icon

Priteľa stále obťažuje jeho ex. Čo máme robiť?

chanttall
29. dec 2009

Ahojte....Potrebujem surne radu.Viem,ze ma budete odsudzovat,ale aj tak prosim zvazte, ze aj ja to nemam lahke.Moj priatel mal manzelstvo 10 rokov,pokial sa nespoznal so mnou...Vlastne, sme sa zacali iba sem-tam stretavat na kavach,sem tam sme vybehli na veceru.Takto sme fungovali dva roky az kym som to uz nezvladla a vsetko som ukoncila, nakolko som ho velmi milovala ale vedela som, ze sa nerozvedie....Dva roky sme sa nevideli,uplne som sa od neho odstrihla....Po dvoch rokoch ma vyhladal,nasiel si ma.Bol rozvedeny a zil sam.Manzelka mu na vsetko prisla,zacali hadky,rozvod.Opat sme sa zacali stretavat az sme oficialne spolu....Viem,zacnete,rozbila som mu manzelstvo atd......Ja vas vsak prosim o radu....Neviem sa s tym vyrovnat.So vsetkym.Mam pocit ze na nu stale mysli.Ked ide oproti mne,ja radsej vzdy uhnem do inej ulice len aby sme sa nestretli....Chodi mi kazdy den kocikovat dieta pod balkon....Ja viem ze si vsetko toto zasluzim,ale neviem ako sa mam chovat a co robit.....Stale mu vyvolava ze potrebuje auto,chodi na tie miesta kde on.......I ked mu vravi ze ho nemiluje....Prosim,poradte mi.Dakujem.

dajna11
8. júl 2010

@kveta to si myslím aj ja....vedela že má dieťa,že treba na neho platiť a v živote by som nesuhlasila aby na neho naplatil,tak ako sa isto ani jej nelubi že jej ex neplatí na jej dieťa,a to že nič nerobí...to je už jej vec.no nemalo by to zanmenať že je to v poriadku.možno platí teraz vela ked nerobí vonku,možno to znížiť,oki...ale nech si plní povinnosti.už tu boli baby čo sa hnevali že ich partner sa stretáva s deťmi s predch.vzťahov....ako im oni....super ženy vobec dovolia aby sa vídali,aby ich vodil k nim domov....choré!!!!!lebo aj oni možu byť na mieste ex--iek...a tiež budu bojovať za výživné a za to aby otec vídal vlastne deti.

naty
8. júl 2010

pane bože, čtete tady vůbec někdo její příspěvky nebo ste přišly jen nadávat?? 😲 mi to přijde už směšný teda... 🙄

jety
8. júl 2010

@naty souhlas

dajna11
8. júl 2010

@naty ale ved jej vadí že ju má každý vikend ale na druhej strane sa hneva že ju nedostane na mesiac v kuse na leto?to si nejako protirečí nie?

erikasadek
8. júl 2010

@naty 😉 ja mam skor pocit ze niekto je tu frustrovany a vybija si to tu. 🙄

kveta
8. júl 2010

1/ ,.. a žiada, aby dcéra k nim nechodila štyri víkendy, ale len dva, okrem iného preto, aby cudzie dieťa nenakazilo jej dieťa... a odvoláva sa na rozsudok, že predsa keď dva víkendy, tak dva víkendy a nie dni navyše... O dcéru momentálne nie je povinná sa starať, to je jej plus, pozitívum, dobrá vôľa. Postrážiť dieťa mimo súdom stanovených hodín je podľa mňa normálna ľudská vec medzi rozumnými rodičmi...
2/ Nechcelo sa mi riešiť, prečo si matka nenájde prácu.. čmuchám tam totiž informáciu, ktorá tu visí vo vzduchu a autorka témy ju zamlčuje... čosi ako nepracovanie, lebo dieťa je chorľavejšie, než býva zvykom... Ak Simkin priateľ stratil prácu, mal to okamžite riešiť obrátením sa na súd, dohodou s expartnerkou na znížení výživného/splátkovými systémom, zvýšením nefinančnej pomoci expartnerke, atď.... ak ho môže dotyčná dostať do väzenia, tak to zjavne neriešil a neplatil NIČ. /možno poznáš zákony okolo neplatenia výživného, aj malá platba je dôvod na zrušenie trestného stíhania../.
3/ On sa začína priečiť stretávaniu s dieťaťom, neplatí na dieťa, jej dieťa "hladuje narozdiel od dieťaťa simky"... Zjavne začína byť medzi nimi rozbehnuté menšie verbálne násilie... možno má biomatka o dieťa za takýchto okolností strach... čo ak mu ublíži napr. táto nová partnerka... Osobne som proti odmietaniu stretávaniu sa biorodičov s dieťaťom... ale ak by po mne takto skákala nová partnerka biootca, jasne by ho odmietala vo svojej domácnosti a on by ju nechal... riešila by som to súdnou cestou napr. žiadaním styku otca len v prítomnosti tretej osoby.. až kým by sa situácia neukľudnila...

