icon

Problém s dospelým synom

jozef1473
18. nov 2017

Zdravim mam 56 rokov a chcel som sa opytat co robit s dospelym synom som s neho nestastny . Syn zije strasnym zivotom a odmieta sa zmenit . Syn ma 29 rokov , slobodny bezdetny . Odmieta vztahy so zenami si uziva , nechce deti .Doma nic nerobi odmieta robit poriadok a vsetko riesi cez peniaze . Hovori ze on ma odrobene ked pride z prace a uz nemusi robit nic . Povysava si iba ked ma fakt bordel ziadna pravidelnost robenia poriadku . Bojim sa ze ostane sam ved to ho ziadna zena nebude chciet ak je taky . On hovori ze zeny ktore ho neakceptuju taky aky je na take kasle a ze bordelarov je dost tak ze si taku najde a ze budu zit v bordeli ale spokojny . Nechapem jeho uvazovaniu . A posledna kvapka bola ze som mu nasiel v izbe drogy ktore zrejme uziva pravidelne pretoze s nich ubuda . Neviem co mam robit . Mam sa proste zvyknut ze mlada generacia je taka a ze je fakt spokojny s tym ako zije ?

6mia6
18. nov 2017

@jozef1473 žiť si svoj život.
No tak deti nechce. Je veľa ľudí ktorí nechcú deti a sú v poriadku.
Mňa by nasr.... s tými drogami. To je koniec. Len zbaliť a odchod alebo liečenie

cecilia68
18. nov 2017

@llenka1 No kam asi? Ako tvrdí Jozef, zrejme na drogy☹

zafir01
18. nov 2017

@jozef1473 a este jedno poiztivum,. zas take strasne to nie je s nim potom.. ked si dokaze navarit a potom chodi na obedy na menu za stravenky .. a operie aj ostatnym , ked uz zapina pracku ...
viete, ak si precitate niektore diskusie tu od vydatych zien, co maju muzov aj starsich ako je vas syn, tak zistite, ze su tu zenaty muzio, co okrem chodenia do rpace nepohnu doma ani prstom a to maju uz aj zenu a deti ... su tu nazory zien, akoze ich muzi ani nevedia zapnut pracku a podobne.. cize v tomto smere, by som bola uplne kludna 🙂

matazirafa
18. nov 2017

@jozef1473 co ste si vychovali to mate tak na to nenadavajte. Ked nechcete aby siel prec tak ho nechajte ako je, nech si aj zhnije v detskej izbicke, keby ste mali rozum ho poslete do toho bytu co ma a aj by sa snazit mozno zacal. Alebo zhnije v bordeli tam. Každopádne je dospely, zmenit ho aby vam robil zrejme doma poskoka kedze nechcete aby odisiel, vidim velmi nerealne.

jozef1473
autor
18. nov 2017

@llenka1 no ja som dohovaral od mala ze sa ma hambit cakal som ze zacne robit nieco aby sa nemusel hambit lenze on mi povedal ze hamba je stav mysle . Porovnavane skutocne so systemovymi tvrdeniami ako sa zit ma . A ze on system neuznava cize ziadnu hambu nepocituje , ze ci pride policajt a ta mu pokutu ze ma bordel , no neda a ze ci mu da 5 € ked si poprace ties neda a co si myslia o tom ludia na neho ziaden vplyv nema tak poriadok bude robit iba vtedy a iba na tolko ako to vyhuje jemu samemu . No nikam kupuje si kraviny , chodi vonka flaka sa s kamaratmi a podobne , alebo ich prefetuje ja neviem kolko stoja drogy . Na domacnost prispieva a ak chcem viac tak som predrazeny a byt ho vychadza lacnejsie tak bud zlavim alebo ide prec . Ale ja peniaze nepotrebujem ja potrebujem aby bol normalny a aby sa za neho netrebalo hambit co to je za inziniera co tak zije ? No byvala zena ho akceptuje s nou vztah dobry ma aj jej som sa snazil dohovarat ale ona na to nedba , ona s nim ma kamaratsky vztah nic mu na to nepovie .

