Pripadám si ako slúžka
ahojte , som totalne vytočena , a nevladzem už. ako taka krava sa snazim a upratujem doma , varim periem žehlim staram sa o deti ,beham na nakup , vysavam , a stale tie hračky hore dole ukladam , a moja polovicka na všetko kasle sedi si pred telkou alebo pc , a ja tu beham po byte od rana do večera ci uz som pri sporaku , alebo sa venujem detom , a on nic este jeho treba obskakovat a coho sa dočkam ani nevie povedat dakujem ,uz ani neviem kedy som bola niekde vonku , Som zla mama ? Ak chcem chvilku pre seba? moj den sa toci od rana okolo deti , potom varit prat , upratovat , dat deti večer do poriadku okupat uspat a k tomu este obskakovat polovicku , aj ja som iba clovek , a on nie a nie pomoct nic , ako ho prinutit aby trosku pomahal ja nechcem vela len fakt už to naman tak dolieha ze dnes som sa rozplakala, nevladzem
Ahojte, tiež som na začiatku lietala a upratovala neustále. Ale.... potom som si uvedomila, že nie som tu na to, aby som robila slúžku. Čo stihnem urobiť popri synovi a práci, tak to stihnem a ostatné ma netrápi. Hračky neupratujem, syn má 4 roky a začína chápať, že keď si niečo nedá na miesto, tak to potom nenájde. Upratujem v sobotu - prach kde sa dá utrie syn, vyčistí aj sklá tam kde sa dá a nie je to nebezpečné, dokonca aj okná spolu omývame 🙂 Vysávam ja, riad umývam tiež, ale keď nestíham, tak zahlásim polovičke, že je potrebné umyť riad. Síce s reptaním, ale umyje ho z času na čas.
No a dnes ráno.... syn cikal do nočníka a priateľ dvakrát prešiel okolo nočníka a nič............. ževraj je po nočnej, takže je pre neho ťažké ho ísť vyliať...... Hneď na začiatku som priateľovi povedala, že nie som jeho mamička. V niečom pochopil v niečom nie. V našom vzťahu bolo veľa problémov a tie ma naučili, že nie všetko a za každú cenu.
Chlapy boli od jak živa vychovávaný ako páni tvorstva, sú od prírody lenivejší, menej trpezliví a majú sa radšej ako mi ženy, ale za to maju silu ktorou si vždy všetko vydobili a argumenty typu "ja živím rodinu", ale bohužial 21 storočie im tuto možnosť zobralo, ženu zarabajú rovnako a viac ako muži, majú rovnaké možnosti a nemôžu nas ani ovaliť čakanom, takže posledná šanca ktorá im ostala je vyvolať v nás pocit, že je našou povinnosťou sa o nich starať lebo inak sme zlé manželky a matky a my nikdy nechceme byť zlé, preto beháme ako handry a končíme u psychológa. Úplne najhoršia situácia je keď žena ostane doma s detmi, vtedy je z nej ešte aj príživník, ktorého povinnosťou je odpracovať si stravu a nájom, lebo jej materská nepokryje ani cenu toaletného papiera ktorý za mesiac minie. Ale stále by bolo dobré myslieť ne jedno každá žena ma rovnaké práva ako muž, ja som zástancom toho, že mama udržiava teplo domova a príjemnú atmosféru a preto som ochotná upiecť im koláč ked majú chut, alebo nabrať na tanier, ale určite kvoli tomu nepobežím domov ako strhaná len aby bolo upratané ked muž príde a stihla som mu nabrať skorej ako sa umyje a nerušila jeho pohodlie nejakých hlukom z vysavača, tak ako to vydím u svojich známich. Moj manžel bol tiež z domu naučený, že chlap chodí do práce a žena sa má o neho starať, ale veľmi rýchlo som mu vysvetlila, že aj malé dieta vie, že tanier sa po sebe odkladá a bordel v dome je aj jeho bordel. Čo sa týka svokry, treba sa zamyslieť nad tým, že aj ju celý život niekto nútil skákať mu kolo zadku a preto to teraz vyžaduje aj ona od teba, skus ju otočiť na svoju stranu a vysvetli jej, že ani tvojou a ani jej povinnostou nieje byť slúžkou, u nás to fungovalo. Faktom je, že vždy budeme tým čo zo seba necháme urobiť. Inak určite by som v niektorých tunajších prípadoch začala riešiť aj deti už od mala by mali vedieť, že upratovať sa musí aj ked to ide ťažko dcérka skúšlala všetky finty plač, prosenie, tulenie ale mala smolu, dnes si ako 4ročná upratuje izbu aj oblečenie. Božinku veď by som pri 10 až 12 hodinovej pracovnej dobe a neustále zvoniacemu služobnému telefónu prišla pri takom režime ako máte vy o rozum už dávno