Inak rady nahrávať si vydieranie sú tiež fajn... ak sa chce Simka dostať za to pred súd...

maminuska
8. júl 2010

bože ja ked čítam takéto vyjadrenie druhých priateliek, matiek tak mi je fakt do plaču a zároveň velmi smutno.
Výživné 240 EUR nie je neúmerné, dieta sa má právo podielať na životnej úrovni rodiča, aj bez ohľadu aké má výdavky. Tvoj priateľ má možnosť požiadať o zníženie.
To že ex tebe neplatí predsa neznamená aby neplatil aj tvoj priateľ ex. Mne to pripadá akoby si mu to schvaľovala, však ked moje dieta je bez výživného , tak ani tvoje nebude mat.
Osobne keby môj ex chodil s mojou donedávna kamarátkou a prestal platiť výživné na dieta, no úplne by som ta milovala za to. Pretože veľakrát za to že sa zníži kontakt otca verzus deti, a začína sa bojovať o výživné ktoré predtým bolo samozrejmé pre obidve strany sa začne, ak sa na obzore objaví nová partnerka bývalého manžela alebo priateľa.

dajna11
8. júl 2010

@kveta nebudem niekoho dávať na súd za nejaké ohováračky,ešte ked nema ani dokaza zvlásť manžel má dlh na výživnom....čo má prednosť pred všetkým.....len vlatnu špinu si tam budu prepierať.jasne,podla mna mal to nejako riešiť,niečo z dlhu splatiť...slub že to splatí je síce milý,ale ruku nasrdce....ten dlh sa bude meisacmi iba zvyšovať,a ked nemá teraz na splatenie tak bude mať neskor na splatenie vyššej sumy?ked prišiel o prácu,mal isť hned na súd a požiadať o níženie.

maminuska
8. júl 2010

no tak mal platiť aspon to čo mu príjem povoluje ale odstrihnut matku uplne od výživného je choré. Tak mal platit aspon tých 50 EUR, alebo aj to sa zdá zakladatelke témy veľa ?
Ak som hodne ironická tak sa ospravedlnujem , ale toto ma hodne vytáča v poslednej dobe. Priateľka apeluje aby dieta nebolo u nich tak často , aby sa nepaltilo také " nehorázne výživné " , vadí jej že si priateľ berie dieta do práce, postupne vadí že aj to dieta dýcha.

erikasadek
8. júl 2010

@kveta PRECO ZA NAHHRAVANIE SA DOSTANE na sud 😕 😅 . est esom o to m nepocula ze ak niekto ma dokaz ze ho niekto vydiera a vyhrozuje mu , tak je v prave vydierac.. 😀

ja neviepm baby ste neake velmi tvrde a je mi smutno ked vas citam , tolko tvrdosti ..... a nepochopenia;.. 🙄 🙄 🙄
v zahranici , vyzivne niekedy nie je vaic ako 300!! zalezi od platu ale n aslovenske pomery aj 250€ s ami zda byt vela... neako s ami to tu zda byt zvratene.... 😒 urobil si dieta tak plat!!!!a za kazdu cenu a ked neplatis tak si odkundes.. kazdemu s amoze stat ze nema peniaze, a pokial viem bola tam dohoda....
keby sa nedal do kopy s jej kamaratkou'' tak by nemal take problemy a le tu ide o naschvaly...
a est ejedna vec.. simonka tak sa volas takze ona sa stara o svoje dieta co je normal a ni eje jej psou povinnostou sa starat o cudzie dieta!!! nie su ani manzelia!!
ako y asi ta druha vyplastila oci keby simonka nasackoval asvoje dieta ku nej:!!! rovnako .. treba chapt obe strany vsetkeho vela skodi a co je smutne ze to moze narusit ich vztah a podl amna tej dotycnej ide len o to strpcit zivot druhej .... 😒 takych potvor je vel an svete..!! 🙄

maminuska
8. júl 2010

pretože nahrávanie druhého bez jeho súhlasu je protiústavné, preto. nemožno to použiť ako dôkaz a ešte ti za to hrozí žaloba, ide o ochranu osobnosti.

