icon

Je normálne, že ma priateľ v smútku nepodporil?

Dnes o 15:28

Ahojte, pred 10 dňami mi nečakane zomrela mamina, mala 54... ja mám 28. Znášam to veľmi zle, celé dni plačem a neviem ako ďalej ... a nemám nikoho kto by pri mne stál. Kamarátky pracujú/dovolenkujú. Tatina už tiež nemám, som jedináčik. Priateľ mi dnes oznámil že pôjde s kamarátmi od piatku na týždeň do Chorvátska, dnes to zaplatili. Ani sa predtým nespýtal či to zvládnem. A veru že nezvládnem, bývame spolu a fakt neviem ako budem týždeň celé noci sama... je to normálne ? Sme spolu 5 rokov. Povedala som mu že ho potrebujem, urazil sa, že život vraj ide ďalej a že ho to mrzí ale že on tam má dovolenku a keď nechcem ísť ja (predtým volal mňa ale to bolo týždeň po maminej smrti a odmietla som, prirodzene) tak že on ide s kamarátmi ...

Strana
z2
anonym_eaca26
Dnes o 15:31

@anonym_autor pekne úbohé od neho.. Ja by som sa za ten čas co bude s kamosmi zbalila a odišla

sisska96
Dnes o 15:33
@anonym_eaca26

@anonym_autor pekne úbohé od neho.. Ja by som sa za ten čas co bude s kamosmi zbalila a odišla

@anonym_eaca26 Kam by išla sama bez pomoci. Nikam

lucylaw
Dnes o 15:33
@anonym_eaca26

@anonym_eaca26 Súhlasím,takýto kretén by už viac nebol mojim priateľom,totálne by sa mi zhnusil..

enmery
Dnes o 15:40

Daj mu papa, takto egoisticky sa bude správať pri každom probléme.

anonym_eaca26
Dnes o 15:42
@sisska96

@anonym_eaca26 Kam by išla sama bez pomoci. Nikam

@sisska96 no hlavne jej dal na javo ze ju ma. Úplne v paži
. Takže je sama tak ci tak..

komplikovana
Dnes o 15:43

Uprimnu sustrast. Nemam k tomu slov. Len tolko, ze sa pekne vyfarbil a ukazal ti, ze sa na neho nemozes spolahnut. Tak az bydes ten tyzden sama, mozes zacat premuslat nad vasim vztahom. Drz sa.

sisska96
Dnes o 15:46
@anonym_eaca26

@sisska96 no hlavne jej dal na javo ze ju ma. Úplne v paži
. Takže je sama tak ci tak..

@anonym_eaca26 myslím finančne

anonym_eaca26
Dnes o 15:47
@sisska96

@anonym_eaca26 myslím finančne

@sisska96 keď je jedináčik možno niečo zdedí neviem..

jeennyv
Dnes o 15:55

@anonym_autor to len intergalakticky ko…kot ide na dovolenku s kamosmi v takej situacii, ber to ako stastie v nestasti, ze ukazal svoj charakter…predstav si s nim tehotenstvo dieta, zivot..aspon vidis, ze ma v pi a ide si po svojom a o teba sa nestara, aj keby ti na umretie bolo…by som ho ho tak nakopala..my mame tiez umrtie v rodine mesiac a lomcuju so mnou emocie a ked toto daco take cita by kopala tych ludi….

anonym_7dcc2e
Dnes o 15:59

ak máš problém s prežitím kým bude tvoj necitlivý dilino na dovolenke daj si predpísať Neurol.
Keď bude v noci zle, šupneš aspoň 1/2 tbl. aby si to nejak dala.
Ak to zvládneš, neurol si vôbec nemusíš dávať. bude len taká barlička.

wilkova
Dnes o 16:08

Úprimnú sústrasť 🖤 V tomto ťažkom životnom období budeš asi musieť porozmýšľať, či je tvoj partner ten správny do tvojho života. Držím ti palce.

anonym_afd05e
Dnes o 16:19

Úprimnú sústrasť .. mala by si zvážiť, či takéhoto necitlivého človeka chceš mať pri sebe ..

anonym_8be6c3
Dnes o 16:20

To mi je ľúto, zažila som niečo podobné
❤️🍀🫂

alison11
Dnes o 16:28

@anonym_autor Úprimnú sústrasť prajem.Je mi ľúto,že to máš také ťažké.A to ako sa tvoj priateľ zachoval,by som na tvojom mieste zvážila,ako radia vyššie či sním vôbec ostať,keď je v tak ťažkej situáci sebecký a necitlivý voči tebe.Pokiaľ je byt tvoj tak ho zbaľ a po dovolenke nak ide preč.A zájdi k lekárovi/ke aby Ti niečo predpísal.veľa síl prajem.

