icon

Prichádzajúce anonymné listy

21. júl 2025

Uz skoro rok mi chodia do schránky rozne anonymi. Su to vacsinou 3-4 vety o mojej situacii v zivote, napr: rozisla som som sa tak mi prislo: dobre si urobila, to nebol muz pre teba. A podobne somariny. Nie su to vyhrazky. Ale, posledne prisiel list adresovany na syna: Pozdrav mamu a meno toho mojho ex partnera. Je to divne. Asi sa voci tomu neviem nijak branit vsak?

Strana
z3
gerrwie_girl
24. júl 2025
@pasomnica

A nie je možné zájsť na tie konkrétne pošty kde sú listy podávané a požiadať ich o pomoc, že keď ti bude najbližšie zasa táto osoba niečo posielať, teda bude tam figurovať tvoje meno, adresa, že by sa teda prišlo na to, kto to je?

@pasomnica posta s týmto súhlasiť nebude. Nemajú na to právo.

martina1985ba
24. júl 2025

@anonym_autor povedat postarke aby tie listy nedavala do schranky. Aj ked neriesi to situaciu.

catherinah
24. júl 2025
@martina1985ba

@anonym_autor povedat postarke aby tie listy nedavala do schranky. Aj ked neriesi to situaciu.

@martina1985ba ved poštárka nevie, ktorý list je anonymný a ktorý nie. Práveže nech autorka vie, ci sa to bude stupňovať, aspoň sa bude vedieť zariadiť.

gerrwie_girl
24. júl 2025
@martina1985ba

@martina1985ba to si nemoze dovoliť ak nechce prist o pracu. Na to nemá najmenšie pravo.

damira90
24. júl 2025
@magic08

@anonym_autor porozmyslaj, kto v tvojom okoli mohol vediet tuto informaciu o dovolenke zadarmo a sa ti pekne zuzi okruh ludi. Podla mna to bude niekto kto ta pozna a koho poznas aj ty

@magic08 asi tak niekto kto po tebe ide ..ak je to zena muz - idu po tebe mala som stalkera su velmi zakryvaný. Dusia to v sebe je tochore preslo to az do prenasledovania cakaval ma na lavicke...ked som isla do skolky pre malu. Nema sa ti kto co kto starat do zivota.
Zatav to a radim ti dat aspon kameru lacnu. Nikdy nevies kto ti cumi do dvora a okolo auta biku a tak. Niwkto ta ale moze v tvojom pripade za chbrrom riadne riešit. ZVELICOVAT O TEBE nie su nahodou pekna? Alebo nejaka silnejsia osobnost a kamaratska?

damira90
Autor odpoveď zmazal
damira90
24. júl 2025
@anonym_autor

Niekto sa vyssie pytal, chodia pisane na PC a v tlacenej forme. Synovi zatial prisiel iba tento prvy...pozdrav mamu a meno ex (nie je to jeho otec). Ten sa len tomu podivil ale dajak to neriesil. Skor mu to prislo smiesne. Ma 16 rokov. A ano, ex o tom vie. Ale, su to fakt take hluposti proste. Akokeby komentovanie mojich rozhodnuti v zivote, roznycbh situacii - ci som urobila dobre alebo zle. Nie som clovek, co sa verejne prezentuje, na fb mam par naozajstnych priatelov, sukromie si skor strazim. Ale zase, nie su tu nejake extra doverne informacie. Napriklad, ta dovolenka bola v skupine 6 rodin. A videli, ze ex isiel platit chatu, tankoval do jeho auta, zaplatil skladacku na jedlo a alkohol...

