icon

Prišla som sa vyrozprávať

16. nov 2022

Ahojte žienky
Prišla som sa vyrozprávať.....
Problém je ani neviem pomenovať kde. Spoznala som muža, nedávno, skvelo si rozumieme. On chodí cvičiť a ja chodím na plávanie, profesionálne zaplatené tréningy 3x týždenne. Mám aj silový tréning, len tak 1x do týždňa doma s ľahkými váhami, tak 2-3kg.....
Ide o to, že mňa môj šport baví a máme sa s týmto mužom o čom zhovárať aj v rámci cvicenia, no on stále chce, aby som začala chodiť do posilky lebo vraj ta mi lepšie vyfomruje postavu.
Už som z toho nešťastná. Snažím sa, schudla som, som z plávania silnejšia a posilka nie je to, čo hľadám. Viackrát som mu to vysvetlila. Ženy, ja už strácam svoju motiváciu, keď vidím, že v jeho očiach plávanie nie je dosť... On má chce totiž viac vyformovať. Ako z toho vyjsť v pohode? Trápi ma to, že to nie je dosť... Možno je chýba aj v mojom sebavedomí, ktoré týmto akurát len upadá...

dagmarovita
16. nov 2022

No ved v dobrom to myslí, nech Ti ukaze cviky, počíta zdvihy, nastavuje tiaž...ved vo fitku je super strecing..

ckocka
16. nov 2022

A teba jeho nástojčivosť neštve? Mňa to rozčuluje už len podla tvojho popisu, čo si malé decko ktoré o sebe nedokáže rozhodovať samo?

miadi
16. nov 2022

Mna by docela odpudzovalo keby sa mà chlap snazil vytrenovat 🤣Ved nie som pes a Keby som chcela osobneho trenera Tak si cvaknem profika.

1gabriela13
16. nov 2022

Je to fajn vtedy ak to chcete obaja. My sme s mužom spolu 9 rokov a ficime na Tom od 5ich rokoch. Je to náš koníček,životný štýl. Ale nepáči sa mi ak tento životný štýl chce niekto niekomu vnucovať. Ak ťa nevie prihrať takú aká si,tak nech si hľadá inú a ty máš tiež na viac ako nato,aby si z teba muž vytvoril ženu podľa svojich predstáv. Takže pošli ho do prdele a nájdi si chlapa,ktorý ťa bude mať rád takú aká si.

liusa82
16. nov 2022

ja by som jeho vyformovala ale z môjho zoznamu..a to svinským krokom🙂

som_realistka
16. nov 2022

Ak ťa baví plávanie, plavaj, a chceš liezt na hory tak lez, podstatne je aby si mala radosť z toho co robíš a aby si to robila pre seba. Nie všetci musí byť vymakanci vyrysovani😀, väčšina z nás cvičí pre zdravie 😀

loliki
16. nov 2022

Mňa by to nebavilo už počúvať. Mala by si nájsť oblasť, na ktorú by si nahovárala Ty jeho. Napr. ísť k psychológovi, ako dobre by mu to robilo pre jeho vzťahy a komunikáciu s ľuďmi, alebo chodiť na husle, ako by mu to vycibril hudobný sluch, či ku kozmetičke, vylepšila by sa mu tá pleť na tvári a pod. Samé dobré rady, len také, čo on vôbec nechce, po čom ani netúži. Podobne ako ani Ty po posilke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sisaka
16. nov 2022

Ste na začiatku vzťahu a už ťa nerešpektuje a tlači do niečoho, čo nechceš? U mňa by skončil, neviem, či je to vekom, že sa nenechám vťahovať do nejakých manipulačných hier, ale taketo typy ma vyslovene odpudzujú.

lilly16
16. nov 2022

Nasilu by sa to ani mne nepáčilo..mal by akceptovať, že tebe posilka nevyhovuje..máš slobodnu vôľu robiť čo chces ty, nie čo chce on..aj by ma napadlo, či sa mu vlastne páčiš aká si..chápem, že ti to nepridáva na sebavedomí..rovnaké postoje a názory sú dosť dôležité.