@mataklinec tak to som si myslela že som sama, u nás je to podobne a ešte naviac, aby toho nebolo málo bývame aj máme spoločnú domácnosť so svokrou, držte sa baby,my sme silné,my vydržíme veľa, len dúfam, že moji chalani si zoberú len dobrý príklad
@viktoria12 keď som začínala randiť mama mi vždy hovorievala, že veľmi záleží na tom, ako sa správajú jeho rodičia k sebe, či si navzájom pomáhajú atď. S mojimi rodičmi sme v kontakte denne a sú nám príkladom. Či už oco pomôže mame s nedeľným obedom (ak nie je v robote), alebo jej na sviatok podaruje kytičku a bonboniéru, to všetko vidí aj môj manžel. Aj keď ešte nepoznal našich, vedel čo sa patrí...niektorí muži kašlú aj na Valentína, že oni v tento deň nemusia ženu obdarovať veď ju obdarujú kedykoľvek v roku....len neviem potom kedy 🙂.........a to že chytí do ruky aspoň v sobotu vysávač, jedlo si naloží sám veď to nie je hanba, to je normálna vec a hlavne nekričať a hovoriť s kľudom: Prosím ťa, mohol by si mi pomôcť ja zatiaľ navarím atď. a ako si ho "vychováš". Ale základom je rodina v akej vyrastal. Tak ti držím palce aby sa to zlepšilo a boli ste spokojní 🙂
@viktoria12 ...vytočená môžeš byť akurát tak na seba...nechápem prečo tvojho drahého nezapájaš do domácich prác a len ho obskakuješ....Nerobíš správne, keď muž doma vyvalený s gauča zíra na telku a čaká až mu všetko predostrieš na zlatom podnose...nech si zvyká..veď aj samec v prírode sa stará o jedlo...keď sa samička venuje mláďatkám...
Neda mi nevyjadrit sa. Deti sice zatial nemam, ale obyvam spolocnu domacnost s mojim priatelom a tiez sme si uzili hadky ohladom upratovania a starania sa o domacnost. Obaja chodime do roboty, preto je podla mna normalne, ze sa obaja starame o domacnost. Otazky typu - s cim ti pomozem, ked som chodila ako tiger v klietke vytocena, ma vedelii nastartovat este viac. ake pomahanie? tak som mu pekne vysetlila, ze ja nepomaham jemu s pranim, varenim a podobnymi vecami. tak ani on mne nech nepomaha. ma to robit preto, ze je potrebne to spravit aby sme nezili ako v chlieviku. muzi su pohodlni, ale netreba to brat tak, ze on bol nauceny, on to nevidi, ze treba nieco spravit. ako sa naucil, tak sa aj oduci!!! Takze pomaly dochadza na to, ze umyje kupelnu, wc alebo povysava. alebo sa opyta co treba spravit a ja mu zadavam ulohy 😀 Tiez ma moj priatel mamicku, ktora vsetko robila za neho, ale ja to robit nemienim a nech si ona o mne mysli co len chce. Je mi to uplne jedno.
u nas je to tak, ze svokor sa nepretrhne a necha sa obsluhovat...priam rozkazovacnym tonom to skusal aj na mna....no neuspel....ja som si ich syna vychovala...ak nie je vecera, uz aj bere panvicu a robi omeletu alebo steaky....aj riad sa da naucit umyvat....ale ziadne kriky, pekne milo....chrobak, poumyval by si prosim ta riad....toto zabera viac jak hysteria 'kurnik zas sa valas?" 😀
na toto je dobré spoločné bývanie pred svadbou.. si vychytať takéto muchy.. chybu robíme aj my ženy, tak veľmi sa chceme ukázať aké sme dokonalé a všetko zvládame že zo seba spravíme chudery.. treba si zmeniť myslenie v hlavičke,presnaň od seba požadovať dokonalosť a začni zapájať manžela.. postupne, požiadaj ho o pomoc.. ak nespraví, nesprav ani ty.. sadni si knemu na gauč a povedz že si unavená a potrebuješ si oddýchnuť..
a sorry, nech si svokra hovorí čo chce, máš len jeden život,jedny nervy, tak sa neznič a začni sa mať rada! 😉
@vadimka TAK-TAK treba icha naučiť poriadku! Hneď keď sme začali spolu bývať ako manželia, tak som mu opraté ponožky hodila no šuflíka spôsobom: Nie som tvoja mama, nájdi si pár 🙂 pozrel, že veď dobre teda, ale potom mi to nedalo a vždy mu ich pospárujem 🙂 ...to bola iba taká skúška ako bude reagovať 😀D
😀 možno si teraz ostatné žienky myslia, čo nás čítajú, že tí naši muži sú pod papučou 🙂 Dobre som sa nasmiala. U nás je v tom ešte maličký háčik - máme väčšinou univerzálne ponožky a nosím ich aj ja takže by som ráno ťažko stíhala spárovať 😀
ponožkový škriatok je aj u nás riadny člen domácnosti 😀 ale však čo, keď mu chutí..
