Priznanie priateľa v opitosti...
Ahojte dámy, snáď mi to výjde anonymne, ešte som to takto neskúšala..
Rok randím s mužom, ktorý by bol rád, aby som sa k nemu nasťahovala, a aby sme spolu normálne žili. No moje predošlé skúsenosti ma spravili opatrnou a spomalila som tento proces.. počas ktorého som si samozrejme vypočula od okolia aká som náročná, na čo ešte čakám, nech niečo aj odtolerujem keď je “inak dobrý”.
Pije. Aj keď je doma sám. 0,7 vodky za večer. Vtedy býva samoľútostný, obhajuje to tým, že mu chýbam a že chce aby som sa prisťahovala..
Pije síce len keď vie, že nebude musieť na druhý deň šoférovať atd.. ale pre mňa už toto bolo dosť odstrašujúce..
Nie je na mňa zlý, ale keď ho chytí sebaľútosť, vie povedať uštipačnú poznámku...
Peniaze nepýta, v podnikoch zaplatí.
Dnes doobeda sa “sundal” tak, že už o 11:30 ledva vyslovoval. A v tomto stave sa rozrozprával, že pred 20 rokmi si privyrábal ako “kriminálnik”, zlodej áut.. 4x sedel a v tom období bol údajne závislý od heroínu!
Vysokoškolsky vzdelaný človek chodiaci v obleku, ktorý v súčasnosti ani neprekročí rýchlosť ani len o 1km/hod..
Nič ma s ním nespája(deti, peniaze). Už nemám chuť robiť emočnú charitu , či cítiť sa previnilo len pre to, že má niekto “ťažký život”, ja mám tiež ťažké časy za sebou a nezačala som pre to užívať drogy🤨.
Vy by ste na niekom takom ocenili jeho úprimnosť? A ešte to skúšali?
Alebo by ste to vzali ako znamenie, že sa to malo stať a s touto novou znalosťou by ste vzali nohy na plecia ihneď a rázne?
Dá sa takéto niečo ukončiť “jemne do stratena”? Ak áno, ako na to?
Ďakujem
Neznasam lutostivych a urevanych chlapov, toto je take antisexualne plus ten alkohol, pre mna razna stopka...
@bsp39 ježišmária, aj pre teba špeciálne zvlášť - nie som v takej situácii, takže neviem na 100% vyhodnotiť ako by som pristupovala k niekomu, kto vlastne ani neexistuje v mojom prípade. Ak sa chceme baviť o tom, ktorého rieši zakladateľka, tak jeho aktuálny alkoholizmus by bol pre mňa tak veľký problém, že je fakt úplne bezpredmetné aký bol kedysi. A teda moja dcéra má 16, ak by mi priviedla domov niekoho, kto pred 20rokmi fetoval, tak by som mala problém s úplne inými vecami.
A znova sa budem opakovať keď to inak nejde - je pre mňa dôležitejšia súčasnosť ako to čo bolo pred 10-15-20 rokmi, ale záleží aj na milión ďalších veciach.
Ľudia sa nemenia, ak pije sám a pritom ho chytá samolutost... Ruky preč. Odveci výhovorky že pije lebo mu chýbate, to je len skrývanie sa za niečo. Ruky preč od neho...
Tak takýto typ človeka na dlhodobý vzťah radšej nie, on v podstate hľadá "pomoc" zvonku, či už drogy alebo alkohol. To by nešlo ľahko odstrániť a problémov by bolo až-až.
To si treba naozaj dobre rozmyslieť, lebo tieto stavy sa len zhoršujú.
No tu sa neda ine odporucit, nez len aby si sa pobrala co najdalej...
Ak chces prenho na zaver este nieco urobit, vazne si s nim sadni a prehovor mu do duse, ci vidi, kam sa jeho cesta s alkoholom ubera... kym sa este vie ako-tak ovladat, nech sa zoberie a ide na liecenie. Inak sam aj ostane a prepije si zivot ☹ (btw. po roku asi poznas aj jeho rodinu - ti nevedia, ako pije? snad by mu mohli tiez dohovorit).
