icon

Problém s 37 ročným bratom

elcoro
26. júl 2020

Ani neviem ako mam začat 😣 mam 40 rokov doteraz sme bratom ktorý je odomna mladší o 3 roky malý ukážkový vzťah, on pracuje v zahraničí ma manželku, a keďže ja so svojou rodinou a deťmi bývame na svk dosť nám pomahal vo všetkom,kupoval veci, šaty v akcii zo zahraničia a pod. Mama nám zomrela 7 rokov dozadu, ja žiješ s otcom aj so svojou rodinou v rodičovskom dome. Všetko doposiaľ bolo ôk, priam ukážkový vzťah s bratom, ide o to ze brt sa zmenil, všetko sa točí len okolo peňazí, to bolo aj kedysi, všetko nám začal vyčítať co všetko pre nás spravil, a pod. Ide o to, že sa pohádal s polovicou našej rodiny pre úplnú blbosť a ja sa akože s nimi nemám tiež rozprávať lebo on ich nemusí... Chápete? Ja som si s nimi svoje veci vyjasnili keď som mala problém... A on to zjavne nevie pochopiť, všetko otočil proti mne,, s otcom nekomunikoval 7 rokov vôbec, z ničoho nič mu začal volať, nás odpísal, asi zjavne potrebuje vedieť co sa tu deje. Otec je alkoholik preto s nim celý čas nerozprával,. Z dňa na deň so mnou prerušil kontakt a začal vyvolávať jemu. Príde mi ako manipulátory. Nechápem nenecmanipulovať že s kým môžem rozprávať, čo mám robiť a pod. Mam svoju rodinu aj deti

veronikaszabova
•
26. júl 2020

@elcoro a v com chces poradit? 🤷‍♀️

elcoro
autor
•
26. júl 2020

Poradiť v tom ako ma to ma prestať trápiť. Ako nato nemyslieť,,,, otvorili sa mi oči aký je manipulátor nechapem

vikusjk
•
26. júl 2020

@elcoro ako ta to ma prestat trapit, proste veci, ktore nemozes zmenit, musis prijat. Ak ich zmenit mozes, treba sa o to pokusit.

andrea_82
•
26. júl 2020

Prepac, ale podla mna sa bratovi len otvorili oci. Pises, ze vam pomahal, kupoval a posielal veci a zrazu prestal. Neprekaza ti skor to? Kym to robil, bolo vsetko v poriadku. Skor by som sa trapila tym, ze otec je alkoholik, ako tym, ze brat sa s vami nerozprava.

miadi
•
26. júl 2020

Problem s bratom mozes vyriesit jedine rozhovorom snim. To že ho na mk nazveš manipulatorom ti nepomože. Nevieme presne ako to bolo a čo sa tebe zda byt uplna blbost je prenho naopak nieco podstatnè. Takze ak ho màš rada rieš to snim ASAP nebudete teraz snad 7rokov pohàdani pre nejaku blbost.

elcoro
autor
•
26. júl 2020

@andrea_82 nie, bolo to aj z mojej strany, pomáhali sme si navzájom, nešlo o veci, šaty a pod. Stále som mu vravela ze nič nepotrebujeme, ale on nsliehsl že je to v akcii hriech je to tam nechať..... Nikdy som nič od neho nepotrebovala ani ne prosila, robil to vraj lebo chcel....

elcoro
autor
•
26. júl 2020

@miadi neodpovedá na spravy, nedvihne tel. Neviem sa s ním spojiť,,,, vôbec

jajka71
•
26. júl 2020

@elcoro ak mate veci majetkopravne vysporiadane nechaj tomu cas, lebo najviac zloby narobia vo vzyahoch rodinnych nadialku peniaze a dedictvo, potom sa rozpocitava kazde kilo, kazda lyzicka, vidlicka....potom sa jeden snazi ociernit druheho pred zvyskom rodiny a to vie narobit dalsie prieky....

miadi
•
26. júl 2020

@elcoro Ved ked bude rozpravat s otcom nech ti on da mobil.

pieksamaki
•
30. júl 2020

@elcoro
Tvoj brat normalne dozrieva....a prichadza v zivote na niektore veci....citi sa aj napriek tomu ze ponukal pomoc on vam zneuzity....pomahal a nic nedostaval spat.....vztahy sa vyvijaju cely zivot....zvlast aj tie surodenecke.
Je to obdobie kedy prehodnocuje a balancuje co aky vztah ste mali co este v zivote....a tak....a podobne....je mozno aj v strese...nevies realne co preziva.tak sa to takto mohlo odzrkadlit....
Proste ma toho dost zo svojej strany pohladu...ale dalsi uhol pohladu nevidi....porovnava....a nenachadza sa...musi sa tak trosku aj vysporiadat s tym on sam......hlada cesty....ziadna mu nedava odpoved.....pochopi az ked vas prestane obvinovat....a zmieri sa sam so sebou.
Ponukla by som mu ci sa nechce porozpravat.....a povedat si niektore veci.....je v zahranici....on to vidi inak...ako ty z domu....je to normal.

elcoro
autor
•
31. júl 2020

@pieksamaki on sa nechce rozprávať, nikdy nikoho nepočúval, len sám seba, len on mal vždy pravdu, nikto iný,,,,, cely život iných presviedča že len on a jeho pravda je, chybu si neprizná... Ťažká povaha

pieksamaki
•
31. júl 2020

@elcoro
o to je to horsie ze vam ( akoze )pomahal....teraz sa citi ako vyuzivany......a asi pada na dno.....to znamena ze ma toho aktualne dost.....preto tie pocity z jeho strany....aspon ja tak vyvodzujem....moze mat aj problemy vztahove s manzelkou.....a takto sa to prenasa potom na ostatnych.....

danieli
•
31. júl 2020

Poskytol vam pomoc, o ktoru si neziadala, podakovala si, to staci, teraz s vami nekomunikuje a nema zaujem, napriek tvojej snahe, co viac mozes spravit? poslala by som spravu ku sviatkom jeho a jeho rodiny, a zaroven jednu o tom, ze si tu a vzdy budes prenho ked bude mat zaujem, ak to tak citis. Pocit viny, ktory v tebe chcel vyvolat nie je opravneny.