icon

Pripadám si neschopná a to ešte nemáme deti

nevludna
19. nov 2018

Ahojte, obdivujem vsetky zeny co chodia do prace, zvladaju domacnost a k tomu este deti. Ja neviem, ci mam depresiu alebo co, ale vzdy ked pridem domov a zbadam ten bordel, mam chut sa rozplakat a obcas sa neviem pohnut aspon 15min z miesta, proste zamrznem (na gauci alebo za stolom)
Mame novy dom, len prizemie ma 100m2, horne poschodie 60m2 a k tomu pivnice. Nastastie staci upratovat len to prizemie, kedze hore sa to este nepouziva (tam to obcas povysavam a pretrem podlahy) a pivnice mozu byt zatial v takom stave ako su.
A teraz k veci, stavam kazde rano o pol 5, hodina mi trva cesta do prace/z prace, po praci do obchodu, z obchodu domov. Pridem a vsade bordel(riad, chlpy od psa,atd). Podlahu musim denne povysavat a umyt, potom navarit (nemozem nic rychle, bo drahy nezje hocico a vacsinou je to casovo narocne) a ja uz nevladzem. Viem ze ma tu odsudite, ze este nema ani deti a uz to nezvlada, ale prave z toho som zufala, ze som ako zena zlyhala. Som unavena, psychicky vyšťavena z prace a cestovania. Ako to zvladate este aj s detmi?
Rozmyslam, ze zacnem cvicit, ze by ma to dobilo ale neviem sa donutit, iba by som spala a spala.
Manzela nechcem nutit mi pomahat, robi este okolo nasho domu a aj svoju pracu a je mi trapne, ze ja nezvladam tu svoju “zensku” cast domacnosti. Sice poriadok vzdy nejako spravim, bo mi to neda ale o 22tej padam do postele mrtva. Chceme dieta ale ja si to neviem predstavit a dost ma to od toho odradza.:(

wewika1
19. nov 2018

@marion09 a manzela hned za nim a problem solved😂
@nevludna prepac, ale toto je tvoja chyba🤷‍♀️Neexistuje, aby chlap po sebe a svojich kamosoch nebol schopny ani riad do mycky nalozit😡on nezje hocico? No tak nech si vari sam alebo si obedy objednava...robis velku chybu, ze sa nominujes do pozicie “full service”, uz teraz to nedavas, pri detoch co? Skocis do studne? Ci s nimi ti tiez nebude musiet pomahat, lebo to je “zenska praca”?🤔...moj manzel, ked nema co robit a vidi, ze ja mam nejake povinnosti, tak sa minimalne pride spytat, ci mi nemoze pomoct. A ked ho odbijem, ze ved bol v praci a ja si to spravim sama, tak argumentuje, ze cim skor to spravime spolu, tym skor spolu mozme oddychovat☺️

nevludna
autor
20. nov 2018

@romiada to je super napad, dakujem, to urcite vyuzijem 🙂

dakujem za rady, urcite to vsetko zvazim, premyslim, v prvom rade musim asi zvolnit z toho vnimania neporiadku, asi sa mi bude lahsie zit (aj ked mam neprijemny pocit, ked si sadnem a nic nerobim, v sobotu uz som videla na mm, ze je nejaky nasraty, ze on robi (nieco v dome) a ja sedim a citam si). Ale ked mu nieco poviem, ze mi vadi, ze mam pocit, ze vsetko je zle a ze nic nerobim, ked si na chvilu sadnem, tak sa urazi, ze ani on nemusi nic robit..tak ja neviem.

U nich doma bol furt bordel, ja som tam upratovala, ked som k nim prisla (ked byval s rodicmi), ale tak hej no, mali tam mamu ako sluzku, ten bordel tam bol mozno preto, ze asi uz nestihala (je pred dochodkom).

Pozvolnim, a uvidim co sa z toho vyklube

Ale dakujem za podporu, take nieco som potrebovala "pocut" 🙂

esterba
20. nov 2018

@nevludna tak len jedno dodám - ak s tým chlapom chceš mať deti, začni ho pomaly pripravovať na to, že tí kamoši u vás byvakovať nebudú môcť, lebo to bude poriadok ešte len tvoj najmenší problém...

nevludna
autor
20. nov 2018

@esterba a tak mne nevadia, ze chodia a chcem aby aj dieta bolo stale v spolocnosti.

esterba
20. nov 2018

@nevludna poznáš nejakú matku, čo ma čerstvo po pôrode? S nejakou sa porozprávaj. Jednej stále niečo tečie zdola, jednej zhora, tretia ma popôrodné depresie, štvrtá ledva stojí na nohách, všetky sú nevyspaté. Dieťa má koliky, reflux, sopliky, alergiu na mlieko... Budeš "nadšená" keď sa ti do toho ohlási návšteva, nie to ešte kamaráti tvojho muža - tak nejak pochybujem, že by si po pôrode s nimi chcela zdieľať takúto existenciu, keď sa hanbis aj za špinavú dlážku v prerabanom dome. A to nehovorím, že možno budeš chcieť kojit, zapália sa ti prsniky nebodaj atď.

