Príliš milá svokra
Ahojte, nasla som len diskusiu o "zlych" svokrach a neda mi zaradit tam tu svoju tak vytvaram novu. Moja svokra je az prilis mila. Kym sme nemali dieta tak to bolo super, rozumeli sme si, vsetko bolo v pohodke. Odkedy sme traja tak mam niekedy pocit ze prekracuje hranicu "normalnosti". Denne vola niekolkokrat, pise emaily, velmi sa stara ci je ok, aka bola noc, ako sa ma, atd. Vyjadri vzdy svoj nazor ked sa pre nieco rozhodneme, napr ked sme spravili detsku izbicku a my sme ostali sami v spalni tak to bolo prilis skoro atd. Skoro kazdy vikend sme tam aspon na obede, od takych troch mesiacov nam stale ponukaju ze si ho vezmu aspon na noc aspon na vikend atd. Doteraz som to tak nejako brala a filtrovala, smiala sa na tom a aj ked som mala zmiesane pocity predsa je lepsie mat milu a dobru svokru. Boli sme vsak nedavno na dovolenke sami a moji rodicia a svokrovci strazili - par dni kazdy par. Ked sme prisli, svokra vecer volala a plakala do telefonu - ako moc jej chyba a ci je ok, a ze jej je luto atd. Trosku ma to prekvapilo, rozumiem ze je tazko byt bez neho ale ta reakcia bola taka zvlastna, proste plakala. Som velmi rada ze ho lubi ale niekde v hlbke mi "svieti kontrolka". Zda sa mi ze sa az prilis nanho viaze. Mate aj vy taku skusenost? Mozem to nejako ovplyvnit? Myslim ze aj pre nu by bolo lepsie keby to brala tak nejako viac v pohode
@minewka A co v pripade, ak svokra/svokor/mama/otec - akykolvek stary rodic- robi nieco, co ide proti Tvojmu presvedceniu, proti Tvojej slobode (niekto pisal o umyti chladnicky, ja by som z koze vyletela, keby sa mi niekto sparal v mojich veciach...), proti Tvojim vychovnym metodam a vlastne aj ciastocne proti Tvojmu vztahu?
Suhlasim, ze nejaku nevysvetlitelnu osobnu nenavist voci svokre treba kvoli dietatu potlacit. Svokra moze byt bosorka, ale ked ju dieta ako babku lubi, tak nech sa paci! Ale co tie pripady, co som vymenovala vyssie? Lebo mnohe baby tu popisali aj to, ze im to jemne nastrbuje vztah s partnerom....
@minewka ahoj.. to co pises je pravda.. ze stari rodicia maju urcitu ulohu v zivote dietata a jasne ze uz vychovali svoje deti a vedia ako rychlo cas leti a preto ich chcu milovat a starat sa o ne.. ale nie vsetci su normalni, niektori su proste na hlavu, kto to nezazil ten to nepochopi, ano niektore dievcata robia dost razne kroky, ale to je ich vec.. pises ze vedia ako ten cas leti a chcu si ho uzit, co by si povedala na to ze ja som po porode od svokry pocuvala len booze uz aby si behal,uz aby si sedel a tak dalej.. ona proste nevedela co s takym malym babom robit, ja som vtedy o nej zacala pochybovat a pytala som sa sama seba ze ako tato zena mohla vychovat tri deti a preto by som jej ho proste nedala, aj teraz maly ma skoro 19m je strasne sikovny a stale by len behal a oni ho stale len vlacia na rukach ked tam prideme a najviac ma slak triafa ked prideme a zahlasia ze mu navarili a daju mu maso na vode a uvareny suchy zemiak, svokor div ze mu to nepomixuje.. uz od narodenia sa maly boji chlapov, na zeny reaguje dobre ale muzom proste neveri, stale dookola svokre opakujem ze sa boji muzov a ona si to furt nedokaze zapamatat a vzdy ked sa boji nejakeho ich suseda tak sa tomu strasne cuduje a kazdemu vyklada ako on ma rad chlapov.. ja viem ze je to blbost ale prave taketo malickosti mi napovedaju ze sa o moje dieta nezaujima a chcu ho len preto aby nahodou nemal radsej mojich rodicov
@zeleny_cajik tak jasne ze mama je mama a svokra je svokra, nikdy ich nebudes brat rovnako, ale ja teda napr nedovolim ani mamine nieco co svokre zakazujem, v tomto mam jasno, ale samozrejme ze na svokru som haklivejsia 😎 a zasa ma stve to ze mamine viem povedat ked sa mi nieco nepaci a u svokry to proste nejde vzdy pre dobro v rodine
@magali prepac, ale chuda tvoja svokra. Nevidim nic zle na tych reciach. Aj ja sa tesim, ze mala bude sediet, behat... Nie preto, ze neviem co s nou, ale preto, ze sa tesim na jej pokroky a na to, ze s nou bude vacsia sranda. A ze mu vari maso na vode? Bud rada! Kolko mamiciek sa tu stazuje, ze svokry do deti tlacia klobasy a cokolady! Nechaj svokru zit a byt babkou, ako sa jej paci. Ze ho nosi? Tak ju nechaj. Ved maly sa nauci dat jej najavo, ze sa mu to nepaci. A strach z muzov podla mna nevyriesis tym, ze ho budes od muzov izolovat. Poradila by som samozno s odbornikom, ako to eliminovat a vysvetlit to aj babke. Ocividne mas snazivu a milujucu svokru, ale tebe je asi tazke vyhoviet 😉
@minewka tazko sa to vysvetluje, to mas pravdu.
