icon

Priznanie priateľa v opitosti...

13. mar 2020

Ahojte dámy, snáď mi to výjde anonymne, ešte som to takto neskúšala..

Rok randím s mužom, ktorý by bol rád, aby som sa k nemu nasťahovala, a aby sme spolu normálne žili. No moje predošlé skúsenosti ma spravili opatrnou a spomalila som tento proces.. počas ktorého som si samozrejme vypočula od okolia aká som náročná, na čo ešte čakám, nech niečo aj odtolerujem keď je “inak dobrý”.

Pije. Aj keď je doma sám. 0,7 vodky za večer. Vtedy býva samoľútostný, obhajuje to tým, že mu chýbam a že chce aby som sa prisťahovala..
Pije síce len keď vie, že nebude musieť na druhý deň šoférovať atd.. ale pre mňa už toto bolo dosť odstrašujúce..
Nie je na mňa zlý, ale keď ho chytí sebaľútosť, vie povedať uštipačnú poznámku...
Peniaze nepýta, v podnikoch zaplatí.

Dnes doobeda sa “sundal” tak, že už o 11:30 ledva vyslovoval. A v tomto stave sa rozrozprával, že pred 20 rokmi si privyrábal ako “kriminálnik”, zlodej áut.. 4x sedel a v tom období bol údajne závislý od heroínu!
Vysokoškolsky vzdelaný človek chodiaci v obleku, ktorý v súčasnosti ani neprekročí rýchlosť ani len o 1km/hod..

Nič ma s ním nespája(deti, peniaze). Už nemám chuť robiť emočnú charitu , či cítiť sa previnilo len pre to, že má niekto “ťažký život”, ja mám tiež ťažké časy za sebou a nezačala som pre to užívať drogy🤨.
Vy by ste na niekom takom ocenili jeho úprimnosť? A ešte to skúšali?
Alebo by ste to vzali ako znamenie, že sa to malo stať a s touto novou znalosťou by ste vzali nohy na plecia ihneď a rázne?

Dá sa takéto niečo ukončiť “jemne do stratena”? Ak áno, ako na to?

Ďakujem

Strana
z2
evelka81
13. mar 2020

nie jemne do stratena ukonci to hned , vymaz kontakt

petulda333
13. mar 2020

S clovekom kt pije len tak, by som si nezacala. Nikdy! Lebo to lepsie nebude. A s takou minulostou uz isto nie! Ukonci to skor, nez vas nieco bude spajat a potom to bude tazsie

sissy27
13. mar 2020

tá minulosť by mi až tak nevadila, každý máme nejakú a ak to neťahá do prítomnosti, tak by som sa s tým asi vedela vysporiadať. Ale že pije a ľutuje sa a citovo ma vydiera, tak to by mi vadilo veľmi, ukončila by som to.

eliska13
13. mar 2020

Človek, ktorý cez deň pije a utápa sa v sebaľútosti nie je správny partner.Teraz pije zo samoty potom pre niečo iné.Nezostala by som v takom vzťahu

mrkvicka060
13. mar 2020

Neprekroci rychlost ani len o 1 km/h? A nie je este v podmienke? :D je to alkoholik, radim razne to ukoncit a neobzerat sa spat.

gram_lasky
13. mar 2020

Ako uz baby pisu, to ze sa ozerie doobeda by bola pre mna stopka. A ze ma minulost s drogami, ok, no aj to moze byt znak toho, ze ma sklony k zavislostiam.. Ak by si s nim chcela byt dalej, urobila by som zasadnu podmienku pokracovania toho vztahu v tom, ze nech ukonci chlastanie (aj rekreacny poharik) a pri najblizsej prilezitosti ak sa sunda, tak definitivny koniec...

brita7777
13. mar 2020

nie, mas stastie, ze vas nic nespaja..deti, byt, pes..
je vela pomoci ked clovek chce, ak nechce, spravi si terapeuta z partnera a to uz je kodependencia a dlho ta to bavit nebude.
to, ze sa ti priznal, nic v zasade neznamena.
Je to trik, mas mozno pocit, ze sa ti zdoveril s niecim, co by inemu napr. nepovedal. Len prehlbuje vas vztah, no v tomto smere je to viacmenej manipulacia.
Resp. znamena to to, ze mas byt ostrazita a takyto ludia vedia byt aj notoricki klamari.
Nepomozes mu, ani keby si velmi chcela.

h2
13. mar 2020

@sissy27 Tebe by nevadila taká minulosť? Zlodej áut, 4x (nie raz, ale 4!!!) sedel, bol závislý na heroíne! S tým by si sa vedela vysporiadať?
Baby, vážne ste tak málo náročné na výber partnera?

brita7777
13. mar 2020

@h2 ano presne, to je to ked sa snazis vidiet dobro cloveka, no takyto ludia si vedia vybrat prave empatickych ludi.