mimiqa
18. nov 2017

@jozef1473 ja som sa tiez navyvadzala neposluchla a ani pri chlapoch som nepocuvala mamu..teda moc az tak do toho nekecala..nechala ma nech si tym prejdem sama...lebo ked daco povedala just som urobila opak...neviem preco ale urobila....vy vidite svoju pravdu..on svoju...nechajte ho..rieste tie drogy..ma 30..deti moze mat aj ako 40 rocny....

lindusss2016
18. nov 2017

@zafir01
Oprava: niektori ani len do prace nechodia, uz som tu veruze citala vela takych diskusii...😕

pribinak
18. nov 2017

A kde je problem dnes synovi povedat. Milý syn, daj svojim podnájomníkmi výpoveď z nájmu a k 31.1.2018 sa sťahuješ z tohto bytu

Lebo mne to pride, ze vy sa bojíte zmeny

zafir01
18. nov 2017

@jozef1473 viete.. mozno je to tym, ze ste odlisne povahy.. ako vidim tie drogy riesite okrajovo a skor sa zaujimate o jeho styl zivota a stav mysle...

neviem kto, ale ktori raz pvoedal, ze neporiadok je pre inteligentnych.. ono vas syn je podla slvo co pisete taky revolucionar, neuznava system ani pravidla... aspon tie co mu nevyhovuju teda .. a to nie je zle, len je to ine . som vo veku vasho syna. mam tri deti , muza, vlastny dom, najskor som sa vydala, potom sme spolu zacali zit a potom prisli deti . cize sme hoc aj nechtiac, lebo to tak vyslo, postupovali podla starej skoly..
ale chapem aj postoj vasho syna, ked pisete takto vo vseobecnosti ... dnes je " trend " byt iny, odlisovat sa, neriesit veci tak vazne, brat zivot s nadhladom a lahkostou ( niekto by to nazval az lahostajnost k zivotu ) .. ale spravidla tito ludia byvaju v zivote ti najstastnejsi , ked sa poobzeram po okoli

lindusss2016
18. nov 2017

@jozef1473
No Jozef, vyzera to tak, ze vas syn ma zdravsi pohlad na svet ako vy. Zit ma clovek tak, ako to citi a nie tak, ako sa to ma. A mozno je len znechuteny z toho, ze ho vkuse buzerujete. Ja nechapem, preco ho nenechate odist, ked ma kam. Uz davno by som na jeho mieste vypadla. A co budete potom robit vy? No nic, modlit sa. Ked sa ma zit tak, ako kaze boh, tak sa za neho modlite, nech mu boh ukaze pravu cestu, ak vam to pomoze.
Ak niekto deti mat nechce, ci uz momentalne alebo nikdy, tak ich mat nema a hotovo.

jozef1473
autor
18. nov 2017

Jeho zmysel a ciel zivota je extremna samostatnost , uznam mu je velmi schopny od vody cez elektriku , lebo jeho jediny des je ze bude potrebovat niekoho ineho komu by sa prisposoboval . Kopec krat mi povedal ze ked uz bude neschpny tak sa obesi aby nebol na ostaru inym ludom . V jeho uvazovani to znamena ze ked uz bude neschopny zarabat peniaze tak si to hodi . No normalny clovek toto ani len nepovie ved ostatny si o nom musia mysliet ze je blazon . Rozculuje ma ze ked pride s prace a ja nieco od neho chcem tak mi povie ze on si odpracoval a ze ma narok na oddych ze ked nieco chcem tak mu mam dat dopredu vediet ze si zorganizuje program . Co su to za sposoby mne ked otec povedal musel som ist nik sa ma nepytal na nazor ci sa mi momentalne chce . A ked mu vynadam tak mi to vrati bez hamby mi vynada nazad vlastnemu ocovi a povie mi ze ked nieco chcem mam sa sam seba pytat co preto robim aby to bolo .

lindusss2016
18. nov 2017

@zafir01
Presne vystihnute. Otec chce pre syna, aby zil podla nalinajkovanych pravidiel a on to uz len z principu odmieta, lebo zjavne az taky neschopny nie je.

lindusss2016
18. nov 2017

@jozef1473
Tak vy ste otec, mali ste mu ist prikladom cely zivot a ked ste mu tak nadavali od malicka, ani sa necudujte,.ze vam to vracia naspat.