Viem, ze som sa zachovala korektne a spravne vhladom na situaciu a nic by som na tom ani s odstupom viac ako dvoch rokov nemenila. Je dolezite mat rodinne vztahy blizke ale nie opicie. Taktiez viem, ze nevyjasnenie hranic vedie casto k zamenam roli v rodine a je to pre dieta zmatocne. Je dobre, ak maju babkovci-dedkovci dobry vztah s vnucatkom, je super ak sa onho zaujimaju a uzivaju si ho. Je super, ak su prirodzene socialne citlivy a vedia si najst hranice vyhovujuce vsetkym stranam. Je bezvadne, ak sa to podari s usmevom na vsetkych stranach. No je nutne, aby sa tie hranice nasli. A to aj na ukor usmevu. Je to dolezite pre rodicov, rovnako ako pre dieta.
@alenka600 my máme veľmi komplikované vzťahy...rodičia môjho muža ho vyhodili na ulicu...lebo sa im zdalo, že sa fláka...zle si vyvsetlili situáciu - on vtedy začal podnikať, neplatili mu faktúry, robil, ale prachy nemal...ako živnostník nedokázal dostať hypo na byt..oni tomu nerozumeli, ani nerozumejú..a v tej najťažšej chvíli ho vykopli na ulicu...
A pár ďalších pridružených vecí...môj manžel ich nechcel ani na svadbu pozvať.
Potom je tu rozdiel čo sa vierovyznania týka - a s tým zase mali vážny problém u mňa.
Boli silne proti mne, na svadbe mi nepovedali jedno slovo, úplne ma ignorovali. 😅
Proti nášmu vzťahu boli úplne otvorene od začiatku.
Aj napriek tomu som nedovolila môjmu mužovi, aby ich na svadbu nepozval - lebo je to zbytočné živenie nezmyselnej zlosti , lebo by to pre neho na svadbe bolo ťažšie, ako by si myslel - radšej nejakí rodičia, ako žiadny a on sám ako prst. (jeho rodičia inak neboli zlí...) Rovnako som ho vždy nútila, aby ich z času na čas ku nám pozval...ale odmietali prísť...a prvý krát boli u nás na návšteve 4 roky po kúpe nášho bytu a rok po narodení malej 🙂
Mohla som to nedovoliť, z princípu nesúhlasiť...z princípu povedať - kde ste boli doteraz....ale načo by to bolo dobré? K čomu by to viedlo? Svokra nie je hlúpa...možno sama vidí niektoré svoje kiksy a možno ani nie.
Ale ja už nejak neočakávam od ľudí, čo nie sú schopní spraviť, zmeniť. Snažím sa to nejak nerozpitvávať z úcty voči môjmu manželovi a aj preto, lebo viem, že ho to trápi oveľa viac, ako je ochotný priznať.A tak nejak sám život jej ukazuje - že zatiaľ máme s mojim mužom pekný vzťah.
že by upratala chladničku?? 😅 😅 😅 je to síce scifi predstava - ale nech... 😅 keď ju to baví 😅
Pekne by som poďakovala, povedala, že to nemusela...a to je asi maximum času, ktorý by som tomuto "problému" venovala. 🙂
Nemám rada žabomyšie vojny, snažiť sa zmeniť to, čo nedokážem (napríklad 55 ročného človeka).