Otázne je, či v tej opitosti, keď sa Ti tak otvoril - či vôbec hovoril pravdu? Či len nepotreboval na seba upútať pozornosť a nechať sa týmto spôsobom "poľutovať" a zároveň čakal možno "ocenenie", aký je perfektný, že dokázal tak pozitívne zmeniť život. Vraví sa síce, že "pravda je na dne pohárika", ale zas až tak úplne to vždy neplatí. Ako dlho sa poznáte? A koľko má priateľ rokov? Príde mi dosť nepravdepodobné, že by si sa o tom doteraz nedozvedela od jeho príbuzných, známych, okolia. A tiež - kedy by to stihol? Ak má VŠ vzdelanie, tak snáď nesedel a nefetoval počas štúdia?? Neviem, no... Príde mi to proste zvláštne. No to, že v súčasnosti pije, by som skôr vnímala ako problém. Lebo podľa toho čo píšeš, je to v jeho prípade závislosť. A z tej sa nedostane len tak ľahko, ani keby si sa k nemu nasťahovala. Môj názor.
presťahovať k nemu? ani náhodou....max byť s ním ako kamarátka...ale bez výhod. max. byť bútľavá vŕba. Taký Kočner by si už vedel využiť - už by nakrúcal a vydieral...
Podla mna ta s nim necakaju prilis pekne chvile. Ale nie preto co bolo, ale preto co je a bude este horsie - to jeho pitie a spravanie sa pod vplyvom alkoholu. Radsej cuvni
Neviem co by mi viac vadilo, či bol závislý na heroine alebo to ze pije, lebo nenávidím obidve veci najviac na svete. Skončila by som to hneď.
Autorka - to ma mrzi (situacia), ale zareagovala si spravne... Jeho reakcia Ta moze zaboliet, ale napokon to velmi ulahcil (ak by sa snazil, este by si mohla vahat a vsetko by sa natiahlo a mozno aj zamotalo).
Drzim palce a prajem vela sil.
cim skor chod od neho prec, uz lenak vobec chces mat rodinu a nechces aby trpela tak utekaj cim skor 👌alkohol do normalneho vztahu nepatri ( opilost)
Utekaj! Zbytocne si stratila cas, ktory si mohla vyt s uplne inym muzom! S tymto nestracaj uz ani minutu!
Autorka, tento vztah je strasna strata casu. On je zodpovedny sa svoj zivot, za svoje stastie. Vybral si. teba by tahal len nadol.
Super to pises...mas pravo byt stastna a nie robit psychologicku chorej dusi....pridu problemy kadeco a ty budes mat cvoka na krku....NIKDY ...ani oeby bol zo zlata...a sama to vies najlepsie...vymysli si pribeh,ze si to potrbujes premysliet aby si mu neublizila a chod kade lahsie...
Kriste a tebe nevadi,ze chlasta,ale ides riesit,co robil pred x rokmi? Taky clovek by u mna nemal sancu. Clovek s tak pokrivenou povahou,ze dokaze okradat a nepouci sa,zabasnu ho a on to spravi znova? Utekaj od neho. V com je akoze dobry? Ze nema problem stiahnut flasu vodky dopoludnia? Ved ty by si sj ani navstevu nemohla pozvat domov. Trpla by si,ci ho nenajdes opiteho. Fuj protivia sa mi takyto chlapi,co popijaju
Zatial sa len cukrujete,navstevujete,vsetko je krasne. Ale vies si predstavit zit s ozranom,sebalutostnym? A to si neviem predstavit akoby ste chceli riesit vazne problemy,ktore pridu,lebo zivot je taky,nencha ta navzdy zit bezstarostne.
Stotoznujem.sa s nazormi nech je uz minulost akakolvek a alkoholik ako vysity ... prinajmensom ma pekne nasliapnute 🤨🤨🤨🤨 utekaaaaj ... vyzera ze si fakt inteligentna, myslim ze nepotrebujes aby sme ti to tu pisali a sama vies co je pre teba najlepsie 😉😉😉
Boa 7 deci vodky za vecer alebo na obed pod obraz bozi....kriminalnik byvali,heroin,vazenie!?!Nic sa snim nespaja a ty si snim....potom to nemas v hlave ok
Ved to je obycajny alkoholik, naco si s nim? Ja som mala raz frajera, tak ti dam vcelku milu historku... Jedno sobotne doobedie som isla do posilky. Ked som sa vratila, zul orechy a pol flase vina prec. Pozrel na mna mutnym pohladom : dal som si mandlicky v cokolade a k nim sa vino hodi.

Hlavny problem nie je jeho minulost, kedze vravis, ze teraz je uplne iny, ale alkohol. Plno rozvodov kvoli alkoholu vo svete a ty riesis jeho minulost? Utekaj co najdalej.