icon

Prichádzajúce anonymné listy

21. júl 2025

Uz skoro rok mi chodia do schránky rozne anonymi. Su to vacsinou 3-4 vety o mojej situacii v zivote, napr: rozisla som som sa tak mi prislo: dobre si urobila, to nebol muz pre teba. A podobne somariny. Nie su to vyhrazky. Ale, posledne prisiel list adresovany na syna: Pozdrav mamu a meno toho mojho ex partnera. Je to divne. Asi sa voci tomu neviem nijak branit vsak?

jasminia
21. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Autorka a čo keby si rozšírila medzi známymi, že ti chodia anonymné listy, ale ty už ich dávno nečítaš, ani neotváraš a že nevieš, kto ti to píše, ale musí to byť hlupák, keď vyhadzuje zbytočne peniaze na poštovné a žiadny efekt z toho nie je, lebo ty to rovno vyhadzuješ.

@ha_ha Skôr by som ich postrašila, že ide práve z polície a už majú stopu ...

wilkova
21. júl 2025

Posobi to neskodne, ale je to skor desive. Akekolvek nevyziadane listy a "pozdravy" pisane anonymne maju v adresatovi vyvolat negativne emocie. Nie je to normalne.
V kazdom pripade, myslim, ze sa nemozes zial branit. Mozes akurat tak starostlivo mlcat o svojom sukromi. Drzim Ti palce ❤️

bielasovicka
21. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Autorka a čo keby si rozšírila medzi známymi, že ti chodia anonymné listy, ale ty už ich dávno nečítaš, ani neotváraš a že nevieš, kto ti to píše, ale musí to byť hlupák, keď vyhadzuje zbytočne peniaze na poštovné a žiadny efekt z toho nie je, lebo ty to rovno vyhadzuješ.

@ha_ha dobrý nápad 👍

motylik2559
21. júl 2025

Ahoj autorka a tvoj ex vie o tych listoch,ze chodia a ze bol spomenuty aj syn? predsa ide aj o jeho dieta a mozno bude vediet odkial to prameni, alebo aspon podnikne nejake kroky,ak to nie je on. Za mna by si mu to mala povedat ked si tak este nespravila a mate v pohode vztahy.

ha_ha
21. júl 2025
@jasminia

@ha_ha Skôr by som ich postrašila, že ide práve z polície a už majú stopu ...

@jasminia Obávam sa, že tomu nikto, kto mal kedykoľvek čokoľvek do činenia s našou políciou, nebude veriť. Ani by sa tým nezaoberali, nie to, aby mali nejakú stopu. Ani keby im autorka povedala rovno meno toho, čo jej to píše.

jasminia
21. júl 2025
@ha_ha

@jasminia Obávam sa, že tomu nikto, kto mal kedykoľvek čokoľvek do činenia s našou políciou, nebude veriť. Ani by sa tým nezaoberali, nie to, aby mali nejakú stopu. Ani keby im autorka povedala rovno meno toho, čo jej to píše.

@ha_ha Ale tá dotyčná/dotyčný je zrejme hrdina iba za tým anonymným listom. Takí sa vystrašia... Pokiaľ to nedaj Boh nie je nejaký psychopat, ktorý neviem z akého dôvodu ide za svojím. Takí sa potom ozaj nezľaknú ani polície, ani komentárov o tom, ako listy vyhadzuje. Takí pritvrdzujú.

ha_ha
21. júl 2025
@jasminia

@ha_ha Ale tá dotyčná/dotyčný je zrejme hrdina iba za tým anonymným listom. Takí sa vystrašia... Pokiaľ to nedaj Boh nie je nejaký psychopat, ktorý neviem z akého dôvodu ide za svojím. Takí sa potom ozaj nezľaknú ani polície, ani komentárov o tom, ako listy vyhadzuje. Takí pritvrdzujú.

@jasminia Ale zase, ak zistí, že autorka v tomto klame, bude vedieť, že sa jej tými listami dostal pod kožu. A pokiaľ v tých listoch nie je nič, za čo by bol postihnuteľný, ako vyhrážky, alebo tak, tak mu polícia nič nemôže, ani keby sa rovno pod tie listy podpísal.

autor
21. júl 2025

Niekto sa vyssie pytal, chodia pisane na PC a v tlacenej forme. Synovi zatial prisiel iba tento prvy...pozdrav mamu a meno ex (nie je to jeho otec). Ten sa len tomu podivil ale dajak to neriesil. Skor mu to prislo smiesne. Ma 16 rokov. A ano, ex o tom vie. Ale, su to fakt take hluposti proste. Akokeby komentovanie mojich rozhodnuti v zivote, roznycbh situacii - ci som urobila dobre alebo zle. Nie som clovek, co sa verejne prezentuje, na fb mam par naozajstnych priatelov, sukromie si skor strazim. Ale zase, nie su tu nejake extra doverne informacie. Napriklad, ta dovolenka bola v skupine 6 rodin. A videli, ze ex isiel platit chatu, tankoval do jeho auta, zaplatil skladacku na jedlo a alkohol...

