icon

Prišla k nám blahoželať rodina s dieťaťom, ktoré malo črevnú virózu

29. nov 2022

Ahojte , moje dieťa malo narodeniny, prišla zablahoželať moja rodina , a s dieťaťom s črevnou virózou 🤦 vedeli o tom, mal teplotu , vracal pred tým atd ,proste všetko čo to sprevádza , a samozrejme sme sa to dozvedeli keď už boli u nás, žiadne upozornenie,telefonát alebo niečo ..keď som niečo nadhodila,že by sme to neradi dostali ,tak mi bolo povedané ,že chytit to môžeme hocikde..
Samozrejme,chytila som to ja, nemôžem do práce , som živnostník, nejdem -nezarobim..otázne je, či mi to nechytia aj deti , s ktorými budem musieť ostať doma..
Nebolo prvý krát,čo prišli s chorým dieťaťom, raz prišli s chorým dieťaťom, keď bolo moje pred operáciou..
Najhoršie je ,že moji rodičia, sú toho názoru ,že chytit som to mohla hoc kde , že to je tak ,takže tam nemôžem čakať zastatie..áno ochorieť môžme hocikde ,pravda, ale nemám túžbu utekať tomu naproti..je to normálne, podľa vás?
Pretože ,my sme vytoceny ,doma..
Mohli prísť dodatočne ..

Strana
z2
autor
29. nov 2022

@dankanka tak vidíš ,ani nejedol nič u nás, ani tortu ,nič , rezne nič ..ale ani vtedy ,až neskôr povedali

lucinka2200
29. nov 2022

No ako ti tu radia, nabudúce pozvať so slovami , že len ak sú zdravý, a áno tiež tomu nerozumiem ťahať niekde choré dieťa ktoré sa tým pádom nevylieči, tiež mu to určite nie je komfortné , proste sú ľudia ktorí berú ako samozrejmosť neísť a sú takí co idú, čo už, pre ďalšiu oslavu na rovinu oznámiť

autor
29. nov 2022

@lucinka2200 oni vedia ,že mi to vadí , vedia to ..ja sa tým netajím , aj minule som povedala že iba keď si zdravý , odkedy prišli chorý , pred tou operáciou , vtedy som povedala a vidíš 🤷aj tak

lucinka2200
29. nov 2022

Prve dieťa sme mali cca narovnako zo sestrou, bývame od seba asi 50m ale keď boli chorý sme sa nevideli aj mesiac, ani nás to nenapadlo, aj náš starý dr používal formulku vždy doteraz ju mam v hlave studené nepiť a 10 dní po vonku nechodit 🤣🤣🤣 a rozumiem ti ze ako pracujúcej matke ti to vadí určite o to viac , keď to nerešpektujú tak nepozyvat alebo keď ochoriete od Dr sa rovno k nim staviť na kávu 🤣🤣🤣🤣

cinky16
29. nov 2022

ako keby som citala o svojej rodine, oni aj ked boli pozitivny chodili na navstevy, roboty, totizto pracujeme vsetci spolu a ked sme im povedali, nech ostanu doma, tak sa urazili a moj muz chytil od nich taku koronu, ze len tak -tak prezil....a oni sa vsetci tvaria, no a co, silnejsi prezije, je to bormalne??? este sa oni citia urazeni, ked im nieco poviete
takze presne viem, co pises a nie nie je to normalne, ale jednoducho niektori ludia si myslia, že im patri cely svet a bodaj by oni raz zazili strach o svojich najblizsich

autor
29. nov 2022

@cinky16 presne ,aj koronu mali a chodili kade tade..my keď sme mali koronu , celá rodina sme sa zamkli a nikde s nikým nekomunikovali a oni si lietali kade tade..do práce, obchodu a tak akoby nič ..presne toto máme asi to isté 🤷 ,veď ale šľak ide z toho trafiť nie?

zenulkaaa
29. nov 2022

No a to su presne ti rodicia, ktori poslu v pondelok decko do skoly s tym, ze sice vracalo, ale uz mu nic nie je. A potom sa cudujeme, ze sa tieto virusy siria.
Ano chytit to mozeme hocikde, ale ak sa tomu mozem vyhnut, tak preco nie??
Ano bola by som na nich totalne nastvana a tvoja mamka ked je taka mudra, nech si pride k vam a stara sa ti teraz o deti, kedze chytit to moze hocikde, takze jej je asi jedno ci to dostane.
Nepochopim uvazovanie takychto ludi.. zelam Ti skore uzdravenie a vela sil.

