icon

Pripadám si ako slúžka

viktoria12
30. jan 2013

ahojte , som totalne vytočena , a nevladzem už. ako taka krava sa snazim a upratujem doma , varim periem žehlim staram sa o deti ,beham na nakup , vysavam , a stale tie hračky hore dole ukladam , a moja polovicka na všetko kasle sedi si pred telkou alebo pc , a ja tu beham po byte od rana do večera ci uz som pri sporaku , alebo sa venujem detom , a on nic este jeho treba obskakovat a coho sa dočkam ani nevie povedat dakujem ,uz ani neviem kedy som bola niekde vonku , Som zla mama ? Ak chcem chvilku pre seba? moj den sa toci od rana okolo deti , potom varit prat , upratovat , dat deti večer do poriadku okupat uspat a k tomu este obskakovat polovicku , aj ja som iba clovek , a on nie a nie pomoct nic , ako ho prinutit aby trosku pomahal ja nechcem vela len fakt už to naman tak dolieha ze dnes som sa rozplakala, nevladzem

zuzka3
31. jan 2013

@kris557 dufam, ze mi ten moj netaji ziadnu manzelku 😀 😀 😀 on mozno nie je na FB, ja neviem co tam robi, furt tam ma milion okien.

kris557
31. jan 2013

@zuzka3 no tak to bude ten môj. Lebo keď vypínam PC tak sa neviem doklikať 😀

zuzka3
31. jan 2013

@kris557 😠 😠 😠 no ved pridem domov vecer, ho hned vyspovedam 😀

xstelinka
31. jan 2013

Ked som bola s malym doma na materskej a rodicovskej, vsetko som robila ja. A nic som nestihala, nepatrim medzi tie supermamy, ktore akoby lusknutim prstu mali vsetko porobene. Ja som mala vsetko tak na 50%. Trochu navarene, trochu poupratovane, trochu s malym vonku. Takze v podstate nebolo nic porobene. Ako sme dali maleho do skolky a ja som opat nastupila do prace, je to este horsie. Moj manzel nosi len syna rano do skolky, a utorky po neho chodi, lebo navstevujem kurz. Ale ranajky, oblecenie a ine veci do skolky, to vsetko chystam ja. Taktiez varim, periem,...jednoducho vsetko, ALE! Prestala som postupne prat a zehlit manzelove veci. A ked mu treba, operie si aj sam. Aj zehlit sa naucil. Niekedy cez vikendy aj po obede poumyva a odlozi riad. Musim povedat, ze takymi malymi krockami(sice mysacimi) sa zlepsuje. ALE! problem opat nastane, ked k nam na par dni pride svokra alebo mi ideme k svokrovcom. Ona totiz vsetko za vsetkych robi a to nie len u seba doma, ale aj u nas co je este horsie. A zase ten kolotoc 🙄

katka_halabalka
31. jan 2013

Niekedy je vtipné kuknúť si históriu, ja sa občas na tom dobre pobavím 😀

tajomna21
31. jan 2013

@kris557 na toto som kupila take "stipce" na ponozky, kazdy si ich tam povinne pripne a potom ich vyperiem, vyberiem z pracky poparovane ... vyborny vynalez
http://www.bipa.at/Sockenwächter/B3-609747,de_A...

kris557
1. feb 2013

@tajomna21 😀 no ale zasa máš s tým robotu predtým, tam tie páry povešať 😀

tajomna21
1. feb 2013

@kris557 nemam, to si musi kazdy pekne sam, skor ako to hodi do spinaveho pradla 😝 😉

kris557
1. feb 2013

@tajomna21 nooo dobre si si ich vycvičila 😀

kaktusik
1. feb 2013

@xstelinka ja celkom dobre nechapem ako ti pomoze, ze neoperies manzelove veci... Ved ked peries, tak peries snad vsetkym naraz nie? Ja si to ani neviem predstavit, oprat veci je ta najmensia praca- ved perie pracka a nalozit a vylozit ju trva no nech 10 minut. Radsej by som muza naucila obcas uvarit, upratat a podobne....

rainbow0508
1. feb 2013

Skus mu prestat poskytovat full servis a vydrz to tak dva tyzdne...zarucene on to nevydrzi...a uvidis, co to s nim spravi. Bude nadavat, zurit, ale jednoducho stoj si za svojim...nerob SAMA ZO SEBA sluzku...ako ti to tu niektore pisali. My zeny sme neraz take (babeny neurazte sa) sproste, ze si to sami dozenieme do takehoto stavu, leboa kosi je to v nas, ze to chceme vsetko stihat a mat v pohode a potom zrazu zistime, ze je toho na nas moc a ze sme si tu svoju polovicku same tak "vychovali" ...a ak sme si za to zodpovedne same, tak aj same s tym musime nieco urobit. Ale neboj, da sa to napravit...teda zalezi od chlapa. Ale takato "procedura" na chlapa vacsinou zabera...skus, uvidis. Drzim palce.

