Príliš aktívna švagriná
Chcem sa poradit,, koho to nezaujima nech roluje dalej na vytoky a testy s duchmi, dakujem. 🙂
So svagrinou a jej rodinou sa navzajom navstevujeme na oslavy, deti aj nas dospelych.
Ona tym dost zije. A napisala mi, kedy mame my robit nasu oslavu narodenin nasej dcery 😃 akoze zaobalila to tak, ze vtedy a vtedy v decembri toho a toho datumu by im to vyhovalo - napisala vikend blizko datumu narodenin dcery, kedy by podla jej logiky oslava mala byt.
Lenze mna caka skoro rok planovana operacia a ja nebudem robit v decembri uz nic, budem po opke na PN.
Otazka: napisali by ste sucho len termin oslavy ( budeme to robit dopredu v novembri aby sme uz mali potom klud) alebo sa nezdrzali a dali najavo aj to, ze je maximalne drze dopredu sa pozyvat na oslavu, na ktoru vas este nikto nepozval a sam nevie, kedy bude?
Ona je typ co ma muza pod papucou a riadila aj rodicov, proste kazdeho chce len riadit. Ja som dost rozhodna, asertivna, ale pocuvam druhych a rada sa dohodnem. Neznasam ked mi niekto rozkazuje, ale pre pokoj v rodine sa snazim drzat v klude.
Ako riesite taketo situacie?
Dakujem za vas pohlad.
@minenkak v komentároch ako nenazrana atd. Proste to cítiť ako ju nenávidí
@lizatko1009 no keď niekto rozhoduje o tom aké mám kúpiť darčeky neteriam, synovcom ,je nenazraty
Napísala by som jej, že keď sa jej nepáči môj dátum, nech číta príspevky o vytokoch a duchoch na teste 🤣
Ja by som nehladala nic zle za tym, ze ti navrhla ten termin. Proste chce byt zucastnena. Normalne by som jej napisala ze mas operaciu vtedy a budes sa regenerovat, takze oslava bude skor. Fakt by som za tym nehladala rozkazovanie, ale tak ja mam dobre vztahy so svagrinami a vieme sa normalne porozpravat.
@minenkak presne, nechapem to, v tomto vidiet nenavist? Sme uplne rozdielne, za kamosku by som si ju nevybrala a aj tu sa casto radi, povedz na rovinu alebo prikyvni a sprav si po svojom, tak sa pytam, ako to ini riesia.
@majla87 aj my sa uplne normalne rozpravame, pokial niekto nechce rozkazovat 🙂
@lizatko1009 ty nenavdis potom kazdeho, kto ma inu povahu ako ty? 😂 ja napriklad nejem.lizatka, ale to kvoli zubom aby som ich mala zdrave a krasne, nie ze ich nenavidim.
Tebe niečo napísať🙉 som asertívnejsia ako ty, takze vieš čo to so mnou v tvojej anonymite urobilo. Nic.
To ani nerieš,švagriná není tvoja rodina, akceptuje len pokiaľ ty chceš a viac nič ,ja by som ani oslavy nerobila,ani pre pokoj v rodine a ak tak len ľudia ktorí sú mne blízky
@minenkak s falošnou osobou? Pretvárka? Aby sa nepovedalo a pokoj v rodine? Pfuj
@lizatko1009 dobre. A?
@lizatko1009 Pojem "asertivita" nie je chápaný vždy správnym spôsobom.
V pokrivenej verzii je asertivita chápaná ako nástroj na tvrdé presadenie seba a vlastných cieľov. Neoprávnene sa považuje za akési synonymum neohľaduplnosti a agresivity, aj keď jej skutočný význam je pozitívny
Nech ti operácia dopadne dobre
Nechapem ze to tak prezivas, proste oznamim svoj datum oslavy a kto pride je vitany. Keby som u nas brala ohlady na vsetkych tqk nemame oslavu nikdy, oznamim a komu sa nepaci jeho problem.
Nam zasa svagrina oznami vo stvrtok ze v sobotu, hmm no uz parkrat sa stalo ze sme mali iny program, toz... nesli sme alebo som sla len ja s detmi ak muz nebol doma. Absolutne neriesim.
