Prišli ste počas covidu o kamarátov?
Ahojte, len taká otázka,či sa zmenilo niečo vo vzťahoch po covide. U nás veľa. Veľmi sa rozdelili ludia z môjho okolia na tých,čo sa povýšili s očkovaním,tých,čo očkovaní boli a to neriešili a tí,čo očkovaní neboli. Otvorili sa vám tiež oči na niektorých ľudí,čo ste nečakali ,že by vás zapredali za vás názor? Lebo ak je niekto je dobrý priateľ,tak by mu malo byť jedno aký máte názor,mal by ho rešpektovať a nie sa ako osobe otočiť úplne chrbtom,lebo však nájdem si iných kamaratov. Je smutné,že ako spoločnosť upadame a že to,čo by malo vzťahy utuzovat a navzájom si pomáhať,tak sa deje presný opak,lebo je doba ako keby,pohoda nájdem si iných ľudí do partie,lebo vymeniť je ľahšie ako budovať vzťah. Kamoška,že z 10 párov v jej okolí sa rozviedli 8...
Neprisla som o kamaratov s opacnym nazorom, ktori ten moj respektovali. Ti co ho respektovat nedokazali asi neboli taki dobri kamarati, takze nemam za cim lutovat.
Niektoré vzťahy sa v mojom živote covidom zmenili, ale nebolo za tým očkovanie a názory na neho (drvivá väčšina môjho okolia však malo rovnaký názor alebo aspoň neriešilo), ale izolácia a prerušenie niektorých kontaktov...
Nie, nikto to neriesi, kazdy je zodpovedny sam za seba
Nemam nastastie v okoli extremistov,takze som neprisla o nikoho. Samozrejme,ze sme mali rozdielne nazory,ale vyhybali sme sa tymto temam,neriesili. Ja som nemala chut nikoho poucovat a presviedcat o svojom a takisto nikto v okoli do mna nehustil svoje mudrosti.
O kamošky som neprišla, rešpektujeme sa navzájom, aj keď s názormi niektorých som nebola stotožnená, každý nech si so svojím zdravím robí podľa vlastného uváženia. Čo sa týka partnera, to už je iná téma, keď jeden čihi, druhý hota... Hlavne, ak majú aj deti a jeden im tlačí do hlavy jedno a druhý druhé, to už si viem predstaviť, že to nemusí skončiť dobre. Našťastie sme sa s manželom názorovo zhodli, či už na tému korona, aj na tému vojna teraz aktuálne.
Tak to máte moj obdiv a naozaj skvelých ľudí okolo seba 🙂 v mojom prípade to veľmi veľa ľudí riešilo a dookola
...iba o jedneho. Toho si covid vzal.
@galganka och,to ma mrzí 😓😢
Keď sa riešilo očkovanie, tak to bolo trošku vyhrotené niekedy, ale inak mi to vzťahy nenarušilo. Teraz to už má každý v paži, teda aspoň v mojom okolí.
To aj mňa. Mladý xhlap, 40 rokov, kopa ešte pred sebou. Mal smolu, že narazil na ľudí, čo dlabali na opatrenia, chytil to od nich a kvôli zdravotným komplikáciám, ktoré mal nemohol veľa liekov... my sme sa tu veľmi nekôpkovali na očko - neočko... ja nikoho nemôžem donútiť, aby sa dal, či nedal. My sme svoj názor povedali, zariadili sa, a bolo... vo finále, keď si vezmem ako to v našom okolí dopadlo, sme sa rozhodli dobre.
Priznam sa, ze dvaja relativne blizki ludia ma prekvapili nazorom. Vlastne od covidu nejako plynule presli k tomu, ze zacali riesit rusko-ukrajinsky konflikt a celkovo geopolitiku a nestacim sa divit obcas tomu, co vypustaju z ust. Nemozem povedat, ze vztahy sa uplne prerusili, ale davam si velmi pozor na jazyk a o urcitych veciach sa s nimi odmietam bavit (aj ked obcas je to neodbytne ako svedkovia jehovovi - z kazdej temy dokazu prekluckovat na to, aby sa mi pokusili otvorit oci). Obaja su ludia, ktori nemaju rodinu a maju vela volneho casu, tak ho zabijaju tym, ze sleduju pravdive media.
Inak teda je mi uplne jedno, ci je niekto ockovany alebo neockovany, ci chodi doteraz s ruskom alebo nie. Nejako sme sa nikdy nedelili do tychto skupiniek ani s rodinou (s vynimkou tych dvoch), ani so znamymi. A covid uz neriesime davno pradavno.
Tak ani neboli ozajstný kamarati a nemaš čo ľutovať že kvoli odlišnemu názoru sa už nekamaratia.
Ano prisla, ale nie kvoly nazorom o ockovani a o covide, ale nikoho z tych ludi nepotrebujem, tak ze mi je to jedno.
O kamaratov nie, ale znami sa preriedili, tam nie je co lutovat.
u nás ani nie kvôli očkovaniu, ale skôr kvôli politike ....
Ukrajina - Rusko.... to sa dokonca aj rodina pohádala
moje kamaratstva sa len utuzili....
nie o antivax hyper prorusko covid chripocka cast rodiny
Nie vobec. Mam znamu extremistku proti ockovaniam. Ja mam uprimne tiez obavy z vedlajsich ucinkov, no deti som ockovat dala. Aj ked som sa bala. Muz povedal, ok nedaj, zodpivies si sama ked sa nieco stane. Spytala somvsa ci si to zodpovie on, ak ny boli vedlajsie ucinky s nasledkami....
Teda mali sme obaja rovnako velky strach, len kazdy z niecoho ineho.
