Priateľova rodina ma ignoruje: Mám to brať osobne?
Ahojte, zaujíma ma či ja preháňam alebo sa cítim dotknutá právom.
S priateľom bývame spolu, kúpili sme si dom. Jeho rodina prišla na jeseň v čase kedy som mala narodeniny na výpomoc - boli u nás asi 3 noci. Pomohli na záhrade. Deň predtým ako prišli mi priateľ v obývačke pripravil nejaké balóny, výzdobu HAPPY BIRTHDAY na celú stenu nad gaučom.
Jeho rodina 4 dni sedela pod tým 3metrovym nápisom a nepodali mi ani ruku ani sa o tom nezmienili. Jeho brat žije v zahraničí a povedzme si rovno - dnes ešte aj deti v škôlke vedia čo to znamená happy birthday. Výzdobu som dole nedávala, lebo po ich odchode som plánovala oslavu u nás doma. Nepodali mi ani ruku. Ja na oslavu jeho rodičov som napiekla fakt peknú tortu aj kúpila darček. Oni totálne odignorovali, že som mala narodeniny. Dokonca im o tom nepovedal ani frajer, ale keďže videli ten veľký napis, príde mi, že sa rozhodli to ignorovať. Za celú dobu čo sme s priateľom sa ma neopytali ani raz či mám súrodencov, kde som študovala, čo robim. Kto sú moji rodičia (stretli sa ale ani ich sa nič nepýtali). Pred týždňom tu boli zas a jeho otec mal opäť narodeniny. Ja som človek čo nevie skrývať keď sa mi niečo nepáči, alebo sa cítim neprijemne. Priateľ kúpil víno nech mu aspoň zagratulujem - nemám s tým problém, ale povedala som si, že teda nič viac nebudem robiť. Ani torta, ani výzdoba ani nič extra. Podala som mu teda ruku a víno.
Vždy keď niečo poviem, okomentuju to len so slovami “mhm” alebo ma ani nepustia k slovu alebo to odignorujú. Proste sa v ich spoločnosti necítim dobre a podľa mňa je to vzájomne aj keď ja som sa zo začiatku snažila byť milá, pomôcť v kuchyni, nikdy sme neprišli na návštevu s prázdnou rukou, zaujímala som sa o nich, ale uprimne je mi to už jedno. Priateľ hovorí, že si to namyšľam a že to tak určite nie je, ale ja si myslím, že vyslovene majú niečo proti mne.
@simca06022011 máme dobrý vzťah, nehadame sa, lubime sa. Jeho rodina žije ďaleko od nás a ja tam ani nechodim už keď ich on ide pozrieť.
Dokonca keď prídu k nám na návštevu, donesú si vlastne jedlo. Pritom varím dobre a vždy nakúpime plnú chladničku keď majú prísť. Neviem či to robia lebo nechcú “brat” naše, alebo im nechuti alebo čo..
@anonym_autor tak sa opytaj, usta mas... ze pocujte, to preco si sem nosite vsetko, ved mame... pre vas nachystane. Atd.. komunikuj. Vadi ti nieco povedz.. CIM skor tieto veci sa vyriesia a vybuchnu tym lepsie. Lebo to budes takto "tlacit" pred sebou a bude sa to nabalovat... nechcu ta asi obtazovat, ale nemaju k tebe ani nejaky vztah, tak treba proste riesit, ak to nepojde tak to nepojde..
@anonym_autor mňa zaujalo, že tu dal priateľ do ruky víno, aby si zablahoželala jeho otcovi… prečo takto isto neinstruoval aj svojich rodičov vo vzťahu k tebe a tvojmu sviatku… ja mám pocit, že on hra dvojitú hru… mala som kedysi svokru, ktorú som mala rada, ale ona mňa nie. Nebola hnusná, to nie. Len ja som sa snažila a nič. Keď sme sa rozviedli zistila som, že ten blb ma pred ňou ohováral a klamal o mnohých veciach. Neviem prečo, dodnes som to nepochopila. Ale aspoň viem, že to nebola ani moja, ani jej chyba.
@unicornlady ale pointa nie su zavesené balóny a vyzdoba na stene. Pointa je to, že sú taki buraní, že im ani netrklo a nemali toľko chochmesu, aby jej potriasli rukou zablahoželali.
