Pripadám si ako slúžka
ahojte , som totalne vytočena , a nevladzem už. ako taka krava sa snazim a upratujem doma , varim periem žehlim staram sa o deti ,beham na nakup , vysavam , a stale tie hračky hore dole ukladam , a moja polovicka na všetko kasle sedi si pred telkou alebo pc , a ja tu beham po byte od rana do večera ci uz som pri sporaku , alebo sa venujem detom , a on nic este jeho treba obskakovat a coho sa dočkam ani nevie povedat dakujem ,uz ani neviem kedy som bola niekde vonku , Som zla mama ? Ak chcem chvilku pre seba? moj den sa toci od rana okolo deti , potom varit prat , upratovat , dat deti večer do poriadku okupat uspat a k tomu este obskakovat polovicku , aj ja som iba clovek , a on nie a nie pomoct nic , ako ho prinutit aby trosku pomahal ja nechcem vela len fakt už to naman tak dolieha ze dnes som sa rozplakala, nevladzem
Myslim, ze je dobra vystraha aj pre nas - matky synov, aby sme za ziadnych okolnosti nevychovali dalsich takychto neschopnych manzelov, ktori budu privadzat svoje zeny k slzam.
musim s vami trochu nesuhlasit baby...ze ako si urobis, tak mas...pretoze ja zijem takisto s takym muzom, ... a ked som sa este na zaciatku snazila kaslat na nejake veci, aby si uvedomil, alebo pomohol, porobil...tak som mala peklo...a nakoniec som aj tak porobit musela...a dnes to nie je o inom,...sice mi pomaha kus viac, ale ziadna vyhra...a okrem ineho este mi pri kazdej hadke skaredo nadava, vyhadzuje z bytu a pod... :( ja viem, kazda z vas mi napise, ze som sa davno mala nanho vykaslat, ale ked ja som ho strasne milovala, a myslela som ze sa to zmeni...a ako taka sprosta krava v to dufam doteraz, aj ked podvedome viem, ze by som mala odist, neviem nabrat silu a zbalit sa .... posledne mesiace sa hadame takmer kazdy treti den :( aj facku som uz schytala... ako muz a clovek ma uz velmi sklamal, zufala som a neviem co robit :(((
@aduuus fuuuha, ale toto je už o inom ako o tom že mužovi nedochádza že má pomôcť.. toto je už o tom že muž nechce a nebude pomáhať..
a čo máš robiť? to čo si mala urobiť hneď ako si videla že je násilný- odísť .. a prosím ťa nemaj s ním dieťa, naistejšia cesta do pekla pre teba aj to malé..
@aduuus ale takto tebou bude zametať, lebo bude vedieť že môže.. že aj tak mu odpustíš a aj tak prilezieš..
chápem že keď ho máš rada je to ťažké, ale seba nemáš rada? nemáš rada vaše budúce deti? myslíš že ťa môže niekto milovať a pritom ťa biť? ak bude biť teba kde máš istotu že nebude biť vaše deti? toto je to čo chceš pre ne?
po pravde, čudujem sa ti že s takým chlapom chceš plánovať svoju budúcnosť, ale je to tvoj život a tvoje rozhodnutie.. keď chceš dávať ultimátum, tak jasne pomenuj podmienky a pri prvom náznaku ich nedodržania , jednoducho odíď..
bude to bolieť, bude to ťažké ale určite lepšie ako byť celý život nešťastná ...
na tvojom mieste si pobalím zopár kufrov a pripravím si ich pri dverách (resp. ak je to tvoj byt) tak jeho kufre.. ako memento toho že to s tým odchodom myslíš vážne, aby pochopil že pohár už preteká že je to už len o poslednej kvapke..