3petka
13. mar 2020

Raz by som ho videla vypiť toľko alkoholu samého a už by ma v živote nevidel...

liz_lemon
13. mar 2020

alkohol je u mna okamzita stopka

nenne9
13. mar 2020

To s cim sa priznal ze robil pred rokmi by som predychala skor ako to ze pije.a este by som predychala aj keby chodil s kamarátmi a s nimi sa obcas opil ale sam a doobeda to je veľmi zle.

lula313
13. mar 2020

Minulosť by som neriešila, každý z nás sa v mladosti dopustil nejakých chýb, ale to, že pije a toľko!!! By som netolerovala. My sme s mužom dobrovoľní abstinenti, muž za mlada pil a po troch decoch tvrdého bol rozbitý na šrot. Ja si neviem predstavit, že niekto vypije 0,7 deci 🤦🏽‍♀️

limetka69
13. mar 2020

apages satanas!!!! asi tak.... ze vobec premyslas nad tym :D

glloria21
13. mar 2020

Jediné čo je na tomto príspevku "dobré" je výrok "emočná charita". Inak nemáš čo riešiť - ukončiť a utekaj domov!

slnecnica82
13. mar 2020

Dievča precitaj si to po sebe a netreba sa nic pytat..je to troska a teba stiahne este 5 metrov pod seba...a ako ukoncit...no jednoducho a rázne 🙊

savi1981
13. mar 2020

Je možné, že trpíš spoluzávislosťou /co-dependency/. Preto Ti vzťahy nevychádzajú a preto sa pýtaš, či máš ostať, keď nespoluzávislej osobe je jasné, že nie. Spoluzávislí sa rozhodujú pod tlakom okolia... preto riešiš, že na Teba ostatní tlačia.

Odíď. A vylieč sa zo spoluzávislosti. Dovtedy rob presne také rozhodnutia, aké by si poradila Tvojej dvére alebo najlepšej kamoške. Drž sa!

jaskolka
13. mar 2020

Tak keby si dal jedno pivo po robote, ok, budiz. Ale keď stiahne sedmičku večer sám, a doobedu sa schlasce do nemoty, tak to nie je partner ani na pokec, nie na život. Čím skôr preč, vymazať kontakty, a vyhodiť z hlavy. To je úplne strateny prípad, ťažko závislý alkoholik, ktorý je otazne, ako o chvíľu skončí. O minulosti ani nehovorím, dobre,možno si povieš, že každý má dáku, ale úprimne zlodej, závislák, to už je trochu veľa, a teraz ožran... Utekaj čím skôr z tohoto vzťahu, nič dobré z neho nebude

metuzalem
13. mar 2020

skonci to, cim skor tym lepsie... aby si nemusela patrit k tym zenam, co tu denne vyplakavaju akeho maju muza alkaca a kde mali rozum...

elenora71
13. mar 2020

Ja by som si s takým ani nezačala, nie ešte sa k memu stahovala .🙉

sissy27
13. mar 2020

@h2 neviem, ťažko sa mi to hodnotí nejako reálne, keďže nie som v tej situácii. Kedysi dávno som mala kamoša, mal vlastnú firmu. Hľadali skladníka, prišiel chalan ale s tým, že má za sebou feťácku minulosť, opletačky so zákonom (veď prachy na fet musel nejako "zarobiť" ), ale je po liečení, abstinuje obdobie XY. Potreboval sa zaradiť do normálneho života, mať prácu, príjem, splatiť dlhy, postaviť sa na nohy. Dostal uňho šancu - a čo viem, tak ju využil naplno, v dobrom. Neskôr si založil rodinu a čo viem, tak fungoval super. Iný kamoš z detstva prepadol gamblingu (tiež závislosti rovnako ako drogy), dopadlo to takmer tragicky... dnes sa teší z manželky, detí, práce, pomáha ďalším v podobnej situácii ako bol kedysi on sám... A poznám viac takých, ktorí v mladosti porobili hlúposti, ale dospeli, dali sa dokopy, žijú slušne... Takže fakt by som nezatracovala človeka len kvôli minulosti. Oveľa podstatnejšia je pre mňa prítomnosť a vízia do budúcnosti a v tomto konkrétnom prípade by bol pre mňa rozhodujúci faktor aktuálny problém s alkoholom. Čo by mi bolo platné, že od narodenia až doteraz bol čistý ako ľalia, keď teraz stiahne fľašu a ešte povie, že to je kvôli mne lebo nie som pri ňom?

