Prispievanie partnerov na domácnosť
Maminy aj nemaminy, potrebujem radu. Sme štvorčlenná rodina, ja poberám RP+prídavky na dve deti a partner pracuje /ako SBS 2-3 do týždňa mu vychádza zmena/ - keď je po nočnej tak celý deň prespí, keď je doma je pri PC. Na domácnosť prispieva sumou 200€ a finito - sám si platí benzín do auta aj prípadné opravy. Ja z toho platím 160inkaso /plyn,elektrina/, 15€ internet, cca20€ mobily + strava, drogéria, lieky, oblečenie - najmä pre deti, dva krát do roka platím vodu po 85€ a raz smeti 84€, poplatky do školy a školské potreby... Ja okrem toho ešte roznášam letáky, kamarátovi vediem účtovníctvo a sem tam niečo predám na bazárikoch. A pravdaže celá domácnosť aj deti je na mne. Keď ma už prejde trpezlivosť a vyletím, tak sa ešte dozviem, že on nás živý. Ja už som z toho na nervy... Vďaka za každý názor.
@cecil36 no ale ak bude bez neho tak inkaso, internet,mobil ostane len na nej, takže o veľa v pluse nebude. o koľko by bola v pluse, záleží od výživného, ale ako vidíš, je dosť možné, že by znova dostala len tých 70€...
tým nechcem povedať, že by mala ostať žiť s takým mužom, to nech si uváži sama.
môj príspevok bol myslený skôr vo všeobecnej rovine, že je jedno či majú partneri spoločný účet alebo oddelený, či sa rozvedú, či požiada manželka o výživné počas manželstva, nikdy nebudú muži s takýmto charakterom prispievať toľko koľko by mali a koľko by sa patrilo, k tomu ich neprinúti ani partnerka a často ani súd.
@cecil36 to teda dosvecim, moj otec mi od rozvodu rodicov, co bolo asi ked som mala 2 roky do mojich 22rokov, dokedy mu nalezala vyzivovacia povinnost zaplatil dokopy asi 5x a aj to neviem ci neprehanam a aj tak sme s nim nijak s mamou nepohli, ziadnym sudom...
@isabella_fly troška mimo témy a aký máš k nemu vzťah ?
U nas to funguje tak, ze manzel "nedovoli" aby som ja mala nejake velke vydavky..on pre nas kupuje co treba aj netreba🙂 a rad..🙂
babulky ďakujem všetkým za vyjadrenie svojho názoru 🙂 Ja viem, že by som mala byť tvrdšia, len... vtedy pomyslím na deti, ktoré na ňom visia a ktoré vlastne nevedia, čo ako, pretože snažím sa im poskytnúť všetko, čo potrebujú - aj čo nepotrebujú ale urobí im to radosť 😉 . Možno raz pohár pretečie a tatko bude mať zbalené kufre pred dverami 😎
@maminuska preco mimo temy? ja som reagovala na prispevok cecil36, ze blba neprinuti platit ani sud, som jej len dala zapravdu, k teme som sa uz predtym vyjadrila
@maminuska a preco aky mam k nemu vztah? nemyslim, ze je to podstatne k teme... ale ak ta to potesi, tak sa vyjadrim, pre mna je moj biologicky otec cudzi clovek, nepoznam ho...
Prispejem aj ja.Od sameho zaciatku co som zacala byvat s mojim teraz uz manzelom sme mali len a len spolocne peniaze.Najprv sme poplatili co sme museli a potom co nam ostalo sa kupilo,co sme chceli 🙂 .Nebolo take ze moje,tvoje a nase peniaze.Boli len nase.Ci som zarobila ja alebo on.Zijeme v jednej domacnosti uz 15 rokov a vzdy sme vedeli kolko kto zarobi.Mame jeden spolocny ucet kde chodi manzelova vyplata a moja materska 😀 . Muz predomnou netaji kolko zarobi.Hned ako dostane VP mi vola kolko mal,bud je rad,alebo nastvany....Takze mi neprispieva na domacnost,ale platime vsetko z jedneho uctu.Ale poznam aj take rodiny,ze maju aj na jogurte v chladnicke listok,koho ten jogurt je!
@isabella_fly prepáč ja som nemyslela že tvoje konštatovanie je mimo tému , ale moja otázka 🙂
@isabella_fly vieš zaujíma ma to z čisto sebeckých dôvodov lebo ja sama som v postavení tvojej mamy.
