icon

Prišli ste počas covidu o kamarátov?

1. jún 2023

Ahojte, len taká otázka,či sa zmenilo niečo vo vzťahoch po covide. U nás veľa. Veľmi sa rozdelili ludia z môjho okolia na tých,čo sa povýšili s očkovaním,tých,čo očkovaní boli a to neriešili a tí,čo očkovaní neboli. Otvorili sa vám tiež oči na niektorých ľudí,čo ste nečakali ,že by vás zapredali za vás názor? Lebo ak je niekto je dobrý priateľ,tak by mu malo byť jedno aký máte názor,mal by ho rešpektovať a nie sa ako osobe otočiť úplne chrbtom,lebo však nájdem si iných kamaratov. Je smutné,že ako spoločnosť upadame a že to,čo by malo vzťahy utuzovat a navzájom si pomáhať,tak sa deje presný opak,lebo je doba ako keby,pohoda nájdem si iných ľudí do partie,lebo vymeniť je ľahšie ako budovať vzťah. Kamoška,že z 10 párov v jej okolí sa rozviedli 8...

Strana
z2
deniseee
2. jún 2023

Ano, velmi sa to preriedilo a uplne inak vyskladalo. A drvivej vacsine v mojom okoli sa zmenili vztahy, niektore sa aj uplne rozpadli, pretoze byt spolu zavreti bez moznosti vypadnut co i len na chvilu, to zamavalo s mnohymi ludmi. Ak ma niekto pri sebe cloveka rovnakych nazorov a v okoli len rovnako zmyslajucich ludi, tak ok, ale to nemal asi nikto. Aj v praci to bolo 50:50. Jedine, co vztahy uchranilo tam bolo, ze si ludia nenadavali, nepadlo tam slovo dezolat, nenadavali si za ruska ci ich nenosenie, ockovanie ci neockovanie, jednoducho si nerobili zle a starali sa o seba a komunikovali hlavne o pracovnych veciach. Problem v spolocnosti a vo vztahoch nastal kvoli militantnym nazorom, natlaku, nadavkam, zhadzovaniu, atd. Tiez som mala kamaratky, ktore boli schopne cele dni na internete pisat urazlive prispevky, nadavky a pod. Az som uplne prestala na internet chodit, aj za cenu ze odpalim aj svoje podnikanie. Jednoducho sa stali tie vztahy vysoko toxicke. Dnes samozrejme sa mnohi ludia tvaria: ja nic, ja muzikant! Ale vztahy sa zmenili, ublizeni ostali vsetci, v niektorych agresivita ostala a bubla, u inych ostal pocit, ze mozu a musia len hubu drzat, inak ich “kamarati” odsudia a zadupu do zeme, takze vlastne o kamaratov prisli, pretoze tie vztahy nepestovali. Ved si stacilo nalistovat tunajsie diskusie, a pozriet sa, ako sa aj deti s rodicmi rozvadili a prestali stretavat. Takze ano, poznacilo to celu spolocnost. Aj deti v skole, kde sa rozpadli vztahy tiez, su tam velke problemy. Takze spolocnost pokovidova je jednoznacne ina.

miskaska
2. jún 2023

Autorka. Ide aj o to, ako ste prezentovali svoje nazory. Ak si mala FB plny zdielanych konspiracii. Jedna moja kamaratka je uplne inde zmyslanim (Covid, ockovanie, politika, vojna). Stale sme kamaratky, stretavame sa, ale... Citím, že obidve si pri debatách dávame pozor (ja určite). Taketo krizove situacie dost ukazu, aké má človek názory - videnie sveta.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
scila
2. jún 2023

Covid na mojich priateľstvách nič nezmenil. Ani na vzťahu aj keď ja som očkovaná a muž nie 🙂

dankanka
2. jún 2023

Skor by som povedala, ze mi to viac otvorilo oci. Predtym sme nic vazne nemuseli riesit a odrazu sa krasne ukazalo, ktp aky naozaj je..

janulka1802
2. jún 2023

O kamarátov nie. Blbci sa preriedili.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gabika128
2. jún 2023

Zopár známych som obmedzila, bolo to skôr z dôvodu nepríjemných pocitov,keď som s nimi bola a neustále mali potrebu rozoberať rôzne vymyslené veci, komentovať, nadávať atď... Ako keby neexistovali iné témy na rozhovor 🙄

vilma7
3. jún 2023

Tak ja neviem, ale ja alebo.my v rodine sme vôbec neriešili kto je očkovaný. Prečo je očkovaný atď. Takže nie, u nás sa kvôli chvíľu nič nezmenilo.