novana
18. nov 2017

"Ohýbaj ma, mamko, zakiaľ som ja Janko. Keď ja budem Jano, neohneš ma, mamo."
Platí i pre otcov.

rawmamka
18. nov 2017

@jozef1473 Jozef, možno to bude znieť kruto, ale vy sám ste napísali, že ste deti nechceli, ale mali ste, pretože sa to patrí, Boh tak povedal.....a vidíte kam to viedlo ?! Celý ten váš vzťah je taký divný, niečo ako zmes studeného odchovu a opičej lásky, teda azda najhoršie, čo sa môže dieťaťu stať, možno preto je syn taký aký je a apriori odmieta akýkoľvek vzťah do budúcnosti a o deťoch nechce ani počuť. Nechajte ho žiť svoj život pod svojou strechou, aby zistil, kde robí chyby a či mu skutočne takýto život vyhovuje....pretože ten čas, keď ste ho mohli vychovávať, budovať si s ním pekný vzťah je už bohužiaľ dávno preč, to má zmysel možno tak do 10-12 rokov dieťaťa, potom nastupuje obdobie puberty, keď sa dieťa začne od rodičov odpútávať a potrebuje si vymedziť vlastné názory, postoje, hranice,....Nikde nepíšete o vašej manželke a ostatných deťoch (ak máte), pretože aj to je dôležité ako ste fungovali ako celok, aké detstvo váš syn prežil - tam sú korene toho aký je dnes z neho človek a ako sa stavia k životu, k povinnostiam, k vzťahom, k rodine,.....

zuzana76
18. nov 2017

syn je maximalny egoista, naozaj ho treba poslat do svojho bytu a zit tak, akoby ani nebol, neozyvat sa, casom mu to mzono dopne a ozve sa, mozno nie, na stare kolena zisti, ze zivot, ktory viedol nebol v poriadku

zafir01
18. nov 2017

@jozef1473 tak ste mi to uz ujasnili. a ubezpecujem vas, ze aj tie jeho slova o samostatnosti, sa absolutne nelisia od slov napr mojho brata v jemu podobnom veku, ci ineho mladeho muza .. len kazdy ma iny slovnik ( moj otec raz povedal ( a stoji si za tym dodnes , a to je vo vasom veku , ze ak by sa mu nieco stalo a mal by ostat na voziku, ci k postely priputany, ze radsej si streli do hlavy )
povazujem to sice za extremne uvazovanie, no podstatu velmi dobre chapem , a viem, co tym chcel povedat a aky ma k urcitym veciam postoj ...

a tom, ze vynada vlastnemu otcovi sa nemozem vyjadrit, niekto to povazuje sa prezentaciu nazoru, iny to berie ako vynadanie, nikto z nas vam nevidime do domanosti . a ak ide naozaj o vynadanie syna otvoci, tak jediny, kto zlyhal ste zial vy .. aj ked sa to tazko cita .

v kazdej rodine je nieco, a to co sa deje u vas sa deje v 90 % domacnostiach, kde spolu ziju dve a viac generacii . bud sa s tym naucite zit, alebo si otvorite usta ako pan domu, hlava rodiny, a budete znasat v plnom rozsahu synovu reakciu, nech je akakolvek

lilyianka
18. nov 2017

@jozef1473 vas syn je maximalny "mamvpicista".. pardon za vyraz, ale uplne najlepsie mi ho vystihlo
Problem u vas dvoch je v tom, ze kazdy ma uplne iny pohlad na svet..vy chcete, aby mlady nieco robil, hucite donho, potom sa pohadate prip.on vam este vynada...chyba nastala uz niekde vo vychove...poviem vam tak, moj otec ma viac rokov ako vy, ale v zivote nikdy by som si nedovolila mu vynadat, pretoze je to moj rodic, vychoval ma a hlavne, mam voci nemu uctu!
V podstate sa divim ako vy dvaja mozete spolu fungovat...nevyhovuje to spolunazivanie ani jednemu z vas a predsa spolu byvate...na synovom mieste by som uz davno odisla byvat sama a tam si moze robit co chce a ked pride domov tak nemusi pohnut ani prstom...lenze ked pride k vam domov hned ho uz zeniete do dalsej prace..nebolo to myslene v zlom, ved treba pomahat, len on je na to moc fajnovy a asi mu treba tyzden dopredu dat vediet, ze smeti treba vyhodit ( priklad)

ivanapetrasova
18. nov 2017

No popravde, skôr chapem správanie vášho syna, ako vase správanie. Nechcete ho pustiť zit vlastný život ale chcete aby žil presne podla toho ako poviete vy. Veď on robi vlastne láskavosť vám ze od vas neodisiel keďže ho nechcete pustiť. Bud ho pustite von z domu alebo sa zmierte s tym aky je a užívajte si jeho spoločnosť.