@zabka88 ved práve na to potrebujem nájsť v sebe silu, aby som pri prvom náznaku porušenia tých "pravidiel" sa zobrala a odišla...lebo už viem ako by to pokračovalo ďalej...same ospravedlňovanie...a po nejakom čase zas niečo...a potom zas...a zrazu by to bolo tam kde teraz...presne takto to aj teraz začalo :(
@viktoria12 ahoj ja mam takeho manzela,ze nieze nic nespraví,ale ,ked ja upratujem tak sa rozculuje,ze mu zavadzam...co nato povedať...ja som si toho vedomá,ze som ho sviniara rozmaznala a tu mam zato odplatu...ked pridem s prace po troch dnoch 8:00 do 22:00 na nohach je u nas neskutocny bordel,ani len tie smrdlave ponozky si po sebe neuprace a v poslednej dobe je lenivy sa aj sprchovat 🙄 kedze ,robi na stavbach ,tak cez zimu je doma a riadne mi lezie na nervi...byvame u svokry a nebyť mojho svokra,ktorý mi pomáha,keď sa mi niečo pokazí tak neviem veru čo by som spravila,,,juuuuj keby som mala,kde ísť,hneď by som ušla preeeeeeeeeeeeeeč
Dievcatka moje vsade je to rovnake pre mna rodina bola vsetko nevadilo mi sa starat o domacnost a o deti byvame v rodinom dome takze aj zahrada bola na mne manzel nechcel aby som pracovala chcel aby som bola doma takze sluzka zahradnik opatrovatelka a stetka v jednom boli sme spolu 24hod denne nakolko pracoval doma nedovolik mi spravit ani vodicak clovek si zvykne casom na vsetko aby bola rodina tak ako ma byt ale po desiatich rokoch sa zaplietol so susedou a klamal ma a urazal nakonic som dostala to ze som obycajna prizivnicka a ze som si desat rokov p...u valala a nevie ci sa to da pri dvoch detoch znicil uz tretiu rodinu ako nasu opustil uz tri deti a teraz to caka aj nas a to ma pritom manzel 50rokov a ja len 30 a zniceny zivot som poucena dokonca zivota ze obskakovat uz nikoho nebudeme kazdy ma ruky a ked nieco chce nech si to spravi sam lebo je to pravda za dobrotu na zobrotu to nas teraz caka nemame ist ani kam s detmi byvat nechce nam dat byvanie a sedenia u psychoterapeutky pomahaju nachvilku ale ked sa mate vraciat do domu zloby je vsetko zbytocne kym sa neosamostatnime.
@viktoria12 Jaj moja ja to mam tak isto.Az nato ze mam 4 deti.Plus mi dvaja a to kazdy den pridu 2 bratia,nasteva a tak neustali kolobech.Tiez sa citim strasne strasne unavena ☹ sem tam si pokricim a pochopia ze potrebujem veget tak si daju aspon na 2-3 dni pauzu 😀
Najlepšie spravíš ak sa o tom porozprávaš s manželom, o tom ako je toho na teba veľa, práca v domácnosti a starostlivosť o deti... ak je aspoň troška inteligentný tak to pochopí. My momentálne deti nemáme, sme len v očakávaní ale už od začiatku si prácu doma delíme. Manžel vie aj navariť aj upratať, umýva dlážku a okná, žehlí, perie atď. Niečo podobné ako to máš ty som videla ja na svojich rodičoch. Mama robila všetko a oco sa vyhováral na to že je unavený z práce a po víkendoch len sedel alebo spal. Kiež by som jej bola viac pomáhala no vtedy som to akosi nevnímala... Preto som chcela hneď na začiatku ako sme začali s manželom spolu bývať aby sme si práce rozdeľovali. Teraz to budeš mať ťažké si ho prevychovať... no keď to nepôjde po dobrom, pôjde to po zlom... Prajem veľa šťastia 🙂
@minimi2111 je mi ľúto, čo sa ti stalo, neber to ako koniec, ale nový začiatok a navždy si zapamätaj, že partner ti nemá čo dovoľovať, ty nie si jeho majetkom, ale slobodným človekom. S vodičákom a pracovnými skúsenosťami máš väčšiu šancu byť nezávislá a sebestačná ako bez nich. Držím ti palce, aby si nabrala lepší kurz.