inom75
21. júl 2025
@anonym_autor

Niekto sa vyssie pytal, chodia pisane na PC a v tlacenej forme. Synovi zatial prisiel iba tento prvy...pozdrav mamu a meno ex (nie je to jeho otec). Ten sa len tomu podivil ale dajak to neriesil. Skor mu to prislo smiesne. Ma 16 rokov. A ano, ex o tom vie. Ale, su to fakt take hluposti proste. Akokeby komentovanie mojich rozhodnuti v zivote, roznycbh situacii - ci som urobila dobre alebo zle. Nie som clovek, co sa verejne prezentuje, na fb mam par naozajstnych priatelov, sukromie si skor strazim. Ale zase, nie su tu nejake extra doverne informacie. Napriklad, ta dovolenka bola v skupine 6 rodin. A videli, ze ex isiel platit chatu, tankoval do jeho auta, zaplatil skladacku na jedlo a alkohol...

@anonym_autor a co otec syna?

p.j.jacky
21. júl 2025

Riešila by som to cez políciu . Aby bol záznam . Nevieš kedy sa situácia vyostrí . Neviem paragraf trestne oznámenie na neznámeho páchateľa za prenasledovanie -stallking . Dáš dokazi listy . Ide o psychicky nátlak povieš že máš obavy o svoj život .Oni to riešiť musía . Dala kameru a videla by si kto sa pohybuje okolo tvojej schránky . Domu .

bielasovicka
21. júl 2025
@inom75

@inom75 ze vraj mu to je smiešne

autor
21. júl 2025
@bielasovicka

@inom75 ze vraj mu to je smiešne

@bielasovicka prosím nepis bludy. Exovi to smiešne nie je

autor
21. júl 2025
@inom75

@inom75 no, neriešila som to s ním ešte. Nebol priestor. Tie,čo chodili na mňa aj chcel riešiť ale ja som nechcela a nakoľko sme už neboli partneri tak do toho potom už ani nevstupoval

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
kiwi3
21. júl 2025
@bielasovicka
Odpoveď bola zmazaná

nechapem, co tym ten clovek sleduje. ale tak mozno takto komentuje zivot viacerych osob, ked im nieco potrebuje zdelit a vyhovuje mu, ze je anonymny. divne. nemas ani tusenie, kto to moze byt? podla mna nieco musis tusit... ja by som teda za tou osobou isla a vyuzila nejake techniky na odhalenie klamara. ako: "nevies o tom nieco?" vinnici na to zvyknu reagovat protiutokom.
@bielasovicka synovi to prislo smiesne

bielasovicka
21. júl 2025
@kiwi3

nechapem, co tym ten clovek sleduje. ale tak mozno takto komentuje zivot viacerych osob, ked im nieco potrebuje zdelit a vyhovuje mu, ze je anonymny. divne. nemas ani tusenie, kto to moze byt? podla mna nieco musis tusit... ja by som teda za tou osobou isla a vyuzila nejake techniky na odhalenie klamara. ako: "nevies o tom nieco?" vinnici na to zvyknu reagovat protiutokom.
@bielasovicka synovi to prislo smiesne

@kiwi3 aha, už vidím, zle som to prečítala 🙈

inom75
21. júl 2025
@anonym_autor

@inom75 no, neriešila som to s ním ešte. Nebol priestor. Tie,čo chodili na mňa aj chcel riešiť ale ja som nechcela a nakoľko sme už neboli partneri tak do toho potom už ani nevstupoval

@anonym_autor napadlo mi, ci neziarli, alebo ci nemate nieco nevyriesene medzi sebou... Ak sa styka so synom, tak info ma....

eviq
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak nemôže to byť niekto z tých ľudí, ktorí boli s vami na dovolenke? To by ti trosku zuzilo okruh.

jizanka
21. júl 2025

Nebo nová partnerka ex ? Třeba závidí, že spolu vycházíte dobře.