Dalsia vec.. do decembra treba dozit a byt aj zdravi co pri detoch nie je uplna samozrejmost.
@minenkak ja viem co je asertivita, lebo ja keby som mala taky vnútorný problém ako autorka. Nepýtam sa na koniku, neohovaram švagrine, ale poviem priamo, slušne a normalne. Vtedy je oslava, lebo mam vtedy to a to a inac sa nám nedá. Len ona je z nej na prasky, vadi jej, tak potrebovala to riešiť takto a potom sa jej bude škeriť do tváre. Strasne neznasam ľudí, ktorí nenosia úprimnosť a maju dve tváre.
@lizatko1009 všetky na Koniku máme vnútorný problém ,keď tu píšeme 😂😂😂😂👍👍👍
ahoj ..dakujem za snahu ale datum oslavy uz predbezne mame vybraty ... hned ako to bude 100% iste ti oznamime kedy no pravdepodobne to bude ovela skor kedze ma caka operacia a potrebujem klud s mojou rodinou sme sa uz dohodli takze si oddychni a nerob starosti ...
Ja by som jej neodpisovala nic, hlavne nie v strese alebo v hneve. Proste v dostatocnom casovom predstihu jej oznam termin oslavy. nemusis jej vysvetlovat, preco je spojena oslava dcera+manzel ani ze ides na operaciu. Ak jej to povedat nechces. Nie je prezidentka alebo kralovna, aby si sa musela riadit jej diarom, kedy jej vyhovuje vasa oslava.
@syslik81 👍👍👍
Napisala by som "Ahoj Anča, oslavu budeme robit uz v novembri, dam ti vediet ked bude isty datum". Hotovo, nic viac nic menej. Ak by sa ozyvala ze co preco kedy a pod. tak by som jej len povedala ze datum este nie je isty, mame uz planovane veci ktore sa nedaju posunut a dam jej vediet. Nic by som jej nevysvetlovala, aby este nezacala po znamosti zariadovat presun tvojej operacie ked je taka akcna 😁
Toto mi robili roky moji svokrovci. Oslava este ani nebola naplanovala a oni zavolali, ze vtedy a vtedy pridu vinsovat. No tak ci som chcela ci nie tak som to "musela" na vtedy nachystat. Co na tom, ze celej mojej rodine datum nevyhovoval, popripade respektovali moje neznasanie oslav ....tak som potom roznasala rodine len tortu lebo 2 torty pre kazdu partiu sa mi teda robit rozhodne nechcelo. Teraz s nimi nekomunikujem a mam s tym konecne pokoj. Som presvedcena, ze by mi toto robili az do smrti, nikdy by nerespektovali, ze ja napriklad ziadnu oslavu nechcem..proste by prisli a este by mi ako ceresnicku navzdy spievali zivio. To aj ked deti vrieskali lebo to neznasali tak este zvysili hlas aby ich prespievali 🤢
@mirka438 ano, zivio bohužiaľ aj u nas 🤦
Ja teda obdivujem každého, čo zvláda rodinné oslavy a ešte takto organizované
Ja by som jej napisala tak ako je... ze v dec.som po operacii a preto oslava bude skor,v novembri.Vybavene a bez zdorilostnych obkecov.
@mirka438 si mi pripomenula tieto tradicne oslavy ktorych som sa musela zucastnovat ako dieta 🙄 nikoho vlastne ani nezaujimalo, ze ma niekto narodeniny alebo co by chcel. Hlavne kvantum jedla, alkoholu, vyvreskovat zivio a svet je krasny. Priiiiserne spomienky na to mam.
Na svagrinu by som zareagovala cisto vetou "Ahoj, este neviem presny datum, dam ti vcas vediet" a koniec. Musi si uvedomit, ze ked si dupne nebude skakat cela planeta. ja chapem, ze to mozu mat doma nejak nastavene, ze ma urcity styl vyjadrovania, ale na tom s nou nesuhlasit nevidim nic zle.
Inak tiez by som sa nasr*** 😆😆

Venuješ tomu príliš veľa energie.
Proste povedz: vieš čo Jana, mam operáciu ani čisto praktických dôvodov bude oslava dcéry a muža spojená. Termin je vtedy a vtedy
Radi Vás uvidíme. Bodka.
Celé to zbytočne riešiš