A úplne na záver...aký je rozdiel - ak mne niečo diktuje svokra, alebo ja niečo diktujem svokre? Pre mňa osobne žiaden. A preto sa snažím nerobiť to, čo by mne osobne vadilo. 🙂
@monyccka súhlasím so všetkým.
Len je otázka, či aj svokra to berie tak, že ste hranice našli a stanovili spoločne - alebo to berie len tak - že ty si povedala bude to tak a tak a bodka. A ona ak vnúča chce vidieť - neostáva jej nič iné, ako to akceptovať. Či už s tým súhlasí, alebo nie. 🙂
Ktovie, možno sa aj ja raz ako svokra budem musieť takto prispôsobiť.
@kveta tak to si vystihla úplne že perfektne !!!!!!!!!
@koritsi Ahoj, dalo by sa povedat, ze moja svokra sa ciastocne na tu tvoju podoba.
Na uvod asi tolko: Moj muz a jeho mama si volaju niekolkokrat denne. Bolo to tak od zaciatku nasho vztahu, po narodeni malej sa hovory tocia hlavne okolo nej. Mne skusala volat asi dvakrat no akosi sa mi ju nepodarilo zdvihnut. Vzdy som zavolala spat. aleona uz viac nevola. Moja svokra je velmi citliva. Este stale striha mojmu manzelovi vlasy. Trosku som na neho tlacila, ze vsak kadernikov je vsade dost, on jej povedal, ze sa bude strihat inde a ona si isla oci vyplakat. Podobne je to aj s jedlom. Tlaci, preziera nas......ked odmietneme,je smutna. Tak zoberieme domov a pripadne vyhodime. To bolo na uvod.
Zaciatky boli tazke, ked bola u nas alebo my ich u nich, tak mi malicku ani na chvilu nedala, len na kojenie. Raz sa dokonca stalo, ze sme sotva zaparkovali auto pred ich domom, vytiahli sme kocik, nestihla som sa ani otocit a svokra uz cvalala s malickou prec. Vtedy som povedala muzovi ze mi to vadi. Dohovoril jej. Moja svokra k nam chodi jedenkrat do tyzdna (niekedy pride aj dvakrat) a jeden den cez vikend sme u nich (nie kazdy vikend ale vacsinu). Vacsinou pride okolo 11, pohra sa s malou, nakrmi ju, zoberie ju von. Malu mi da len na kojenie a stale opakuje aby som si oddychla. Castokrat mi opakuju so svokrom, ze si malu zoberu k nim alebo ze ju budu vecer strazit........ zatial sa len usmievam, ked pride cas, tak sa ozvem. Viem ze malicku miluju,je to ich prve vnuca na slovensku, ale hranice musia byt.
Musim povedat, ze sa moja svokra kroti, ale chvilku to trvalo. Pokym budem kojit, problem nebude, potom sa uvidi.
@zeleny_cajik uuu presne taketo ako si ty milujem tu na MK uplne si otocila to co som povedala a vobec si nepochopila co som napisala a kde si prosim citala ze izolujem maleho od muzov a bola by som rada keby si nas neposielala po doktoroch, mne nevadi ze sa boji ale to ze si to nedokaze svokra zapamatat.. o tom ze by ho napchavala cokoladami som nepisala lebo to by sme tu sedeli do rana, to maso na vode mi vadi zasa len preto lebo stale im hovorime ze mu varime normalne a je to co my ale oni nas proste nepocuvaju..
