icon

Priateľova rodina ma ignoruje: Mám to brať osobne?

Dnes o 05:57

Ahojte, zaujíma ma či ja preháňam alebo sa cítim dotknutá právom.
S priateľom bývame spolu, kúpili sme si dom. Jeho rodina prišla na jeseň v čase kedy som mala narodeniny na výpomoc - boli u nás asi 3 noci. Pomohli na záhrade. Deň predtým ako prišli mi priateľ v obývačke pripravil nejaké balóny, výzdobu HAPPY BIRTHDAY na celú stenu nad gaučom.
Jeho rodina 4 dni sedela pod tým 3metrovym nápisom a nepodali mi ani ruku ani sa o tom nezmienili. Jeho brat žije v zahraničí a povedzme si rovno - dnes ešte aj deti v škôlke vedia čo to znamená happy birthday. Výzdobu som dole nedávala, lebo po ich odchode som plánovala oslavu u nás doma. Nepodali mi ani ruku. Ja na oslavu jeho rodičov som napiekla fakt peknú tortu aj kúpila darček. Oni totálne odignorovali, že som mala narodeniny. Dokonca im o tom nepovedal ani frajer, ale keďže videli ten veľký napis, príde mi, že sa rozhodli to ignorovať. Za celú dobu čo sme s priateľom sa ma neopytali ani raz či mám súrodencov, kde som študovala, čo robim. Kto sú moji rodičia (stretli sa ale ani ich sa nič nepýtali). Pred týždňom tu boli zas a jeho otec mal opäť narodeniny. Ja som človek čo nevie skrývať keď sa mi niečo nepáči, alebo sa cítim neprijemne. Priateľ kúpil víno nech mu aspoň zagratulujem - nemám s tým problém, ale povedala som si, že teda nič viac nebudem robiť. Ani torta, ani výzdoba ani nič extra. Podala som mu teda ruku a víno.
Vždy keď niečo poviem, okomentuju to len so slovami “mhm” alebo ma ani nepustia k slovu alebo to odignorujú. Proste sa v ich spoločnosti necítim dobre a podľa mňa je to vzájomne aj keď ja som sa zo začiatku snažila byť milá, pomôcť v kuchyni, nikdy sme neprišli na návštevu s prázdnou rukou, zaujímala som sa o nich, ale uprimne je mi to už jedno. Priateľ hovorí, že si to namyšľam a že to tak určite nie je, ale ja si myslím, že vyslovene majú niečo proti mne.

ljmmm
Dnes o 12:20

nemaju ta radi. Nie si ich fajta, ich krvna skupina, cokolvek, proste ta len znesu. Ja sa tak spravam ku svokrovcom, negratulujem, nepytam sa, nic ma nezaujima o nich, proste ich len tolerujem ako vzduch.

anonym_d09864
Dnes o 12:23

@anonym_autor a vy ste im nič neponúkli? Mami, oci Katka mala narodky, ponúknite sa vínko, slané, sladké... možno čakali že niečo poviete. A popravde aj by som sa čudovala kebyže idem niekam na vypomoc, tam vyzdoba a domaci čušia. Tak by som čušala aj ja a myslela by som si že na robotu som im dobra a oslavuju asi s niekym iným.

anonym_149bb4
Dnes o 12:24
@anonym_autor

@anonym_149bb4 nevylučuje sa to. S blízkymi si viem super pokecať, medzi cudzími pomenej ale aspoň sa snažím.. Jeho otec verí že za to že fúka vietor môžu Američania a že nás všetkých striekajú chemikáliami keď preletí lietadlo nad hlavou. Tak kto je tu divný?