Ohladom civid ockovania - ja som bola zasadne proti, muz za.
Teda zase pruser. On sa dal 2x, ja raz. Casom sam povedal te je to blbost a 3x nepojde. Traja ludia mne blizky, ktori boli za ockovanie proti covidu, casom zmenili nazor. Boli zaockovani no mali vedlajsie ucinky dost silne. Priebeh horsi ako nezaockovani. Jednej sa vratila uz 10 rokov umlcana psoriaza - ano dr potvrdila, ze nasledok ockovania. Jedna z nich, zdravotna sestra ktora sa dala ockovat kazdy rok proti chrypke, orestala dokonca aj s tym. Zaockovat proti covidu pre nu bola povinnosť alebo potom vypoved.
Ona sama skonstatovala po case, ze to ockovanie i proti tej chripke ci kovidu bola blbost. Tiez mala blby priebeh.
Ked som sa tak bavila s blizkymi i znamymi - ci zaockovani ci nezaockovani - mali aj pohodovy priebeh aj dost zly. V tom priebehu choroby nebol teda ziadny rozdiel medzi zaockovanym a nezaockovanym.
Tretia kamaratka, dobre naladena zenska, o kovana - polozilo jubto na 4 mesiace, myslela ze to neprezije. Na plucach jej nasli cierne flaky/vyrastky, rychlo rastúce. Traja lekari nezavisle od seba jej odporučili urgentne operovat to.
Zhodou okolnosti bola kratko pred ockovanim na kompletnom vysetreni a mala aj rengen pluc. Bola v absolutnom poriadku. Lekari, i ked sa zdrahali pivedat to priamo hned, pi edali ze to je nasledok ockovania.
Islo o 53 ricnu zenu, s vysokym prahom bolesti, chripka pre nu bola ako mininadcha= ziadna pn. Natrhla si slachy pri pade, po tyzdni isla k dr. ze ju trocha boli koleno. Doktor skoro okoktavel pi rengene, ze ostatni pri jej zraneni odpadavaju od bolesti okamzite, nieto s tym existovat tyzden a este aj ro it na zahrade.
Rodila ambulantne, domov odisla po po 6tuch hodinach, 6stonedelie neriesila, po troch dnoch fungovala akoby vobec nerodila.
To len na objasnenie, kolko toho inak vydrzi. Po edala, ze v zivote nikdy sa necitila tak hrozne. 3 mesiace ju unavili prejst 10 metrov z postele na wc. Vzdy potom zaspala.
Takze to len tak na oraj - i ked pri elmi zahlbenie do konkretnych nasledkov.
Ak si prisla o ludi/ kamaratstva - neboli to skutocni priatelia. Manzelia, ktori sa rozviedli - tam uz ine veci nefungovali pred ocko/neocko.
Vzajomny respekt a pochopenie, o tom je zivot a priatelstva ci ine vztahy. Nikomu nevnicovat svoj nazor/ pravdu. A zivot by bol krajsi 🙂
Nie, takych kamaratov nemam, ktori by toto riesili.
Ale babce pred kostolom veru asi ano, ked az farar raz na take spravanie mal prihovor...tiez som ostala v soku, ze take sa na dedine u nas deje 🤷♀️
S niektorými vzťahy zoslabli, lebo sa nedali očkovať a extrémne sa báli covidu. A žiaľ propaganda robí svoje , ničí psychiku mnohých ľudí, a ľudia ako Fico sa na Tom len uchechtavaju.
Prestala som sa bavit aj s dlhorocnymi kamaratmi pre ich nazory. Ja uznam aj iny nazor, nemam s tym problem. Ale vysmech a urazky nie. Toto iste bolo aj pri konflikte na Ukrajine. Ti ludia mi v zivote nechybaju, len ukazali prave tvare.
Nastastie mam manzela a aj kamaratov, kt. su pri zmysloch a nepapagajuju rozne konspiracne teorie a hoaxy, takze nie o nikoho som nastastie neprisla. Cast rodiny z otcovej strany ma opacne nazory ako ja, ale s nimi som mala velmi vlazne vztahy uz predtym a tema covidu bola uz iba potvrdenim toho, ze si s takymi ludmi prpste nerozumiem a nechcem s nimi travit cas.
Ano, ale nie kvoli tomu co pises, ale jedna labilna kamoska sa tolko nechcela stretavat, az jej uz vadil kazdy a vsetko, zostala uzkostliva a prepnuta a mne to za to nestalo...uz sa nevidame. S rodinou sa tiez dlho nevidala. Pritm my sme mali brutalne priebehy covidu v rodine, ale nesiblo nam z toho.
O kamarátov som neprišla, len mi padla sánka, čo sa z niektorých, skôr známych vykľulo. Ale poznám jedno fórum, kde sa ľudia aj osobne poznali, chodievali spolu na akcie, zdieľali spolu veci, ktoré nevedela ani najbližšia rodina, by ste povedali, že rovnako zmýšľajúci ľudia, a toto fórum ľahlo popolom, ľudia sa vzájomne zablokovali a úplne prerušili kontakty.
@toskanka och,no také niečo myslím tiež,že ľudia sa ukázali akí sú ako zmyslaju v krízových situáciách a že človek by čakal,že budú pokojnejší,vdacnejsi a práve naopak,že ľudia niektorí boli viac sebeckí a arogantnejsi.
@galganka este asi neprisla na to, ze Covid zvarioval a oslabil sa a bude nasou sucastou v ovela slabsej forme.

Neprisli, nastastie mame kamaratov, ktori maju rozum a neriesia taketo rozdiely.