no a prepac ak som teraz zareagovala podrazdene ale je to len kvoli tej poslednej vete, ze mne proste nevyhoveju.. a co by si povedala na to ze ja som nevyhovela im v tej najbanalnejsej veci... ONI CHCELI VNUCKU a ja som im dala iba tretieho vnuka, co na tom ze je to syn ich syna a nositel ich priezviska.. cele tehotenstvo som pocuvala ze chcu aby to bolo dievcatko, reakcia na to ked sme povedali ze to bude chlapec mi ublizila, ale nejako som to prezila ale ona s tym neprestala ani po narodeni nasho syna, za cely cas mu kupili asi jedny dupacky.. vies to by som prezila ale to ze este aj teraz mu povie ze ty si taky krasny ty si mal byt fakt to dievcatko, minule mu tusim povedala ze je princeznicka, nezda sa ti to trochu chore?.. ako by si sa asi citila ty? ja sa k nej spravam slusne, nic jej nehovorim, to by som musela na nu stale prskat, proste to vzdy prezijem so zatatymi zubami lebo chcem aby mal moj syn dve babky a dvoch dedkov.. no ale chuda moja svokra, esteze niesme zobrati aspon ma nejaku nadej ze sa to da do poriadku
@danusskaaa no tedááááá, my asi máme tú istú svokru...tiež ma nuti jesť(teraz uz je to lepšie, už sme si bližšie, ale ked sme sa zobrali tesne po svadbe, to teda bolo!!, ja som chcela aby sme boli ako rodina, aby ma prijali medzi seba, ale ona stale sa spravala a este aj teraz niekedy akoby som bola cuzia a akoby sa chcela ukazat predo mnou čo vsetko navarila a ake je to super...len ma obskakuje, nechces toto, nechces tamto? ale nemozem povedat, ja mam dobru svokru...teraz uz to je lepšie...mam ju rada....moja mamka je velmi chora, tak ju beriem ako taku svoju druhu mamu, co mi postrazi deti ked treba, a pod. a hlavne dievcata, myslite na to, ze su to mamy vasich drahých mužov, a to si treba vážiť...no ja by som chcela vidieť tak o 20rokov aké budete vy svokry 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@minewka vyzera to skor nez ako konsenzus, ze chces byt s kazdym zadobre. ja stym nesuhlasim a nemam sa s mamou ani svokrou o com dohovarat. ked raz nieco poviem, tak to plati. ked si nieco nezelam, tak to nebude. debata ziadna.... svokra uz par krat narazila aspon sa snazi plus minus krotit, moja mama skusa stale. a kedze ma nerespektuje, tak k nej deti nechodia.jednoduche.
a inak ti poviem ze moja svokra mi rvala maleho z vajicka, ze v tomho nesmieme prevazat, lebo ho isto zabijeme. ona ho radsej podrzi na rukach 🤐 . ma skoro slaktrafilo
@magali ono je to ťažko...snažím sa nájsť nejakú rozumnú zlatú cestu..a hlavne sa snažím neprikladať niektorým veciam príliš veľkú váhu...
Beriem v úvahu, že naši rodičia žili v totálne diametrálnom svete, strašne veľa sa toho od ich mladosti zmenilo..padol socik, neskutočný technický brutálny pokrok - internet, mobil, farebná TV, GPS navigácia, dobré autá, obchody, hypermarkety, nové a nové a nové možnosti....úplne iná sloboda slova a prejavu (už len napríklad u lekára)
Je veľmi ťažké sa pre nich po toľkých rokoch zmeniť. Snažím sa to brať tak - že to, čo robia, robia s dobrým presvedčením a s dobrou snahou a s láskou a nerobia to s úmyslom nejak poškodiť...snažím sa ich príliš nekomandovať - aby nemali pocit, že nejaká mladá srajda im radí, čo a ako...a že im dáva pocítiť, že nič nevedia.. Rady si vypočujem, poďakujem a urobím po svojom - ale snažím sa aj niektoré veci aplikovať - možno trošku pozmenené - ale aby mali pocit, že sú tu a ešte nepatria do starého železa a že si ich rady vážim (aj keď nie vždy s nimi súhlasím) 🙂...
nechcem sa teraz zastávať svokier, ale bohužial ja mam vo svojom okoli jednu (teraz uz bývalú) kamošku, ktorá nenavidi vsetko a vsetkych okolo seba, nic nieje dobre, vsetko je vadi., ked sa svokra ozve ze chce maleho , tak je dotierava, ked nevola, zas je zle, lebo sa nezaujima...no toto keby ste mali počúvať, to je samá depresia!!! ja som jej raz povedala na rovinu aka je, ze tiez jej nikto nevyhovie, vsetko tak prekruti aby ona vyzerala v tom najlepsom svetle, a odvtedy sa nekamaratime, lebo vraj ona nieje vobec zvedava na moj nazor...o tom by sa dalo píííísať....no ale čo tým chcem poveedat autorke? len tolko ze nech sa neboji, pre svokru je to nový zaciatok, ma vnuča, a chce sa mu venovať, nad niektorymi vecami sa treba pousmiat, lebo stará skola je stará skola, ale život ide dalej a nie pre take hluposti sa hnevat ako tu niekto písal, ľudia, preberte sa, život je o inom....ludia riešia ovela väčšie problémy ako je to, ze svokra povie, uz aby si behal a chodil...vobec to nemusela zle mysliet, práve naopak...
