icon

Prišla som sa vyrozprávať

16. nov 2022

Ahojte žienky
Prišla som sa vyrozprávať.....
Problém je ani neviem pomenovať kde. Spoznala som muža, nedávno, skvelo si rozumieme. On chodí cvičiť a ja chodím na plávanie, profesionálne zaplatené tréningy 3x týždenne. Mám aj silový tréning, len tak 1x do týždňa doma s ľahkými váhami, tak 2-3kg.....
Ide o to, že mňa môj šport baví a máme sa s týmto mužom o čom zhovárať aj v rámci cvicenia, no on stále chce, aby som začala chodiť do posilky lebo vraj ta mi lepšie vyfomruje postavu.
Už som z toho nešťastná. Snažím sa, schudla som, som z plávania silnejšia a posilka nie je to, čo hľadám. Viackrát som mu to vysvetlila. Ženy, ja už strácam svoju motiváciu, keď vidím, že v jeho očiach plávanie nie je dosť... On má chce totiž viac vyformovať. Ako z toho vyjsť v pohode? Trápi ma to, že to nie je dosť... Možno je chýba aj v mojom sebavedomí, ktoré týmto akurát len upadá...

miiichaelaaa
16. nov 2022

Nikdy mu nebudeš dosť dobrá. Musíš byť spokojná hlavne sama so sebou na ničom inom nezáleží 🙂

midori123
16. nov 2022

@dadis ty si presne ako ten jej zelezometač…
Len si stale ides to svoje a ani za pana respektovat ze ona ist do posilky NECHCE!
Uz to pochop! NECHCE TAM IST!

evica17
16. nov 2022

@dadis možno jej nejde o efekt,ale skôr o tu radosť z pohybu,v jej prípade z plávania.

dadis
16. nov 2022

@midori123 Ano som, priznavam 😃..ale najprv, kym som to nevyskusala, tak ma to tam tiez nelakalo..teraz na silovy trening nedam dopustit, ale aj behavam aj bicyklujem rada..a plavanie uz vobec nemusim, do plavarne by ma uz ziadny adonis neprinutil chodit 😀😀😀..tak asi ozaj reagujem subjektivne 😀😀😀

autor
16. nov 2022

Ženy ja chcem mať peknú postavu, ale mňa skrátka baví aktívny šport čo sa týka pohybu, že to má ten drajv....
Chodila som aj kedysi na jumping a videla som veľakrát tých ľudí v posilňovni, bola to jedna hala a tak, ale mňa nebaví ten pocit, že len dviham činky a nemá to ten akoby, tu dynamiku...
To bude asi to správne slovo.... Tu rýchlosť.... Aj keď cvičím doma silovo, ledva sa do toho donutim, robím to len pre silnejšie ruky.... Aj mi to tréner na plávaní odporučil na chrbát a tak, spevniť
Ja by som sa tam aj prekonala, ale stále cítim ten tlak, že akoby posilňovňa mala byť moja cesta a mám sa vzdať toho čo milujem, tak mi to celé prípradá
Hoci on tvrdí ze mám to len skúsiť, aby som videla, ze aj ta posilňovňa má niečo do seba
Už som viackrát s ním o tom hovorila, už sa cítim naozaj ako keby som lenivá, ze sa mi nechce len z lenivosti, že si neverím, a podobne, no a pýtam sa samej seba, že či naozaj len ja to nevidím skeptický, a nechápem, prečo sú ľudia takí nastojčiví

mrva
16. nov 2022

myslim, ze ak ide o formovanie postavy, tak 2-3 kg je fakt divne. Ked ti nevyhovuje posilka, skus skupinovy trening. Dobry je crossfit. Tam je taka pohodkova nalada a nie je to klasicka posilka. A ak si so sebou spokojna, tak to razne muzovi povedz.

marca12
16. nov 2022

Mne by vadilo,ze partner neakceptuje moju slobodnu volu a nuti ma natlakovo do niecoho,co nechcem robit. Ale pises,ze ti na nom zalezi. Tak tam skus ist parkrat a ak ta to nebude ani tak bavit,tak tam viac nechod. Bude vidiet,ze si skusila. Len je otazne,ci ti bude potom omielat ako si sa na to vykaslala. A otazne je,co dalsie ti potom vyhodi na oci.

