icon

Priateľovi sa nič nechce a je tak spokojný

25. máj 2023

Ahojte, nezvyknem tu pisat, len si vacsinou citam prispevky. Ale dnes ma moj priatel zaskocil. Sme spolu 2 roky a cely cas robi v tej istej firme (uz cca 7 rokov) na tej istej (nie nejak super platenej pozicii). Ked mal moznost robit cez mesiac aj nadcasy tak mu prislo aj nejakych 1300€, teraz pokial nemaju nejake bonusy alebo odmeny alebo specialne ohodnotenia tak 1000€. Uz dlhsie hovoril, ze by chcel podnikat v oblasti, ktoru uz vykonava mimo zamestnania pre inu firmu, zalozil na zaciatku roka s.r.o. A odvtedy nic. Ma pracu v ktorej nerobi takmer nic, chodi si cez den zavolat s kamosmi, pozriet veci do auparku, prejst sa, rano sa moze pripojit aj o desiatej a nikomu to nevadí, no aby som nekrivdila sem tam musi aj nieco urobit ale nie je to na dennej baze alebo na 8 hod. Dlho hovoril aj o tom ze by zmenil pracu. No nic sa stale nedeje. Tak som dnes nacala tu temu ze ako to vyzera s webstrankou ktoru zacal robit a nedokoncil, ze ako mu viem pomoct, aby sa to pohlo dalej, lebo ze je podla mna skoda ze do toho dal uz peniaze na zaciatku a keby tu stranku mal hotovu tak by sa to vedelo uz posuvat dalej. Dala som mu nejake nevyziadane napady 😁 v tom najlepsom umysle co a ako by som napriklad urobila a vymyslela ja (v zmysle ze mozno mu len chyba napad, inspiracia). A on mi povedal, ze on je vyhoreny, a on teraz chce mat len klud, a len sa dať DO ČILU, hibernovať, a že potom niekedy sa do toho pusti. A to pocuvam uz od marca stale ked sa ho opytam na to ako pokrocil. Asi 5x som sa ho pytala, ci sranduje alebo to mysli vazne ze sa chce dat DO ČILU, ze ci je ozaj takto spokojny, ze ma pri aktualnej praci plno volneho casu a mohol by sa prihlasit na nejaky kurz, venovať sa tomu podnikaniu, pripadne jazykovy kurz, cokolvek co by ho bavilo a casom niekam posunulo, tak sa ma len opytal, ze ci som zmenila nazor, ze niekedy som vravela ze aj keby bol smetiar a bavilo by ho to, tak ze by som ho podporila. Ale tak nebudem ho podporovat v tom ze sedi cele dni doma na gauci, pozera do mobilu alebo do telky, nic neriesi a povie ze je vyhoreny. Ja by som od 32 rocneho muza cakala, ze sa bude snazit mat sa lepsie a nie ze mi povie ze je spokojny s tisickou, ze sa rozhodol ze nebude v sebe živiť negativizmus a bude spokojny s tym co ma. Tolko sme sa rozpravali aj o tom ze nasetrime aby sme raz mohli mat dom, lepsie auto, atd. No ja ho nespoznavam. Keby mal pracu co mu ide, co ho bavi a takto ma tu tisicku tak ho clovek podpori a nic neriesi, ale on nerobi takmer nic, len hra playstation, kuka facebook a instagram, vola s kamosmi, chodi sa vozit a nejako ziadna ambicia do buducna, mat sa lepsie, zarobit si, usetrit si, no ja neviem co robit. Nechcem do neho zasa hučať moje mudrosti o tom ze mu pomozem a ze to zvladneme len nech aspon nieco robi, lebo natruc nebude a bude lezat a čilovať dalsie 3 mesiace, ale ja sa nemozem na to uz ani pozerat.

Strana
z2
jan510
25. máj 2023

Mne sa natiska otazka ze co robis ty aby ste sa mali lepsie? Dufam ze pri tvojich narokoch na partnera si aspon manazerka uspesnej firmy😁

888elizabeth
25. máj 2023

Krásne vidieť prirodzenú energiu, ako žena vyhľadáva samca (kráľa) a chce, aby sa ďalej posúval v živote a mať istotu, že ona nestráca čas s nemehlom. Budú to tu chcieť vyhovoriť, ale pravdou je, že je správne muža motivovať a formovať.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
heln
25. máj 2023

ma tisicku, nic mu nechyba, ma vsetko co potrebuje, je spokojny s tym ako zivot plynie.
skor by som sa zamyslala nad tym, ze hra playko, je na sietach a s kamosmi. zamyslela by som sa ci je to vhodny adept na zakladanie rodiny napriklad. zmenil by nieco, keby sa nahodou pritrafilo dieta?

