Priateľovi rodičia nesúhlasia, aby bol dom prepísaný aj na mňa
Dobry den. Som s priateľom 5 rokov ide prerábať starý dom a chce aby bol písaný aj na mna no jeho rodicia s tym nesúhlasia a odhovaraju ho. No ja sa tam nechcem cítiť aki na návšteve keďže sa mame aj brať. Co si o tom myslite ?
no myslím si, že majú pravdu. Prečo by si mala získať polovicu domu?
@anonym_autor tak sa najprv zoberte
no myslím si, že majú pravdu. Prečo by si mala získať polovicu domu?
@sasa1310 a preco nie ? Ked chce somnou deti atď.to mam zit v neistote?
A ten dom je rodičovský jedného z nich alebo prečo by mal byť ich názor relevantný? Myslím si o tom, že je to vec len vás dvoch ak s tým domom oni nemajú nič spoločné. Ja by som na frajera dom neprepísala. Na manžela ak ideme do domu spoločne investovať a má to byť náš spoločný domov kde privedieme deti áno.
Je to taká ošemetná otázka, lebo ty sa tam stále budeš cítiť ako votrelec, ale budeš dávať na réžiu a zveľaďovanie aj ty
Ale zase oni nadobudli, zdedili a majú prepísať aj tebe, chápať treba aj ich stranu
Preto radím, ísť do svojho spoločného na hypo a keď niekto z vás má niečo len svoje, ponechať tak
@anonym_autor Ak by ten dom zdedil, resp sa k nemu dostal vdaka rodicom/rodine, tak to dava zmysel ale ak je to byt, ktory si zaobstaral sam, tak ich do toho nic nie je a nechapem naco sa k tomu vobec vyjadruju.
koho je dom? ho dajte ohodnotit a vyplat mu polovicu .. a nech to potom na teba napise... zvysok uz budete financovat spolu .. ak by ste sa nahodou nevzali zas nech aj on nepride o dom uplne
Komu patrí teraz? Ak rodičom majú právo povedať čo s ním bude a aj to urobiť. Ak frajerovi tak len povedať názor.
@anonym_autor a má ziť v neistote on? Ak sa náhodou po pár rokoch medzi vami niečo stane, bude ťa vyplácať z polovice domu, do ktorého si nedala ani euro? Kto je vlastníkom domu dnes? Ak máš financie, odkúp od neho polovicu a bude to spravodlivé.
Predpokladám, že je to len dalšia umelo vytvorená diskusia
@anonym_autor prečo si narokujes dom, ktorý nieje tvoj? Či si finančne tiež prispela?
Akože jeho rodičia mu idu darovať dom a Ty sa čuduješ, že nechcú aby ich majetok bol napísaný na cudziu ženu? Ty by si prepísala dom na cudzích ľudí? Je to ich majetok. Ty si jeho priateľka. Zrejme nemáte ani deti … To Ti nieje trápne si nárokovať ich majetok? … Nemusíš žiť v neistote. Kľudne si kúp vlastný dom/byt aby si v prípade tej neistoty a potreby mala kam ísť ..
Aby vás od závisti a jedu žienky neroztrhlo. Čo vám vadí? Že autorka našla muža, ktorý sa je o ňu schopný a ochotný postarať ? Že uvažuje o nej ako o rovnocenej?
Akože jeho rodičia mu idu darovať dom a Ty sa čuduješ, že nechcú aby ich majetok bol napísaný na cudziu ženu? Ty by si prepísala dom na cudzích ľudí? Je to ich majetok. Ty si jeho priateľka. Zrejme nemáte ani deti … To Ti nieje trápne si nárokovať ich majetok? … Nemusíš žiť v neistote. Kľudne si kúp vlastný dom/byt aby si v prípade tej neistoty a potreby mala kam ísť ..
@anonym_da5841 kde napísala, že mu idú rodičia darovať dom?
@anonym_da5841 kde si prečítala že im ten dom idú darovať rodičia????
Aby vás od závisti a jedu žienky neroztrhlo. Čo vám vadí? Že autorka našla muža, ktorý sa je o ňu schopný a ochotný postarať ? Že uvažuje o nej ako o rovnocenej?
@anonym_b5d84a o rovnocennej?Ked dom je jeho rodicov?Ty by si prepisala polku domu na priatela/priatelku tvojho dietata?Ved nech polovicu domu zaplati a potom sa mozno bavit o rovnocennosti.
