icon

Príliš veľa smútku

mamka34
20. júl 2016

Milé matky, ženy, sestry a dcéry,

pred troma mesiacmi mi umrel otec, celkom nečakane na infarkt myokardu. Mám syna s vážnym ochorením a tri dni pred úmrtím otca moje druhé dieťa pri prechádzaní cez cestu zachytilo auto. Moja dcérka je po dopravnej nehode už úplne v pohode. Auto ju zachytilo pri rozbehu takže utrpela iba úder do nohy bez polámania končatín. ( pohmoždeniny) Ale teraz, zdá sa mi, že život končí, bolesť, prázdnota, smútok a pocit zlyhania, pretože som sa za otcom chystala a nestihla som. Ale ja len plačem a plačem a chcem, aby sa to vrátilo. Chcem byť s ním, objať ho a tak hrozne túžim stretnúť sa s ním, že by som chcela umreť. Prestávam zvládať starostlivosť o deti, plačem, plačem, plačem a pijem kávu. Snažím sa nájsť niečo, čo by ma dostalo späť do normálu, ale normálu niet. Myslíte, že nastal čas na psychiatra, alebo stačí zájsť na cintorín a prijať to ako súčasť vyrovnávania sa so smrťou?

Strana
z2
jennky13
21. júl 2016

@mamka34 ostali ti na otca spomienky, ostali ti chvile ked vam bolo spolu fajn....viem teraz sa to zda malo , ale casom to bude vzacny dar ....
...potrebujes cas smutenia, cas ked si dovolis plakat a smutit za milovanym clovekom, nesnaz sa ho nasilu skratit a byt v pohode ....
...ak si veriaca evanjelicka, tak nerozumiem preco nenavstivis vasho farara a neporozpravas sa s nim o zivote a smrti, o tom comu veri biblia, ze sa deje s mrtvym clovekom....ako je to vlastne s tym nebom....
...podla evanjelickej viery sa za ludi omsa nesluzi ( ak mam dobre informacie, ale nie som si uplne ista )....v tom veriaci nevidia zmysel, kedze evanjelici neveria v existenciu ocisca......
v podstate asi Boha potrebujes, potrebujes potesenie a povzbudenie, ze zivot bude fajn....

mamka34
autor
25. júl 2016

Ďakujem všetkým za Vaše názory a rady. Nakoniec som poriadne ochorela, šla k lekárke a tam som pri rozhovore s ňou zistila, že moje telo prešlo do trvalo stresového režimu. Uvidím, ako ďalej, ale asi to bez nejakých ukľudňovačov nepôjde. Ďakujem aj za všetky súkromné správy, už to vedomie, že niekto sa snaží zmierniť ten žiaľ a porozumieť mi, malo na mňa liečivý dopad.

letuska007
25. júl 2016

@mamka34 u
Ahoj. Mozem sa opytat odkial si?
Ak by si mala zaujem poznam velmi dobreho knaza.

terezka1947
25. júl 2016

@mamka34 prezila si nelahke obdobie...psychika vela robi,mojej mamke po smrti jej mamy "nabehli"alergie....chce to cas a vsetko sa nakoniec upokoji,aj telo,aj dusa....ale kedze mame lekarov aj tela,aj duse,niekedy treba vyhladat ich pomoc,ved na to su....a nedusit v sebe vsetko,co prezivas....

Strana
z2