icon

Problém s manželom

anajska
11. feb 2013

potrebujem poradit. uz par dni sa s manželom nerozpravame a to sa nam teda nestava. sme manzelia uz takmer 3 roky, ale pred tym sme chodili spolu 9 rokov. mame jedno dieta a teraz som opat tehotna. a tu vznika problem. od zaciatku mi byva hrozne zle a stale len lezim, strasna unava, bolesti hlavy, nevolnosti zvracanie. aj ked byvame u nasich a mamka mi velmi pomaha so synom, navari, operie.. V nasich dvoch izbach vsak uz neupratuje samozrejme a preto kedze ja nevladzem je tu casto neporiadok, co mojmu manzelovi vadi. Ked vecer pride z prace a ja mu nepripravim jedlo, tiez mu to vadi. ked sa musi cely vecer starat o syna, zase je nespokojny, ze ja len lezim. a tu je ten problem. Je to normalne, ze nielen ze ma nepodpori, ale mu aj vadi , ze len lezim a sa nestaram o syna a domacnost?? sem tam sa snazi, ked mi bolo najhorsie nosil mi jedlo az na gauc, ale po case ho to asi prestalo "bavit". no jednoducho v case ked ho najviac potrebujem, citim od neho najmenej podpory.. ma pocit, ze "zneuzivam" svoj stav, ale mna tiez nebavi len lezat a citit sa zle :( mozno je to tym, ze prve tehotenstvo som v pohode chodila do prace takmer do konca...
no neviem,lebo mam pocit, ze si ma vobec nevsima, nic sa neopyta... a chyba mi aj sex samozrejme. ked mi je trochu lepsie chcem predsa travit cas prijemnymi chvilami a nie upratovanim... on to berie tak, ze najprv cely den "nariekam" a vecer "nieco" chcem.. :( mne vsak velmi chyba jeho pozornost, zaujem...
co mam robit? ja viem, ze vsetko je o komunikacii, ale on nechce komunikovat o problemoch nikdy, co mna neskutocne vytaca a hlavne to nechapem, lebo pre mna je to zaklad... a momentalne nemam chut zase ja ako prva otvarat tento problem.. ale dokedy cakat a mat tichu domacnost?? dakujem

didi44
Odpoveď bola odstránená
mrva
12. feb 2013

@didi44 skús sa teda na ten Mars vrátiť.. je to dosť ďaleko, malo by to stačiť 😠

irriss
12. feb 2013

@didi44
Ahoj diddi..koukam, ze zas uradujes...a na vice frontach.... 😀 😀 😀

didi44
Odpoveď bola odstránená
mrva
12. feb 2013

@didi44 samozrejme, všetci Ťa milujú a chcú.. že sme vôbec bez Teba doteraz dokázali existovať!?!?!? ťuky-ťuk... skús si nájsť radšej kamarátov 🙂 alebo tí Ťa vyhodili z Marsu???

lujza123
12. feb 2013

@didi44 ty co stale riesis? Kriza stredneho veku? Ked ta stve manzelka, rozrastajuca sa plesina ci pivne brucho da sa to riesit aj inak

barcelona94901
12. feb 2013

@mrva že vyhodili z marsu 😀 😀 😀

didi44
12. feb 2013

@lujza123 ... 😀 ...a mozno riesim prave aj teba a ani o tom nevies...a ak sa ta to netyka, tak nereaguj a neozyvaj sa...lebo ja pivne brucho nemam..pivo nepijem a v mojom veku je normalne, ze hlupe vlasy opustaju mudru hlavu...a ak ty tento mozno banalny problem vnimas inak, tak si najdi chlapa, ktory je zarasteny a chlpaty a bohaty ... 😀 ..na duchu.. 😀 , ako ja...

martina00707
12. feb 2013

@anajska prve tehotenstvo mi bolo strasne nevolno ale bola som doma tak sa to dalo vydrzat,druhe tehotenstvo mi byvalo neskutocne zle , asi stale som zvracala a bola som strasne unavena a do prace som chodila asi do 5mes . postarala som sa o domacnost, rodinu , kedze manzel chodil vecer domov unavený a hladný zarabal penize aby sme sa mali dobre, nedalo by mi aby prisiel a nebolo navarene alebo neupratane.....treba sa trochu premoct, tehotenstvo nieje choboba.....