miadi
16. nov 2022

@sisaka tiez som dumala ci je to vekom ak mà autorka 20r vtedy je este clovek tvarny a veri ze mu ten druhy chce “ dobre.” Len uz nie je dieta a mà sa vediet zariadit podla svojej vole preferencii. Mozno mlada osoba sa snazi viac zapacit splnat niekoho ineho predstavy.. ale moze to byt aj nerozhodna jemna dusa ktora nevie povedat nie aby nebola za zlu.. a take maju manipulatori velmi radi este si dievca mysli ze snou je nieco zle ked nechce ist do fitka.

midori123
16. nov 2022

Autorka, nechod tam. Ak sa ti to pacit nebude, on bude na teba tlacit, aby si to nevzdavala hned na zaciatku, ze uvidis, ze raz tomu prides na chut a zapaci sa ti to, ze daj tomu este cas a podobne blaboly! Uvidis! A ty budes mat akurat tak vycitky svedomia, ze si ho vlastne tymto sklamala.
Nerob to! Ak tam pojdes, bude to povazovat za svoju vyhru. No ak tam uz viac krat nepojdes, bude to povazovat za velke sklamanie z tvojej strany a pritvrdi!

katka700
16. nov 2022

Možno budem za zlú ale rozmýšľam akú perspektívu má vzťah s človekom ktorý sa snaží druhého 'vyformovat' a prikladá takú dôležitosť vzhľadu. Pravidelne športujes, s postavou si viac menej spokojná a tipujem že si krásna žena. Len ako sa v diskusiách tu dočítas v živote ženy sú obdobia keď ten tip top vzhľad nie je z rôznych príčin možné udržať. Hlúpo povedané v určitom období prestaneš riešiť ako vyzeráš a si rada že tak nejak fungujes. Čo potom taký partner keď pre neho ani na vrchole fyzických síl a krásy nie si dosť dobrá.
A ešte 'freudovska' úvaha na záver: môže to byť prenos, premieta si do teba vlastné nedostatky a namiesto aby ich riešil alebo sa s nimi zmieril snaží sa zmeniť teba.
Len ty vieš všetky detaily vášho vzťahu takže všetko čo sa na MK napíše sú len úvahy. Ale už to že ti to vadí a napísala si znamená že podvedome vieš že niečo nie je v poriadku.

janetinka27
16. nov 2022

je to na tebe, do akej miery si s tym ok. na jednej strane vas oboch bavi nejaky sport, no odlisny. a mne by to mega liezlo na nervy. neznasam omielanie hocicoho - ak sa k niecomu raz jasne vyjadrim, kazda dalsia pripomienka mi dviha tlak a znizuje moj zaujem. a ak sa este potom urazi... naco si s takym chlapom komplikovat zivot - len stale davat pozor, aby sa nahodou nezdul. ale on bude omielat svoje predstavy bez ohladu na to, ci ti to vadi

dyala1067
17. nov 2022

Podla mna to nemysli zle a byt tebou tak napr mesiac skusim a mozno uvidis ze mal pravdu. Ja som na univerzite plavala za fakultu a poviem ti ze mozno viac ako polovicu treningov sme mali v posilovni. Ked zacnes dvihat vacsiu vahu, budes mat lepsi vykon aj v bazene, hlavne posilovanie hrude a chrbta je skor take staticke ale nohy a cele telo mi vzdy prisli dynamicke. Budes mat vyhodu ze frajer je v gyme otukany a poukazuje ti masiny. My sme sa vzdy v posilke nasmiali ked sme boli cely team, taka rodinna atmoska, clovek si aj pokeca. Plavam teraz uz len rekreacne, mam 3 deti tak casu je malo, posilujem 2-3 x do tyzdna.

nikolka1986
17. nov 2022

Teraz je to posilka, o mesiac, rok to bude niečo iné. Musí akceptovať tvoje rozhodnutie a nie do teba vkuse hustiť, to by ma nebavilo.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
17. nov 2022