nevludna
autor
20. nov 2018

@esterba nj, nevravim, ze hned po porode, my sme nikam tiez nechodili, ked mali niekde babo (cela tato partia). Ale tak to uvidim potom, to neviem povedat no 🙂

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@nevludna On sa tvari nasrato, ked Ty sedis? Tak Ty sa netvar a rovno mu povedz, ze si nasrata, ked prides a doma bordel ako v tanku? To co si nasla za chlapa? On si neuprace ani salky od kavy a Ty si nemozes ani sadnut?

nevludna
autor
20. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl no lebo on tiez cely den nieco robi...co ti poviem :-/

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@nevludna a Ty nie? On nevie, ze chodis do prace? Toto co je? Ty mas nejaky dovod chodit okolo neho po spickach? uz som Ti pisala, tahas za kratsi koniec, nie je mi jasne preco, ale musis to utat a cimskor, tym lepsie.

esterba
20. nov 2018

@nevludna vieš, len ono je lepšie pripraviť muža na každú zmenu vopred a pomaly, oni prudké zmeny nezvládajú (tým nechcem povedať, že všetky ženy áno) . Keď na to prídeš až po pôrode, už to nepôjde ľahko a možno vôbec. Aj tu môžeš vidieť, koľko partnerstiev sa rozpadá prvý rok po pôrode. Hádaj prečo - šoky zo všetkých strán, príprava na zmeny žiadna.

nevludna
autor
20. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl chapem, ale tak on si splna tie "chlapske" veci (pracuje, robi stale nieco na dome), tak ja mam pocit, ze by som mala splnat tie "zenske". Viem , ze by sa to v roku 2018 uz nemalo takto rozdelovat, ale nechcem ho este zatahovat do upratovania a varenia.
Ale asi mu pri jeho najblizsom nevhodnom pohlade alebo poznamke tiez poviem, ze ho nebuzerujem, ze lysty nie su namontovane odkedy sme nastahovani, ze spajzu stale nemam dokoncenu a pod :D (ja chapem, ze je toho vela naraz, asi by mal mna zacat tiez chapat no)

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@nevludna pozri, to, ze si clovek odlozi po sebe salku do umyvacky, alebo ju umyje, to ja beriem tak isto, ako ked si niekto po sebe splachne zachod a skor ako odide, tak sa pozrie, ci netreba pouzit kefu. Takze mlady pan je pekne rozmaznany a bud pochopi, kde je sever, alebo nech zije v bordeli.

beky1813
20. nov 2018

@nevludna zenska vec je po sebe a kamosoch nalozit umyvacku? Nesranduj. Ale ako vidno, ty asi rada robis zo seba sluzku, ked si aj u jeho rodičov upratovala.
A keby chlap zazeral, ze cez víkend sedim a citam, rmtak by ine rosambo videl.
Ci materska, tu zvladnes, ale co potom, ked nastupi kolotoc - praca, deti, domacnost, potom ucenie, to ta rovno porazi

saslavka73
20. nov 2018

@nevludna No môj neumyva riad, neupratuje, nevysava, nedáva riady do umývačky. Ale ani ma nekomanduje ani škaredo nekuka. A keď ma dáky problém tak mu tak svoje poviem, že už nevraví nič.

saslavka73
20. nov 2018

@nevludna No na to si pockam na ďalšiu diskusiu. Téma: jeho kamoši sú stále u nás. Tomu ver, že ti to bude vadiť.

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@nevludna Inak, co vlastne varis, lebo ja varim takmer kazdy den (obcas vari manzel, ale viac ja) a teda neda sa povedat, ze su to rychlovky, ale rozhodne ma to neunavi, ani s tym netravim vela casu, lebo zvycajne treba na zaciatku nieco urobit, potom sa to vari same a potom na zaver to zase potrebuje cloveka, takze ja popri vareni aj taku tu beznu debordelizaciu domu zvladam a mame vyse 300m dom, ale rozhodne nezmyvam kazdy den, nie je to treba. A pokial byvate na stavbe (stale sa tam nieco robi, prasi, nosi bordel), tak by som ten poriadok tak neprezivala a ak by Ta nejka navsteva chcela ohovarat, tak normalny clovek taku navstevu pocuvat nebude, resp. si pomysli svoje.