ahojte babenky to su tu ine pribehy pre hoha ..... ☹ ved to čo mate doma za chlapov ?Neviem ake mate veľke deti ale u nas sa robi pravidelne brigada a každy niečo urobi ale matersku dovolenku som mala v podstate taku istu lebo žena na materskej to je fakt služka.Ja ked som začala chodiť do prace mi sanka spadla ked som prišla domou neskôr ako manžel a hudba na pecky a deti jedno vysavalo druhe umyvalo riad manžel zase umyval dlažky a popritom sa ešte prala a to už 3 pračka nakupy robi dodnes a ja som mu to nikdy nekazala neviem proste ako k tomu prišlo a ked mam v piatok poobednu tak ked pridem domou neskoro v noci tak leži na gauči unaveny ved vstava do prace o pol 5 a v kuchyni navarene na cely vikend a v obyvačke na stole naliaty konak.....ale pripomina bolo to asi v nom nikdy som mu to nedala rozkazom a ani som to neočakavala same to prišlo....a veľmi som šťastna ked to tak je....
Baby, podla mna si za to mozete same. Pisete, ze za to mozu svokry. Moj pri mame ani len netusil, kde maju jar na umyvanie riadu. Makala len jeho sestra. Jemu mame este aj naberala jedlo, kupovala spodne pradlo do jeho dospelosti.
Naozaj fullservis. Ked sme sa dali dokopy, spociatku mozno taky servis ocakaval. Mna to ani nenapadlo a rovno som mu povedala, ze domacnost je spolocna, tak aj povinnosti, nielen radovanky, ked nieco nevie, moze sa ma spytat. Ked sa snazil vykrutit, prisla som s tym ,ze si moze vybrat, ci radsej chce napriklad umyt kupelnu a wc alebo utriet prach a povysavat. Museli sme na tom troska pracovat, ale od zaciatku. Nie ze ho rozmaznam a potom sa stazujem. Keby mna niekto obskakoval, tiez si to budem uzivat a ani ma nehne nieco robit 🙂 Takze moja rada je zapriahnut ho. Casom sa to zautomatizuje. Aj ked teraz neskor to pojde rozhodne tazsie.
Nevidela som jediny dovod, preco by som ja mala robit cokolvek viac, ked nepracoval o nic viac. Urcite to bude trocha ine, ked budem na materskej, ale to co vam robia, nerozumiem, ako ste to mohli nechat prist do takeho stadia. ☹
Ale vidim problem aj vo vasom mysleni.
Pobavila som sa na rade, ze neoperiem mu 😀 Okrem toho ,ze by sa mi nechcelo sa hrabat v tom pradle a triedit jeho spinave ponozky od mojich, to ma aky vyznam?
@aduuus keby mi chlap robil peklo na zaciatku preto, ze mu nerobim sluzku, tak by to bol veeeelmi rychly koniec 😖 A keby ma udrel raz, ani by som sa nezamyslala nad rozchodom, sla by som okamzite. ☹
Jezis autorka, ja by som takto nemohla zit ani 10 minut a ne jak ty pises ze 4 roky! Toto je obraz Slovenskych chlapov vychovnaych v Mamaaa hoteli! Neznasem tento model. Mojmu otcovi napr. tiez dlhsie trvalo kym stravil, na UK model! Tomu mojmu sa tiez nechcelo zo zaciatku vobec nic robit, o upratovani ani nehovorim. Hned ako sme sa nastahovali spolu som vydrhl abyt, s tym ze TAKTO to tu bude vyzerat, kukal jak puk a nasledovali tyzdne hadania sa, preco nic nerobi atd?! Jednak nevedel vela, a jendak bol aj hnily. Po mesiaci sa hecol a mame upratovacku! Chodi raz tyzdenne, robi len vacsie roboty a ostatne si uz roky delime my dvaja, pranie, riady, smeti vyhradne on, nakupy on, kosele si dava pekne krasne do cistiarne a ked nahodou navarim veceru KED SA MNE CHCE, tak si to vazi a je velmi vdacny, nechova sa ku mne ako ku gazdinej ze je to samozrejmost z mojej strany. Nebol tak vedeny. Nezazil to. Moj otec si dlho myslel, ze tento model nie je spravny ze mam mu v podstate robit taku sluzticku...rychlo som mu vysvetlila ze toto nie je Slovensko. A nenechala by som inak taketo spravanie ani od Slovaka.