babulkomale
25. máj 2023

nehulí?

mandzula
25. máj 2023

@jan510 ine by bolo, keby makal, no ked lezi na gauci, asi nie je na mieste otazka, ci autorka robi aspon manazerku. Ked je tu tema, ze muz zaraba tisicku, hned je to na muza malo, no ked vylihuje hore zipsom, je to ok a makat ma zena.

marcellka32
25. máj 2023

Prečo máš potrebu riadiť ho? Do práce chodí (to že sa nenarobí je druhá vec, ale neviem prečo to ides pomaly vyčítať), ak sa ti dostatočne venuje, spoločne gazdovanie máte poriesene, tak čo má ešte robiť? Doniesť domov 3000 eur a dať na stôl?
Na druhej strane mám pocit, že on si ide svoje a nejako vážne ťa nerieši

divokykonik
25. máj 2023

Ja mám zas prehnane ambiciózneho manžela 😁. Ja som spočko s tým, ako to je (manžel zarobí dobre) a on by sa furt len niekam šplhal. Niekedy by som brala keby je viac do čilu. Ale v konečnom dôsledku je asi lepší ambiciózny chlap, lebo tí do čilu prokrastinujú, až kým im neujde vlak.

zuzana76
25. máj 2023

@autor s nim nepohnes, ak nechce, potrebujes akcnejsieho muza

autor
25. máj 2023

@jan510 nie som manazerka uspesnej firmy, ale tak naozajstne 8 hodin denne pracujem, z pozicie junior som za rok a pol na pozicii senior, zvysili mi za ten cas plat o takmer 400€, dorabam si treti stupen VŠ, chodim na konverzacie v anglictine, netvrdim ze som najlepsia na svete, to zdaleka ale ani nesedim a nehovorim ze chcem čilovať a nič nerobiť.

mandzula
25. máj 2023

@autor mna by decko, ktore treba trhat od plejka a FB, nebavilo.

gejb
25. máj 2023

Nie je vyhoreny, nemá byt z čoho. Len zlenivel z tej ne/prace. Keď mu to staci tak fajn, ale na nejaký domček a lepšie auto môžete zabudnúť. S tým je OK?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
janinah
25. máj 2023

Toto mala kamoška doma.20 rokov to vydržala.potom cez covid len gauč a negativizmus..
Už si rozvedení.len ju ťahal dolu.
Ja mám workoholika.poradit neviem.ale 32 r má už byť inde..a teoreticky aj prakticky.

veselo_neveselo
25. máj 2023

Tak a mozno je naozaj vyhoreny a potrebuje oddych. Castokrat aj ked to vyzera ze "sa tak vela nenarobi" tak je to mentalne fakt narocne. Vies to posudit?

Mozno ma depku. A ano, nemusi prave z okna skakat, ale aj nezaujem, nechut nieco produktivne robit moze byt priznak.
Mozno je fakt len lenivy. Ale namiesto toho aby si mu davala mudra, daj s nim debatu o zivote, co a ako sa ma, co by chcel...

Vediet co viem, by som v zivote o nikom neodvazila nepovedat ze je lenivy, aj keby cele dni len lezal a kukal do stropu. Ale tak ty vies, mozno ze je.

caroline_
25. máj 2023

@veselo_neveselo presne tak

obleckodogymu
25. máj 2023

Ja napíšem len toľko, že by som chcela robiť tu jeho prácu, lebo 8hodin chillu v tej mojej naozaj nemám😅ani hodinu chilli vlastne nemám. o takomto niečom fakt môžem iba iba snívať ..a keby takú prácu mám tak by som pri nej stíhala doma aspoň variť, upratať, kľudne aj si začať niečo ešte mimo práce ako privyrobok. Ja by som takúto príležitosť teda riadne využila ...ale to si asi on neuvedomuje až tak, keď nemá moc s čím náročnejším porovnávať a nezažil si naozaj busy týždne/mesiace/roky🤷

7miriam77
25. máj 2023

Ja si myslim, ze ste proste dva protiklady. Ty si akcna zena, chces napredovat, nerada sa nudis...on je pohodak, ma rad svoj kľud, uspokojí sa s malom. No neviem, ci ho dokážeš zmenit, asi nie. Tak buď sa s tym zmieris, najdes na nom iné pozitíva, alebo sa s nim rozides a najdes si akcneho chlapa

tibor79
25. máj 2023

Keby si napr.mojmu takto pílila uši,tak ukončí vzťah a hotovo. Veď si nájdi takého,ktorý ti bude vyhovovať. A máš po probléme. Neviem načo chceš niekoho meniť.