autor
16. nov 2022

Aj mi napadlo to čo napísala @dadis že či mu nejde o to, aby sme robili aj spoločný koníček a trávili nejaký čas spolu....
Zároveň ale mi ide hlavou, či len nechce plniť nejakého ciele, hoci on tvrdí, že na čo by sa zaujal o to niekoho formovať, skôr mu ide o to, aby som mala vraj lepšie výsledky sama pre seba, ale keby to chcem v tej posilke, idem tam predsa sama....

ckocka
16. nov 2022

Ja nechápem prečo niečomu čo je proti tvojim potrebám a proti tvojej voli vobec venuješ pozornosť.

marca12
16. nov 2022

Mna posilka tiez nebavi. Mam rada pohyb pri cviceni. Doma cvicim cviky na spevnenie aj s cinkami,ale to pre mna utrpenie. Sustredit sa na spravny tah,byt v spravnej polohe a stat na jednom mieste. Som presne ako ty. Aj som planovala vyskusat posilku,len nemam nikoho,s kym by som isla. A nahovorit niekoho,aby so mnou isiel raz,dvakrat a potom sa na to vybodnem,to sa mi nepaci.

autor
16. nov 2022

@mrva a ako to funguje na crossfite? Nie je to príliš náročné pre začiatočníkov? 🙂

koniarova
16. nov 2022

Ak by si mala citovať jedného nemenovaného politika, posli ho s jeho dobre mienenymi radami do psej matere. 😉

miadi
16. nov 2022

Ja som bola v posilke v londyne a na mna to posobilo depresivne vyhlad na tehlovu stenu neonove svetla a smrad žineniek. Not my cup of tea. Jedina posilovna co sa mi pacila bola v mexiku s vyhladom na ocean 🌊 a Nebol tam nikto lebo som tam sla skoro rano ( patrila k sukromnym bytom ) vonalo to tam cistotou novotou. Tam som vydrzala hodinu. Vobec by som nepovedala ze som leniva ked nemam rada fitko. Podla mna mas komplexy a tento chlap ti v ich rieseni nepomaha len to zhorsuje.

autor
16. nov 2022

@marca12 presne to sa mu snažím vysvetliť, že ma nebaví len ten statický pohyb a ťahať správnym smerom.
Prišla som na to, že mi vyhovuje dynamický pohyb.... Že sa musím viac hýbať, že mám rýchlosť, rada ju prekonávam a on to nechápe, pritom som si myslela, že to je jedno, kto aký šport vykonáva, či on chodí do posilky a ja plávanie, veď výsledok je rovnaký.... Že máme radi šport a zdravšiu stravu, máme disciplínu a nejaký cieľ, a aj výsledok..... Že nesedime doma....

kassandra25
16. nov 2022

Tak nech si nájde v tej posilovni....., kludne plávaj ako doteraz. Velmi je múdry...

ckocka
16. nov 2022

Ty si mu nejako zaviazaná, nechal ťa u seba bývať zadarmo, živí ťa? Alebo prečo máš voči nemu nejaký pocit zodpovednosti?

dagmarovita
16. nov 2022

A skusala si s nim raz ísť, vyskúšat, ved o nič nejde, posilka je super zábava, keď bude cvičiť s Tebou, zahreješ svaly, on tym je asi nadšený, preto Ta volá, ma nejaku svoju predstavu, tak sa chce podelit o nu s Tebou, spravis mu radost a tym budes mat argumenty preco viac nie.