oriesocek
Dnes o 16:33

Úprimnú sústrasť. Viem, že je to pre teba veľmi ťažké a ešte dlho bude… každopádne, ak sa on takto zachoval, ma evidentne inak posunuté vnímanie emocii… čakaj, že takto bude reagovať aj v iných ťažkých chvíľach…

doriiis
Dnes o 16:48

V prvom rade úprimnú sústrasť.
Ja by som si na tvojom mieste vyplnila ten týždeň tým, že by som nakúpila vrecia na odpady, mladého pána do nich pobalila do poslednej ponožky, vymenila zámky a dokonale vyupratovala byt aby po mladom neostal ani smrad.
Deň pred jeho príchodom vyloz handry von. Ak si ich stihne zobrať, dobre pre neho, ak nie, holt smola.
Zablokovať číslo a žiť ďalej svoj život.

sisska96
Dnes o 16:49
@anonym_eaca26

@sisska96 keď je jedináčik možno niečo zdedí neviem..

@anonym_eaca26 tak asi nech sa vráti do bytu a bude tam žiť sama

anonym_64cfc4
Dnes o 16:51

@anonym_autor no asi budem jedina s inym nazorom. Co ma on robit, byt s nou doma a drzat ju za ruku zatialco ona "cele dni place"? Kolko dni by malo ubehnut aby bolo akceptovatelne ist na dovolenku? Ano, urcite mal autorku podporit v prvych dnoch po umrti, zucastnit sa na pohrebe atd. Ale postupne kazdy musi zacat znova zit. Ked sa autorka neciti na to, ist na dovolenku, to je pochopitelne. Ale to ze ide on, je podla mna ok.

anonym_4a1d2b
Dnes o 16:56
@anonym_64cfc4

@anonym_autor no asi budem jedina s inym nazorom. Co ma on robit, byt s nou doma a drzat ju za ruku zatialco ona "cele dni place"? Kolko dni by malo ubehnut aby bolo akceptovatelne ist na dovolenku? Ano, urcite mal autorku podporit v prvych dnoch po umrti, zucastnit sa na pohrebe atd. Ale postupne kazdy musi zacat znova zit. Ked sa autorka neciti na to, ist na dovolenku, to je pochopitelne. Ale to ze ide on, je podla mna ok.

@anonym_64cfc4 zomrela necakane pred 10 dnami, preboha. ano, zivot ide dalej ale ona to ESTE STALE - aj po takej dllllhej dobe ako je 10 dni! - tazko znasa a on sa odtrepe na dovolenku. ale co, vsak mozno ide s nejakou veselsou, tak preco nie, ze? niektori ludia su totalni necitlivi sebci, svet ide doprdele

anonym_674d68
Dnes o 16:58

Sucitim s tebou.... Tvoj priateľ je necitlivé poleno

lindusss2016
Dnes o 16:58

Mrzi ma tvoja strata a uplne chapem, ze to tazko znasas. Mne v tvojom veku zomrel otec, mama zomrela, ked som mala 10, takze tiez som vtedy ostala sama a bolo to velmi tazke. Tvoj pristel sa zachoval uplne sebecky a ignorantsky. Ukazal, ze mu na tebe absolutne nezalezi. Neber si to vobec osobne, mozno je len taky blb, ze mu nezalazi na nikom, len na sebe. Nepredychala by som taketo spravanie. Toto nie je ten spravny partner na budovanie buducnosti, velmi by si to olutovala

danusskaaa
Dnes o 17:10

Nepoznám ťa, ale z úvodného príspevku mi to skor prišlo tak, že priateľ sa snažil ťa vytiahnuť preč a možno by to pomohlo popri tom smútku. Ak si v stave, že doma len plačeš (pochopiteľné lebo je to veľká strata) nebolo by dobré zmeniť na týždeň prostredie a akoby sa trošku upriamiť aj na niečo iné? Niekedy takáto zmena veľmi pomôže, akoby na chvíľku vypnúť hlavu z toľkého smútku a natočiť sa v kruhu.... každý človek smútok prežíva inak a je to pre okolie nepochopiteľné

janinah
Dnes o 17:11
@anonym_64cfc4

@anonym_64cfc4 tebe zjavne rodič este nezomrel máš štastie....mne ano a môj muž bol vždy poruke,tym nemyslim,ze mi chodil za zadkom,ale bol tam a keby nieco stačilo naznačit...prečo by autorka mala sama ísť na cintorin,ak ma partnera,preco by mala ist sama do prazdneho mamkinho bytu trebars kvety zaliať....
Ten chlap je neempatický nezrelý egoista.