maminuska
8. júl 2010

o akom nasáčkovaní hovoríš, ide o dieťa jej priateľa a druhá ho nenasáčkovala, dieta trávi čas s otcom. Prepáč ale ja pre toto pochopenie nemám a to som hodne tolerantný človek.
Samozrejme že simi nemá voči nemu žiadne povinnosti, povinnosti má otec

erikasadek
8. júl 2010

@maminuska jasne, vidis v zahranic ti povedia bez dokazu nemozeme nic.... 😉 takze ak nemas sloveny dokaz nikto ti neuveri.. slovensko ako vzdy lajdaci su hraneni a podobni preto kazdy na slovensku vydiera ako s alen da ved vlastne moze; ze?? 🙄 😀

dajna11
8. júl 2010

@erikasadek no tak si nech si najde jej priaTEL podnajom na tie vikendy ked bude mať svoje dieťa u seba..ked nieje povinna...to sice nieje ale ked žiju spolu tak sa to asi akotak nejak očakava nie?ved kam si má to dieťa doniesť?

erikasadek
8. júl 2010

ano nemate pochopenie citim s vas len zatrpknutost , len peniaze a dieta nikde..!!! len peniaze a peniaze.... nic viac....;
hovori s vas frutracia vlastna skusenost mozno vsetci chlapi co neplatia su hnusaci a nemaju co svete chodit a podobne , aj mne sa zle citaju vase prispevky.. napodobne damy...... 😉

maminuska
8. júl 2010

@erikasadek žiadna zatrpknutosť, ale normálne dodržiavanie pravidiel stanovené medzi rodičmi. Súd stanovil kolko sa má platit, súd stanovil styk s dietatom .
Vravíš peniaze, peniaze a peniaze - vieš ale z tých penazí detí žijú. A práve tým že dieta je často aj u druhého rodiča a matka nebráni sa práve sledujú záujmy tohto dietata, aby si budovalo kontakt.
Ak si žiješ s mužom ktorý má dieta, a on má tieto povinnosti , mala by si ich minimálne rešpektovat. Ja nechápem čo je na tom nepochopiteľné ak sa matka domáha výživného alebo ak nerobí problémy so stykom a umožnuje druhej strane aby sa s dietatom stýkal.
Môj ex platí výživné ako hodinky, fakt na čas. Ale nič viac, o deti sa nezaujíma aj keď ja som vyčerpala už všetky možnosti aby bol s nimi.myslíš že je to správne alebo dobré pre moje deti aby poznali otca len asi na 15 hodín za rok.?

dajna11
8. júl 2010

dieťa nikde?mne nevadí že priatel nosí dieťa na vikendy,že je aj choré...to sa stáva nie?kto potom neberie ohlad na dieťa?mne nevadí výška výživenho..iná sa tu sťažuje tak kto je zatprknutý?

maminuska
8. júl 2010

ja si naopak hlboko vážim každu matku ,ktorá odbúrala vlastnú nevraživosť voči otcovi svojich detí a umožnuje styk s dieťatom. totižto chlap ktorý vymení dieta za novú známosť za moc nestojí.

erikasadek
8. júl 2010

@maminuska nebudem s atu opakovat ja viem ake je top byt dietaom rozvedenych rodicov.. a ako vidi vsetky ste tu zainetesovane, mate po rozvodoch a ine neprijemne skusenosti a citit to!!! s vasich prispevkov nic viac mozno za urcity cas ked po sebe precitate znova vase riedky tak pochopite svoje slova;..;;;; ake boli tvrde...
osoben niekoho kritizovat a pista veci ake pisete.. bez toho aby ste stipku poznali tak to je sila, dovolite si ako osy sadnuta utocit na nzenu ktora napsie v 10 riadkoch svoj zivot tomu hovorim sila!!
nikto nie je dokonaly kazdy robime chyby ale ak niekto pyta radu tak mu nahadzem kamen do ksichtu.. asi tolko za mna.. majte sa zerte sa medzi sebou ide vam to dobre 🙄