K tej svokre...ta by povedala jednu vycitku na moju domacnost a ver mi ze tak skoro by k nam neprisla uz. 😉
@emmushka presne toto, ja varim, len ked sa mi chce. Mam obdobia, ked aj kazdy den. Momentalne mam obdobie, ze som varila hadam 4 krat za posledneho pol roka. No ale nemame deti, tym varit treba.
Ale sranda, nam nikto do toho nekecal, ale asi ani nikto nevie, ako presne zijeme, kedze zijeme sami.
@viktoria12 prepáč mi túto otázku: ty sa svojho muža bojíš? Pretože presne takto fungujú ženy, ktoré majú zo svojich mužov strach.
@viktoria12 ...nic si z toho nerob...ako sluzka v domacnosti si v sucasnej dobe pripada kazda druha panicka z velkomesta... 😀 ...a ta, co to nestihla...dobou dospeje...a dobehne zameskane... 😀
@viktoria12 veľmi sa mi páči ako sa niaky problém hneď zaškatuľkuje. Ty najlepšie poznáš svojho manžela a už počas chodenia sa dajú vychytať určité muchy, v kontakte s jeho rodinou a pod. Sú muži, ktorí sú hnilí, jednoducho hnilí a zakomplexovaní a myslia si, že niečo navyše a nedaj bože pomôcť manželke je nesmierne ponižujúce, tí by sa ženiť nemali. Ale sú muži, ktorí tieto práce nerobia len preto, lebo im pripadá trápne šaškovať pred ženou ako žienky domáce, a vlastne by tak aj podcenili svoju manželku, pretože väčšina mužou si myslí, že ženy majú zakodované zvládnuť deti a domácnosť. Takže ak tvoj manžel pracuje, uživý rodinu, deti ho milujú, vie ťa posú......ť, tak nechci od neho aby ti hral v domácnosti druhé husle. A potom sú ženy, mala som aj takú kamarátku čo nie sú schopné za deň urobiť skoro nič, lebo nestihajú a nevedia si to zadeliť a kde sú deti malé sú aj hračky, trochu chaos, ale to je dočasný stav a ked budú deti v škole potom sa tiež budeš sťažovať.To to všeobecný posudok. Všetko sa dá, len treba chcieť. Nepočúvaj kamarátku, nepočúvaj susedu, neporovnávaj , spýtaj sa tvojho muža , s ním treba komunikovať. Keď si predstavím, čo moja mama voľakedy všetko zvládla pri deťoch a robilo sa manuálne a popri tom zostala aj šarmantná a krásna a dokázala sa aj usmievať, tak niekedy mám pocit, že sa asi skrátili dni, možno je to v tom ??????????
Mne sa velmi "pacia" mamicky, zeny, ktore su take nekompromistne a maju dojem, ze ich partner zerie a vazi si ich, lebo si stanovili pravidla a robia len to co oni chcu a kedy chcu...a pan mm je z toho uuuplne namakko....a miluje ich este o to viac....
..neviem, ale vzdy sa vytvoria dve skupiny,
=jedna su zeny, ktore ani za milion mm obsakovat nebudu, a ma byt rad, ze sa ony madony narodili.....tie pravdepodobne velmi skoro zacnu plakat, ked mm zdupka ku gazdinke, kde ma aspon trix za tyzden daco teple v papulke...lebo stara pravda, laska ide cez zaludok, slovak neslovak...potom tu zalozia temu a budu chciet vediet, co ten ich muz vidi na tej tej hnustnej zienke domacej.....