Asi ma nemajú radi lebo neverím na tieto infovojna konspiracie

@anonym_autor tak si nájdi rodinu, ktorej sedieť budeš s tvojimi postojmi a názormi. Ty možno veríš iným veciam, každý sme nejaký. Podľa teba sú mimo oni, podľa nich ty (mozno). Nie ste s priateľom mesiac, aby im nevedel povedať, že Julca ma národky, aspoň zo slušnosti jej povedzte všetko naj, nech je spokojná. Tým inak tiež vyjadruje svoj postoj k tebe. Toto ti nevadí?
Inak môj svokor mi automaticky blahoželám ku všetkým sviatkom, vrátane MDŽ a pod. Vždy donesie kvety a moju obľúbenú bonbonieru. Tiež mame v niečom odlišné názory, ale nie toto.

anonym_149bb4
Dnes o 12:27
@anonym_d09864

@anonym_autor a vy ste im nič neponúkli? Mami, oci Katka mala narodky, ponúknite sa vínko, slané, sladké... možno čakali že niečo poviete. A popravde aj by som sa čudovala kebyže idem niekam na vypomoc, tam vyzdoba a domaci čušia. Tak by som čušala aj ja a myslela by som si že na robotu som im dobra a oslavuju asi s niekym iným.

@anonym_d09864 presne to by napadlo aj mňa. Obzvlast keď ešte tvrdí, že si ani nemá s nimi co povedať. Ale na robotu sú dobrí. Taka klasika

autor
Dnes o 12:33
@anonym_149bb4

@anonym_d09864 presne to by napadlo aj mňa. Obzvlast keď ešte tvrdí, že si ani nemá s nimi co povedať. Ale na robotu sú dobrí. Taka klasika

@anonym_149bb4 Frajer ich volal. Súhlasila som, je to aj jeho dom. Oni sa rozumejú do toho čo tu robili, ale pre mňa to nebola podstatná vec orezat konáre zo stromov. Samozrejme som im za to poďakovala, urobili veľa roboty, ale nie je to niečo čo potrebovalo byt urgentne urobené. Prísť môžu hocikedy. Ja ich tu nevolám na robotu. To len priateľ alebo sa jeho otec sám ponúkne. Zakaždým podakujem za pomoc. Majú upratané, navarené, napecene, pohare plne.

Nerob zo mňa nevďačnícu, lebo ma vôbec nepoznáš a 90% komentujucich si vytiahlo jednu vec z priespevku ktorej sa chytili a navázaju sa tu do mňa akoby som ja nebola ta najhoršia na svete. Už nebudem komentovať ďalej.

rusalkablack
Dnes o 12:46
@anonym_540d8d

@anonym_autor mňa zaujalo, že tu dal priateľ do ruky víno, aby si zablahoželala jeho otcovi… prečo takto isto neinstruoval aj svojich rodičov vo vzťahu k tebe a tvojmu sviatku… ja mám pocit, že on hra dvojitú hru… mala som kedysi svokru, ktorú som mala rada, ale ona mňa nie. Nebola hnusná, to nie. Len ja som sa snažila a nič. Keď sme sa rozviedli zistila som, že ten blb ma pred ňou ohováral a klamal o mnohých veciach. Neviem prečo, dodnes som to nepochopila. Ale aspoň viem, že to nebola ani moja, ani jej chyba.

@anonym_540d8d Ja som mala tiež takého manžela, Ohováral ma nielen pred rodinou, ale aj pred susedmi a ja som sa len čudovala, prečo na mňa všetci zazerajú, keď som im nič neurobila. Tiež som sa to dozvedela až po rozvode. / Príklad : Prišla som do obchodu, pekne pozdravila majiteľku, usmiala som sa a o niečom som s ňou čvirikala, a ona hovorí - aká ste vy milá, váš muž hovoril, že ste namyslená mešťanka, čo ani nepozdraví .../ Dodnes nepochopím, ako si mohol takto srať do vlastného hniezda.