domca1408
29. nov 2022

nečudujem sa ti...ja osobne poznám pani ktorá sa už dva roky nerozpráva s neterou lebo od nej dostala covid...pani má 70 rokov, zdravotné problémy a neterka si k nej nabehla s covidom ,že šak to je len obdoba chrípky...takže už dva roky sa nebavia. ked niekto umyselne nakazí človeka akoukoľvek chorobou ked aj svojou lahostajnosťou a nezodpovednosťou tak by ma to tiež vytočilo.

annm81
29. nov 2022

Ja som absolútne presvedčená, že na Slovensku sa to s detskými chorobami štýlu soplíky neskutočne preháňa a robí sa z normálnej veci neskutočná dráma. Ale že zas na druhej strane je niekto schopný prísť na návštevu s črevnou chrípkou je neuveriteľné. Črevná chrípka je nepríjemná, vyčerpávajúca a vysoko infekčná. Čo by robili, keby sa tam dieťa uprostred obývačky vyzvracalo? Upratovali by za ním? Čo keby dostal pred odchodom hnačku a strávil by x hodín na záchode? Ako by ho odniesli domov, alebo by očakávali ubytovanie u vás? Už nehovoriac o tom, že je to egoizmus najvyššieho kalibru vzhľadom na vysokú šancu prenosu na hostiteľa.

Z rodiny si nič nerob, ak ti tvrdia, že je to normálne, buď si istá, že u väčšiny ľudí toto správanie normálne nie je. Návštevu by som k sebe dlho nepozvala (minimálne do jari, keď bude "vo vzduchu" menej všemožných vírusov) a jasne im povedala, prečo ich na návšteve nechcem.

deti95060810
29. nov 2022

tak to buď rada že decko nepovracalo ešte aj tvoj byt... irónia.
nevychovanci...

kristi40270
29. nov 2022

Toto poznám ja bývam u svokti tak si žiaľ nemôžem vyberať ani vyskakovať .Ale švagriná tak chodí s chorým dieťaťom bežné, stále lebo je každý druhý deň na návšteve a ja mám dve malé deti takže hneď všetko schytaju .Hnačka ,chrípky zápaly...

mtn112233
29. nov 2022

Totálne nezodpovedné.. v tomto momente by boli u mňa posledný krát..
Ja keď mám ísť s dieťaťom niekam kde viem že sú iné deti, alebo má k nám niekto s deťmi prísť vopred sa pýtam či sú všetci zdraví, tak isto aj z druhej strany som upozronena keď ideme na návštevu a sú chorý že musíme návštevu preložiť.. to je úplne základná vec..
Kebyže nejaký sopel alebo čo no dobre ale črevná viróza? Fuu, nechutné a ešte s teplotou

pipistrel13
29. nov 2022

hned ako by som zistila,ze dieta je chore vyrazila by som ich a este im aj riadne vynadala...ja mam na toto hrozne nervy,rovnako aj v skolkach ked su chore deti a ked mi niekto povie,ze to velmi riesim uplne ma ide porazit...dcera prieduskarka za kazdy sopel od niekoho,ona 2tyzdne atb,nespavali sme kvoli kaslu,nakoniec alergicka astma...celu skolku malu a strednu bola doma (brala imunitne kury a pod.) a ano vyrastla z toho,ale mnohokrat ochorela kvoli takymto sebeckym netolerantnym ludom a uprimne moj syn je na tom imunitne vyrazne lepsie ale preco ma byt chory kvoli nejakym nezodpovednym blbcom?...obnasa to aj ocerky,pnky - znizenie vyplaty atd
ani by som sa s nimi nebavila viac...

jankaa26
29. nov 2022

Fuha,neskutočne. Jasne ze to môžeš chytit hocikde,ale ked sa da,tak sa tomu treba vyhnut. Strasne nervy by som mala a zazivam to tiez...

miiimiii4
29. nov 2022

Súcitim, aj my mame takú “rodinu”, ktorá vecne chodi s chorým dieťaťom. Rovno nám aj covid doniesli, veď prečo nie 🥲😡

mamutka
30. nov 2022

Viac by som ich nepozvala. Sú jeb...nuti, to doma nepotrebujem.

amiaja
30. nov 2022

Niektori ludia su jebnuti az to boli... to by bola ich posledna navsteva u mna a nech si mysli kto chce co chce

Strana
z2