icon

Privolanie sociálky - bývalá žena veľa pije

15. jan 2021

Ahojte, chcem sa opýtať, či je veľa opletačiek s tým, keď na niekoho zavoláte socialku.
Totižto môj priateľ má bývalú ženu, s ktorou má dieťa. Je to žena, ktorá nie je psychicky úplne v poriadku, veľa pije a potom vystrája. Ona má ešte dcéru s iným chlapom, no vôbec sa o ňu nestará, býva u nej ale nevenuje sa jej, iba sa ožerie a na dieťa kašle. To iste robí keď je u nej aj ich spoločný syn. Opije sa, dá si do toho nejaké lieky a potom grcia kade tade a to všetko pred očami malých deti. Robí nám aj veľké problémy, môjho priateľa stále s niečim otravuje. Preto sa chcem opýtať, či by v takomto prípade pomohlo privolanie sociálky, čo by s týmto urobili a čo všetko musím preto urobiť ja. Ďakujem

nafka0483
15. jan 2021

Ty nemusis urobit nic. Otec dietata nech riesi zverenie dietata do svojej starostlivosti a upravu styku tak, aby bol len v jeho pritomnosti. Nech to patricne zdovodni, podla veku dietata bude moct byt aj ono vypocute - ze vidi matku stale opitu, nestara sa, atd.

sasa1310
15. jan 2021

tvoj priateľ je tiež otec roka, keď toto dovolí vlastnému dieťaťu

janeninka
15. jan 2021

Da sa dat aj anonymny podnet - ona nebude vediet od koho ak mas obavu o deti. Ale minimalne toho syna by si mal otec vyriesit zverenim..

autor
15. jan 2021
autor
15. jan 2021

@sasa1310 nerozumiem, prečo hneď takéto slová, v príspevku nič zlé na môjho priateľa nehovorím. Syna má zvereného do starostlivosti a stále sa mu venuje. Lenže je pochopiteľne, že dieťa vyhľadáva svoju matku a chce s ňou tráviť čas. Preto ku nej raz za čas ide, tomu predsa nemôže môj priateľ zabrániť.

anjelicek26
15. jan 2021

Priatel nemoze styku branit, ale vie ho obmedzit na absolutne minimum - napriklad u vas doma, pod dozorom, len par hodin v mesiaci. A ano anonymny podnet dat tiez moze, opise situaciu, budu to riesit. Dieta musi mat traumu ked vidi matku v takom stave pravidelne. Deti alkoholikov bohuzial casto sami piju, nie je to dobry vzor.

deti95060810
15. jan 2021

sa ti čudujem že si si našla takého priateľa - asi nebude lepší od svojej ex a potom že sa do toho vôbec staráš... Nechaj nech si to rieši priateľ - je to jeho decko....

ukulela
15. jan 2021

@deti95060810 on má dieťa zverené do opatery. Akurát sa dieťa stretáva aj s matkou.

andreatytler
15. jan 2021

Myslim ze priatel by mal poziadat sud o zakaz navstev s matkou alebo upravit navstevy len u neho alebo niekde, tak aby bol on vzdy pritomny.
Co sa tyka toho druheho dietata, ktore ta zena ma s inym chlapom, tak koli tomu by som zavolala socialku. Je to sice trosku podozrive ze mozno to chces urobit lebo vam jeho ex robi zle a tak tam moze byt nejaka pomsta ale nechcem sudit, lebo o vasom zivote nic neviem... len tak sa na to moze pozriet nestranny ozorovatel aj z tej socialky. Tak by som radsej nahlasila anonymne.

kitycat
15. jan 2021

A to ti to ten mali tak farbisto vykresluje alebo tvoj priatel... Jej ex ti to popisuje? Ak mu to tak vadi, tie stavy jeho ex a dobro syna mal by zaziadat o obmedzenie styku s matkou alebo pod dohladom... Naozaj neviem ci tak pomozes tomu druhrmu dietatu o to sa stara kto? Vies co by s nim bolo? Toto by si mali riesit roddicia a nie ty nova - frajerka

teleskop
15. jan 2021

Ahoj určite kontaktuj socialku

danica2711
16. jan 2021

koľko rokov má chlapec, keď píšeš, že k nej občas ide (znie to, akože sa vyberie sám)?