@anonym_autor mozno nejaky ctitel a chce ta. Ale ma rodinu a nemoze ti to povedat priamo. Fu drzim palce.

damira90
24. júl 2025

Mam stalking dostal 2 rocnu podmienku. Anic viac. Videí som mala plno. Chodim autom hladal na nete ludí, okolo mna a podobne. Mne dokonca objednaval jest z restiky a tam som musela volat ze nikto nikdy zamna jest platit nebude. Akoze ty mozes mat inu situaciu ale budes to mat v podvedomí dal si zálezat to znamena ze hlupak neni...lebo to pise na pocitaci. Myalim ze ta niekto tajne ma posadnuto v hlave. A ma príbeh že niečo stebou " nejak " dopadne.
Ale to spraví aj žena ktorá ti zavidí, j zalubeny muž alebo moze ťa lubiť aj žena ( stotoznit sa s tym ze je tvoja druhá mama) a fandí ti.
Pocitac pouzit na toto, je premysleny krok. Vedia byt velmi vytrvaly.

elzena2
24. júl 2025

Chce ta vystrasit. Tak musíš vystrasit ty jeho viac. Nieco, čo necaka a nebude chapat. Napr. v blizkosti posty na viditelnom mieste (prenajmi si malu reklamnu plochu alebo len taká A4, ktorá sa dava na lampu, že ponukas napr. doucovanie) zverejni ten jeho text. Proste biele pozadie a tam presne ten text, čo ti poslal (ale v inej farbe, iný styl, nie že jeho list odfotit). Proste len text "Kúpila si si nové auto, biele sa ti ale bude mazať.....mala si si kúpiť radšej automat." Bez komentara, bez vyhrazok, bez kontaktu. Normalni ludia si budu mysleit, ze je to nejaka reklama, hra, podla mna mavnu nad tym rukou. On nebude chapat. Nebude vedieť, čo tým sledujes. Ako to bude pokracovat. To ho zneisti. Keď bude neisty, je vacsia sanca, že urobi chybu a prezradi sa. A ešte jedna rada: Sú tie texty, hoci krátke, bezchybné? Neopakuje sa tam niečo? Nejaka zvlastnost, niečo, čo.maju všetky spolocne? Napr. 5 bodiek za vetou namiesto 3, zaciatok vety malým pismenom... Podľa toho by si uz niektorých mohla vylucit alebo začať podozrievat, predsa len, dnes veľa ludi píše krátke spravy (WhatsApp, SMS, Komentáre na fcb...), vieš si to porovnat.

lilitela
24. júl 2025

@anonym_autor Ak do toho montuje syna, sla by som na policiu, budu to brat vaznejsie. Pokial ten clovek nie je ultra precizny, ze to robi v rukaviciach, tak pokial si pamatam, pri vybavovani obcianskeho ci pasu, sa snimaju odtlacky.

evkatk
24. júl 2025

Cudzí človek bez akéhokoľvek dôvodu by to nepísal. Je to niekto, koho možno aj poznáš a on si ťa nielen vyhliadol, ale svojim chorým spôsobom aj privlastnil a to aj so synom. Môže to byť psychopat, ktorý navonok pôsobí normálne. Ale ak dôjde k niečomu, čo sa mu nebude páčiť (nájdeš si partnera, prípadne iná banalita), môže ublížiť tebe, synovi alebo obom. To, že kladne sa vyjadril k tvojmu rozchodu s partnerom znamená, že si ťa už privlastnil dávnejšie a ktovie, aké zákernosti už narobil, čo si si ani nevšimla. V každom prípade to nahlás polícii, nech je o tom záznam. Môže ho niečo nazlostiť a namiesto ublíženia urobí niečo zlé a narafičí to na teba alebo na syna a potom ťažko budeš dokazovať, že existuje niekto, kto by to mohol spraviť. Také veci treba mať pod kontrolou. Možno si neuvedomuješ, ale je to veľmi vážna situácia.

pikachu999
24. júl 2025

@anonym_autor by som tie listy ani neotvárala len by som všade hovorila že mi chodí cudzia pošta a že to pálim 🤷 a nečítam 🤷

anonym_7d41df
24. júl 2025

Tak mozno ako vyssie pisu o odtlackoch prstov... Teraz nahlasit na policiu, ze mas strach o seba a o syna a priniest doterajsie listy. A nasledne, ked pride dalsi, ak bude bez adresata, ani ho neotvarat, priniest na policiu a nech otvoria v rukaviciach oni a zosnimqju odtlacky prstov...
Ale podla tvojich komentarov mi to vychadza na synovho otca, ked sa tesil, ze ti to nevyslo s ex, alebo niekoho z jeho okolia...

gerrwie_girl
25. júl 2025
@anonym_7d41df

Tak mozno ako vyssie pisu o odtlackoch prstov... Teraz nahlasit na policiu, ze mas strach o seba a o syna a priniest doterajsie listy. A nasledne, ked pride dalsi, ak bude bez adresata, ani ho neotvarat, priniest na policiu a nech otvoria v rukaviciach oni a zosnimqju odtlacky prstov...
Ale podla tvojich komentarov mi to vychadza na synovho otca, ked sa tesil, ze ti to nevyslo s ex, alebo niekoho z jeho okolia...