michal3691
18. nov 2017

@zuzana76 no a ? a co je akoze jeho povinnostou zit ako chcu druhy ? a kazdy na konci zivota riesi to ze mohol zit inak 🙂 ale lutovat to 🙂 lutost nic nezmeni ja som mal fotra podobneho kretena a dodnes sa vtiera vydiera nosi zavete a mam ho v prdeli je kreten a kretenom ostane a kreten bude aj ked skape ci s peniazmi alebo bez nich .
@jozef1473 ujko vas problem su ocakavania a komplexy s detstva a neakceptacia vyvoja . To ze vy ste museli toto a hento tak sa to snazite vnutit svojmu synovi za trest lebo vy ste to museli a nechceli tak teraz to musi aj on . Hovno nemusi nic , je to len vas problem ze sa s tym nedokazete zmierit . Odporucam mu slohnut jeden ten farebny cukrik co ma v sacku a dat si a potom to mozno pochopite ze spokojnost je iba v hlave a nikde inde , vy robite cely zivot nieco co vlastne nechcete a tak sa to ma robit a stastie neprichadza ani spokojnost neprichadza , vlastne ste frustrovany cely zivot . Vravim jedna ta farebna tabletocka vam ukaze ze clovek moze byt aj od hovien a moze byt spokojny . Niektory ludia len stastie a spokojnost hladaju a nikdy ju nenajdu ale cely zivot veria ze to musi prist predsa ziju tak ako sa ma 🙂 tak sup sup 🙂

loginexistuje
18. nov 2017

No popravde mali by ste sa zamysliet nad sebou a dat synovi volnost ak on pride z prace a nechce sa mu behat okolo domu no a co a co ked si kupuje menucka na obed nechajte ho odist zit si svoj zivot svoju zodpovednost a vy si zite ten svoj

rawmamka
18. nov 2017

@michal3691 Napísané trocha surovo 😀, ale v podstate súhlasím a rozumiem, čo tým chceš "ujkovi" 🙂 povedať.

zuzana76
18. nov 2017

@michal3691 ale ani syncek nemusi zit v dome otca a prenajimat svoj byt, ked by mal chochmes ide byvat do svojho, len by prisiel aj o peniaze z prenajmu a uz by nebolo tolko na rozhadzovanie, celkovo tento styl zivota nie je podla môjho gusta, syn je egoista za tym si stojim, nic neurobi navyse, nie, nie je jeho povinnostou zit ako vravia druhi, ale keby nebyval u otca a mal svoje zazemie, otec by ho nemal ani ako kontrolovat

jersey87
18. nov 2017

@lilyianka vies preco byvaju stale spolu? Pretoze syn citi, ze otec ho potrebuje natolko, ze s nim moze mavat. Vie, ze otec je na neho slaby, jeho pocity ho nezaujimaju a este na tom aj zarobi. Leboma predsa prijem z prace a z prenajmu. Keby si musel platit najom, hned by bolo par eur fuc. Ved je to inzinier revolucionar, ma to zratane.
On ma svoj zivot porieseny. Ja drzim palce otcovi, aby sa dokazal od svojho syna odputat.

zuzana76
18. nov 2017

@jersey87 presne si to vystihla, syn otca vyuziva, vyuziva jeho naviazanost

michal3691
18. nov 2017

@rawmamka ale tak to je 🙂 jedno koleso by fotra tak vychillovalo zeby pochopil 🙂 a mozno nie mozno by to pripisoval drogam a podobne 🙂 ale ja mam aj v beznom zivote take stavy ako na extaze i ked netrvaju par hodin . Ale spokojnost sa odvija presne od toho co ockavame a co mame 🙂 ak ma niekto nerealne ocakavania a ocakava ze bude spokojny tak nebude 🙂 potom ma depky je nasraty frustrovany a zavidi ludom na okolo ako je mozne ze oni su stastny 🙂 jednoducho nemaju pridrbane ocakavania 🙂