majulino
13. mar 2020

To co bolo v minulosti by ma v takomto pripade trapilo najmenej.
Mna by viac trapilo tych 0,7l vodky 😱😱😱😱😱

h2
13. mar 2020

@sissy27 Tak to je vec názoru, ja by som chlapa, ktorý bol 4x vo väzení, za muža nechcela. Ešte 1x sa dá vysvetliť nejakou mladíckou nerozvážnosťou, ale 4???

sofiia87
13. mar 2020

Ja by som velmi rychlo utekala. Nie kvoli jeho minulosti, ale kvoli tomu, ze pije

ledgerka
13. mar 2020

keby si dal decentne pohar vina kazdy vecer to by bolo v poriadku. Ale chlastat tolko vodky sam doma, to je za mna alkoholizmus a v zivote by som sa k nemu nenastahovala. Vztah by som tiez asi zrusila, odpudzovalo by ma to.

juliet86
13. mar 2020

zachytka.sk chod orec. toto nema vyznam. pqneboze mas na viac

gabrielkaa
13. mar 2020

Mne by bolo vcelku jedno aku ma minulost - ked hovorime o 20 rokoch dozadu tak je to naozaj minulost. Auta nekradne ani nedroguje....za chvilu budeme rozoberat aj minule zivoty asi, ci sa hadam tam niekto neprevinil... otazne je to s tym pitim. Charitu robit nemusíš, ale z tvojho prispevku necitit nejaku prilisnu zalubenost. Ak rozmyslas ci ostat len koli tomu aby si nebola sama, tak by som neostala. Ak ho lubis tak potom sa s nim porozpravaj o tom alkohole.

sissy27
13. mar 2020

@h2 zbytočne sa tu budeme handrkovať "čo by bolo keby". Nie sme v takej situácii. Ja som si tiež prvého muža vybrala úplne zle, ani nesedel, ani nefetoval a aj tak bol chuj akého široko-ďaleko nenájdeš. Takže výpis z registra trestov nie vždy povie o človeku to podstatné.

nairia
13. mar 2020

minulost je minulost, stalo sa, uz sa neodstane, nie je sa cim chvalit, ale ok, chcel to dostat zo seba von a uprimnost by som ocenila... alkohol je druha strana mince, stiahnut flasu vodky "na posedenie" je na zvazenie... chlapec ma vazny problem a alkoholom sa ho snazi vyriesit... je to tazke, ak si na toho cloveka naviazana a je to inak skvely clovek, ale toto je cesta do pekla... pokial on sam s tym nieco nebude chciet urobit, tak ty sa mozes aj rozkrajat, nikdy sa z toho nevyhrabe a moze ti naslubovat hory-doly, pokial neuvidis realne vysledky a snahu, tak to nema vyznam + treba mysliet aj na fakt, ze ak by sa aj dal liecit, uz do konca zivota sa to za nim bude plizit ako tien, ktory moze kedykolvek prerast do velkeho problemu... isla by som asi do rozhovoru, aby si videla ako reaguje a ci ma zaujem s tym nieco robit... ak by to skoncilo tak nejak nijak, ber nohy na plecia a utekaj... z osobnej skusenosti - radsej sama ako mat pri sebe cloveka, ktory ma dlhodobo psychicky nici (aj ked on sam si to ani neuvedomuje)

vierkainka
13. mar 2020

Milá autorka, z písania som vydedukivala že si rozumná mladá žena ktorá má život ešte pred sebou. Prosím ťa, ukonc to. Nie si charita, si mladá žena ktorá si zaslúži lásku a nie aby sa trápila s alkoholikom.Ten chlap si za to môže sám a ver ze sa alkoholu nevzdá.akobpuses,lutuje sa.. On ak si ničí dobrovoľne život? Ôk, ty to s nim zdieľať nemusíš... A ak naaahodou by začal s citový vydieranim, ani si to nepripúšťaj. Absolútne nie. Zneužíva tvoju dobrotu.Preco pije? Z nudy? No tak keď si nevie vážiť svoj život, svoje zázemie, takého človeka to do života netreba. Stiahol by ta na dno. Ruky preč od neho. Znie to možno všetko ido mňa sebecký, ale človek má iba jeden život a zaslúžiš si byť šťastná. S nim však by si nebola. Večne by si superila so svojou sokynou menom alkohol. Toto všetko je len môj názor, konečne rozhodnutie je na tebe.

Strana
z2