maminuska
8. júl 2010

@erikasadek zrejme tvoj otec na teba platil a ty si mala to čo si potrebovala. Ak neplatil , tak tvoja mama sa zrejme usilovala aby si mala všetko čo treba.
My sme jej predostreli aj druhý pohľad a to že asi prečo sa tak expriateľka správa a možno by aj ona mohla pochopiť ju. Tým že máme po rozvode a staráme sa o deti vieme poskytnút aj pohľad z druhej strany.
V 10 riadkoch poskytne svoj život - nuž to je riziko internetovej komunikácie a toho si musí byť vedomá keď niečo dáva do fóra. Prehnaná útlocitnosť je niekedy na škodu.
Priateľ neplatí a nevyživuje dieta - to je základ. Treba to schvalovať ? Ja si nemyslím že by to bolo chválihodné a on nepaltí ani to minimálne výživné čo by mal a to by platil aj bezdomovec.
Čo jej máme napísať, že však nech neplatí a jeho ex je mrcha aká po svete ešte nechodila? Že však je vlastne dobré že neplatí , však nech sa mater stará a nech nedopustí aby jej tam tá oná nasáčkovala jeho dieťa?

dajna11
8. júl 2010

je tu kopec príspevkov nešťastných otcov ktorí nemožu vidieť svoje deti...a tu muž neplatí a dieťa má kedykkolvek sa mu zachce!nesťažuje sa on,ale jeho priatelka ktorej to vadí zrejme.jasné že sa na to pozerá inak žena po rozvode ktorá to mala ťažšie ako žena ktorá rozvod nemala,nezažila a na deti boli dvaja...aj finančne. nikoho tu nežeriem,nikoho nehaním...no myslím si že pravidla sú pravdila...a povinnosti treba plniť.voči svojim deťom,voči každému. súd stanovil platiť,má platiť,či malo či menej to je vedlajšie,ale treba si tú povinnosť plniť.

maminuska
8. júl 2010

dajna absolutny súhlas.

kveta
8. júl 2010

@erikasadek Naozaj z môjho príspevku cítiš, že od biootca dieťaťa žiadne výživné nežiadam a žiadať nebudem, lebo sme sa tak na základe našej veľmi špecifickej situácie pred počatím dohodli, a o dieťa sa mienime obaja starať v rámci striedavej starostlivosti? Alebo som zatrpknutá, lebo dobre vychádzam aj s exmanželom, ktorý dokonca so mnou ide ku pôrodu a bude so mnou 24 hodín denne v pôrodnici napriek tomu, že nie je biootcom môjho miminka? 🙂 Alebo som zatrpknutá, lebo mám štastie a nie som na výživné odkázaná? No áno, aj také životné príbehy existujú... Takže o akej zatrpknutosti tu v mojom prípade hovoríš?

Tuším ten, kto tu má predsudky voči rozvedeným maminám, si Ty, Erika.

K vydieraniu: ale áno, dá sa to riešiť... však nahrávať nemusíš nezákonne Ty, ale zákonne polícia... stačí ju o to požiadať.

astrane
8. júl 2010

ahoj,nedá mi to se nevyjádřit....
Já teda nevím,jak to u zakladatelky přesně funguje,ale myslím,že zase není úplně v pořádku,aby muž platil vysoké výživné a dítě měl doma stejně často jako matka....myslím,že tohle by se mělo při placení taky zohlednit.je samozřejmě fajn,když můžou tatínci s dítětem trávit hodně času,nadruhou stranu,pokud matka často odkládá dítě k otci ,protože má jiný program a nebere ohled na to,že je třeba v práci a podobně,tak to by mi taky vadilo....ale já bych pak spíš uvažovala o tom,že by bylo takové dítě u otce a jezdilo k matce....
Taky to takhle máme,pomůžu a pohlídám přítelovu dceru kdykoli je to potřeba,mám ji ráda,je mi jedno,jestli je zdravá nebo nemocná,ale kdybych měla pocit,že nás její matka v tomto vyloženě zneužívá a vlastně se staráme my a ona ještě dostane zaplaceno,tak by se mi to taky nelíbilo....ale já bych pak spíš hlasovala proto,aby malá zůstala s námi...(u nás to ale našrěstí pro děti funguje dobře-ťuk,ťuk 🙂 )

samozřejmě ale musím souhlasit s holkama,že neplatit vůbec výživné je trestuhodné-mohl třeba platit míň,ale aspoň něco...koneckonců to má být pro dítě,ne?.tady bych ho teda rozhodně neomlouvala....

