icon

Žiarlivosť na priateľovu bývalú: Ako ju prekonať?

Včera o 21:53

Mám problém a to taký, že asi ziarlim na priateľovi bývalú. Sme spolu krátko a bavili sme sa o všetkom, obaja vieme ako vyzerali a kto boli naši bývali. Obaja sme už pár vzťahov mali. Jednu z nich mám stále pred očami. Nikdy som s týmto nemala problém, že by som na niekoho ziarlila. Dokonca moje predosle vzťahy, tam buď bývalé neboli a ak boli, nič vo mne nevyvolávali. Nemám problém ani so sebavedomim, cítim sa pekná a záujem o mna vždy bol. Dokonca si dovolím povedať, že v tomto vzťahu je skôr priateľ taký nenápadnejši. Ta jeho bývala nie je zase žiadna poviem to v mužskom slovníku, supa, ale nečakala som, že s takou ženou by bol. Takisto mali toho veľmi veľa spoločného a nemôžme ani povedať, že je so mnou tak to je podstatne. Lebo rozchod neinicioval on. Čím ďalej som v tom viac ponorená, často si ju pozerám, cítim sa až divne. Myslím na to, čo ak sa mu ona pacila viac a ja nebudem toľko čo ona. Ledva mi niečo pekne povie, ťažko z neho idu slova a ja si potom myslím, že bol tak uchvateny ňou a preto nevie toľko oceniť mna. Verím mu že to so mnou mysli vážne, ale som uväznená v týchto pocitoch

biba_18
Včera o 22:31

no, ako sa povie - každý je strojcom svojho šťastia. to je veta úplne stvorená pre túto situáciu 😏

anonym_d086c6
Včera o 22:55

@anonym_autor píšeš, že nemáš problém so sebavedomím. Máš. Lebo keby si nemala nežiarliš na bývalú. Len ten jedinec žiarli, ktorý nie si istý sám sebou.

miadi
Dnes o 01:25

Nemas ok sebavedomie. Ale nieco v tom vztahu nefunguje. A ty sa zbytocne fixujes na jeho ex .. ta vo vasom vztahu nie je. Si nespokojna s jeho chovanim k tebe. Keby bol taky uzasny k ex ako si predstavujes tak by to snad neukoncila . ( a to ktora z vas je vacsia “supa “ zbytocne riesis . To vizualne vo vztahoch casom nie je podstatne.

anonym_2082ab
Dnes o 03:46

Bože vy a tie vaše sebavedomia😹ja mam manžela a tiež občas žiarlim na bývalu keď dojde na to že nejaké veci prežil s ňou 😀ak máš z neho pocit že nosí pozostatky z byvalej v hlave tak mu to povedz a zisti načom si😀je kvantum možnosti čo a prečo sa dialo keď boli spolu možno ti nehovorí pekné veci lebo je v ňom ukotvené že to už niekomu hovoril a aj napriek tomu ho nechal može byť x y situacii ale vždy to je o rozhovore. Poniektoré ženy vytvaraju dramu alebo scenare same pre seba a neporozpravaju a sú z toho napäté a prenašaju to hoc o tom nevedia. Skús sa s ním porozpravať možno to otvorí iný pohlad a keby si sa ďalej citila žiarlivostne napiš naam🩵

anonym_abb6cf
Dnes o 04:17

Si sa zamilovala,tak zdrave ziarlenie je uplne normalne a ziaduce.Tych predtym si nemilovala,tak ti bolo vsetko jedno.

anonym_cc2d11
Dnes o 04:19

@anonym_autor preco si necakala, ze s takou zenou by bol, ked nebola az taka supa? Podla mna v tejto vete mas odpoved na tvoje otazky

anonym_af551b
Dnes o 04:34
@anonym_cc2d11

@anonym_autor preco si necakala, ze s takou zenou by bol, ked nebola az taka supa? Podla mna v tejto vete mas odpoved na tvoje otazky

@anonym_cc2d11 presne toto mi udrelo do oci. Ved ludia nie su spolu lebo je niekto supa. Poznam kopec zien co su v tvojom ponati asi supy a neda sa s nimi vydrzat, detto chlapi vzhlad bozsky a ked otvori usta tak ma prejde chut. Nie je to len o vzhlade.

anonym_4b60c4
Dnes o 04:34

Tiež som mala ex,ten mal ex a vyzerala veľmi dobre aj ked povahou na tom horšie,nedavala som tomu žiadnu váhu, veď ide o viac ako o krásu a on sa s ňou rozišiel
Videla som, že sa na mňa tak nepozerá ako napríklad na iné ženy (aj keď to bolo nenapdko)
Až pokým som nezistila po rokoch,že snou spáva
Takže hej aj niekedy su chlapi s tou dobrou a nie stou az tak pre neho peknou a je len na ňom, čo má pre neho väčší význam