autor
16. nov 2022

@miadi ako to myslíš, že mám komplexy? Z čoho? Neurazam sa, len ma zaujíma, ze ako to vidíš 🙂

satoshi
16. nov 2022

Ak Ťa to do posilky neťahá, proste tam nechoď. Ty nemusíš pred nikým obhajovať, prečo máš radšej taký šport, a nie onaký. Nemusíš svoje právo na výber plávania zdôrazdňovať tým, že vyzeráš fajn. Nie si povinná opakovane mu vysvetlovať a obhajovať si, prečo je v poriadku, že veľa plávaš, a málo (podľa neho) cvičíš. NIKTO NIE JE POVINNÝ OBHAJOVAŤ SA ZA TO K AKÝM ZÁĽUBÁM INKLINUJE. Áno, je pravda, že možno keby to skúsiš, bude Ťa to baviť. Je pravda, že postavu to vyformuje lepšie. Ale to nie su ani najmenšie dôvody, prečo by si to mala robiť, keď proste nechceš. Nemyslím, že to hovorí, pretože sa mu nepáčiš. V tom fitku má asi nejaké to zázemie, kamarátov, pravdepodobne by sa nechcel s Tebou medzi nimi prezentovať, ak by si nebola pre neho dosť reprezentatívna. On je asi skôr ten zanietený cvičenec, pre ktorého je fitko chrám, a myslí si, že každý, kto do fitka nechodí,prípadne na ňom nebadať žiadne známky športu, nevie čo je dobré. A tak chce (momentálne Tebe, inokedy možno niekomu inému) silnou mocou ukázať, o čo prichádzaš, chce aby si zistila aké fantastické je to :D Možno si myslí, že nemáš otvorenú myseľ, pretože to nechceš skúsiť, vraví si nevadí, však Ty raz na to prídeš :D V skutočnosti on je ten, kto nemá otvorenú myseľ, pretože sa Ti snaží nanútiť silnou mocou to, čo nechceš, v domienke, že koná v rámci dobrých mravov. To je ako keď dieťaťko vytiahne rybičku z vody, chce ju mať pri sebe, starať sa o ňu a objímať ju, a nerozumie prečo ta blbá ryba zdochla, keď ono ju zahŕňalo toľkou láskou. Takže skús mu to nejako ráznejšie vysvetliť, že vieš lepšie čo je pre Teba dobré, a hoci nemáš nič proti tréningom vo fitku a poznáš benefity ktoré prináša, proste momentálne to robiť nechceš,a hoci možno ten názor raz zmeníš, Tvoja priorita v rámci medziľudských vzťahov nie su rovnaké koníčky, ale vzájomné rešpektovanie výberu aktivít, i keď sú odlišné. Do bazéna by som ho isto neťahala ak nechce ísť, pretože potom v domienke že konáte kompromis vlastne budete hovoriť jeden druhému: Síce trávim čas tak ako nechcem, kvôli Tebe, ale Ty tiež kvôli mne, takže sme si fifty fifty. Mimo toho, mala som viac frajerov, ktorý sa urputne venovali posilovaniu. Sama sa mu venujem už takmer 10 rokov. Baví ma to, no Teraz je to už o dosť voľnejšie a menej disciplinované, ale kedysi to bol roky striktný režim. Istý čas z vlastného presvedčenia, no istý čas pre to, lebo som chcela byť dosť dobrá v očiach toho chlapca (ktorý sa nikdy ničomu inému nevenoval, a vo všetkom som vola 100 krokov pred ním, ale áno, mal svaly). Nerob tú istú chybu 🙂

miadi
16. nov 2022

Ved to je uplne jednoducha vec Neviem preco by si sa vobec mala snazit mu nieco vysvetlit. Proste ti fitko nevyhovuje hotovo. Kto chce pochopi kto nechce nepochopi .

autor
16. nov 2022

@ckocka nie, ja byvam sama v podnájme, mám svoju prácu, on býva vo vlastnom byte sám, inde než ja
@dagmarovita no práve to, že som nešla ani raz skúsiť, on si to tak predstavuje, že budeme cvičiť spolu...
Ja len že.... Mne sa tam tak ťažko núti.... Preto som tu aj napísala, či som len ja ta, ktorá to vidí pesimistický a že nechcem skúsiť nič nové, lebo tak sa už cítim.... Každý vždy akceptoval moje "nie" a toto tu je nová situácia

miadi
16. nov 2022

Komplexy zo svojej postavy. Ze sa citis taka a onaka nie dost dobra . A teraz Dumas ci mà on. Pravdu . Ze jedine fitko ti “ pomoze.” A ked ho nechces Tak si “leniva.”