astrane
8. júl 2010

Pardon-myslela jsem jak to funguje u s.i.m.k.a.1 😔

maminuska
8. júl 2010

astrane, stačí povedať z otcovej strany že nie, teraz to nejde. Ale je fajn že má aspoň záujem sa s dcérou stýkať, čo já by som za to dala, key to aj u mna tak bolo.
Samozrejme že to nie je v poriadku ak by platil výživné vysoké a ešte by sa o dieta aj v podstate staral. Ale tu to tak zrejme nie je.Je síce s dcerou ale výživné neplatí žiadne.
A to nie je v poriadku. Žiadny extrém nie je v poriadku, vždy by sa mal hľadať kompromis.
ty si zrejme typ druhej partnerky ktorá pochopila že žije s mužom ktorý má dieta, chce sa s ním stýkať a je nutné naň platit, zo vzduchu nežije.
Klobúk dolu. 😉

dajna11
8. júl 2010

ano,astrane to zrejme berie správne akoby to malo byť.
ja mám kamošku ktorá si tiež brala rozvedeneho a ked jeho ex žiadala o vyššie výživné a on sa paprčil a necchel,ona bola tá ktorá povedala že musí,že tak to má bať lebo začal lepšie zarabať. a teraz stalo sa nešťastie,bol hlupy a je v base a ona sa stará o ich spoločné dieťa a platí aj výživne na jeho prve dieťa.....

mircalla
8. júl 2010

vidim, ze to tu je huste
podla mna treba vychdzat aj z toho, ze kolko na tom vyzivnom dlzi a tiez z toho, kedy bola posledna splatka a ako sa otec snazi platit aspon cast z toho, co dlzi.
ak dlhodobo neplati vobec, tak neni o com.

s.i.m.k.a1
8. júl 2010

@naty dakujem, presne si to popisala, on nemoze ta to, ze to vyzivne nemoze platit v takej vyske ako si ona predstavuje. Jej poziadavky boli povodne 500eur, ale sud suhlasil s 240. Ona totiz pochadza z bohatej rodiny a chce od exmanzela co najvyssie vyzivne (ibaze nie kazdy ma rodicov milionarov).
@kveta a ako vies, ze tu malu neakceptujem? nikdy som nemala pripomienky ked si ju bral. ked ona potrebovala mi ju dat na 3 na skusku som tu malu mala ja, lebo priatel bol v praci do siedmej do vecera. on s nou poriadne bol az cez vikend. ja proti druhym detom narozdiel od niekoho nic nemam a beriem kazde dieta ako dieta nie ako ze ona je pre mna cudzia.... kedze vzdy ked je u mna jej varim upratujem po nej... nemam sancu a ani zaujem to delit, pretoze je to jeho dieta a kedze on mna berie s mojim, nemozem od neho odstrihnut jeho dceru, ako si ty myslis.
@jety dakujem ze zdielas moj nazor 🙂
@erikasadek my sa to s tym vyzivnym snazime riesit co najviac to ide, ibaze ona neni ochotna si vyzivne znizit ani o cent. aj ked sud ked urobi majetkove pomery uvidi, ze to proste uz nejde. a asi mas pravdu, fakt si zacnem pri nej nahravat kazde jedno slovo na telefon, to uz bude 3.ti "svedok" co mam na nu ;)

astrane
8. júl 2010

V tom se ho samozřejmě nezastávám-je to jeho dítě a musí na něj platit.Když tak ať si to nechá snížit,aby mu zbylo taky na živobytí-nakonec on taky musí z něčeho žít,ale tak aby zase nebyl nějakej extrém...-vím jaký to je když čekáte na peníze a v peněžence je poslední pětikoruna na dva nebo tři dny....tohle mě teda taky vytáčí....takže přítel kolikrát když má peníze raději zaplatí dřív,než aby pak neměl...a tak si myslím,že by to mělo fungovat...

Nevím jak na Slovensku,ale tady myslím možná platí nějakou část za otce dokonce i úřad práce....

mě exmanžel platí opožděně,ale pravidelně pořád stejně,takže s tím už počítám 🙂 .Kluky si bere dle dohody,já problémy nedělám (on občas,ale zatím to jde,jsou to spíš drobnosti).Kluky mu mimo plán necpu,to už by muselo být,abych chtěla od něj hlídání-počítám s tím,že pracuje,takže by si musel vzít dovču....

Přítelovu malou si budu tentokrát brát od její matky já-jsem na rodičáku,tak proč bych nevyhověla,když je občas potřeba...vždycky se to dá domluvit...samozřejmě se z toho nedá dělat pravidlo,aby to bylo každej týden něco...ale jednou za čas...však my si to spolu užijem 😵