@anonym_autor s priateľom ste spolu krátko. Vhupli ste do spoločného, domu je to príliš veľký záväzok. Bývali ste predtým spolu? Vieš ako sa správa v určitých situáciách, dobre ho poznáš? Lebo s ním si berieš aj jeho rodinu a mne sa teda OK neznajú. Ignorovala by som tak isto ich sviatky a neviem, či by som s nimi neminimalizovala kontakt.
@anonym_1d9ab7 každý rieši majetok, pre mňa je to formalita v banke. Áno bývali sme spolu predtým. Keby bol problem, prepíše sa dom na mňa aj s celou hypo alebo sa predá. Z tej hypotéky sa veľa nesplatilo. Obaja máme kde ísť (máme svoje byty).
@anonym_autor mňa zaujalo, že tu dal priateľ do ruky víno, aby si zablahoželala jeho otcovi… prečo takto isto neinstruoval aj svojich rodičov vo vzťahu k tebe a tvojmu sviatku… ja mám pocit, že on hra dvojitú hru… mala som kedysi svokru, ktorú som mala rada, ale ona mňa nie. Nebola hnusná, to nie. Len ja som sa snažila a nič. Keď sme sa rozviedli zistila som, že ten blb ma pred ňou ohováral a klamal o mnohých veciach. Neviem prečo, dodnes som to nepochopila. Ale aspoň viem, že to nebola ani moja, ani jej chyba.
@anonym_540d8d nemyslím si, že hra nejakú dvojitú hru. On je dobrý človek, nekonfliktný. Podla mňa im to povedať mohol, sle on už kapky dostal
@anonym_autor ja neviem, ale čo mas 5 rokov? Boli na nejakú oslavu pozvaní? Vedeli o tom, či sa iba zastavili?
A načo si tam dávaš balóny 3 ci koľko dní dopredu? Trosku infantilne, nie?
Inak zaujímavé je ze mas s frajerom dom ale jeho rodine si v podstate ukradnutá. Toto by ma trapilo oveľa viac.
@anonym_958ed9 písala som, že hneď po ich odchode som robila u nás foma oslavu mojich narodenin. Načo budem dávať dole výzdobu a o 3 dni ju zas vyvesiť? Či čo vy oslavujete doma bez výzdoby a bez balónov?
@anonym_autor koľko máš prosím ta rokov?
@anonym_e45134 neviem o tom. Mal predomnou 2,5r vzťah a my sme spolu tiež už 2,5r. Aký mala ex vzťah s jeho rodinou neviem. Ale keď sme si kúpili už spolu dom, mohli by ma brať vážnejšie.
@anonym_autor a predtým ste sa ako bavili? Ako ste spolu vychádzali, keď si s nim chodila? Vlastne s nim "iba chodis" stále. Nie ste manželia. Navo vám bol spoločný dom, nechápem, keď máte vzťahy o nicom. Tipujem ze preto asi bývate 300km od seba. A vzťahy 0 bodov. Svokrovci sa proste nemajú chuť pretvarovať ako ty. Do rodiny ta neprijali, to je fakt
Vieš čo, keby si teraz prišla k nám, videla by si v obývačke balóny s výzdobou k narodeninám mojej dcéry, ktoré mala pred dvomi týždňami 🤦🏻♀️ jednoducho sme ju ešte nespratali. A teraz si predstav, že nevieš, kto má/nemá sviatok a hlavne kedy. Začneš každému podávať ruku? oni nevedeli, že máš narodeniny, vy ste obaja čušali, tak im netrklo, že ich máš práve teraz. Naši majú v zimnej záhrade vázu s bahniatkami a vajíčkami - máme Veľkú noc? chápeš? chybu ste urobili vy dvaja, tvoj priateľ asi o čosi viac - mal im to povedať a ty si mohla doniesť niečo malé na stôl so slovami 'mala som narodeniny, ponúknite sa'. A vôbec. Mal im to povedať tvoj drahý už keď ich volal k vám na výpomoc. Že si večer posedíte k tvojmu sviatku. Burani by boli ak by ti ani takto nepodali ruku.
Vieš čo, keby si teraz prišla k nám, videla by si v obývačke balóny s výzdobou k narodeninám mojej dcéry, ktoré mala pred dvomi týždňami 🤦🏻♀️ jednoducho sme ju ešte nespratali. A teraz si predstav, že nevieš, kto má/nemá sviatok a hlavne kedy. Začneš každému podávať ruku? oni nevedeli, že máš narodeniny, vy ste obaja čušali, tak im netrklo, že ich máš práve teraz. Naši majú v zimnej záhrade vázu s bahniatkami a vajíčkami - máme Veľkú noc? chápeš? chybu ste urobili vy dvaja, tvoj priateľ asi o čosi viac - mal im to povedať a ty si mohla doniesť niečo malé na stôl so slovami 'mala som narodeniny, ponúknite sa'. A vôbec. Mal im to povedať tvoj drahý už keď ich volal k vám na výpomoc. Že si večer posedíte k tvojmu sviatku. Burani by boli ak by ti ani takto nepodali ruku.
