Babička manžela vs. moje materstvo. Ako to riešiť?
Zaujimal by ma vas nazor, aj ked ja som si viacmenej ista, ako budem tuto situaciu riesit, len nedavno som sa stretla s nazorom, ze “mudrejsi ustupi”, aj ked v tomto pripade sa s tym nestotoznujem. S muzom sme spolu 7 rokov. Ma dceru z predchadzajuceho vztahu. Jeho rodina, cela, bola a dokonca aj neustale su v kontakte s jeho byvalou partnerkou. Ok, beriem, castokrat je to najma kvoli dcere. Ale pointa tejto diskusie je jeho babka. To je ze extrem. Ona ma doslova od zaciatku neznasa, s muzovou ex je veeelka kamoska, chodia spolu na kavicky, casto sa navstevuju aj bez muzovej dcery. Nikdy som to nejako neriesila, nepotrebovala som tu zenu v zivote. Akceptovala som ju, viacmenej sme sa ignorovali, ak sme sa stretli na nejakych rodinnych oslavach. Ked boli oslavy u nej, ja som pozvana nebola, muz ano, ma s nou dobry vztah, vacsinou tam siel s dcerou, ale vsetci sme vedeli, ze taktiez bude pozvana aj ex, ktora sa vzdy zucastnila. Casom som si zvykla. Ale.. posledny rok, aj ked sa stretavame velmi malo, tak som si vsimla, ze napr nepriamo pochvali moj kolac (nepovie mne, ale niekomu ine, pricom vie, ze som ho ja piekla), alebo vyslovene sa mi pozrie do oci a pozdravi ma (pricom dovtedy to bolo bez pozdravu, alebo take stratene v dave). No, a vlastne som si uvedomila, ze to je odvtedy, ako jej asi docvaklo, ze sa snazime o babo. Nakoniec som vlastne aj otehotnela, a teraz sa akosi obavam, ze bude chciet byt nejako v mojom zivote, a v zivote nasho dietata, a ja to jednoducho nechcem. Podotknem este, ze ma poohavarala kedysi pred vsetkymi moznymi, aj v dedine, kde byva a poznaju ma tam, rovnako mi raz aj nadala, ked sme sa stretli, to vsak bolo na zaciatku nasho vztahu s muzom, potom sa to skludnilo. Ja som ju cely cas akceptovala kvoli muzovi, ale najma jeho dcere, ale ja ju skutocne neznasam. Ja to ani neviem opisat. Urobila velmi zle, na zaciatku vztahu, ale aj v celej rodine (ciel som bola vzdy ja). Realne cakam, ze dieta sa narodi, a zrazu budem pozvana aj ja na oslavy, lebo ved aj dieta musi prist. Kedze muzovi uz povedala, ze ako sa velmi tesi. Skoro som sa povrcala, ked s tym dosiel.
Nič, staru babu uplne vyselektovať. Vôbec by som sa a ňou nekontaktovala. Nikde nestretávala
A na žiadne oslavy nech tá nečaká. Nebola si dosť dobrá doteraz, nemusíš sa stretávať vôbec
Inak to tvoju chlapovi vôbec nevadí, že ste pár už roky a oni tá nepozvú na oslavu? On kľudne išiel? Dcéra je len vyhovela, to si povedzme úprimne
Ja by som takéhoto chlapa nechcela
PS: dieťa nemusí prísť. O tom rozhodneš ty
zaslúžiš si medailu za výdrž v tejto rodine.
Nechápem čo ťa tam držalo. Láska k partnerovi? Ja už by som zdupkala hneď na začiatku. Pre mňa je dobrý vzťah v rodine a k danej rodine dosť dôležitý.
Prajem všetko dobré.
@anonym_e8f020 haha, dakujem 😂 jeho rodina, rodicia, druha babka, surodenci sa ku mne spravali od zaciatku uplne normalne. Sice sa cas od casu stretavaju aj s ex, ale tam problem nevidim. Len tato jedna babka..