timing
16. nov 2022

Jeesus, to mi pripomenulo mojho ex. Tiez mu vadilo moje plavanie. Ak som si zaplatila vstup na 2 hodiny tak som to proste vyuzila plavala co najviac dlžok. Ten pocit po vykone bol neopisatelny. A jemu to vadilo, ze rafsej mam s nim behat, alebo do posilnovne. Ani jedno nebolo pre mna komfortne. Miluonkrat vysvetlene,ze preco nie. On chcel nieco so mnou robit, ale sport ktory bavi jeho nie mna. Hovorim pod plavat so mnou. Ja som myslela,ze ho tam v bazene zahlušim. Spraval sa ako 16 rocny pubertiak. Hnevalo ho, ze pomalsie plava ako ja, tak ma zacal pocas plavania tahat za nohy,chytat, na kraji bazena sa chcel vykecavat,pusinkovat akoze wtf. Akoze po 2 hodinach sa mi tak sprotivil svojim spravanim,ze sa to neda opisat....je uz ex, nastastie

ckocka
16. nov 2022

Stretneš vela ludí ktorí si budú myslieť že vedia lepšie ako ty čo je pre teba dobré. Niekedy možno budú mať aj pravdu. To nijako nevylučuje že ich vždy možeš poslať do hája zeleného. Tvoje telo, tvoj život, tvoje rozhodnutie.

autor
16. nov 2022

Všetky odpovede čítam a aj som si povedala že ste to super napísali, je to pravda...
No čo ďalej, skúsiť to aspoň 1x s ním, aby som sa mohla na základe tohto skusenia "rozhodnúť", že viac nie? Nech netvrdí, že som ani raz neskusila?
Nechcem, aby táto jedna vec zničila pekné veci, ktoré medzi sebou máme, lebo v inej veci problém nie je a trápi ma to už viac než dosť
Áno v posilňovni má známych, kamarátov... On tam skrátka chce ísť so mnou, do tej presne, kam chodí už rok...

miadi
16. nov 2022

No kludne chod tam raz a ked sa ti nebude pacit tak mu kludne povedz ze tam nemas zaujem chodit ., a potom Uvidis reakciu. Normalny clovek by stym mal byt uplne v pohode tvoja volba. Ak bude robit natlak dramu ze preco nie? Je dost mozne ze je manipulator a control freak a este ho tak moc nepoznas a podobnych veci bude casom viac a viac .,

marca12
16. nov 2022

A v inych oblastiach zivota nie je taky nastojcivy? Nezvykne komentovat inych zivotny styl a povysovat sa,nemas pocit,ze je taky maco,len on vsetko robi spravne a ini nie? Ako sa vyjadruje o kolegoch,kamaratoch?

lenka58
16. nov 2022

Si pekna taka aka si a najdes si muza ktory ta bude mat rad taka aka si 😊 a nie ze este ani spolu nieste a uz ta meni potom casom bude co ....

autor
16. nov 2022

@marca12 o kamarátoch a kolegoch sa vyjadruje v pohode....
Životný štýl iných nekomentuje, skôr je taký, že sa mu páči, ak niekto cvičí.
A to je na tom to najzaujímavejšie, že sa mu páči, že sa iní ľudia nejako hýbu a nemajú výhovorky, ale mňa stále ťahá jeho smerom, vraj mám potenciál byť lepšia.... Že mi to aj pomôže to fitness, to stále tvrdí...
Ale nekritizuje iných, ktorí robia iní šport, nepovyšuje sa.... Skrátka iných toleruje, rešpektuje, povie ze vau.... A pri mne, že ale veď pod.... A stále, ze mám ísť, ze mám to skúsiť....

stevvvka
16. nov 2022

Mimo cvičenia, dala by som si zalezat, aby som (nie hned teraz) videla, ako ziju jeho rodicia. Ci sa toleruju, ako komunikuju, naznaky tam urcite budu. Dost podstatny signal, aky asi bude partner v manzelstve.