Privolanie sociálky - bývalá žena veľa pije
Ahojte, chcem sa opýtať, či je veľa opletačiek s tým, keď na niekoho zavoláte socialku.
Totižto môj priateľ má bývalú ženu, s ktorou má dieťa. Je to žena, ktorá nie je psychicky úplne v poriadku, veľa pije a potom vystrája. Ona má ešte dcéru s iným chlapom, no vôbec sa o ňu nestará, býva u nej ale nevenuje sa jej, iba sa ožerie a na dieťa kašle. To iste robí keď je u nej aj ich spoločný syn. Opije sa, dá si do toho nejaké lieky a potom grcia kade tade a to všetko pred očami malých deti. Robí nám aj veľké problémy, môjho priateľa stále s niečim otravuje. Preto sa chcem opýtať, či by v takomto prípade pomohlo privolanie sociálky, čo by s týmto urobili a čo všetko musím preto urobiť ja. Ďakujem
Da sa dat aj anonymny podnet - ona nebude vediet od koho ak mas obavu o deti. Ale minimalne toho syna by si mal otec vyriesit zverenim..
@sasa1310 nerozumiem, prečo hneď takéto slová, v príspevku nič zlé na môjho priateľa nehovorím. Syna má zvereného do starostlivosti a stále sa mu venuje. Lenže je pochopiteľne, že dieťa vyhľadáva svoju matku a chce s ňou tráviť čas. Preto ku nej raz za čas ide, tomu predsa nemôže môj priateľ zabrániť.
Priatel nemoze styku branit, ale vie ho obmedzit na absolutne minimum - napriklad u vas doma, pod dozorom, len par hodin v mesiaci. A ano anonymny podnet dat tiez moze, opise situaciu, budu to riesit. Dieta musi mat traumu ked vidi matku v takom stave pravidelne. Deti alkoholikov bohuzial casto sami piju, nie je to dobry vzor.
sa ti čudujem že si si našla takého priateľa - asi nebude lepší od svojej ex a potom že sa do toho vôbec staráš... Nechaj nech si to rieši priateľ - je to jeho decko....
@deti95060810 on má dieťa zverené do opatery. Akurát sa dieťa stretáva aj s matkou.
Myslim ze priatel by mal poziadat sud o zakaz navstev s matkou alebo upravit navstevy len u neho alebo niekde, tak aby bol on vzdy pritomny.
Co sa tyka toho druheho dietata, ktore ta zena ma s inym chlapom, tak koli tomu by som zavolala socialku. Je to sice trosku podozrive ze mozno to chces urobit lebo vam jeho ex robi zle a tak tam moze byt nejaka pomsta ale nechcem sudit, lebo o vasom zivote nic neviem... len tak sa na to moze pozriet nestranny ozorovatel aj z tej socialky. Tak by som radsej nahlasila anonymne.
A to ti to ten mali tak farbisto vykresluje alebo tvoj priatel... Jej ex ti to popisuje? Ak mu to tak vadi, tie stavy jeho ex a dobro syna mal by zaziadat o obmedzenie styku s matkou alebo pod dohladom... Naozaj neviem ci tak pomozes tomu druhrmu dietatu o to sa stara kto? Vies co by s nim bolo? Toto by si mali riesit roddicia a nie ty nova - frajerka
koľko rokov má chlapec, keď píšeš, že k nej občas ide (znie to, akože sa vyberie sám)?

Ty nemusis urobit nic. Otec dietata nech riesi zverenie dietata do svojej starostlivosti a upravu styku tak, aby bol len v jeho pritomnosti. Nech to patricne zdovodni, podla veku dietata bude moct byt aj ono vypocute - ze vidi matku stale opitu, nestara sa, atd.