Pripadám si neschopná a to ešte nemáme deti
Ahojte, obdivujem vsetky zeny co chodia do prace, zvladaju domacnost a k tomu este deti. Ja neviem, ci mam depresiu alebo co, ale vzdy ked pridem domov a zbadam ten bordel, mam chut sa rozplakat a obcas sa neviem pohnut aspon 15min z miesta, proste zamrznem (na gauci alebo za stolom)
Mame novy dom, len prizemie ma 100m2, horne poschodie 60m2 a k tomu pivnice. Nastastie staci upratovat len to prizemie, kedze hore sa to este nepouziva (tam to obcas povysavam a pretrem podlahy) a pivnice mozu byt zatial v takom stave ako su.
A teraz k veci, stavam kazde rano o pol 5, hodina mi trva cesta do prace/z prace, po praci do obchodu, z obchodu domov. Pridem a vsade bordel(riad, chlpy od psa,atd). Podlahu musim denne povysavat a umyt, potom navarit (nemozem nic rychle, bo drahy nezje hocico a vacsinou je to casovo narocne) a ja uz nevladzem. Viem ze ma tu odsudite, ze este nema ani deti a uz to nezvlada, ale prave z toho som zufala, ze som ako zena zlyhala. Som unavena, psychicky vyšťavena z prace a cestovania. Ako to zvladate este aj s detmi?
Rozmyslam, ze zacnem cvicit, ze by ma to dobilo ale neviem sa donutit, iba by som spala a spala.
Manzela nechcem nutit mi pomahat, robi este okolo nasho domu a aj svoju pracu a je mi trapne, ze ja nezvladam tu svoju “zensku” cast domacnosti. Sice poriadok vzdy nejako spravim, bo mi to neda ale o 22tej padam do postele mrtva. Chceme dieta ale ja si to neviem predstavit a dost ma to od toho odradza.:(
@dskjhfdlkdjhl kari som uz aj ja robila, to ja strasne lubim, on nie :D a takto to je furt
@nevludna neboj...moj to este vysperkoval. Frfle a hundre si tak hlasno aby som to počula (lebo to patri mne) len ten "ventil" pusta tak aby som nerozumela co vravi. Pocujem len nezrozumitelne somranie 🤣 uz po tych rokoch som sa naucila mať to na salame ale z času na čas ma vytoči a poviem si svoje (kludne aj na cely barak)🤣
@nevludna no, u nas sa je to, co je navarene a ked sa niekom nepaci, tak si musi pripravit nieco sam a funguje to aj s pubertalnou dcerou. Neexistuje, ze by niekto zacal otalat.
@romiada taketo frflanie robi napr. moja mama-neznasam to a keby to robil moj muz, tak by sme sa asi hadali nonstop.
@nevludna Ale chybu si urobila niekde na zaciatku, mozno z velkej lasky si sa mu snazila urobit vsetko co si mu na ociach videla, lenze teraz to on uz zneuziva. Ja by som sa napr. tak nechcela stravovat-mne by to nevyhovovalo a teda u nas sa vari tak, ako som uz pisala. A ak jemu nieco nechuti, tak zase by mal respektovat, ze Tebe nemusi tiez vsetko chutit a mal by byt kompromis. Len u vas sa zrejme vsetko toci podla neho. Ty sa bojis povedat svoj nazor?
@dskjhfdlkdjhl nebojim, len ja sa prisposobim vsetkemu, zjem vsetko, ako to povedat, nerada vyvolavam nejaky konflikt, ale zacnem sa menit, robit aj podla mna🙂
@ramzes1980 nebyvam v BA🙂
@ramzes1980 ani v samorine, mame dom na dedine
@nevludna chcel on, co? Cely den doma, nemusi dochadzat, vsetci nablizku, zena mu robi sluzku, dobre si to chlapec zariadil. V tehotenstve, vstavat tak skoro rano, dochádzat a este potom sa doma nahanat, nie je dobre, len aby sa ti ti nevypomstilo na zdravi. A s cariantou, ze osranes na rizikovom lezat, pocitas?
Necitala som vsetky komentare ale zeny maju pravdu. Coze si sluzka? Zijete tam snad obaja. Ak chce zlozite jedla nech sa paci, sporak stoji tam uvar si. Pridu ti kamarati? Upraces si po nich. Podla mna jecto takto normalne. Ja teda nevarim kazdy den, nenakupujem ani neupratujem. Udrzuje sa poriadok, len bezne veci sa spracu a je cisto. Varim cez vijend cez tyzden tak 2x. Zije sI jak, v bavlnke. Moc ho rozmaznavas. Kedysi muzi makali ako das, zeny sa starali o domacnost a. Deti. Odkedy makaju aj zeny neni su zenske a muzske prace.

@nevludna u nas nie su suche vecere, ale cez tyzden naozaj nevarim take jedla, ako si Ty vypisala. Napr. vcera som robila ovocne tvarohove knedle, neviem ako dlho mi to trvalo, ale cesto tak max. 10 minut, knedle vytvarujem rychlo, voda sa uvari sama a knedle potom tiez. Dnes budem robit kura na kari s ryzou-ja s tym stravim par minut, vsetko sa uz potom uvari same. Cez tyzden nemam cas, mam dve deti, narocnu pracu a chcem sa venovat aj svojim konickom. A mimochodom-svieckovu u nas robi muz, ja len knedle k nej robim.