mamavera
1. feb 2013

@rainbow0508 to, že sú baby sprosté nie je na urážku, to si pomenovala úplne presne.

rainbow0508
1. feb 2013

@mamavera ja som tiez v niektorych veciach sprosta a potom si hovorim, ze by to mohlo byt inak...najprv chlapa vysachujeme, ze ved my si to aj tak lepsie urobime a o minimalne polovicu casu nam to bude trvat menej...a on si rychlo na to zvykne...a potom je na nas toho zrazu moc...nemali by sme byt az take "sikovne" 🙂

mamavera
1. feb 2013

@rainbow0508 žiadna z nás nie je dokonalá, každý má právo robiť chyby, ale dôležité je uvedomiť si, že nemá zmysel skákať zo začiatku okolo muža, lebo si na to veľmi ľahko zvykne a potom, keď prídu deti a žena pochopiteľne nestíha, je dotknutý, že mu berie jeho pohodlie. Naopak, treba sa nechať obskakovať a keď raz za mesiac navaríme alebo operieme, budeme ospevované 😀 😀 😀 alebo že by vysťahované? 😀 😀 😀

xstelinka
1. feb 2013

@kaktusik Oprat nestaci, treba aj pozehlit a odlozit do skrine. A okrem toho nosi do prace kosele a tie treba prat zvlast, nie s beznym oblecenim. Takze to mam pracku a zehlenie navyse. Mozno sa to nezda, ale usetrim tym 1-2 hodiny tyzdenne a ten cas mozem venovat sebe alebo malemu.

zabka88
1. feb 2013

@xstelinka viem čo to je prať a žehliť košele.. bleeee

kaktusik
1. feb 2013

@xstelinka no ja si to aj tak neviem predstavit 🙂 podla mna je normalne ze muzovi operiem... asi by som sa citila divne, keby som to takto oddelovala. Moj muz je ale zasa velmi zlaty, uprace, povysava, vycisti kupelnu... Ja okrem prace chodim cez vikendy aj do skoly, tak mi pomaha ako vie. Mozno sa to zmeni, ked budeme mat deti, ale uz teraz viem ze urcite by som mu neprestala prat...

cicka99999
1. feb 2013

U nas doma je to presne to iste aj ja si pripadám taká služka ako ty.

lenka.s
1. feb 2013

@viktoria12 ahoj, necitala som vsetky prispevky, reagujem na tvoj uvodny prispevok, zdielam tvoje pocity, citim sa rovnako a to co tu poniektore baby pisali sa lahko pise, ale tazko realizuje .... skusala som to vselijako, aj velmi velmi radikalne (verejne nechcem konkretizovat) , zmenilo s to na cas, presnejsie presli 3 roky a sme opat tam, kde sme boli .... ak toto chlap nema v sebe zakorenene, naucene "z domu" , prevychovat ho je nemozne ... ak aj ano, nikdy to nema trvacny charakter ... musime bud vydrzat a zmierit sa s tym alebo to vzdat ☹

ada4326
1. feb 2013

@lenka.s presne tak, ak to raz v sebe niekto nemá naučené, tak prevýchova je ťažká ba nemožná. To aj mne svokra povedala, že si ho mám naučiť, aby mi pomáhal. Na to som jej povedala, že čo ona zanedbala ja už nenapravím. Lebo nie nadarmo sa hovorí : Ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko.......

xstelinka
1. feb 2013

@ada4326 Tak ako hovoris. Len skoda, ze vela mamiek vychovava svojich synov takto. Cest vynimkam. My sme mali s braskom a otcom doma drezuru. Kym sme boli mensi, boli to hracky. Jednoducho, chceli sme ist von, cukrik, museli sme upratat. A ked sme boli vacsi, v sobotu rano, bolo jedno ci sme prisli po diskoteke o druhej alebo az o siestej rano, o siedmej budicek a vsetci sme kmytali. Otec a brat zvladnu vsetky domace prace. Brat este byva s rodicmi a sam si perie a upratuje izbu. Ja mojho maleho tiez uz ucim nejake veci upratat, nie len hracky. Nieco rozleje, dostane utierku. Slipky a ponozky si sklada a uklada tiez, sice s mojou pomocou este, ale snazime sa 😉

