icon

Problém s 24-ročným bratom

17. jún 2022

Dobrý deň. Bývam ešte u rodičov aj spolu s bratom, ktorý má 24 a je totálne lenivý. S ničím nepomáha, nechá za sebou bordel, nesplachuje za sebou a všetko po ňom musím upratovať ja, pretože rodičia už až tak nevládzu. Nikdy mu nepovedia tvrdšie alebo si nikdy nestoja za slovom. Celé dni, keď príde z roboty alebo má voľno sedí na PC a ani do domácnosti neprispieva. Rozhovor s ním nepomáha a mňa už nebaví po ňom upratovať. Dom je prepísaný na mňa, tak teraz neviem, čo robiť.

Strana
z2
eeffka
17. jún 2022

A co ti mame poradit? Rodicia vas ne/vychovali teda vobec. Panko lenivec a ty makkys. Takze to bud trp alebo ries.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
cacianka
18. jún 2022

Starého capa, od malička nevychovaneho a priecneho tupelaka už ťažko vychovas.
Ak chces niečo vyriešiť, tak si premysli čo a ako chces dosiahnuť, možno aj 2 alternatívy, ale pozor aj následky ak to nebude fungovať/nebudú členovia domácnosti chcieť.
Nenapísala si ako došlo k tvojmu vlastníctvu a ako rozdelili majetok rodičia, čo im zostalo, čo dostal brat, to je dosť podstatné aby sme ti lepšie poradili.
Lebo si v pozícii že jeho neviete 3 ľudia primeť aby sa podieľal na bežnej prevádzke domácnosti - práca/platby ale nemáš srdce ho vyhodiť.
Tak akú radu vlastne chces ?

Strana
z2