viera27
4. jún 2023

No takto. Covid som neriesila,nebavili sme sa o tom pokial bol nazor opacny. Ale je to kazdeho osobna vec. Ale su to ti isti ludia,co mali neskor "proruske" nazory. A vtedy uz z mojho okolia leteli. Lebo to zase je zasadny rozdiel pre mna v moralke a pohlade na zivot. A takych ludi okolo seba nepotrebujem.

mamina7070
4. jún 2023

prisla som o nahradneho otca zobral mi ho covid (nebol ockovany) inak po starom neviem my to neriesime v okoli mam kamosky co sa neockovali aj co ano neviem za mna nepodstatne

mamina7070
4. jún 2023

ale teda pridavam sa k nazoru ze ano cast co sa neockovala presla na propagaciu Ruska a schvalovania jeho vojny voci ukrajine a s takymi som skoncila (ale teda za mna je podpora agresora no go zona)

autor
4. jún 2023

@viera27 viete,spýtajte sa starších ľudí ,čo vám povedia o Rusku,ono to je také ..tí si niečo prežili,mne je jedno,či je niekto očkovany alebo nie a neriešim ani ,či je niekto za Rusko alebo Ukrajinu,pretože nejakú históriu máme a veľa seniorpv ten pohľad nezmení a kvôli tomu by som ani ich ani iných tiež neodsudzovala, pretože je to hra politikov všetko na úkor ,,pešiakov,,

mamina7070
4. jún 2023

tak Rusko nas okupovalo tiez (v ramci bratskej pomoci) a ma na svedomi vela perzekuovanych a mrtvych aj z Ceskoslovenska
takze ano historicku skusenost mame

viera27
4. jún 2023

Nie. Nie je to nijake "take", nie je to politika a nie je to u mna akceptovatelne. Ktokolvek obhajuje invaziu a zabijanie,je u mna na blackliste. Nech si zije dalej svoj zivot,ja si budem svoj. Ale nepatri proste do mojho okruhu. Historia je historia,dnes je dnes.

janacechova
5. jún 2023

Áno, prišla som kvôli názorovým nezhodám o kamošku, kt.sa postavila proti všetkému racionálnemu a ja som to nevydržala a pohádala sa s ňou.Vymazala ma zo života.Trápi ma to, keďže na VŠ sme spolu bývali, navštevovali sa, deti som jej bola postrážiť, keď si zlomila nohu a pod. Ale stalo sa mi to aj s inou kamarátkou po nástupe na VŠ. Niekedy sa proste názory ľudí a životy rozídu.Mrzí ma len to,že niekedy nás hodia cez palubu tí ,,najlepší” priatelia a vlastne sa ukáže, že až takí skvelí neboli…

kvetinka75
5. jún 2023

nie neprišla som o nikooho. Vieme, kto je očkovaný a kto neočkovaný, kto má aký názor a rešpektujeme sa. A okolo mňa sa tiež rozviedlo 8 párov z 10 ale s covidom to nemá nič spoločné.

salome123
5. jún 2023

o znamych som neprisla, len viem s ktorymi ludmi sa nemam bavit na tieto temy. Niektorych ludi som si ale blokla na FB... napr. aj moju susedu, ktora na FB tvrdila, ze zije v zahranici a tam ziadne COVID opatrenia nie su (pritom som ju bezne stretavala u nas na ulici) 🙂 a este jednu mamicku zo skolky som tiez vyhodila z FB friends...ked zdielala hoaxy (ze v Mariupole v podzemi drzia Ukrajinci ludi a robia na nich pokusy a preto ich Rusi chceli zachranit tym , ze zbombarduju toto mesto alebo ze unikla nejaka tajna sprava, ktora predpovedala co vsetko svetové mocnosti s COVIDOM "naplanovali".... so zaujmom som si to precitala, ale vobec jej to "nesedelo" s tym co sa uz realne udialo...ked som ju upozornila na to, ze to nesedi tak bola agresivna) 😀 😀

jana_eyre_2
5. jún 2023

Prisla som o kamarátov, ale absolútne to nemalo nič spoločné s očkovacím/neockovacim názorom.. proste sme sa vzdialili počas koronovej doby, aj v rodine sa vzťahy zmenili..

Strana
z2