ja osobne nie som a ziadne spolocne byvania...takze moje deti to budu mat tazke-
ale budem akceptovat ako sa rozhodnu,co narobim
ja ťa náhoodu úplne chápem, čo prežívaš.Ja som na tom asi veľmi podobne.
máš 27r a riešiš somariny. tvoj priateľ by predovšetkým mal sa s tebou rozísť a dať si mladšiu frajerku, kt. nerieši blbosti.
@germaniawerks zabudol si napisat, ze ktora neriesi blbosti, ale radsej vie poriadne sexovat zozadu a ma dobre "zadne vecicky", ze???
@germaniawerks paneboze nestras. Aspon si mozu maminky so synatormi vydychnut, ze tato holcina je obsadena 🙂
V priapde, ze si chlap..vies si predstavit, ze bude slobodna a moze aj na teba natrafit??? Chyba ti to??? :D :D
ja nerozumiem jednej veci, čo je akože na tom zlé, že zakladateľka má normálne a v jej situácii úplne opodstatnené obavy o jej budúcnosť ?je to jej život,a keď si ho spacká, tak bude mať zjavne veľký prúšvih a dobre každý vie,ako vie rodina zamotať karty, tak nechapem, čo tu riešite, že ona rieši banality, toto práveže absolútne nie sú banality ! to akú má kto rodinu nie je banalita, práve naopak a je úplne prirodzené, že jej vadí,akú má on rodinu. Tú sestru by som neriešila,ale riešia sa rodičia v prvom rade, ktorí sú naozaj nanič, ako vidno z príspevku, a tiež rieši sa klamstvo jej priateľa, ktoré trvalo roky, až nakoniec sa to dozvedela od iných!! tak neviem, či je toto zrovna banálne.
a súhlasím s viacerými komentármi, že ako je možné,že pred tebou roky rokúce,ked ty ešte aj k nim chodíš, tak ako mohol farjer utajiť, že otec pije,to si si akože nič nevšimla za celé tie roky ??to sa mi nezdá tiež košer
s akým bývanim vam tvoji rodicia pomahaju?Ved pises,že len teraz zvažujete spolocne bývanie.Radsej povedz,že nie si schopna sa sama o seba postarat a vyžieras rodicov.
Och,ale sme ti naložili
@mihula naaahodou ona ich nevyziera...mam taky pocit, ze toto tiez bude kategoria ludi (aj jej priatel) - "ved rodicia sa musia postarat o svoje deti a je normalne, ze im kupia byt"...
A ze aj tot ludia existuje nas tu uistuju XY prispevkov...
@lubkavargova1 a autorka sa uz neozyva..........
@obsadenemeno no vsak klasika..ked neni nikto kto pohladka ego, tak ludia stlacia to horne X a maju to cele v ............
@obsadenemeno
asi ticho pozera z okna 😀
A ja mám alternatívnu imaginárnu tému, poradí prosím niekto dievčine?
Bratova priateľka
_Janka_2001
Prosím poraďte.
Môj brat si našiel frajerku, už sú spolu 8 rokov. Ale stále si k nej nejako neviem nájsť cestu. Brata sa na ňu nejako nevypytujem, u nás nie je veľmi zvykom starať sa do súkromia ostatných. No ona je iná. Vždy keď príde, tak sa jej ústa nezastavia. Narobí vietor, všetko musí vedieť, do všetkého ňúra. Veľmi ma to vyčerpáva. Neviem,, čo jej mám na to povedať, Všetko rieši, každú somarinu rozoberá. Keď ide domov, hučí mi ešte hodinu v hlave ako v úli. Oni sú celá rodina taká hlučná. My máme radi svoj kľud. Oni všetko prerátavajú na majetky. Koľko oni "pomohli", koľko majú domov, áut... o toto napríklad v našej rodine vôbec nejde. Trochu sa desím, že si ju brat vezme a budeme sa musieť stýkať častejšie. Stále s vypytuje na otca, sakra už by s tým mohla dať pokoj, o tomto sa s ňou fakt rozprávať nebudem, to je naša súkromná rodinná záležitosť. Niekoľkokrát som jej naznačila, že sa nechcem baviť o niektorých témach, ale ona strašne tlačí, potom ma mrzí, že som jej vyklopila aj čo som nechcela. Skúsila som aj bratovi naznačiť, že toto nie je to pravé orechové pre mňa, aj sa s ňou vraj o tom rozprával ale nejako to nepochopila. Na narodeniny mi ani ruku nepodala. Nešlo o darček, ale aspoň ruku podať sa fakt patrí. Mrzí ma to aj kvôli mame, ona nemá rada veľké cirkusy, ale keď príde bratova priateľka, je to akokeby prišiel cirkus na kolečkách aj s maňáskami. Bojím sa, že sa vezmú budú mať deti. A ona bude zase všetko prerátavať na majetky, kto čo kúpil, koľko peňazí minul na vianočné darčeky a podobne. Aj bracho to vidí, preto si ju asi ešte nevzal ale raz sa bude musieť vymáčknuť. A ja sa bojím, že ona sa stane súčasťou našej rodiny.
no a máme pohľad na situáciu z oboch strán 😉
@mimla super. Aj ja som chcela nieco podobne vcera napisat, ale bola som v praci, takze nebol cas...... klobuk dole, rehotam sa tu pri kavicke 😀
No po prečítaní témy a komentárov mi je na grc, seriózne.
Ja nechápem,prečo hneď každý tu v komentároch odsudzuje, že aká je ona, tamto, hento, tu sa nejedná o Ňu, zakladateľka chce poradiť, prirodzené obavy pri takej "rodine" sú na mieste, to neni žiadne preháňanie. A vy ju tu furt iba dávate dole.Toto si nikto nezaslúži. Keď nechcete radiť, tak jej neradte, ale ako vy môžete vedieť,aká je ONA ? že či je ukecaná ?Boože no tak sa snaží, aby neviazla konverzácia a za to je zlá ??a čo keď sa pýta na otca jej frajera ,na bud. svokra ?a nemôže sa pýtať, to je snád zakázané ?po 8 rokoch vzťahu má právo vedieť VSETKO !!! čo sa týka tamtej rodiny..i keď je to katastrofa,ale má na to právo.
a tieto prízemné komentáre mi len zvýšili tlak od rána
tu iba každý každého uráža,
@mimla zena bozska!!! Ty mas talent! 🙂 🙂 🙂
@tinuskamartinuska
po osmych rokoch vztahu, ked jej frajer nepovazuje za potrebne ju informovat na taketo dolezite veci ma pravo jedine na to, aby od neho odisla, alebo na to, aby vedela, aku polohu ma jej frajer rad.
to je vsetko.

@rateloqin
a este nieco.
kebyze sa dozviem, ze nejaka fuchtla, rozumej synova hlupa priatelka, rozobera na nete, za co a ako mina peniaze moja rodina, rozhodne by som kvoli tomu svojmu synovi vycistila zaludok....