@anonym_b5d84a o rovnocennej?Ked dom je jeho rodicov?Ty by si prepisala polku domu na priatela/priatelku tvojho dietata?Ved nech polovicu domu zaplati a potom sa mozno bavit o rovnocennosti.
@anonym_9239c6 ... A kde si vyčítala, že ide o dom jeho rodicov?Lebo ako čítam,tak tam nevidím nič také spomenute
otazne je či je teraz doma či mu ho idu darovať.Ak áno a ste iba priatelia tak sa nečudujem že nechcu prepisať aj na teba.Prečo by mali polku dostaneš a rozídete sa a bude musieť ta vyplatiť.
Ak dom dostal od nich tak chapem ale nic take nepises. Ak nie, tak to je samozrejme na Vas a nemaju sa co montovat
@anonym_da5841 kde napísala, že mu idú rodičia darovať dom?
@barborab1411
@anonym_b11642 kľud 🙂 Viac otáznikov sa nedalo? … zle som prečítala, je to zrejme jeho dom. Ale to je úplne jedno, platí presne to iste. Priživuje sa na majetku svojho priateľa na ktorý nemá žiaden nárok … Nech si aj ona ide prerobiť/kupit nehnuteľnosť a bude mat istoty.
@anonym_autor ludia sa schadzaju a rozchadzaju.Preco by si mala mat na seba napisanu polku domu ktory patri jeho rodicom?Ved zaplat polovicu a ok.Ci ked sa nahodou rozidete vzdas sa dobrovolne aj polky domu?
Bol to dom jeho rodičov, ktorý mu darovali alebo kúpil ON nejaký dom? Budeš sa finančne podieľať na prerábke? (Keď píšeš "priateľ ide prerábať"...)... Skrátka - nevidím dôvod prečo by mal byť dom písaný aj na teba, ak si sa na tom nijak finančne neangažovala, príp. ani nebudeš ohľadom prerábky. Naopak, ak si sa finančne angažovala/budeš, tak mi príde normálne, aby si bola aj ty vlastníkom (hoci možno nie 1/2, ale rozdeliť to vlastníctvo férovo na základe pomeru finančnej angažovanosti).
koho je dom? ho dajte ohodnotit a vyplat mu polovicu .. a nech to potom na teba napise... zvysok uz budete financovat spolu .. ak by ste sa nahodou nevzali zas nech aj on nepride o dom uplne
@anonym_51dea9 ano, toto je rozumne, plus z tych 50% mozu financovat velku prerabku a sa pripravit na deti
@anonym_9239c6 ... A kde si vyčítala, že ide o dom jeho rodicov?Lebo ako čítam,tak tam nevidím nič také spomenute
@anonym_b5d84a tak nech to napise zretelne.Lebo nieje jasne ci je tom dom jeho rodicov, rodiny alebo jeho.Skratka neinvestovala ona do kupi domu tak nech sa necuduje.Uz vidime teba ako dovolis napisat dietatu dom aj na partnera bez toho aby prispel.
Alebo nech sa Teda kľudne autorka podieľa na financovaní domu a prerábky a nemusí nič riešiť. Bude mat vlastný podiel. Ale z toho mala, čo opísala to vyznieva, že sa chce iba zviesť ..
Pokiaľ je to dom po rodičov a vy nie ste zobraty tak ok. Ale ak si ho priateľ kúpil,prerába a počíta s tebou do budúcna tak ok to podľa mňa nie je.
@barborab1411
@anonym_b11642 kľud 🙂 Viac otáznikov sa nedalo? … zle som prečítala, je to zrejme jeho dom. Ale to je úplne jedno, platí presne to iste. Priživuje sa na majetku svojho priateľa na ktorý nemá žiaden nárok … Nech si aj ona ide prerobiť/kupit nehnuteľnosť a bude mat istoty.
@anonym_da5841 ja naopak nerozumiem prečo by mala ona pred svadbou vrážať desiatky tisíc do svojej nehnutelnosti miesto toho, aby peniaze vrážala do ich spoločného života ak chcú mať deti. Najmä ak to on takto chce. Ak to je nehnutelnost rodicov tak samozrejme rozhodujú oni. Keby to iba autorka chce a on nie, tak je úplne pochopitelne prečo. Ale ak ma chalan svoj majetok tak s ním môže nakladať ako chce.

@anonym_autor ja si myslím že pokiaľ vám oni nejakým spôsobom nedávajú na žitie peniaze, nie ste v ich dome tak ste dospelí ľudia ktorý by tieto veci mali riešiť sami.