autor
21. júl 2025

Neviem fakt. Nemám ani tušenie. Aj som myslela, čo sme boli spolu na dovolenke ale sú to všetko rodiny s deťmi. Neviem si predstaviť, žeby dakto z nich mal dovod ma riešiť. A sú to fakt také verejné veci. Ten človek ani nemusí byť v mojej blízkosti. Že: kúpila si si nové auto, biele sa ti ale bude mazať.....mala si si kúpiť radšej automat. Proste také čisto hlúposti

slniecko39
21. júl 2025

A nemôže to byť nejaký sused? Pokiaľ nemá inú zábavku, vie sledovať aké máte auto alebo že ste boli na dovolenke a také všeobecné veci, zvyšok si možno domyslí. Tiež odporúčam políciu - čisto len aby tam bol záznam, aby bolo aj v papieroch uvedené, že sa niečo také deje, a že Vám to vadí. Teraz je na to dobrá príležitosť, keď prvýkrát oslovil syna. Držím Vám palce, aby to dobre dopadlo a obdivujem, že to riešite s chladnou hlavou ale netreba také niečo podceniť, určite to nie je ok...

anonym_c19db5
21. júl 2025

moze to byt aj nejaky psychicky chory clovek ktory s tebou nema nic spolocne

jasminia
21. júl 2025

@anonym_autor No keď píšeš, že komentovanie Tvojích životných situácií, niekomu sa dobre "spovedáš". Nejaká obyčajná tetka, ktorá Ti vidí kupovať rožky v obchode by toho o Tebe asi toľko nevedela.

jasminia
21. júl 2025
@anonym_c19db5

moze to byt aj nejaky psychicky chory clovek ktory s tebou nema nic spolocne

@anonym_c19db5 Môže byť, že je to psychický chorý človek. Veď normálny toto nerobí. Len človek, ktorý s ňou nemá nič spoločné, ako si spomenula, by zas jej životné okolnosti a udalosti nevedel. Ťažko povedať.

autor
21. júl 2025
@jasminia

@anonym_autor No keď píšeš, že komentovanie Tvojích životných situácií, niekomu sa dobre "spovedáš". Nejaká obyčajná tetka, ktorá Ti vidí kupovať rožky v obchode by toho o Tebe asi toľko nevedela.

@jasminia veď som uviedla pár príkladov, nie je to nič, čo by nemohol vedieť hocikto z ulice. Na dovolenku sme nakladali pred domom, auto mi stojí pred domom. Ešte neprišlo nič osobnejšie.

autor
21. júl 2025

Ďakujem všetkým za odpovede. Také tie, rozprávať veci rôznym ľuďom z okolia som skúšala, kameru mám. Mňa skôr zaujímalo, či dakto.nieco neriešil oficialne na polícii aj keď si uvedomujem, že šanca je asi minimálna

lia2929
21. júl 2025

Fuj tykokso toto bud pozeral na netflixe seriu HLÍDAČ alebo neviem .. tam sa dialo to iste🫣

pasomnica
21. júl 2025

A nie je možné zájsť na tie konkrétne pošty kde sú listy podávané a požiadať ich o pomoc, že keď ti bude najbližšie zasa táto osoba niečo posielať, teda bude tam figurovať tvoje meno, adresa, že by sa teda prišlo na to, kto to je?

bystrozraky
22. júl 2025

No, ja by som spravil nasledovné: Roztrúš všade napríklad, že máš nového priateľa. Ale každej skupine ľudí povedz iné meno toho vymysleného priateľa. Použi mená, čo sa ľahko zapamätajú: Peter, Pavol, Martin, Andrej... Ak bývaš v byte, tak niekto môže mať aj stenový mikrofón (to je taký ako keď počúvaš cez pohár, len oveľa efektívnejšie premieňa vibrácie steny na EMF). Preto nasimuluj doma pár telefonátov s ním a iným menom, ako si dala každej skupine. Špeciálne ak máš v okolí nejakého mladého muža alebo silného introverta (to by zapadalo do jeho profilu). Potom čakaj, s akým menom príde list. Môžeš si vymyslieť rôzne story, také, o ktorých píše najradšej. Ak si nechceš vymýšľať, tak napríklad povedz ozajstné story, ale každej skupine rozprávaj len o jednej z nich a ostatné zatiaľ zamlč, kým príde list. Ja by som toto určite nebral na ľahkú váhu. Neviem, čo všetko ti písal, ale podľa toho sa dá spraviť celkom dobrý profil. Zatiaľ by som povedal, že sa ti snaží ukázať, aký je chytrý a má to pod kontrolou. No, veľa šťastia a dúfam, že nám napíšeš, kto to bol, keď to zistíš 🙂 Good luck

gerrwie_girl
24. júl 2025
@anonym_10c2e4

Nemusí mať list podaný na pošte odosielateľa?
Ja by som to tiež tipla na tvojho ex. Veď sa ti nemusí priznať 🤷🏻‍♀️

@anonym_10c2e4 nemusi