@anonym_7d41df to by musel byť niekto komu uz polícia odoberala odtlačky. Inak nemajú ako zistiť. A som si takmer istá ze polícia brat odtlačky nebude.

andrea2323
25. júl 2025

Mna by fakt zaujimalo, ze kto to je..

bielasovicka
25. júl 2025
@andrea2323

Mna by fakt zaujimalo, ze kto to je..

@andrea2323 aj mňa 😄

evaachesa
25. júl 2025

Ja by som išla na poštu odkiaľ sú posielané zásielky. Poprosila by som či by si mohli všímať kto posiela listy na tvoje meno a ak je možné zapísať čas a dátum o ktorej tam bol a následne si vyžiadať kamerový záznam. Prípadne aspoň keby ti ho mohli opísať, keďže s tým záznamom by mohli robiť opletačky.

lilitela
25. júl 2025
@evkatk

Cudzí človek bez akéhokoľvek dôvodu by to nepísal. Je to niekto, koho možno aj poznáš a on si ťa nielen vyhliadol, ale svojim chorým spôsobom aj privlastnil a to aj so synom. Môže to byť psychopat, ktorý navonok pôsobí normálne. Ale ak dôjde k niečomu, čo sa mu nebude páčiť (nájdeš si partnera, prípadne iná banalita), môže ublížiť tebe, synovi alebo obom. To, že kladne sa vyjadril k tvojmu rozchodu s partnerom znamená, že si ťa už privlastnil dávnejšie a ktovie, aké zákernosti už narobil, čo si si ani nevšimla. V každom prípade to nahlás polícii, nech je o tom záznam. Môže ho niečo nazlostiť a namiesto ublíženia urobí niečo zlé a narafičí to na teba alebo na syna a potom ťažko budeš dokazovať, že existuje niekto, kto by to mohol spraviť. Také veci treba mať pod kontrolou. Možno si neuvedomuješ, ale je to veľmi vážna situácia.

@evkatk Presne tak, nejaka suseda, byvala kamaratka, spoluziacka, ....... niekto kto je v tvojej "blizkosti" ale nie az tak. Exa by som netipovala, pretoze toho by napadlo, ze pri uvazovani, kto to moze byt, pochopitelne pojdes po tych "najblizsich". Ja by som tipovala nejaku susedu. Ma relativny prehlad o osobnom zivote, pripadne aj z nejakych poulicnych klebiet. Nemala si tam kde byvas s nikym nejaky incident v minulosti? Pripadne s dcerou, synom takej susedy?

elzena2
25. júl 2025
@evaachesa

Ja by som išla na poštu odkiaľ sú posielané zásielky. Poprosila by som či by si mohli všímať kto posiela listy na tvoje meno a ak je možné zapísať čas a dátum o ktorej tam bol a následne si vyžiadať kamerový záznam. Prípadne aspoň keby ti ho mohli opísať, keďže s tým záznamom by mohli robiť opletačky.

@evaachesa ale tak to asi funguje len v minidedine, kde sa všetci poznaju a sú ochotni urobit laskavost po znamosti. V meste pri tom pocte zasielok ani necitaju, aká je tam adresa, nie aby si ešte pisali poznamky na nejaký post-it, ako vyzerá odosielatel. Iba ak by ich ako spiona nasadila policia 🙂

evkatk
25. júl 2025

Určite to nie je žena. Nezodpovedá to psych. profilu. Ženám nezáleží na rozchode inej ženy s partnerom a neoslovovala by aj syna. Je to muž - psychopat.

lucia11kob
28. júl 2025

Bývaš v dome alebo byte

Strana
z3