Nič, staru babu uplne vyselektovať. Vôbec by som sa a ňou nekontaktovala. Nikde nestretávala
A na žiadne oslavy nech tá nečaká. Nebola si dosť dobrá doteraz, nemusíš sa stretávať vôbec
Inak to tvoju chlapovi vôbec nevadí, že ste pár už roky a oni tá nepozvú na oslavu? On kľudne išiel? Dcéra je len vyhovela, to si povedzme úprimne
Ja by som takéhoto chlapa nechcela
PS: dieťa nemusí prísť. O tom rozhodneš ty
@anonym_817e76 on nechodil, pozvania neprijmal na zaciatku. Ked nema v ten den dceru nahodou, tak povacsine tam nejde, ak dceru ma, tak jednoducho idu, lebo aj ona chce ist, ale to mame doriesene. Nech ide, mne to vyslovene neprekaza uz.
S muzovou babkou pokojne ostan na doterajšej úrovni.To, že budeš matkou jej pravnucata, neznamená, že s ňou budeš odteraz kamarátka Akceptovať ťa mala už dávno a rešpektovať výber vnuka.
Tá babka má koľko rokov?
@anonym_autor asi este dufala, ze sa tvoj muz vrati k ex.
@domkakvet myslim, ze to dufa doteraz. Ony dve si zjavne fakt sadli..
Tá babka má koľko rokov?
@anonym_6aa8af 75? Ani presne netusim.
Nepredbiehaj udalosti,ešte, toooĺko sa toho môže stať,kým vaše dieťa bude mať vek na chodenie na babkou organizované oslavy....
Nepredbiehaj udalosti,ešte, toooĺko sa toho môže stať,kým vaše dieťa bude mať vek na chodenie na babkou organizované oslavy....
@janinah nepredbieham, nejde len o samotne oslavy. Ale napriklad, ked bude chciet vidiet babatko? Oslavy som dala priklad, ja to myslim vo vseobecnosti, ze babka mi nevedela prist na meno, a teraz mam pocit, ze sa to z jej strany chce zmenit, a teda iba kvoli tomu, ze som tehotna, a zrazu si to uvedomila.
@janinah nepredbieham, nejde len o samotne oslavy. Ale napriklad, ked bude chciet vidiet babatko? Oslavy som dala priklad, ja to myslim vo vseobecnosti, ze babka mi nevedela prist na meno, a teraz mam pocit, ze sa to z jej strany chce zmenit, a teda iba kvoli tomu, ze som tehotna, a zrazu si to uvedomila.
@anonym_autor 75r zena si uvedomila svoju chybu a hladá k tebe cestu...je len na tebe ako sa zachováš...objímať sa nemusíte,ale ani pomsta nie je namieste...nechcela si ma,tak neuvidíš ani moje dieťa...a ešte má k tomu čo-to povedať aj otec dieťatka,je to aj jeho dieťa a jeho babka...porozmýšľaj
@anonym_autor je to take manipulatívne od nej. A asi to vnímaš veľmi správne. On má zaujme len i dieťa. Ty si tam kde ai aj bola
@anonym_autor 75r zena si uvedomila svoju chybu a hladá k tebe cestu...je len na tebe ako sa zachováš...objímať sa nemusíte,ale ani pomsta nie je namieste...nechcela si ma,tak neuvidíš ani moje dieťa...a ešte má k tomu čo-to povedať aj otec dieťatka,je to aj jeho dieťa a jeho babka...porozmýšľaj
@janinah keby si uvedomila tu chybu pred tym, ako som otehotnela, alebo ako sa dozvedela, ze chceme dieta, tak mozno by som porozmyslala.
Ja by som to riešila nasledovne. Zase brániť kontaktu dieťaťa s prababkou by som nerobila. Proste ak chce vidieť vnúča pošleš muža s dieťaťom k nej. Alebo vonku kočíkovať a ty nemusí byť pri tom. To keď bude chcieť prísť no buď len za prítomnosti muža aby si s ňou nemusela byť sama doma. A len občasne návštevy. Myslím si že toto sa dá vydržať nič nepreháňať občas ukázať a tak.