@shawn7 @koritsi presne toto iste je aj u nas, aj s tym jedlom.. ja si stale hovorim ze chcu byt len mili ale ked je to stale do kolecka kazdy raz ked sme tam, tak je to hrozne otravne a neda sa to vydrzat donekonecna a tiez to branie maleho, este niesme ani vyzleceni, to je tiez blbost a vytaca ma to rovnako, ale poviem si ze chcu si ho uzit, lenze zasa ked sme tam chodievali na vikend tak som si vsimla ze si ho nevsimaju a zbytocne sme tam travili cas ktory sme mohli travit doma ako rodina, nastastie pre nas, maly tam nechcel spavat, odvtedy chodime na jeden den a vidim zmenu, aspon sa mu konecne venuju a hraju sa s nim, predtym fakt to bolo tak ze hlavne ze sme u nich a inak pohoda zapnime si televizor a vy tu iba sedte s nami
@minewka no ved o to ide. do coho ti svokra alebo mama zasahuju. blbosti neriesim. ale mam alergika astmatika, teda oboch. a oni nerespektuju dieteticke obmedzenia, lieky su bud zbytocne, alebo ich ani nevedia podat. autosedacky netreba, ved oni ich nemali a pojdu OPATRNE. doteraz nepochopili ze mozu aj stat, ked do nich vrazi terena toyota, nepriputane dieta skonci zle. ale nieeeeeee to len ja prehanam. tak nech, deti ostatnu pri mne a basta . a na navstevy sa musia ohlasit. mam tiez nejaky program...
@minewka Ja tiez u nas obrusujem hrany - manzela som donutila aby svoju mamu k nam pozval, on jej nasu dceru nechcel ukazat vobec. Dopadlo to vyborne - manzel si musel sice pred tou navstevou hrknut aby si to nebral prilis vazne a svokra musela mat dohryzeny jazyk z toho ako sa zdrziavala poznamok 😵 ale hlavne, ze nebola hadka.
Keby mi svokra umyla chladnicku vazne ma porazi. Aj keby mi ju umyla moja mama, sestra, kamoska, hoci kto. Respektujem sukromie druhych, pretoze chcem aby respektovali oni moje.
Mohla by som sa vybodnut na svokru a tesit sa z toho, ze ju moj manzel odstavil na 330tu kolaj a ja mam vybavene tym padom. Ale vnutorne s tym nesuhlasim, preto sama trosku rozsirujem hranicu kontaktov, ale moj mm nie je blb a velmi dobre vie, preco ma k svojej mame taky vztah a coho je ona schopna (to je ina story) 😢 Takze musim byt VELMI opatrna.
A na zaver take moje celkove zhrnutie - raz sme sa s mm rozpravali o rodicoch vo vseobecnosti - mm povedal, ze on je presne ten typ, co si hovori, ze nikdy, nikdy, nikdy nebude taky ako boli jeho rodicia. Odpovedala som mu, ze pre mna by bolo velkou ctou, ak by som dokazala byt taka, ako boli moji rodicia.Oni mi ukazali co je nesebecka laska - nie tlacit niekomu, to co mu chcem dat, ale to, co on chce dostat - to je velky rozdiel 😀 😀 😀 😀 😀
(ale ak budem mat nahodou syna, bojim sa toho akou svokrou budem, mylsim, ze vela z nas by sa zhrozilo, keby sme sa videli v nejakom carovnom zrkadle, co nas ukaze ako svokry 😲 😲 😲
@anavila to som pisala ja ze aby uz chodil.. ja viem ze to nemusela mysliet zle, tazko sa nam kazdej komentuje ked pri danej situacii neboli, alebo danu svokru nezazili 😀 ja si vzdy hovorim ze asi to nemysli zle a snazim sa to vidiet aj z jej pohladu, preto nereagujem nikdy hned ale ak sa nieco zopakuje viackrat tak potom sa vyjadrim... vies uz sa mi velakrat potvrdilo ze to naozaj tak myslela, ako to vyznelo.. bohuzial..