stanustek
1. feb 2013

@viktoria12 fuuu baby tak , čo to čitam to keby ma svokra kritizovala do môjho domu už viac nevkročí. Mna to tiež vytáča, že je všade bordel ale to tak musí byt kým sú deti malé (tak mi to povedala aj mama) upracem hračky tak 2x za den, dakedy kúpim polotovarové jedlo alebo proste spravím pizu a polievku na dva dni a hotovo. Perem furt to je pravda ale uz kaslem nato furt je čo upratovať. Manžel s domácnosťou síce nepomáha ale ani nekritizuje to by si nedovolil. Ale otec je skvelý to nemožem povedať ani krivé slovko. Baby ja neviem to sa Vám tí chlapi tak zmenili alebo prečo ste sa za nich vydali, ked sú takí ako píšete. Dúfam, že som nikoho neurazila, držím Vám palce a prajem pevné nervy a možno to skúsiť dáko radikálne riešiť nech sa spamätajú aké poklady doma majú. 🙂

blondiee83
1. feb 2013

Baby, nemyslím si, že je to len chyba svokier, že tak vychovali svojich synov...na vine sme aj my. Same si našich chlapov rozmaznavame. Len si to priznajme. Co všetko sme pre nich neurobili na začiatkoch vzťahu a same sme si ich tak naučili. Len zrazu je toho veľa, prišli do toho deti a my uz to nestihame, tak chceli by sme, aby nám pomáhali.
Aspon teda je to môj prípad - kým mm býval sám, pral si, aj upratoval ( okrem varenia, to nevie, stravoval sa po restikach). Ale poriadok mal väčší ako akákoľvek žena. Odkedy to robím ja, nehrozi, aby spravil nieco, co je, akoby som to nazvala, ženská práca. Spravi všetko okolo domu, aj vonku, vymaluje, navrta diery ( aj v piatok večer namiesto telky majstruje a vymysla), odviedol obrovský kus roboty na našom dome, no proste dole klobúk.
Ale ani tanier po sebe neodlozi do umyvacky. Co mi doteraz nevadilo. Ale odkedy mám v tehu nebezpečne vysoky tlak a musím už ležať, nie je to sranda. Nemôžem sa vôbec namahat a síce mi sľúbil pomoc, no reálne sa žiadna nekonala. Po dvoch dňoch môjho neupratovania bol v kuchyni taky bordel, ako by som tam neupratovala tyzden 😀 to dokázal za jeden den, co len pripravil raňajky ( syr, salamy, chlieb), odstavil zopár pomarancov ( totálny binec), atd. Vyriešila som to velmi jednoducho - dohodla som sa s tetou a pomáha mi so všetkým. Ja môžem ležať a ona si privyrobi peniazky. A všetci sú spokojni.
Baby, je to super riešenie. Ak ine nie, donutite svojich chlapov pomáhať Vám - ked im zacne vadit, že za to musia platiť. Teda malo by to tak fungovať.

mima4
1. feb 2013

@blondiee83 čiastočne s tebou suhlasim, ze aj zeny robia velmi vela chyb. Ano, to ako si vyriesila ja povazujem za dobre riesenie, ale nech to plati obojstranne. Cize aj ked ma manzel manzelku, ktora nema vztah k domacim pracam, upratovaniu a on nemoze (napr. ma narocnu pracu), tak nech to vyriesi rovnako ako si to vyriesila ty. Ak je to obojstranne, tak je to v pohode. Len sa mi nepaci, ze na zenu sa v spolocnosti diva ako na dynosaura, ked neupratuje - hanlivo sa na nu poukazuje a muz - zavola sa upratovacka. Myslim ze chapes 🙂

blondiee83
1. feb 2013

@mima4 hej, chapem a suhlasim...mne tiez vadi ten pristup...ale chce to este trochu casu, aby vymrela ta generacia, ktora na to takto pozera 😀 😀
aj ked v mnohych pripadoch to je len o zavisti, o nicom inom.hlavne v dedinach a mestach. ale nebudem moc odbiehat od temy..
doporucujem kazdej zene tu pomoc v domacnosti, ked nie od manzela, stale sa da najst niekto v blizkom okoli - nemusi to byt zrovna upratovacia agentura... 🙂