@anonym_e0561e keby sa o ňu zaujímali, tak by sa asi opýtali aj oni sami. Predpokladám, ze vedia, že kedy sa im narodil syn, tak ze jeho národeniny to nie sú. Oni ju majú u prdeli. Otázne je prečo. To už musí vedieť ona sama
Nemyslím si, že sú burani len si im jednoducho nesadla a po pár stretnutiach s tebou ešte nenašli spoločnú reč. Bývajú ďaleko a ty tam ani nechodíš, koľkokrát ste sa reálne stretli? Nie ste ani zasnúbení tak si pre nich možno len ďalšia z mnohých. Plus obaja ste žiadnu oslavu nespomenuli tak im nedošlo, že by si mohla mať práve teraz.
A prečo to riešiš teraz, keď sa to stalo v jeseni?
Podľa mňa je tam ešte niečo, čo si nespomenula alebo si si nevšimla. Boli u vás tri dni. Tri dni (!) vám pomáhali okolo domu, tak asi nebudú až takí, ani neviem ako to nazvať. Veď keby ste im boli ľahostajní, tak sa na vás vyprdnú úplne. Ja si skôr myslím, že čakali na nejaký váš podnet. A ten neprichádzal, tak sa tvárili, že nič. Ty si čakala, oni čakali. A nikto z vás sa nedočkal. Bolo také ťažké povedať, že máš narodeniny? pohostila si ich nejak pri tej príležitosti? pozvala si ich? možno si oni myslia niečo o tebe, že si ich ani nepozvala, ani nepohostila 🤷♀️
@unicornlady my sme si taketo vyzdoby s muzom robili este pred detmi. Oslavenec ide skor spat a ten druhy mu vyzdobi obyvacku, nachysta darceky, pecie nejaku jednoduchu tortu. Ved je to pekne, komu to ublizuje.
@anonym_3ee401 ale dieťaťu je iné ako dospelej žene preboha 🤣🤣 no fňuk
@anonym_3ee401 ale dieťaťu je iné ako dospelej žene preboha 🤣🤣 no fňuk
@anonym_ff1197 píše že muzovi robila výzdobu nevieš citat?
Podľa mňa je tam ešte niečo, čo si nespomenula alebo si si nevšimla. Boli u vás tri dni. Tri dni (!) vám pomáhali okolo domu, tak asi nebudú až takí, ani neviem ako to nazvať. Veď keby ste im boli ľahostajní, tak sa na vás vyprdnú úplne. Ja si skôr myslím, že čakali na nejaký váš podnet. A ten neprichádzal, tak sa tvárili, že nič. Ty si čakala, oni čakali. A nikto z vás sa nedočkal. Bolo také ťažké povedať, že máš narodeniny? pohostila si ich nejak pri tej príležitosti? pozvala si ich? možno si oni myslia niečo o tebe, že si ich ani nepozvala, ani nepohostila 🤷♀️
@nikaeli pohostila všetkým. Obed kolac víno
@nikaeli samozrejme, možno čakali že ich oni zapoja do oslavy/posedenia, už keď 3 dni mala nad gaučom balóny a oni im prišli pomôcť. Oni sa nebudú vnucovať poď moja gratulujem. Veď nemusia robiť oslavu keď autorka nechce keďže podľa toho čo píše tam chcela radšej kamátov a bez nich nemohla s rodinou posedieť, čo je tiež na hlavu čo tu teraz plače. Mne už keď príde návšteva tak ponúknem mám alebo mala som narodeniny, dajte si. Nečakám kto príde za mnou
@anonym_ff1197 píše že muzovi robila výzdobu nevieš citat?
@anonym_autor a to je rozdiel ? Dieťa a dospelý chlap či žena ? 😅 Stále ti nedošlo ?
@anonym_autor podľa mňa to bolo zle odkomunikované. Ty by si tiež mohla byť spontánnejšia a mohla mať väčší nadhľad: to je taký problém povedať, včera som mala narodeniny, pripime si, kto si čo dá na pitie? Zagratulujú, nezagratulujú, to je jedno, mohla si to mať za sebou, možno pri poháriku by povedali všetko najlepšie a vec vybavená.