Ahojte my mame s manželom tak ako aj p.j.jacky len spoločný učet a spoločne peniaze. Sme manželia 7 rokov a spolu sme cca 9 rokov. Aj ked sme spolu ešte len chodili a ja som mala len brigádu popri škole tak peniaze sme mali spoločne. Ked sme sa vzali tak to bola samozrejma vec. Pride mi naozaj zvláštne mať ,,svoje ,, účty. O čom je také manželstvo? Ked niekto zarába viac a tomu druhemu nedá alebo šete horšie aby som sa mu citila vdačná za velkorisost a peniaze... 😲 😖 😠 Nikdy by som tak nežila.V manželstve si maju bit partneri rovnocenny..
@maminuska tak to ti teda naozaj nezavidim 😖
@miroslava124 spolocny ucet nie je nevyhnutnost pre fungujucu rodinu, ja sa sice vyjadrim moj ucet/tvoj ucet, no nejdem sa predsa slovickovat, spravame sa obaja tak, ze vsetko su spolocne peniaze a ked nebude na jednom, tak vezmeme z druheho... ale myslim, ze fakt je uplne jedno ci ma kazdy svoj vlastny ucet, alebo maju manzelia jeden spolocny, to je cisto vec nazoru a vzdy konkretnej rodiny, co im viac vyhovuje
aby som teda bola nebola len taka mudra, ze skonstatujem skutocnost a nic neporadim, tak viem, ze radit v tomto pripade je tazke. sama som takeho chlapa mala. a vyskusala som vsetko.
pomohol az rozvod, vtedy mi skutocne odlahlo. bolo mu urcene vyzivne a ja som sa zbavila parazita.
baby, vsak sa spamatajte, druhi vam robia iba to, co si nechate! bojite sa, ze zostanete same, ale zit ako chudery, bez dostojnosti, bez lasky (lebo ta vo vasom vztahu nie je)! ....co bude dotycny chlapik robit ked vazne ochories?
nie je ti ziadnou oporou.
ale vyskusala by som : chod na socialne a udaj ho. co urobi?
trochu to tu čítam a tak sa "dobre smejem" . teraz sa už len smejem. pozerám ako píšete že chlap nemá vydelovať ženu a že 200€ je málo aby dával. aj rozmýšlam či je správne že to tu píšem aby to nečítal niekto známy a zle to nepochopil ale čo už . môj otec dáva mojej mame 100€ a má kompletný komfort. (elektrina,plyn,voda,jedlo-vela jedla,drahe jedlo,oprané,ožehlene,darčeky vnúčatám za jej peniaze akože od starých rodičov,údržba domu a okolo domu-nie je schopny ani prstom pohnut ak z toho niečo nema,pardon,vie, prepnut ovládač na tv...) čo si ja pamätám tak jej daval tak celý život. teraz je už samozrejme lepšie. bývame u nich ale s vlastným vchodom a vlastnou domácnosťou ale platíme elektriku a trochu sa o nich staráme (ale za ich peniaze), žije s nimi ešte jeden brat čo tiež prispeje nejakou sumou ale aj tak otec toho "prežere" ako za štyroch (doslova a do písmena, neprehánam). a ked vás tu čítam tak konečne chápem prečo si vytváram odstup od môjho muža. asi "pre istotu". nikdy som nechápala ženy ktoré ostali so svojimi mužmi ktorí ich týrali podvodmi, fyzicky, psychicky alebo ekonomicky.... a čo tým chcem povedať. ženy ktoré ste na tom zle, vydržte a bojujte! naša rodina je príkladom že bude lepšie. raz určite.
a priklánam sa k názoru @filipal len k tomu lenivemu a egoistovi pridám ešte darmožráča a chrapuňa..... 🙄 prepáčte
@maminuska nechcela som písať dlhé elaboráty tak asi preto je to ťažšie pochopiteľne. jednoducho povedané : takého chlapa nikdy neprevychováte. to že je lepšie neznamená že sa on zmenil ( 😀 prepáčte, je naivné v to dúfať), lepšie znamená že nám je dobre. že máme nejaký ten majetok, máme akú takú životnú úroveň (nevravím že sme milionári ale určite sa to zlepšilo tak o 70%), že moja mama nie je odkázaná na takého človeka, že si žije svoj život naplnený vnúčatami, rodinou. čiže nevravím že bude lepšie že sa váš chlap zmení, ale že bude lepšie čo sa finančnej nezávislosti týka.