Ja som posilkovy typ, mna posilka bavi a nevadia mi ani spotene tela, ani ziadny smrad. Dnes je v posilkach klimatizacia, odvetravanie, takze ziadna uzavreta upotena smradlava diera to nie je.
Ak ti je posilka nesympaticka, povedz mu razne nie. Zeny maju vacsinou problem vliezt do posilky, lebo sa necitia medzi chlapmi dobre.
Je to len prvy pocit, ktory zvykom zmizne. Na tvojom mieste by som teda vyskusala aspon raz tyzdenne miesto toho cvicenia doma. Ty jeho mozes zavolat plavat.

brembo
17. nov 2022

nedaj na jeho názor. Rob,čo ta baví. Nech si on chodí do fitka a ty plávaj,či sa mu to páči,či nie. Teraz chce zvýšit na 3 kg a o rok už to bude 20

zuzzinka
17. nov 2022

Nemozes povedat, ze ta posilka nenaplna, ak si tam poriadne ani nebola. Ved chod, skus..raz, dva krat ta nezabije a jeho na oplatku zavolaj na plavanie..a mozno ho to aj potom prejde..

zuzzinka
17. nov 2022

Ja som sa tak priecila behaniu..a teraz je to moja droga.. aspon skusit by si to mohla.. 🙂

gabika128
17. nov 2022

V novom vzťahu by som vyskúšala určite aspoň 1x ísť s tým, že neobmedzim tie moje aktivity. Aj ja som viac krát chodila do posilky, ale nie je to pre mňa, z môjho pohľadu je to také umelé cvičenie, oveľa viac ma chytil crossfit, behanie, ísť s kamarátmi na bedminton, korčule, bycikel alebo turistika.... Kebyže mám nového partnera, tak raz za čas by som s nim možno išla vrámci spoločne stráveného času .

stevvvka
17. nov 2022

@zuzzinka tu nejde o posilku, ale o princip, ze ona nieco NECHCE a on ju vkuse stale dokola presviedca a nevie pochopit nie. Ved ona moze o rok sama zmenit názor. Ked s nou chce tak travit velmu cas, preco nejde on plavat ale presadzuje si svoj názor a svoj koníček?

lasoli
17. nov 2022

tak ho nechaj tak alwbo zacni s posilovnou.

autor
17. nov 2022

@stevvvka no presne, že som mu aj sama povedala, že keď budem chcieť, tak mu napíšem a pridám sa k nemu a jeho priateľom do tejto aktivity....
Ale stále príde čas, kedy sa o tom zmieni, že ako by bolo super, keby som tam bola aj ja.... A mne to potom pripadá, že som veľmi odmietavá a zaťatá, že nechcem ani len skúsiť..... Nechcem tam ísť otravená a znechutená
No neviem z akého dôvodu si tak veľmi želá, aby som tam išla

autor
17. nov 2022

Dievčatá ja zvažujem, že by som to aspoň 1x skúsila, len aby nedošlo k tomu, že potom to odmietnem a budem naozaj za tú zlú, že som tomu nedala viac šancí.... Úprimne som z toho už celkom nešťastná, lebo obaja sme "športovci", a myslela som, že práve takí sú ľudia, že je jedno aký šport človek má, ale sú si blízki v životnom štýle....
Naozajd to už občas znie, že nemám postavu fitness, lebo nie som dostatočne vypracovaná a to má asi najviac trápi

autor
17. nov 2022

Už keď cítim že prichádza tá téma, už sa cítim priam až nekomfortne, a samozrejme som čím ďalej tým viac odmietavá.... No skrátka riešiť takúto banality mi príde trošku blbé....

zuzka102
17. nov 2022

Je to blbé, lebo on je blbec, ktorý nerešpektuje tvoj názor.
Zaujímalo by ma - koľko máte vy dvaja rokov?

autor
17. nov 2022

@zuzka102 ja 26 a on 32 r.

zuzka102
17. nov 2022

No, tak to ste ešte dosť mladí... Tak ma jeho prístup a tvoje trápenie až tak neprekvapuje. 🤪 Každopádne, väčšina ti tu dobre radí. 😉