A celkovo mimo tvojich narodenín, nerieš toľko, možno ťa potrebujú viac spoznať. Skús byť prirodzená, možno ozaj si im neni sympatická, možno ani oni tebe, ale zas slušne sa dá vychádzať vždy
@nikaeli pohostila všetkým. Obed kolac víno
@anonym_autor čiže si urobila oslavu? alebo si ich pohostila ako návštevu, ktorá vám dokonca 4 dni, nie 3 pomáha okolo domu? mne tam jednoducho chýba tá informácia smerom k nim 'mám narodeniny', chápeš? ty si chcela oslavovať, ale vlastne si nechcela, keďže si oslavu chystala na neskôr a iba pre svoju rodinu 🤷♀️ to podľa teba nie je čudné? žijete spolu v spoločnom dome. Prečo svoje rodiny nespojíte? a možno sa tak zachovali práve preto. Možno sa ich dotklo, že sú vám dobrí iba na prácu a na oslave už nie sú vítaní.
@anonym_958ed9 písala som, že hneď po ich odchode som robila u nás foma oslavu mojich narodenin. Načo budem dávať dole výzdobu a o 3 dni ju zas vyvesiť? Či čo vy oslavujete doma bez výzdoby a bez balónov?
@anonym_autor výzdobu na narodeniny (balóny???) Za mňa dosť detinske
@anonym_autor čiže si urobila oslavu? alebo si ich pohostila ako návštevu, ktorá vám dokonca 4 dni, nie 3 pomáha okolo domu? mne tam jednoducho chýba tá informácia smerom k nim 'mám narodeniny', chápeš? ty si chcela oslavovať, ale vlastne si nechcela, keďže si oslavu chystala na neskôr a iba pre svoju rodinu 🤷♀️ to podľa teba nie je čudné? žijete spolu v spoločnom dome. Prečo svoje rodiny nespojíte? a možno sa tak zachovali práve preto. Možno sa ich dotklo, že sú vám dobrí iba na prácu a na oslave už nie sú vítaní.
@nikaeli ja som oslávila s kamosmi nie rodinou. Oslava vôbec nie je pointa tejto témy… asi 4 komentujúce pochopili o čo ide. My sme kupovali kvôli ním postele aby mali kde spať, varila som, pratala všetko nonstop, vždy sa správam úctivo, snažím sa aby sa cítili dobre. Zaujímam sa o nich. Výzdobu mi tam dal frajer. Ešte som neprišla na oslavu bez balóna. Nepoznám nikoho kto si nevyzdobi priestor keď ide oslavovať ale ok je to vec vkusu o tom nie je diskusia.
prídeš mi veľmi milá ale mňa by z teba asi yeblo 😀 ja som skôr ten typ priateľových rodičov 😅 takže môj názor - prišli vám na 3 dní pomôcť !!! ja osobne toto považujem za prejav že som niekoho k sebe prijala 🤷 na tvoje balóny aj víno pre mňa, prípadne upratovanie celého tvojho/vášho domu sa ti môžem vykašľať 🤷 proste ľudia sú rôzni
@nikaeli ja som oslávila s kamosmi nie rodinou. Oslava vôbec nie je pointa tejto témy… asi 4 komentujúce pochopili o čo ide. My sme kupovali kvôli ním postele aby mali kde spať, varila som, pratala všetko nonstop, vždy sa správam úctivo, snažím sa aby sa cítili dobre. Zaujímam sa o nich. Výzdobu mi tam dal frajer. Ešte som neprišla na oslavu bez balóna. Nepoznám nikoho kto si nevyzdobi priestor keď ide oslavovať ale ok je to vec vkusu o tom nie je diskusia.
@anonym_autor ja sa hlásim, u nás sa nevyzdobuje priestor dospelým ľuďom, vyzdobovalo sa deťom, keď boli malé. Balón na narodeniny nie je nutnosť, asi si bola tak zvyknutá vo svojej rodine, ale ver, že 80 percent ľudí nerobí v dospelom veku z narodenín teátro.
@anonym_autor načo vyzdobuješ dom balónmi ak nepozveš jeho rodinu oficiálne na oslavu, trošku trápne nie? Odkiaľ mali vedieť, že máš narodeniny ak ste im to neoznámili, píšeš, že prišli pomôcť na záhradu snáď ich nenecháš spať na zemi a hladných.