kykka
1. feb 2013

U nas to funguje tak, ze ja robim iba to, co vladzem a na co mam prave naladu. Aj ked je u nas vzdy cisto (povysavane, poprate), tak neporiadok je na dennom poriadku. 🙂 Niekedy mame hracky porozhadzovane po byte aj dva dni a nikoho z nas ich nehne upratat. No naco ich budem spratovat ako blba kazdu hodinu a zbytocne sa unavovat a znervoznovat, ked maly aj tak do hodiny urobi neporiadok. 🙂 Zehlim iba nevyhnutne veci a napr: pyzama, a tielka a domace ubory a body, ktore maly nosi pod oblecenie vyradim na stranu a toto nezehlim, lebo netreba a hned mam o polovicu zehlenia menej... Niekedy si sedim pri televizore aj hodinu a pol, zatial co maly "demoluje" byt a je mi to jedno, nech si robi neporiadok kolko chce, ved potom, co si oddychnem pri televizore, tak do 15 minut pomalicky upracem tie najpodstatnejsie veci. Rozhodne to u nas nieje ako v muzeu, lebo mame dieta a nikdy ani nebude. Varim rychle a zdrave jedla, najradsej mam varenie v tlakovom hrnci, kde staci iba 15!!! minut na skvely obed. Napr: do hrnca vlejem trochu olivoveho oleja, hodin pokrajane kurca, zemiaky, osolim, opoprim, dam trosku cesnaku, paradajkoveho pretlaku, trosku vina, zamiesam, hrniec zatvorim a varim 15 minut. Baby, tak skvele makkucke kura a zemiaky za 15 minut v tlakovom hrnci ste este nejedli a to je len jeden recept, viem ich milion - zeleninu, strukoviny vsetko do 15 minut, zdravo a rychle. Ziadna namaha, staci vyslovene nahadzat do hrnca, zatvorit a tlakovy hrniec uvari za teba, doslovne.. chcem tym povedat, ze treba si zivot zlahcovat sama sebe, lebo ak to ty neurobis, tak to za teba neurobi nikto... Muz, ked pride vecer domov z roboty, tak sa fajne naje, ja zatial zaopatrim maleho - prebalim, prezlecim do pyzamka, dam najest a maly ide spat. No a potom pre mna padla. Ked sa mi chce, tak riady umyjem, ked nie, pockaju do rana, na co sa silit. Muz vie, co mam s malym doma a nic nekomentuje. jemu staci, ze je doma navarene-hocico, ze mame ciste oblecenie, cisty zachod, cistu dlazku, ze maly je zaopatreny tak ako ma byt a ten zvysok je nepodstatny. Naopak, muz sa tesi, ked vecer miesto toho, aby som zehlila a pobehovala s prachovkou s kyslym ksichtom a nervami, tak si k nemu lahnem na gauc a pozeram telku s nim, rozpravame sa a smejeme sa. Muzovi je to akurat tak suma fuk, ci tie riady umyjem vecer, alebo rano. Raz do tyzdna, alebo ked ma manzel volno, tak ho vyslovene poprosim, (lebo jeho by to nikdy nenapadlo), nech zoberie maleho na 3 hodiny von a ja si v klude a pomalicky robim generalne prace - utieranie prachu, vysavanie atd... Manzel s malym zvycajne ide ku svokrovcom s tym, ze som ich vyhnala, lebo chcem upratat cely byt a svokrovci cely nadseni, ze dobre som urobila, aspon vidia, ze sa o ich syna a vnuka staram... TYmto stale zabijem dve muchy jednou ranou 🙂 Zeny klud, mame len jedny nervy, naco si nicit svoje psychicke a dusevne zdravie otroctvom voci vlastnej rodine? Aby nahodou niekto nepovedal, ze niesme dobre manzelky a matky len za to, ze nas domov nevyzera kazdu sekundu dna ako muzeum? Iba hlupak moze ocakavat 100% poriadok v byte alebo dome, kde je dieta a takych ludi nazor ma vyslovne nezaujima..

zabka88
4. feb 2013

@kykka ahoj, môžem ťa poprosiť aj viac takýchto receptov do IP? tiež mám doma tlakáč, ale nevyužívam ho, a rada by som začala 😉

cecil36
4. feb 2013

baby ono zalezi aj od toho, ako svokra syna vychovala. Ja tej mojej mozem nosit pri kazdej navsteve kyticu. Ma jedneho syna a tri dievky a syn fical v domacnosti rovnako ako baby (vobec ho nesetrila 😀) + o tie najmladsie sa staral od bábätiek (je medzi nimi velky vekovy rozdiel). Dnes moj muz vari, perie, zehli, upratuje, pecie kolace, stara sa rovnako ako ja o maleho a kosele si zasadne zehli sam (ja sa tvarim, ze to neviem tak dobre ako on 😀 ). Takze chyba je aj v svokrach, ktore synov extremne hyckaju. Snad ja krpca vychovam tak dobre, ako mne svokra vychovala muza 😉

zabka88
4. feb 2013

@cecil36 určite áno, ale bohužiaľ taký muž je ešte aj v našom storočí skôr vzácnosťou,väčšina ešte doma požívala výhody "že vraj silnejšieho pohlavia ;-P" .. ale ani taký muž nie je stratený, len ho treba usmerňovať od začiatku, oni keď chcú vedia.. ale zas, ako tu niekto múdro podotkol nie všetko a nie za každú cenu..

xlucia
4. feb 2013

@kykka zaloz novu temu na recepty na tlakac. kazdy dobry rychly recept tu uvita zastup maminiek. ja prva