biba_18
Dnes o 13:02

veľmi divne reaguješ na príspevky v diskusii, ak máš čas premyslieť si… bolo by zaujímavé vidieť ťa ako reaguješ bezprostredne (aj keď predstavu mám)…
mala si narodky - oni ti ani rukou nepotriasli - ty si im ponúkla koláčik? alebo bonbonieru? že dajte si, mala som narodky… ty nič. tak oni mohli vydedukovať napríklad že to nie je k vašej oslave, ale nejakých vašich priateľov či podbne… alebo že práve s nimi to oslavovať nechceš… lebo úprimne, mne by bolo divné že tam máš nápis jak hrom a nepochváliš sa ty…

autor
Dnes o 13:07
@biba_18

veľmi divne reaguješ na príspevky v diskusii, ak máš čas premyslieť si… bolo by zaujímavé vidieť ťa ako reaguješ bezprostredne (aj keď predstavu mám)…
mala si narodky - oni ti ani rukou nepotriasli - ty si im ponúkla koláčik? alebo bonbonieru? že dajte si, mala som narodky… ty nič. tak oni mohli vydedukovať napríklad že to nie je k vašej oslave, ale nejakých vašich priateľov či podbne… alebo že práve s nimi to oslavovať nechceš… lebo úprimne, mne by bolo divné že tam máš nápis jak hrom a nepochváliš sa ty…

@biba_18 už som to písala, za mňa človek ktorý povie že mal narodeniny tak si vyslovene pýta aby mu gratulovali. Ja by som bola radšej keby im to doplo samim. Za 2,5 roka sa ani raz frajera nespytali kedy mám narodeniny? Na Vianoce jeho otec posiela pohladnice. Tieto Vianoce to adresoval frajerovi “a kol.”

Veď bývame len dvaja tak to ako mám chápať? Že som jeho kolektív? Kolegyňa? Veď mám meno..

biba_18
Dnes o 13:12
@anonym_autor

@biba_18 už som to písala, za mňa človek ktorý povie že mal narodeniny tak si vyslovene pýta aby mu gratulovali. Ja by som bola radšej keby im to doplo samim. Za 2,5 roka sa ani raz frajera nespytali kedy mám narodeniny? Na Vianoce jeho otec posiela pohladnice. Tieto Vianoce to adresoval frajerovi “a kol.”

Veď bývame len dvaja tak to ako mám chápať? Že som jeho kolektív? Kolegyňa? Veď mám meno..

@anonym_autor vidíš ty si taká. a ja presne naopak, nebudem sa vypytovať 🤷‍♀️
a čo sa týka nejakých narodenín - ja viem kedy mám ja, môj muž, moja mama a moje dieťa. neviem kedy má mama meniny, každý rok mi musí pripomínať, neviem kedy majú kamošky narodky, kedy netere - proste neviem… pre mňa to nie je podstatné… teda ja by som čakala že mi to ty alebo priateľ pripomeniete 🤷‍♀️ nepripomínaš? nebudem gratulovať… tak jednoduché to môže byť…
nevravím že to tak naisto je - len že môže byť. nepoznám ich…

weronika171717
Dnes o 13:17
@anonym_autor

@anonym_autor a v minulosti ti niekedy gratulovali?

autor
Dnes o 13:17
@weronika171717

@anonym_autor a v minulosti ti niekedy gratulovali?

weronika171717
Dnes o 13:21
@anonym_autor

@anonym_autor tak to je čudné. Ale nenechaj sa vytočiť. Ak máš priateľa, ktorý stojí pri tebe, tak to nerieš. Nesprávaj sa ako oni, keďže sú pripečení, ale na ich narodeniny daj to víno, podaj ruku a hotovo. A s priateľom normálne choď ku nim. Veď sa s nimi rozprávať nemusíš. Pomyslí si svoje, usmej sa, a máj v paži. 😉

zuzubb007
Dnes o 13:22
@anonym_autor

@anonym_958ed9 písala som, že hneď po ich odchode som robila u nás foma oslavu mojich narodenin. Načo budem dávať dole výzdobu a o 3 dni ju zas vyvesiť? Či čo vy oslavujete doma bez výzdoby a bez balónov?