Ono starí ľudia sú protivní kto vie akí budeme my. Podľa mňa tým že mala rada tú ex tak ťažko sa vyrovnávala že sa rozviedli a že ty si druhá žena. V jej očiach si bola ty tá ktorá mohla za rozpad aj keď ste sa spoznali možno neskôr neviem ako to bolo. Ale to ju neospravedlňuje. No ako som vravela ty stále bud v minimálnom kontakte s ňou a len nech muž chodí k nej na oslavy s dieťaťom.
Ja by som asi naďalej zostala s komunikáciou a stretávanim sa ako doteraz, čiže na bude mrazu, ale keď sa dieťa narodí a manžel by chcel dieťa zoznámiť aj s ňou, tak by som tomu nebránila. Je to predsa jeho rodina a keby to je opačne a môj muž by nevychádzal s mojou babkou a ja áno, tak by mi rozhodne vadilo, ak by nechcel aby boli spolu v kontakte. Asi si to s mužom dohodnite nejako dopredu, že ako to bude
@janinah keby si uvedomila tu chybu pred tym, ako som otehotnela, alebo ako sa dozvedela, ze chceme dieta, tak mozno by som porozmyslala.
@anonym_autor ok,tak nerozmyšľaj,dupni si nôžkou,neukaž ani štipku veľkorysosti...ale potom sa nečuduj,ak muž bude chodit k babke s oboma deťmi a ty budeš sama doma
@anonym_autor a mužovi zo neprekážalo ako sa k tebe jeho babka správala? Neriešil to?
Jaj, toto aké otrepané: porodiť dieťa a konečne sa pomstiť všetkým, neuvidia ho za trest 🙄, žiadny kontakt, žiadne vzťahy, no len aby si seba nevytrestala. Teba poháňa veľká zlosť, nenávisť, pomsta, všetko to vybuchuje z tvojich príspevkov. Predpokladám, ze tá žena nie je odkázaná na tvoje decko, že má vnukov dosť.
Jaj, toto aké otrepané: porodiť dieťa a konečne sa pomstiť všetkým, neuvidia ho za trest 🙄, žiadny kontakt, žiadne vzťahy, no len aby si seba nevytrestala. Teba poháňa veľká zlosť, nenávisť, pomsta, všetko to vybuchuje z tvojich príspevkov. Predpokladám, ze tá žena nie je odkázaná na tvoje decko, že má vnukov dosť.
@anonym_5f2d18 ak ma babka 75, tak asi ma pani okolo 20. Tak to treba brat asi s rezervou
@anonym_autor no,neviem ako by som sa mala chovať k človeku, ktorý mi robil zle, ohováral ma, nepozval na žiadnu oslavu, pohŕdal mnou.
Neviem, či ste niektorá zažila takýto prístup na vlastnej koži.Tetaz sa jej babka pchá do zadku.
Len tak, z ničoho nič. Napriek tomu , že má 75 rokov by som od nej čakala ospravedlnenie.
Mňa osobne by to poznačilo a žiaľ, mala by som to v pamäti doživotne. Napriek tomu by so nepreferovala pomstu, ale skôr stav, aký bol doteraz.Zivot ide síce ďalej, ale tento spôsob komunikácie určila babka. Takže by som nešla na žiadnu jej oslavu ani v budúcnosti.
Stále by som čakala na to ospravedlnenie.
Pozri, samej jej dieťa nedáš, na to už je stará, a na nejakù návštevu samé s mužom predsa môže ísť.