cyberk
Dnes o 17:11

nooo.. keby som na tvojom mieste, tak by som bola rada ze siel, lebo tahat niekoho ku dnu kvoli mojmu smutnu by som nechcela. Ale keby som na jeho mieste ostala by som s tebou :D tazke to mas, no ja by som mu dopriala ist na dovolenku, lebo tebe toto vylieci len cas a to moze trvat velmi dlho...

anonym_d74064
Dnes o 17:21

Budem asi cudna, ale mne by nevadilo, ze ide. Ked mi zomrela mama, chcela som smutit sama. Kazdy to mame inak...

lindusss2016
Dnes o 17:26
@cyberk

nooo.. keby som na tvojom mieste, tak by som bola rada ze siel, lebo tahat niekoho ku dnu kvoli mojmu smutnu by som nechcela. Ale keby som na jeho mieste ostala by som s tebou :D tazke to mas, no ja by som mu dopriala ist na dovolenku, lebo tebe toto vylieci len cas a to moze trvat velmi dlho...

@cyberk tahat niekoho ku dnu? Ved partner by mal pri nej stat najma v tazkych casoch. Je jednoduche byt s niekym, kym je všetko idealne. Prave v tazkych chvilach sa ukaze, aky je ich vztah naozaj. Ja chapem, ze niekto to moze mat inak a chce smutit sam, ale to nie je jej pripad, vyslovene mu povedala, ze si to nezela. Ja si neviem predstavit, ze si niekde uzivam dovolenku, ked viem, ze doma sa moj partner trapi. A ano, jej pomoze len cas, ale teraz je to este velmi cerstve, urcite by potrebovala podporu.

anonym_d72839
Dnes o 17:33

@anonym_autor tvoj priateľ je sebec. Nemá snahu sa prispôsobiť, premôcť, nevie byť oporou, pomocou. Nechce. Keď sa urazil,preto, že ho potrebuješ, tak aj takáto nezrelá reakcia na tvoju ťažkú situáciu by mna osobne utvrdila, že s mužom, čo mi nevie pomôcť, keď pomoc potrebujem, by som NEBOLA. Žije sa fajn, dvom ľuďom,mladým, zdravým, bez detí s dostatkom peňazí, skutočný charakter človeka sa odhaľuje práve v krízových situáciách. Ten tvoj sebec zlyhal na plnej čiare. Neignorovala by som to. Pomoc a podpora je podľa mňa jeden z absolútne nosných pilierov zdravého vzťahu. Mala som muža a novorodenca, čo reval v kuse, bol práve Silvester a chcela som aby sme sa prestriedali v noci, lebo som od únavy padala do mdloby. Ale však načo.bude so mnou sedieť doma, ide sa zabaviť s kamošmi do baru. Veď jeden novorodenec predsa nie je problém. 😕 Dcéra má už 9 rokov, ale tak s ním už dávno nie som.

niqua
Dnes o 17:34

@anonym_autor vyjadrujem uprimnu sustrast :( mrzi ma cela tvoja situacia … taktiez sa ale priklanam k nazoru ze je to sebecke od neho a nezasluzi si aby si ho nadalej lubila … je to drsne … zvlast po takomto ziali co momentalne prezivas … ale toto nie je naozaj vhodny partner na zivot ….

abbey1
Dnes o 17:35

@anonym_autor Nie, normálne to nie je. A ani neverím, že inak je to fajn chlap.
U mňa už by bol bývalý.

anonym_1b039f
Dnes o 17:37
@anonym_7dcc2e

ak máš problém s prežitím kým bude tvoj necitlivý dilino na dovolenke daj si predpísať Neurol.
Keď bude v noci zle, šupneš aspoň 1/2 tbl. aby si to nejak dala.
Ak to zvládneš, neurol si vôbec nemusíš dávať. bude len taká barlička.

@anonym_7dcc2e ešte k tomu všetkému chytiť zavislost na neurole to je fakt rada nad zlato !

Strana
z2