odkedy som sa dozvedela ze pre nu moja rodina nieje dost dobra tak si davam pozor nato co mi povie
@xlucia moja krvná skupina 😀 Na niekoho to možno pôsobí direktívne, ale hold, tiež si nenechám srať na hlavu /sorry za výraz/.... rešpektuj a budeš rešpektovaný, toho sa držím... Moja svokra ma vôbec nerešpektovala, dlhá story, nejdem rozpytvávať, teraz je to o kúsok lepšie... Veľakrát s našimi názormi nesúhlasí a snaží sa presadiť svoje, ale je to naše dieťa, naše rozhodnutia... Tento prístup aký som zažila od manželovej rodiny ma veľmi prekvapil, som zvyknutá rozhodovať o svojom živote sama, naši ma nikdy nenútili do niečoho, nevnucovali mi svoje názory, rozhodnutia... Preto sa niektorým môj postoj k svokrovcom môže zdať príliš rázny... Ibaže, aj napriek tomu, že si tu čo-to napíšeme zo súkromia, nevieme čo všetko sa ešte odohráva "za oponou" a čo ovplyvnilo naše terajšie rozhodnutia. Ja som rozhodne za to, aby sa jasne určili pravidlá a hranice... 🙂
@magali prepac, ale reagovala som na to, co si napisala a nic z toho sa mi nezdalo nejako zavazne... 😅 😉 proste sa mi zdalo, ze to trosku nafukujes.Mozno sa mylim. Vies, aj pre mna je mama mamou a svokra svokrou, co si budeme hovorit... ale sama sebe davam kvapky a dohovaram si, vzdy si predstavim, ako by som v danej situacii reagovala na moju mamu a snazim sa to kopirovat. Obcas mi ujdu nervy, ale snazim sa to filtrovat doma a postazujem sa kamaratkam. Pred synom nechcem riesit nikdy nic a s manzelom minimum. Ked mi nieco vadi, slusne to svokre poviem a zdovodnim. Pre mna je najdolezitejsie, aby mali moje deti co najviac ludi okolo seba, ktori ich miluju. A nebudem nikomu diktovat, ktory sposob je ten spravny, pokial to samozrejme nebude na ujmu zdraviu deti.
@zeleny_cajik no prave toto je najhorsie na tychto forach, ze sa neda vycitat prava emocia a pismenka mozu byt pochopene uplne zle alebo proste inak.. ano nenapisala som nic zavazne, preto sa to dalo pochopit tak ze to nafukujem, keby som mala napisat vsetko zavazne co mi svokra urobila alebo povedala, tak by sme tu boli asi fakt dlho, ale takych nas tu je asi viac ze?
chcem len na svoju obhajobu napisat ze naozaj nenafukujem 😎 a napriek tomu ze nemame najlepsie vztahy a svokra obcas zatne poriadne hlboko a boli to strasne dlho, tak sa aj napriek tomu snazim s nimi vychadzat a nikdy by som si nedovolila diktovat im ci mozu alebo nemozu byt s malym a uz vonkoncom som nikdy nevystupila proti svokre, fakt si viac dovolim voci mojej mame.. najviac ma mrzi ze si myslia ze kvoli mne ho vidia malo a ze tam malo chodime lebo ja nechcem, pritom ich vlastny syn tam nechce chodit a ja som vzdy ta, ktora povie aby sme isli, ze sme tam davno neboli..

@koritsi ono je to tazke si to priznat, ale mama aj svokra su uplne rovnocenne babky, len vela matiek dava svoje svokry na druhu kolaj a to, co u svojej mamy toleruju, si svokra nemoze dovolit ani len naznakom.
Je mam problem opacny, bola by som rada, keby bola svokra smerom k vnucatam trochu akcnejsia. Ale to je ina tema.
Nedavala by som ani mame ani babke ziadne zavazne pravidla, co sa tyka vztahu s vnucatom. Nech vola a pise a zaujima sa, ked nebudes mat chut a cas jej odpovedat, kludne jej to povedz, ale nezakazuj jej nic. Je to nedostojne a pokazis si tym manzelstvo. Nestavaj muza proti jeho matke, pokial to nebude v uplnom extreme nevyhnutne. Ten boj nevyhra nikto. Ziaden muz nie je stastny, ked je medzi dvomi mlynskymi kamenmi a aj ked si vyberie teba, pocitis jeho frustraciu a smutok najviac ty.
Jedine co by mi fakt vadilo a co by som riesila uz teraz, su tie nevyziadane zasahy do domacnosti, to by som si slusne vydiskutovala. Ze s malym nech sa hra a venuje da mu, je jeho babka, ale domace prace su tvoja zalezitost a jej pomoc ocenis vtedy, ked ju o nu poziadas. Mne by sa napriklad siklo, keby sa svokra ponukla, ze mi pozehli... Vies, ked budes mat viac deti, ocenis kazdu pomocnu ruku a zaujem.