@anonym_autor áno oslavujem bez balónov a nápisov, príde mi to strašné trápne, teda neviem koľko máš rokov ale výzdobu robím akurát tak deťom, od 20tky mi príde robiť si výzdobu ako nezrelá detská žena, proste jedine ak máš okruhliny to pochopím ináč nie, a načo máš ústa mala, ty si nerobila oslavu? A nepozvala ich? Tak nechápem čo čakáš, aj ten tvoj chlap bude poriadne odveci, nevie povedať rodine proste mumáci všetci

anonym_d616c5
Dnes o 13:36

Nečítala som celu diskusiu, iba som to zbežne prebehla. Ale preboha, tak jeho rodičia asi vedia kedy ma ich syn narodky , takze logicky ked pridem.k synovi a vidim vyzdobu, asi im doslo, ze narodky ma autorka. .. ale co ma prekvapilo, su spolu 2,5 roka a oni ju uplne ignorujú a pridu k synovi na návštevu a donesu si vlastne jedlo.. odpalilo mi dekel... Divná rodina, chalan môže byt v pohode, ale tak rodinu si nevyberas.. a nechápem, co stale riesite tu vyzdobu... To, ze vy (ani ja) výzdobu nemáte je v poriadku, ale ona ju má, tak to je tiez v poriadku ...

autor
Dnes o 13:42
@anonym_d616c5

Nečítala som celu diskusiu, iba som to zbežne prebehla. Ale preboha, tak jeho rodičia asi vedia kedy ma ich syn narodky , takze logicky ked pridem.k synovi a vidim vyzdobu, asi im doslo, ze narodky ma autorka. .. ale co ma prekvapilo, su spolu 2,5 roka a oni ju uplne ignorujú a pridu k synovi na návštevu a donesu si vlastne jedlo.. odpalilo mi dekel... Divná rodina, chalan môže byt v pohode, ale tak rodinu si nevyberas.. a nechápem, co stale riesite tu vyzdobu... To, ze vy (ani ja) výzdobu nemáte je v poriadku, ale ona ju má, tak to je tiez v poriadku ...

@anonym_d616c5 dakujem, konečne to niekto pochopil o čo mi ide

anonym_e45134
Dnes o 13:44
@anonym_autor

@anonym_autor A ako casto k vam chodievaju na par dni?

autor
Dnes o 13:54
@anonym_e45134

@anonym_autor A ako casto k vam chodievaju na par dni?

@anonym_e45134 tak jeho otec je dôchodca, sadne na vlak a príde niekedy a niekedy ostane na noc. Nie až tak často. Keď príde nech príde, ja by som nikdy neodopierala frajerovi možnosť aby jeho otec prišiel a trávili spolu čas. Mne ide len o to že ma očividne nemajú radi aj keď som im nič neurobila a nie je mi prijemne s nimi sedieť jak päť peňazí ticho

anonym_d616c5
Dnes o 13:55
@anonym_autor

@anonym_autor a teda aj ked predtym nevedeli, ze mas narodky, ale ked videli výzdobu, uz im to mohlo docvaknut a ak u vas stravili 2-3 dni, uz v ramci slušnosti mohli skočiť do lidla a kupit kvety alebo nieco sladke .. vam sa to všetkým zdá ok, ze ju takto odignorovali? Podla mna sa nerobia blbí, ale su jednoduchí a nezáleží im na tebe .. je mi to luto, ale podla toho co opisujes, ich správanie je naozaj úmyselné a hnusné

zana124
Dnes o 13:59

@anonym_autor zijem s muzom uz vyse 16 rokov. Za cele roky mi jeho rodicia nezablahozelali nieze k narodkam, ale ani k meninam 🤣
Zato k nam sa napchali vzdy, na kazdu oslavu, aj ked ich nikto nevolal. Svokruska sa mi dokonca raz stazovala, ze okrem mna jej nikto nezablahozelal na narodeniny! Uplne ze poburena bola 🤌😂
Ale to su taki pripeceni ludia, ze som to nikdy neriesila.. Blahozelaju mi ti, na ktorych mi zalezi a ktorym zalezi na mne. Podla mna si z toho nic nerob. Asi aj oni budu taki posahanci ako moji. 😆

sova7
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@anonym_8698c2 že ma ignoruju, nemajú radi, nezaujímajú sa, nič sa nepýtajú. Oslava je len čerešnička na torte. Ako to zmeniť? Mali ste podobny problem? Zlepšilo sa to?