@anonym_5f2d18 o akych vsetkych hovoris? 🙂
@anonym_5f2d18 vies, otrepane. Z mojho pohladu - ona mi robila 7 rokov peklo zo zivota, na verejnosti mi nadavala do zmrdiek, a neviem ake rozne privlastky. Ano, 70 rocna pani. Ja som si ju zo zivota vymazala, pre mna ten clovek neexistuje. Povymyslala si na mna klamstva, rovnako aj pred muzom, ze kde ma vsade videla neviem co robit. Jednoducho ma nema rada, a to je v poriadku. Jej vec. Ja ju taktiez. A ja sa mam teraz tvarit, ze tych 6-7 rokov sa neudialo? Ze tie prerevane noci neboli kvoli, len a iba kvoli nej? To nie je za trest. Ja nechcem, aby sa moje dieta stretavalo s takou osobou, ktora mi do oci povedala, ze by mi najradsej vytrhala vlasy. Preco by malo? Ked babka len mala vyborny vztah s muzovou ex. Nepotrebujem robit rozbroje, ale ano, urcite tam je aj nenavist. Lebo zrazu som dobra, uz nie ta vycurana krava, ale zrazu som dobra, lebo cakam jej pravnuca. A ano, nastastie ma uz viac pravnucat, dufam, ze jej postoj rovnaky aky bol x rokov
@anonym_5f2d18 vies, otrepane. Z mojho pohladu - ona mi robila 7 rokov peklo zo zivota, na verejnosti mi nadavala do zmrdiek, a neviem ake rozne privlastky. Ano, 70 rocna pani. Ja som si ju zo zivota vymazala, pre mna ten clovek neexistuje. Povymyslala si na mna klamstva, rovnako aj pred muzom, ze kde ma vsade videla neviem co robit. Jednoducho ma nema rada, a to je v poriadku. Jej vec. Ja ju taktiez. A ja sa mam teraz tvarit, ze tych 6-7 rokov sa neudialo? Ze tie prerevane noci neboli kvoli, len a iba kvoli nej? To nie je za trest. Ja nechcem, aby sa moje dieta stretavalo s takou osobou, ktora mi do oci povedala, ze by mi najradsej vytrhala vlasy. Preco by malo? Ked babka len mala vyborny vztah s muzovou ex. Nepotrebujem robit rozbroje, ale ano, urcite tam je aj nenavist. Lebo zrazu som dobra, uz nie ta vycurana krava, ale zrazu som dobra, lebo cakam jej pravnuca. A ano, nastastie ma uz viac pravnucat, dufam, ze jej postoj rovnaky aky bol x rokov
@anonym_autor v takomto prípade úprimne dúfam, že ani manžel nemá záujem sa teraz tváriť, že je všetko naporiadku
@anonym_autor a chlap pri tom všetkom čušal ako voš pod chrastou?
@anonym_autor možno nezmenila rétoriku kvôli bábätku, ale možno ju nejako naštvala ex.
V každom prípade máš moju podporu.
Len mi je divné, že to toleruje partner.
Keby moja babka robila toto môjmu partnerovi, tak by som k nej nechodila.A ešte aj ex .....
@anonym_autor ja by som este prehodnotila svoj postoj(mozno),keby prisla a uprimne sa ospravedlnila a vysvetlila svoj predch.postoj.ale ked takto poza chrbat zle robila,a zrazu je vsetko v poriadku a ty mas byt ta "splachovacia" co na vsetko smahom prutika zabudne,tak by som aj muzovi vysvetlila,ze ziadne BFF nebudete po tom vsetkom.
@anonym_autor odkaz starej cez manžela ze o pozvania nemáš zaujem a povedz aj mužovi ze si neželas aby sa s ňou stretával, na tvoje dieťa nech rovno zabudne, je to toxicka žena, z ktorej budeš len v strese

zaslúžiš si medailu za výdrž v tejto rodine.
Nechápem čo ťa tam držalo. Láska k partnerovi? Ja už by som zdupkala hneď na začiatku. Pre mňa je dobrý vzťah v rodine a k danej rodine dosť dôležitý.
Prajem všetko dobré.