@anonym_autor fajn, tak ja som asi nechápavá rovnako ako tvoji potencionálni svokrovci, ktorí sa mali skrz balóny v izbe dovtípiť, že oslavuješ 🤷♀️ ja som už stará korčuľa, ja si na balóny nepotrpím, ale deťom ich povešiam. A to mám také serepetinky fakt rada. Ja neriešim tvoje balóny. Poukazujem na fakt, že si ich nepozvala na oslavu, ale na prácu a očakávala si gratulácie. A pýtam sa ešte raz - prečo to riešiš teraz? niekoľko mesiacov po?
@anonym_autor načo vyzdobuješ dom balónmi ak nepozveš jeho rodinu oficiálne na oslavu, trošku trápne nie? Odkiaľ mali vedieť, že máš narodeniny ak ste im to neoznámili, píšeš, že prišli pomôcť na záhradu snáď ich nenecháš spať na zemi a hladných.
@anonym_8698c2 jezisikriste balóny tam dal frajer píšem to 6x .. oslava nie je pointa.. Ach končím debatu neviete citat s porozumenim. Volal ich frajer nie ja
@anonym_8698c2 jezisikriste balóny tam dal frajer píšem to 6x .. oslava nie je pointa.. Ach končím debatu neviete citat s porozumenim. Volal ich frajer nie ja
@anonym_autor a čo je vlastne pointa ?? Sťažuješ sa, že ti negratulovali správate sa ako malé deti.
@anonym_autor a čo je vlastne pointa ?? Sťažuješ sa, že ti negratulovali správate sa ako malé deti.
@anonym_8698c2 že ma ignoruju, nemajú radi, nezaujímajú sa, nič sa nepýtajú. Oslava je len čerešnička na torte. Ako to zmeniť? Mali ste podobny problem? Zlepšilo sa to?
Všetci riešia jebn*tu oslavu. Mne ide o že ma nemajú zrejme radi a neviem kvôli comu
@anonym_8698c2 že ma ignoruju, nemajú radi, nezaujímajú sa, nič sa nepýtajú. Oslava je len čerešnička na torte. Ako to zmeniť? Mali ste podobny problem? Zlepšilo sa to?
Všetci riešia jebn*tu oslavu. Mne ide o že ma nemajú zrejme radi a neviem kvôli comu
@anonym_autor podľa toho, čo píšeš a ako sa javíš, ti chýba nadhľad, pokora, potrpíš si na niečom, na čom si zrejme oni nepotrpia. Ty ich neberieš takí akí sú, oni ťa neberú aká si. Môže sa to zmeniť, čoby nie, hlavne buď prirodzená. Keď s tebou nekomunikujú, seď pri frajerovi a vôbec sa nemusíš vnucovať, nechaj, nech komunikujú oni navzájom. Skús to neriešiť a nechať veci plynúť.
@anonym_autor podľa toho, čo píšeš a ako sa javíš, ti chýba nadhľad, pokora, potrpíš si na niečom, na čom si zrejme oni nepotrpia. Ty ich neberieš takí akí sú, oni ťa neberú aká si. Môže sa to zmeniť, čoby nie, hlavne buď prirodzená. Keď s tebou nekomunikujú, seď pri frajerovi a vôbec sa nemusíš vnucovať, nechaj, nech komunikujú oni navzájom. Skús to neriešiť a nechať veci plynúť.
@anonym_5f546e volím odísť než sedieť ticho pri stole kde sa somnou nikto nebaví a pozerať do zeme

@anonym_e45134 neviem o tom. Mal predomnou 2,5r vzťah a my sme spolu tiež už 2,5r. Aký mala ex vzťah s jeho rodinou neviem. Ale keď sme si kúpili už spolu dom, mohli by ma brať vážnejšie.
@unicornlady ale pointa nie su zavesené balóny a vyzdoba na stene. Pointa je to, že sú taki buraní, že im ani netrklo a nemali toľko chochmesu, aby jej potriasli rukou zablahoželali.
@anonym_autor s priateľom ste spolu krátko. Vhupli ste do spoločného, domu je to príliš veľký záväzok. Bývali ste predtým spolu? Vieš ako sa správa v určitých situáciách, dobre ho poznáš? Lebo s ním si berieš aj jeho rodinu a mne sa teda OK neznajú. Ignorovala by som tak isto ich sviatky a neviem, či by som s nimi neminimalizovala kontakt.