Všetci riešia jebn*tu oslavu. Mne ide o že ma nemajú zrejme radi a neviem kvôli comu

@anonym_autor ktovie. Nie si im sympatická niečo im vadi možno za synovu skutočnú partnerku považovali tu s ktorou chodil predtým a stále čakajú že sa k nej vráti. Neberu ťa ako partnerku svojho syna a zmeniť to nemáš ako. Len akceptovať ze síce máš spoločný dom s ich synom ale pre nich si vzduch. Tento postoj musia zmeniť oni a ty to nemáš ako ovplyvniť. Tvoj priateľ by si s nimi mohol pohovorit ale keďže je to nekonfliktný typ ktorý sa nehada a nerád ide do otvorenej výmeny nazorov asi s toho nič nebude. Ale mňa by zaujímal jeho bývalý vzťah a ako ju brali jeho rodičia aj prečo sa rozišli. Tieto veci veľa hovoria o tom ako ten človek vo vzťahoch funguje a ake vzťahové vzorce má zaužívané.

v1lma
Dnes o 14:35
@anonym_autor

@anonym_149bb4 Frajer ich volal. Súhlasila som, je to aj jeho dom. Oni sa rozumejú do toho čo tu robili, ale pre mňa to nebola podstatná vec orezat konáre zo stromov. Samozrejme som im za to poďakovala, urobili veľa roboty, ale nie je to niečo čo potrebovalo byt urgentne urobené. Prísť môžu hocikedy. Ja ich tu nevolám na robotu. To len priateľ alebo sa jeho otec sám ponúkne. Zakaždým podakujem za pomoc. Majú upratané, navarené, napecene, pohare plne.

Nerob zo mňa nevďačnícu, lebo ma vôbec nepoznáš a 90% komentujucich si vytiahlo jednu vec z priespevku ktorej sa chytili a navázaju sa tu do mňa akoby som ja nebola ta najhoršia na svete. Už nebudem komentovať ďalej.

@anonym_autor ja som s muzom 7 rokov a tiez mi ani raz nezagratulovala svokra ani svagor, podla mna je to proste ignorantstvo a antipatie. Na tvojom mieste by som sa s tym zmierila a kaslala na nich. Dolezite je aky mas vztah s priatelom a nie s nimi.

anonym_487fe9
Dnes o 14:40

@anonym_autor fúha, tak to nie je príjemné. Ja sa so svokrovcami ani nestretávam

rozculena
Dnes o 15:07
@anonym_autor

@anonym_958ed9 písala som, že hneď po ich odchode som robila u nás foma oslavu mojich narodenin. Načo budem dávať dole výzdobu a o 3 dni ju zas vyvesiť? Či čo vy oslavujete doma bez výzdoby a bez balónov?

@anonym_autor áno,my sme oslavovali bez výzdoby a bez balónov.
Čo máš 3 roky??

anonym_7675a9
Dnes o 15:16

Kolko mate rokov? Lebo sa bojim, ze okolo 40, a potom je uz vsetko stratene 😅

rozculena
Dnes o 15:22
@anonym_149bb4

@anonym_autor tak potom je tu iná otázka a to načo si s takým chlapom, ktorý očividne tiez nema záujem, aby si sa s jeho rodinou nejako zblizila?
A prepáč, ale introvert a vyrecna sa trosku vylučuje. Očividne vy si nemáte čo povedať, ale vinní sú oni.

@anonym_149bb4 introvert a vyrecna sa vôbec nevylučuje.Introvert neznamená,že čumí ako hrom do duba a nepovie ani slovo.

zmrzlinka2021
Dnes o 16:43

@anonym_autor

Z toho čo píšeš, nie si im sympatická, ale plne akceptujú že ich syn aktuálne chodí a aj býva s tebou. Nevidia dôvod budovať s tebou vzťahy. Treba to len akceptovať. A poviem to blbo, aj nevnucovat sa. Nie ste rodina. Je im jedno aké máš priezvisko, rodinu, neriešia evidentne všetky synove frajerky