nevludna
autor
20. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl vacsinou divinu (steak s omackou, pecene maso), k tomu vzdy pecene zemiaky, nejaky salat, zemiak.placky, svieckova, vyprazany karfiol, rezne so salatom, francuzske zemiaky, segedin, kur. abo hovadzi vyvar, ked uz fakt je vela hodin, tak len naklepem maso a oprazim na prirodno s upecenymi zemiakmi
Viem, ze ide najviac o moju "ne"organizaciu, tento vikend si to nejako vsetko splanujem, spisem jedla, vyuzijem Tesco sluzbu na vyzdvihnutie nakupu, a naucim sa meditovat :D

shee11
20. nov 2018

ja by som sekla s tym varenim 😲 ved nech si uvari, nie je male decko. aj pre Teba moze. Ked pridu deti, urcite nebude cas na vyvaranie. V prvych rokoch sa budu aj tak varit jednoduche jedla pre male deti. Inak by si musela varit dvojmo. To je cesta do pekla. A tiez je uplne normalne, ze vari aj muz. Napr. cez vikend a zena cez tyzden. A dat mu povinnosti v domacnosti, napr. vynasanie smeti, nakupy... okolo domu nebude praca vecne a Cim skor si zvykne tym lepsie.

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

@nevludna no, teda, tak toto su vacsinou fakt jedla, ktorych priprava trva dlho. Takze nejde ani o reorganizaciu casu, ale obsahu-taketo var cez vikend, cez tyzden by som riesila nieco menej casovo narocne a keby milostivy mal nejake pindy, tak by som mu vysvetlila, ze sa nemienim kvoli jeho zaludku zodrat.

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

Inak, ked ma zena homeoffice, tak stihne aj navarit, aj poriadit, aj pracu a myslim, ze aj normalny chlap stihne okrem prac. povinnosti kadeco v dome a rozhodne salky by po nom ani v praci nikto nezbieral a neumyval. Takze nech si mlady muz uvedomi, ze nema 3 roky.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nevludna
autor
20. nov 2018

@ptmt1011 a to kto ti tak vykrici? :O

nevludna
autor
20. nov 2018

Tak jedla neviem ake jednoduche, co take rychlo uvarite? Cestoviny? suche vecere? to by nejedol....a hovorim, ze nechcem, aby to dopadlo tak, ze si bude robit suchy rozok so salamou a potom vypravat, ako si musi este aj jest robit :-/ potom si pridem uz uplne na nic

beky1813
20. nov 2018

@nevludna u nas sa vari len obed, vecere su suche, rozne oblozene pecivo, pomazanky, tousty, prazenica a pod. Môžem okaslat varit vecer

nevludna
autor
20. nov 2018

@beky1813 tak cez obed som v robote, takze varim len vecere a na obed vlastne ostava z predoslej vecere.

beky1813
20. nov 2018

@ptmt1011 mne keby niekto vykrical, ze mam doma bordel, tak sa usmej, oblečiem, necham deti a odidem na kavu a nezabudnem podotknut, nech mi teda ukaze, ako sa da udrziavat poriadok pri detoch

beky1813
20. nov 2018

@nevludna tak varit vecer na obedy na 2 dni a vecera sucha

romiada
20. nov 2018

@nevludna inak toto s tym zduvanim ma aj moj chlap -ze ked ja nahodou sedim a "dlho" pijem kavu a on sa rozhodne nieco robit, tak na ňom vidieť hned nemu vyčitku. Aj kamoskin manzel je taky. To su take typy chlapov co potrebuju mat pocit źe ked sa oni rozhodnu nieco robit, tak sa da do pohybu vsetko okolo 😂 To treba jednym uchom dnu,druhym von alebo dat obranny argument - ked Ty vecer sedis pri telke, tak ja spratavam riady alebo žehlim 😉 Proste vybaliť situaciu kedy je to naopak. A poviem Ti, že ako može ten Tvoj stihať každy deň kavičkovať s kamaratmi? Veď to musi pekne zabijať čas. Tak keď su oni u Vas, Ty si zbehni zacvičiť, kadernicke.... každy potrebuje reset.

nevludna
autor
20. nov 2018

@romiada presne, tie neme vycitky 😃 neznasam to, keby som ich vedela posielat z prace, ked je on doma 😃
No ano, je to vzdy minimalne na pol hodku (ked som mala dofcu a bola doma, tak som zazila)

Kadernicke chodim pravidelne, ale to je pre mna otrava 😃 to skor neznasam, ale uz som sediva, tak sa musim davat farbit 😃 A cvicit, no do toho sa neviem dokopat, fitko je ted pre mna nas dom 😃 ale musim zacat, potrebujem aj viac energie

romiada
20. nov 2018

@ptmt1011 mne na toto pomohlo maleho nechat pol dna strazit (manzel, moja mama, svokrovci). Potom videli ze to co krvopotne vygruntujem je za chvilu kompletne v haji 😂 a mama mi uz povedala ze postrazi maleho na 2 hodky ale viac nie - tiez je take tornado 😂