domkakvet
25. máj 2023

Podla mna nezaraba malo a ked sa v praci nenarobi je dobre, skor by som riesila otazku, ci sa ti dostatocne venuje ked ze z prace unaveny nechodi a ci pomaha v domacnosti.

janagem
25. máj 2023

Tak nie ste kompatibilní, no. Každý má iné záujmy a ciele. Ak ti on nevyhovuje nájdi si iného a nerieš ho.

tibor79
25. máj 2023

Najväčšia chyba.....snažiť sa druhého zmeniť. Buď sa zmierim s tým čo mám,alebo odídem a hľadám to " akože lepšie,pravé".

leniel
25. máj 2023

toto je presne ten tip chlapa, co ak nahodou splodi dieta a zisti, ze do chillu sa tak 15 rokov nedostane, utecie... ja by som takehoto neschopaka nechcela... 32 rokov a spokojko ze zarobi 1000€? byva vo svojom? my sme s muzom ucitelia, ziadni manazeri, ale len za stary domcek na dedine platime hypo+naklady takmer 800€...

mircalla
25. máj 2023

Ak ti sucasny priatel nevyhovuje, rozid sa s nim. Iny nebude. Len mu neorganizuj zivot, je to len priatel, nie si jeho mama, manzelka, mam pocit, ze si mega otravna. Mna by slo totalne na nervy, keby si robila toto mne. To som dost usilovna a tiez mam rada ambicioznych a akcnych ludi, ale podla mna nemas ziadne pravo ho komandovat a sekirovat. Jednoducho ste si nesadli. Takze bude najlepsie, ak mu das pokoj a rozidete sa
Ja som bola po 27 rokoch tak vyhoreta, ze som sla robit za vyrazne mensi plat. Uz ma nebavila kariera a stres, chcela som mat klud a viac casu

basulaak
25. máj 2023

Utekaj od neho. Nezmeni sa. Budes s nim mat ocividne tazky zivot. A ano, zaraba malo na dnesne pomery a nato ze ma plno casu a je ochotny ho premarnit. Ale aj tak sranda, ak by toto napisala autorka o sebe a ze priatel sa do nej za to navaza, ze chce mat ona cill, tak by ste ju tu zakopali pod ciernu zem. Ale ked to pise z pozicie kritika, tak ona je ta otravna a ci ona sa stara o blaho rodiny a pod. Lol, ste na smiech niektore!

h2
25. máj 2023

Načo by sa snažil a posúval dopredu, keď má tisícku "za nič"? Mňa keby partner od marca v kuse otravoval s tým, že mám na sebe pracovať, posúvať sa dopredu, lebo za takmer ničnerobenie zarobím len tisícku a nebral by do úvahy, keď mu hovorím, že som vyhorená a potrebujem vypnúť, tak by som ho poslala niekam.

hellionka
25. máj 2023

Bola si niekedy vyhorená? Ono to je to dosť vážny stav. Vtedy sa človeku nechce nič a “nútiť” ho niečo robiť ma ešte opačný efekt. Ja sa ho nechcem zastavať, ale píšeš že toto robí od marca a je máj. Neviem aký bol predtým, ale možno teraz vážne len potrebuje čas. Z takéhoto stavu je náročné sa dostať zažila som to, treba nato ísť postupne, pomaly, nájsť aspoň niečo, čo ho teraz baví a stále k tomu pridávať viac. Ak je ozaj vyhorený, keby teraz zmenil prácu alebo by nemal taký “ČIL” v tej svojej mohlo by to byt ešte horšie. Skúste spolu nájsť niečo čo Vás baví a postupne možno aj on bude mat chuť na viac.

ivik4
25. máj 2023

Ale ty si ty a on je on
On je ocividne spokojny , zarobi a ma klud . Nie kazdy sa chce zodrat,rozvijat atd.
Mala by si si najst niekoho ambiciozneho , podobneho Tebe

sella38
25. máj 2023

@leniel prepac, ale vysmievat sa cloveku, ze ako moze byt spokojny s 1000kou, ak ste ty a muz ucitelia a mate max o par "susnov" viac... je smiesne 🙂

zuzanka.zuzu
25. máj 2023

ešte dobre že som si našla rovnako lenivého ako som ja 😎
PS: ty si ako moja mamka, keď niekto nerobí "tak ozajstne" 8h v nejakom kancli tak to je pomaly vyvrheľ 🙄 no a čo že sa nenamaka chodí na nákupy do auparku a má za to ešte 1000, však robota snov 😀

Strana
z2