@filipal kam dáva peniaze? nevieme. ale asi začíname tušiť....
@lji aha tak som to nejak tak teraz pochopila, teda dúfam , to znamená že časom sa tvoja mama odpútala ( vlastne po citovej stránke sa na neho vyprdla ), žije si svoj život a jeho nerieši? Myslíš že je v takom manželstve spokojná ?
Tam kde jeden druhého normálneho partnera obmedzuje sa stráca úcta , porozumenie , tam už o nejakej láske nie je možné hovoriť. Skutočne mnoho mužov si myslí že ženu treba držať skrátka, aby sa mu " nekurvila" , som toho denno denne svedkom , aj môj otec je šovinista a dlhodobo sa snažil držať mamu doma bez príjmu ( 10 rokov ) pod zámienkou aby sa starala o deti . Neprospelo to nikomu, moja mama nie je materský typ tak pobyt s ňou dlhší čas nám trom surodencom moc nedal. Ale tiež si pamätám , mala 8 ročný kabát a ked povedala otcovi že potrebuje nový tak jej povedal že netreba ti , však si len doma, kam by si chodila. Taktiež si pamätám ako jej vykrikoval ( a to lekár, vysokoškolák ) , že bez neho je nič, na všetko zarobil on a bez neho by sme skapali v špine a od hladu .
Ono ako decko si to človek neuvedomuje , uvedomuje si to až neskôr ked sám sa stáva partnerom
@maminuska hej správne si to pochopila.či je spokojná? hm. je silno veriaca tak asi má pocit že musí byť spokojná....neviem.hm,si mi pripomenula-moja mamina mala 22rokov jeden kabát 😖 ale vidím že nezáleží na vzdelaní, divný chlapi sa najdu všade. a kam dával váš otec peniaze ked mamu vydeloval???
☹
mozno by bolo predsa len lepsie opustit priatela......
@lji dnes moji rodičia žiju zaujímavo , otec po čase stlmil svoje sprosté reči , mama má jeho keci aj tak na háku , teraz zarába a kúpi si čo potrebuje a chce.
Vzťahy s mojimi rodičmi su však aj tak veľmi mizerné, mama nemá záujem sa nejak stýkať ani s mojimi ani s bratovými deťmi, ako som písala ona nikdy materský typ nebola a popravde si častokrát myslím že ani mat deti nemala.
Otec sem tam prejaví záujem byť s vnúčatami , ale sa snažím byť v jeho prítomnosti čo najmenej lebo by som asi po piatich minutach vyskočila z okna.
Dodnes ľutujem že som od nich vzala ponuku na to že mi prevedú byt, lebo pri každej príležitosti ked sa len dá mi to vyhadzuje na oči , že on mi zarobil na byt, popravde druhýkrát s druhým manželom som to riešila tak že som si vzala úver a tento byt ked predám tak mu tie peniaze vložím na účet a nech má 😒 .
baby tooolko nametov na komedie pre Veru Chytilovu... uz si predstavujem pomstu tych zien, ktore roky trpia doma svojho spolubyvajuceho, ktory sa ich snazi zaslapovat, stahovat slucku, ale ony su silne, az do casu kym sa ucho neutrhne 🙂
Ale nie, viete co som ja spravila ked ma manzel nahneval, provokoval stale, raz som cedila rezance do polievky a v momente ked nieco povedal som mu ich cele aj s cednikom drbla na hlavu... No a co, ze sme cakali navstevu k obedu, spravila som inu cestovinu do polievky a nikto ani nemukol o tom, preco je rezancova bez rezancov.
A paci sa mi, niektora to tu nazvala, ze zit s parazitom, stokrat davam palec hore, niektori chlapi su paraziti uz od prirodzenia!

@vivusika Ja by som takeho chlapa poslala kade lahsie. A ten sudca, co urcil vyzivne bol aky.... 😠 My sice tiez nemame spolocny ucet, ale som spoludisponent na jeho ucte, taktiez mam aj vlastnu kartu a hned ako dostane pasku mi telefonuje kolko ma vyplaty. Nedavno mal 1000 eur odmeny o ktorych by som nevedela, keby mi nepovedal, ale hned mi volal, co si kupime 😉 Neviem, ja by som s takym chlapom nezostala. Drzim Ti palce, aby si to nejako vyriesila. 🙂