icon

Príliš aktívna švagriná

8. okt 2023

Chcem sa poradit,, koho to nezaujima nech roluje dalej na vytoky a testy s duchmi, dakujem. 🙂
So svagrinou a jej rodinou sa navzajom navstevujeme na oslavy, deti aj nas dospelych.
Ona tym dost zije. A napisala mi, kedy mame my robit nasu oslavu narodenin nasej dcery 😃 akoze zaobalila to tak, ze vtedy a vtedy v decembri toho a toho datumu by im to vyhovalo - napisala vikend blizko datumu narodenin dcery, kedy by podla jej logiky oslava mala byt.
Lenze mna caka skoro rok planovana operacia a ja nebudem robit v decembri uz nic, budem po opke na PN.
Otazka: napisali by ste sucho len termin oslavy ( budeme to robit dopredu v novembri aby sme uz mali potom klud) alebo sa nezdrzali a dali najavo aj to, ze je maximalne drze dopredu sa pozyvat na oslavu, na ktoru vas este nikto nepozval a sam nevie, kedy bude?
Ona je typ co ma muza pod papucou a riadila aj rodicov, proste kazdeho chce len riadit. Ja som dost rozhodna, asertivna, ale pocuvam druhych a rada sa dohodnem. Neznasam ked mi niekto rozkazuje, ale pre pokoj v rodine sa snazim drzat v klude.
Ako riesite taketo situacie?
Dakujem za vas pohlad.

Strana
z4
eeffka
8. okt 2023

Zdravo asertivny clovek by to mal vyriesene za 30sec uz vcera, zato ty tu riesis uplne kravoviny . Vadi ti na nej asi aj ze zije, bolo by zaujimave si precitat nieco z jej strany.

ahhola
8. okt 2023

No ale snáď tam nevystavuje vás...?
Tiež mame v rodine takých "tajomníkov", vedela som, ze boli svadbe roka u synovca, ale len ju stroho popísali. Co čert ne. chcel, podbehla mi na fb ich svadobná mat a ta mala na insta asi 200fotiek,vratane tejto našej rodiny...

marca12
8. okt 2023

Nestala by mi ani za zalozenie diskusie. Slusne by som jej napisala,ze som vtedy po operacii a oslavu planujeme na iny datum. Urcite by som si od nej nenechala riadit zivot a nezamyslala sa ako to napisem. Napisem pravdu a hotovo.

autor
8. okt 2023

@eeffka precitaj si 🤷

autor
8. okt 2023

@ahhola ano, aj nas.

mikadooo
8. okt 2023

Normálne by som jej to napísala - ahoj, nie, v tomto termíne oslava určite nebude, nevyhovuje nám to žiaľ. Oslavu plánujeme na xy. novembra, ešte ale neviem, či si spravíme len malú oslavu iba my+deti, alebo budeme aj pozývať. Ale dám ti vedieť tak týždeň predtým. Čau🙂

janababana
8. okt 2023

Ja som sa tiez svagrinej pytala, kedy planuju oslavu - pretoze sme z ineho mesta a cestu si musime naplanovat. Termin som jej samozrejme neprikazovala 😀 ale kebyze nemozem v tom case co ona navrhne, tak by som sa isto opytala, ci sa neda iny termin lebo na oslave chcem byt kedze som krstna mama. Len tvoja svagrina je asi “prehajpovana” a opytala sa to dost neomalene ☺️

janababana
8. okt 2023

Ale v tvojej situacii by som reagovala s kludom - bud rada, ze chce byt s vami a berie to ako samozrejmost, ze tam patri 🍀♥️

luciamatiad
9. okt 2023

Oslavovať narodeniny dopredu vraj prináša nešťastie. Ja sa toho držím aj keď je to možno hlúpa povera 🤷‍♀️ Radšej by som oslavu spravila v januári s rodinou a malej by som zablahoželala v deň jej narodenín, nech nemá pocit, že sa na ňu zabudlo...

mirka438
9. okt 2023

@gelifil bohuzial nerobim 😀 deti revali ako tury a a oni pokracovali, vsetci pekne v polkruhu nastupeni...boze tak mi byvalo trapne, zle, neznasala som to ...moja vina, ze som im to narovinu nepovedala hned ked uz rec tela ignorovali 😀
@kittykat22 my sme chodili na taku velku oslavu ako deti len babke a dedkovi. Tam sme sa stretli ozaj siroka rodina ale nikdy to nebolo taketo trapne. Vsetci boli v pohode, kazdy sa citil dobre plus ziadne zivio 😁 to len tito ma potom prekvapili a kedze som bola mlada a blba tak som si roky hryzla do jazyka a cakala kym to skonci

kamatopo
9. okt 2023

Mne keď niečo nechutí ,alebo sa mi to protiví tak to nejem. Moja svokra vždy spravila na rodinnú oslavu kačicu. Ešte aj vývar z nej 😂. Tak čo myslíš, že som spravila. Nepretvarovala som sa. Nejedla som a hotovo. Tak a čo sa týka ,,vašej oslavy,,tak tá je vaša. A tak isto aj dátum,hodina a aj dôvody ( ktoré by som oznámila no nerozoberala ). Veľmi mi pripomínas moju švagrinú. Tiež nachádza chyby a rozoberá pred druhými,ale priamo nič nepovie.

sashabb
9. okt 2023

Nevidím dôvod písať švagrinej, že tebe to vtedy nevyhovuje. Toto sa píše, ak ťa niekto pozýva. Oslavu plánuješ ty. Záleží ako medzi sebou komunikujete, osobne by som jej napísala normálne "vtedy oslava určite nebude, veď idem na operáciu a v decembri už budem PN. Oslava bude zrejme v novembri, dátum ešte upresním" Nič viac, nič menej.

Strana
z4