=nuz a druha skupina su zeny, ktore viac menej dobrovolne obskakuju svoju rodinu 24hodin....chceli by aspon kusok uznania uz aj ked nie pomoci.....lenze mm je hnily prelozit slamku nieto este povedat dakujem....
k teme som chcela len tolko, ze ziaden extrem nie je dobry,,,ze byt zenou sice neznamena byt v kuchyni ci s prachovkou 24hodin ale ani ladovou kralovnou, ktora ked osupe 2 zemiaky ocakava od muza statne vyznamenanie, sak moze byt rad, ze sa na neho takato kraska vobec pozrela a este aj suhlasila so sobasom......tieto dve skupiny zien caka jedna spolocna tema skor ci neskor sklamanie....pokial jedna seba ohodnotila na milion a nekonecno druha sa nema rada ani ako handru....preto zlata stredna cesta a zdravy rozum...asi 😉

@xlucia
@zabka88 Ahojte, je velmi vela tych receptov, mozete si ich aj vygooglovat, a aj precitat si ako sa spravne naucit zaobchadzat s tlakacom... Urcite to vie uz v dnesnej dobe asi kazdy, ale nikdy netreba otvarat tlakac, ked z neho nevysycala vsetka para. Ja mam ten klasicky tlakac s tym "pindikom" na pokrievke, co syci... Pouzivam ho uz asi 5 rokov a darovala mi ho svokra 😅 ... No a strasne som si na neho zvykla, ked sa raz naucite s tym hrncom robit, tak dokazete v kuchyni vykuzlit zazraky fakt za par minut + usetrena energia a cas. Ja som zacinala s uplne jednoduchymi jedlami a postupom casu som prisla sama na to, ako s nim robit a co vsetko sa da v nom uvarit. Kazda gazdinka, najde svoj vlastny sposob. Ale napisem vam dva moje najoblubenejsie recepty.. :
Fazula v tlakovom:
Do hrnca date olivovy olej (alebo hociaky, podla vasej chuti), pokrajate dve rajciny na male kocky (alebo paradajkovy pretlak asi tak 100 ml) a pridate do oleja, do toho hned bujon, sol popor, pokrajane vnate - petrzlen a zeler, pokrajanu mrkvicku a dva-tri zemiaky pokrajane na stvrtky-hrubsie, aby sa nerozvarili. Toto zamiesate a pridate fazulu, ktora odstala noc v chladnicke, pridate mansi pohar vody (nie vela, aby vam neostalo zbytocne vela vodovej stavy, ale ak sa tak stane, tak po otvoreni varite este na miernom ohni, aby sa voda vyparila - toto iba v nutnych pripadoch) a hrniec zatvorite. Privediete do varu a ked zacne sycat, tak odvtedy odpocitavate 15 minut a po 15 minutach hrniec vypnete. Paru mozete nechat odsycat samovolne alebo si pomozete vidlickou a ten pindik trosku povytiahnete... K tomu kus fajneho chleba a chutne jedlo je hotove.
Hovadzie maso so zemiakmi:
Do hrnca vlejete trosku oleja, vhodite kusky hovadzieho masa, na strvtky pokrajane zemiaky, 2 pokrajane paradajky, sol, popor, popkrajanu mrkvu, hovadzi bujon, pol pohara vody, zamiesate, hrniec zatvorite a varite 15 minut... Ak nechcete zemiaky, staci si k tomu prirobit ryzu v druhom normalnom hrnci, cas na varenie ryze je 15 minut, taky isty cas mate aj na tlakovy hrniec, takze vsetko spolu uvarene za rovnaky cas...
Potom je este gulas, ktoreho normalny cas je niekedy aj 2 hodiny, no v tlakovom hrnci 20 minut, kapustnica, kuracia polievka, proste rozne polievky, rozne jedla z masa a strukovin, baby skuste pozriet google, tam mate podobnych receptov strasne vela a mozete si vybrat, ktore sa vam najviac hodia..