Ja nezehlim, ale tak aj poskladat to pradlo niekto musi a preto vzdy ked pozbieram pradlo zo susiaku, tak ponozky polozim ku nemu, nech paruje a ja skladam ostatne veci. Delba prace 😉
ja sa priznám dobrovoľne že ja žehlím, ešte aj nohavičky 🙂 ale mňa žehlenie akosi tak masochisticky baví , si vyčistím hlavu pri tom..
podľa mojho názoru je najpodstatnejší prvý rok spoločného bývania, nech je chlap naučený z domu na čokolvek ako povedala zuzka3 čo sa naučil to sa aj odučí, povedzme si úprimne ani my ženy sme predsa neboli z domu naučené skákať niekomu kolo zadku a celé dni nerobit nič iné len prať, variť žehliť a upratovať do zošalenia. Treba si hneď na začiatku stanoviť hranice. Ja som musela mojmu manželovi vždy povedať čo od neho chcem, lebo samého ho to nikdy nenapadlo, nevedel čo má robiť, lebo predtým od neho nikto nič nechcel, niekedy som mu musela aj ukázať ako na to, ale hlavné pravidlo je, že nikdy to nerobte za neho, aj ked to znamená, že niekedy chodíte 4 dni za ním a opakujete povysávaj, po čase sa dostavý žiadúci efekt. A ďalšia veľmi podstatná vec je chváliť ho, chlapy majú radi keď im vravíme aký su úžasný, tak prečo im to nedopriať, veď ked jemu to vešanie záclon ide tak dobre. 😉
@katka_halabalka presne presne presne. Mas uplnu pravdu. My teraz uz tak fungujeme, ze ja nieco zacnem robit, vidim, ze on sedi pri pc, nasleduje moja otazka co take dolezite je na tom fb, on mi povie, ja cakam co mi povies, ze mam spravit 😀 a ked nie som doma tak mi hlasi - vylozil som mycku, vyniesol som smeti... Ako male dieta, ale on len caka na pochvalu 😀
No moj nazor je ze za toto si mozu zeny sami... Chlapa si treba vychovavat od zaciatku, a ked sa vychovat neda, tak bohuzial asi to nie je ten pravy... Pred svadbou a detmi pomahal s domacnostou?
Vseobecne: lutujem zeny, co rano vstanu, seba len obohatit rannou hygienou, vlasy do prisneho copu, rychlo na cerstve pecivo, rychle ranajky, obriadit deti, postavit na obed, neustale upozornovanie "toto nerob, nerozbi to, pozor, nebite sa...) dovarit obed kym sa "hraju", dat ich spat, kym spia by si chcela aj relax ale tie riady v umyvadle a to pradlo v pracke a spinava podlaha v obyvacke ti nedaju sediet a rychlo to treba urobit, po olovrante obliect deti, co utekaju po byte a ist na chvilku vonka, aj to je za trest lebo vieme ak mame jedno a viac deti ze nervy na hranie sa na ihrisku nie je boh vie co a ked prides domov mozes dat prat zase tie veci spinave a ak by mi mal manzel este vylozit na ten stol co som cez spanok deti umyvala a citat noviny TAK TO PRRR!!!! Uvedomit si treba ze materska dovoleka nieje "som sluzka splnim ti kazde prianie" a to den sa este ani nahodou neskoncil... Ja som so synom cely den sama, porobim si co treba, ale polovicka ked pride domov v realnom case z prace tak vzdy bere maleho, cez vikendy dokonca navari, bere maleho na "vylety" a ked vidim, ze je naozaj unaveny necham ho oddychnut... Ale toto, nehnevajte sa zeny, rozculuje ma pocit bezmocnosti zien, ktore robia ako mulice!!!! Ani ja som uz dlho nikde nebola, verte, chyba mi ten spolocensky zivot co som mala bez syna, ale zase dokazem sa toho vzdat kvoli rodine. Tak isto by sa mal zamysliet kazdy CHLAP, coma robit pre rodinu a ze zena nie je domaci robot!!!! 🤐
Začínam mať pocit, že keby neexistovali PC a TV život všetkých chlapov by bol bezvýznamný 😀

kedysi som bola tiez taka ze som behala kazdy den upratovala ako diva kazdy den do obchodu prat a vsetky tie veci dookola..ale prisiel jeden den ked som sa nas...a povedala dost co som otrok ci co?teraz upracen tak 2 krat do tyzdna navarim pre mna a maleho...lebo ked som mu vycitala ze si nevazi co pre neho robim tak povedal ze pre neho nemusim nic robit ani varit ani prat...tak to nerobim...a mam pokoj a ked sa mu nieco nepaci tak mu poviem viec co je to aj tvoj byt a ked sa ti zda ze je tu bordel a nic nerobim tak chyt vysavac a povysavaj 🙂 ..nieze by som bola bordelarka to nie ale nech si aj on zamaka. nech vidi ako to je. Je pravda ze som na materskej a som doma a vacsinu roboty urobim ale cez vikend necham robit aj jeho. a ked to neurobi neurobim to ani ja.Byt tebou vypadnem z domu a vypnem a hlavne daj muzovi najavo ze nie si sluha ale clovek a ze by ti mal s niecim pomoct a krikom sa nic nevyriesi to viem sama z vlastnej skusenosti..