anonym_e47c2a
Dnes o 06:50

Ja nechápem na čo je toto dobre .. už by som pochopila hej , keby ti vyhadzoval na oči , že jeho bývala bola v tomto a v tomto lepšia .. a také blbosti .. ale mám pocit ako keby si bola ňou posadnutá alebo čo .. ver mi , že takto si zničiš vzťah lebo ešte chvíľu sa budeš porovnávať a hrabne ti z toho úplne … neviem či vieš , ale niektorí muži si nevyberajú ženy podľa vzhľadu pretože z krásy sa predsa nenaješ , musí mať niečo aj v hlavke .. no nebola možno nejaká šupa , ale priťahovala ho možno povahovo.. mala by si s tým prestať úplne .. my sme sa s manželom bavili o našich bývalých na začiatku vzťahu .. všetko sme prebrali dopodrobna .. a v ten večer sme to uzavreli a ani sme sa k tomu už NIKDY nevrátili .. a mňa ani nenapadlo proste hľadať ich na instagrame a porovnávať sa snimi preboha .. som spokojná sama so sebou , mám sebavedomie a myslím si o sebe , že som pekná a starám sa o seba .. a bodka .. a nepotrebujem sa takto zhadzovať sama pred sebou , že budem rozmýšľať nad jeho ex , že keď nechce ísť somnou do kina tak s ňou chodil alebo nechodil ? Choré .. naši exs sa už vidali, oženili , majú detičky už a keď ich obaja stretneme na ulici alebo v obchode slušne sa im pozdravíme a ideme ďalej .. a ďalšia vec absolútne k manželovým ex neprechovávam nejakú nenávisť - ako to je v móde v dnešnej dobe . To mali všetko medzi sebou . Kapitola sa zavrela , keď sa rozišli ..dovidenia , bodka .. mal ti povedať na začiatku vzťahu ak sa cez ňu nepreniesol ešte , zbytočne je potom živiť niečo čo nemá zmysel .. a keď ti nehovorí také veci - existuje komunikácia , musíte si to vykomunikovat ..

anonym_d086c6
Dnes o 07:19
@anonym_2082ab

Bože vy a tie vaše sebavedomia😹ja mam manžela a tiež občas žiarlim na bývalu keď dojde na to že nejaké veci prežil s ňou 😀ak máš z neho pocit že nosí pozostatky z byvalej v hlave tak mu to povedz a zisti načom si😀je kvantum možnosti čo a prečo sa dialo keď boli spolu možno ti nehovorí pekné veci lebo je v ňom ukotvené že to už niekomu hovoril a aj napriek tomu ho nechal može byť x y situacii ale vždy to je o rozhovore. Poniektoré ženy vytvaraju dramu alebo scenare same pre seba a neporozpravaju a sú z toho napäté a prenašaju to hoc o tom nevedia. Skús sa s ním porozpravať možno to otvorí iný pohlad a keby si sa ďalej citila žiarlivostne napiš naam🩵

@anonym_2082ab áno sebavedomia. Ty ho máš tiež asi pomenej aj nosíš v hlave ex svojho manžela 🫣 A ešte si k tomu nevzdelaná. Psychológia spolu s psychiatriou je seriózny empirický odbor, ktorý žiarlivosť jasne vysvetľuje.

domkakvet
Dnes o 07:55

@anonym_autor nieco mi vo vasom vztahu nepasuje, ale z opisu sa neda presne urcit co, tak skusim poradit len okrajovo, bud sa ty vela pytas na jeho byvale, alebo sam on dava nejako najavo, ze ty nie si dost dobra, mozno to nepovie priamo, ale nejako naznaci.

chlebikova
Dnes o 07:57
@anonym_d086c6

@anonym_2082ab áno sebavedomia. Ty ho máš tiež asi pomenej aj nosíš v hlave ex svojho manžela 🫣 A ešte si k tomu nevzdelaná. Psychológia spolu s psychiatriou je seriózny empirický odbor, ktorý žiarlivosť jasne vysvetľuje.

@anonym_d086c6 no ale je tam aj strach z opustenia a zle skusenosti v minulosti. Zial, ked cely tvoj zivot nebol len na oblaciku, tak proste mas strach a ziarlis. A neda sa to vyriesit tak rychlo, ako si sebavedome jedince myslia 😉
@anonym_autor Urcite si ju prestan pravidelne pozerat. Zablokuj si ju, kde sa to da, nechod na jej profily, nepozeraj jej fotky, snaz sa na nu nemysliet. Toto ti na zaciatok dost pomoze, ale musis fakt vydrzat aspon mesiac alebo dva a budes prekvapena, ze si si na nu tak dlho ani nespomenula.
Ak by si obcas stale mala slabu chvilku, tak by som sa asi zverila partnerovi. Nie ze sa ho budes pytat na porovnavanie, len mu proste povedz, ze si si neista, ze prilis overthinkujes jeho ex a ze by si potrebovala z jeho strany nejake uistenie. Inak ak nevie vyjadrovat pocity, tak je mozne, ze to je jeho "nedostatok" a nevie vyjadrit pocity pri nikom. Mozno preto ho ta byvala pustila k vode.
Este su aj rozne konverzacne karty pre vztah, kde su otazky, napr. co mas na mne najradsej, bla bla, a to by vam mohlo pomoct ci uz s poznavanim alebo aj s tou istotou.

anonym_6cbd2e
Dnes o 07:59

@anonym_autor sebavedomie možno máš ale nedostávaš to čo potrebuješ, preto pochybuješ. Normálne sa s priateľom porozprávaj, že potrebuješ viac uistení, viac nech ti hovorí čo pre neho znamenáš. Ja som vydatá niekoľko rokov a tiež to manželovi občas prízvukujem lebo si to moje vnútro žiada. Viem, že ma miluje, viem, že som pre neho krásna ale občas to potrebujem počuť, vždy mi odpovie "veď to je samozrejmé že ťa ľúbim a si pre mňa naj, aj keď to nevravím".

anonym_bf2b9f
Dnes o 08:07

mas pocit, ze ta neocenuje tak ako byvalu a napriek tomu veris, ze to s tebou mysli vazne? To je nejaky divny gulas. Nezijes v nejakom vysnenom svete, sebavedoma ziarlivka?

anonym_d086c6
Dnes o 09:52
@anonym_abb6cf

Si sa zamilovala,tak zdrave ziarlenie je uplne normalne a ziaduce.Tych predtym si nemilovala,tak ti bolo vsetko jedno.

@anonym_abb6cf toto je názor z čias naších starých tatkov. Žiarlenie niekdy nebolo zdravé 🤦‍♀️