Ale na druhej strane nevrtaju do teba a boli ochotní aj tebe pomoc s domom.

anonym_284626
Dnes o 17:21

Veď nemusíš s nimi sedieť ticho. Atmosféru vytvárajú domáci hostitelia. Akú atmosféru doma s priateľom spravíte tak sa budete baviť s hosťami, tak sa budú u vás cítiť. Ja mám z teba pocit ako by si pri nich bola zamrznutá zarazena ticho sedela

anonym_6c060e
Dnes o 17:46
@anonym_a056f2

Som taká okolo synovej priateľky... sama neviem. S novými ľuďmi mi to ide ťažko. Neviem byť spontánna, stále myslím na to, aby to nebolo príliš a vidíš, jej sa môže zdať, že je to máličko, že ju ignorujem, že ma nezaujíma. A ja sa snažím nebyť vlezlá. Niekomu to ide samo, niekto to v sebe proste nemá. Hľadám rovnováhu, ale z niekoho pohľadu to môže vyzerať, že ignorujem. Skús si to tak nebrať. Možno len nevedia, alo to uchopiť celé, možno sú burani a možno Ťa fakt nemajú radi. Ťažko povedať.

@anonym_autor omáčky nechcú byť vlezli a podobne nie, ignorujú ta, lebo...chceli inu nevestu, ukradla si im syna, málo zarábas, dopln si sama.A môže byť aj pravda, že syn im povedal, že máš narodeniny a oni sa zahrali na hlúpych.Velmi dobre si pozeraj aké majú vzťahy.S nimi nikdy nebudeš mať aspoň trocha normálny bežný vzťah.Podla mňa je choré a neúctivé s niekým neviest aspoň bežnú komunikáciu.A, že o tebe nič nevedia no nezaujímas ich.Len dúfam, že sú dostatočne ďaleko a, keď budete mať deti nebudú za nimi chodiť a teba ignorovať.Mojej švagrinej svokra povedala, že môže odísť aj na 4 dní, že prišli za synom a vnukom nie za ňou🤪

anonym_6c060e
Dnes o 18:26
@anonym_autor

@anonym_284626 chodila som k ním zo začiatku, prestalo ma to baviť. Bývajú ďaleko a znamená to ostať tam na noc alebo na víkend čo sa mi vobec nechce. Radšej ten víkend využijem inak než modlenie sa nech už ideme preč. Ja si nemyslím, že sú to zly ľudia. Len by ma zaujímalo aký je ich dôvod preto že ma nemajú radi. Oproti priatelivym ex som ukazkova priateľka. Nevyužívam ho, živím sa sama, mám dobrú kariéru, frajer je šťastný že ma ma, keď môžem pomôžem - či už im doma keď som umýva za obedom riady alebo ponosiť veci keď oni robili nejakú oslavu. Fakt si myslím že som sa ničím voči ním neprevinila lebo ja si dokazem priznať chybu keď ju urobím a aj sa za ňu ospravedlniť.

@anonym_autor asi preto, že ste nemali svadbu v kostole píšeš, že sú pobozni

anonym_8698c2
Dnes o 18:56
@anonym_autor

@nikaeli áno otec- blahoželal mi v deň narodenín. Tu ide o to že absolútne nejavia záujem o to aby ma spoznali. Podľa mňa ani nevedia ako sa volám priezviskom. Všetci tu rozoberajú nejakú blbú oslavu, ale absolútne to nebola pointa celého príspevku. Každý si vyberie len niečo za čo ma môže zhejtovat. A neviem či tu majú komentujúce hlavu v piesku alebo majú obmedzené chápanie problému, ale môj hlavný problém je to že má dlhodobo ignorujú a neviem si predstaviť aké to bude ak budeme mať deti. To budú ignorovať aj ich?

@anonym_autor obmedzená si ty, ak nie si schopná oficiálne pozvať svokrovcov na oslavu svojich narodenín, ale počkáš keď odídu, aby si mohla oslavovať s kamarátmi. Sa nečudujem, že ťa nemajú radi, keď nevieš ani základné veci s nimi odkomunikovať.