@zuzana76 no kazdy ma mysliet na seba v prvom rade sak aj ujko je egoista 🙂 mysli na seba a mysli na to ako by mal jeho syn zit podla neho i ked tvrdi ze tak sa ma 🙂 Jeho serie ze to tak nieje 🙂 egoizmus s ineho uhlu 🙂 Ziadna akceptacia 🙂 co keby jemu syn hucal ze vies co zijes jak kreten hybaj so mnou na disku poriadne to odpalime lebo tak sa to ma co by mu na to foter povedal ? A ked by to do neho hucal kazdy den ? hm ?

zuzana76
18. nov 2017

@michal3691 ty si melies len svoje, odpovedz na otazku, preco syn byva u otca?

mamutka
18. nov 2017

Veď ho treba nechať žiť samého, keď ma ešte aj byt. Nepostrehla som, či otec pracuje. Keby som prišla domov z práce a rodič, ktorý je celý deň doma by ma hnal niečo robiť, tak mam na haku tiež. Ja som z domu odišla hneď po škole síce, ale nevidím dôvod nasilu držať dospelého človeka u seba a ešte mu vyčítať ako sa chová. Nie je váš majetok.
Vyssie padlo, ze od dectva ste ho vychovávali štýlom "hanbi sa" že to a to. Smutné. To je chybný prístup rodiča, nie výchova. Počul to milión krát, je imunny voči tomu.
Aký vlastne máte problém? Nech ide žiť sám, je somarina tvrdiť, ze sa viac neukaze.
Ale netreba ho vyháňať štýlom, tak zmizni, keď nič nerobis, na čo on odpovie, ok, ale viac neprídem. To čo je? Ste dospelý vobec?
Veď mu povedzte, ok, nebudeme si zrat nervy, ži sám, dojdi hocikedy na obed, ak chceš, lebo inak varíš super synu.
A drogy v izbe...čo ja viem, dajte to na rozbor, keď ste taký odborník. Aby to neboli nejaké proteiny alebo čokoľvek. Lebo akosi vám vadí všetko, tak aj stolverka môže byť droga.
Mňa keby rodičia v tom veku nasilu držali doma, asi ma porazí. A tu ženu co tak veľmi chcete aby mal, tu tiež ma doniesť k vám do bytu asi, na schválenie.
Patrilo by sa rešpektovať, ak niekto deti nechce, svet je preludneny. Keď nemá k deťom vzťah, nech ich nemá, trpiacich deti je dosť, aj bez toho aby si ich robili ludia nasilu. Lebo čo povedia susedia.... Ach jo.
Ako 35 ročný môže mať úplne iný postoj napríklad. Vy mu teraz hustite do hlavy vlastne predstavy o živote.... On vám vykrikuje, prečo nie ste napr.jadrový fyzik, mozgový chirurg, alebo futbalová hviezda? Vy máte doma ponorku, ľahké riešenie. Pôjde bývať sám a vzťahy sa môžu krásne napraviť.
Nerieste ako on ma žiť jeho život, ale ako si vylepsite spolocny vzťah.

zuzana76
18. nov 2017

@michal3691 nech sa zbali, ide do svojho a bude po probleme

michal3691
18. nov 2017

@zuzana76 podla mna preto ako som aj byval 🙂 aby ho nasral , takyto kreteni nicia zivot odjakziva a kedze je to syn svojho otca tak ho vlastne nasiera tym ze robi pravy opak toho co chce a aj tak je spokojny 🙂 mne ties foter hovoril cely zivot ze som nula a nic nikdy nedosiahnem 🙂 a vysledok zistil som ze nieje potrebne nic dosahovat spokojnost zacina a konci v hlave nie od majetku , kariery , poctu harantov . A podobne 🙂 uspech sa precenuje 🙂 a dalsi dovod ostane mu predsa viac prachov 🙂 za to ako mu zrejme foter nicil zivot cele mladi je to idealna financna kompenzacia 🙂