aamina
12. feb 2013

POdľa mňa si len trocha viac rozhýčkaná ako my ostatné..a tu je ten problém.....

lujza123
12. feb 2013

jasné že je rozhýčkaná...správna žena predsa nebude chcieť od muža aby sa jej straral o dieťa....manžel ked príde z práce večera musí byť na stole, byt vyupratovaný, dieťa spiace, pivo vychladené, papučky a noviny nachystané pred TV, žena upravená a nastúpená splniť mu každé prianie

aká choroba, aké nevládzem...ženy sa predsa nemôžu cítiť zle, nevládať, to čo je

simca06022011
12. feb 2013

@anajska no tak mne naozaj byvalo na umretie, o 12tej mi uz hlava padala od unavy od zaciatku... ale aby som nedokazala byt upratat tak to teda nie.. ved sa neupratuje vsetko kazdy den a cely den... mama ti pomaha so synom, vtedy by si mala byt schopna nieco hodit do hrnca a uvarit aj na dva a viac dni... a nie cakat ze pride z prace a este bude kazdy den varit, nosit ti veci na gauc a upratovat 🙂) tehotenstvo nie je choroba, najdi si nieco co ti pomaha (mne pomahali homeopatika malo, lepsie to bolo so zazvorom... ale ani to nic moc...) a aspon chvilu za den sa o nieco staraj... ked vies ze pride o 5tej z roboty tak uprac o 4tej :P aby blo akoze upratane...a nebudete mat problem...
Alebo si najdite upratovacku a kucharku🙂))

silviami
12. feb 2013

@lujza123 toto som nepochopila, to je irónia alebo to myslíš vážne? Ak to myslíš vážne, tak ťa úprimne ľutujem, už nežijeme v 20. storočí ale v 21. a už veľmi dlho tu máme rovnoprávnosť. Aby Ťa ten tvoj raz nenechal len preto, že nie si "správna" a nezvádneš to. A formulácia postaral sa o jej dieťa, a on kde bol keď sa to dieťa robilo. Jeho dieťa to nie je? Mne nie je zle, som len nachladnutá, už od piatku ležím v posteli, muž sa celý víkend staral o dcéru, dom, varil, ešte nosil aj jedlo mojim rodičom, lebo tiež majú chrípku, aj nákup im urobil a v nedeľu odviezol dcérku svokrovcom, aby sa odo mňa nenakazila. A včera večer keď prišiel domov, tak uvaril bez reptania paradajkovú kapustu a zase ju odviezol aj našim. A to mi ešte z roboty volá, či niečo potrebujem kúpiť. Tomu hovorím chlap na pravom mieste, ja viem že sa naňho môžem spolahnúť, aj v dobrom aj v zlom. Zase keď on bude chorý, ja sa postarám o neho.

andrejka1983
12. feb 2013

viem že niektoré baby prežívaju tehotensstvo ako velkuuu chorobu, možno im je aj fakt zle ja neviem....ja som sa po čas tehotenstva citila asi najlepšie za celý svoj život čo sa zdrav. stránky týka....jedna moja kolegyna tiež preležala cele tehotenstvo lebo že sa jej kruti hlava 😝 9 mesiacov v kuse????....no neviem....ak je autorke diskusie važne zle, mohol by jej manžel pomoct a priebežne aj tolerovat trošku ten neporiadok ( nie ale bordel, lebo zas neumieraš! ).....ale na druhej strane na pohodlie sa strašne rýchlo a dobre zvyka,že ta bude každy obskakovat a ty budeš len ležat a tvarit sa ako zdochlinka....lenže aj tvojmu manželovi zjavne už došla trpezlivosť a asi ta pozna a vie ,že až tak veľmi zle, aby si troška ,Ti nie je 🙂 .....takže aj ty sa skus troška premoct, ked vidiš že manžel ti doteraz pomáhal ako vedel, ale on je tiež len človek a ma len jedny nervy 😉

sashabb
12. feb 2013

@silviami samozrejme, že to myslela ironicky 😎 neni blbá predsa 😉

lujza123
12. feb 2013

@silviami jasne že čistokrvná irónia 🙂

anajska
autor
12. feb 2013

ono mozno bude na tom nieco pravdy, ze som "rozhýčkaná" 🙂 no co, stale byvame u nasich, mama je doma, takze robi vela veci ako mama 🙂 vari, perie, zehli 🙂 no a samozrejme ze sa stara a postrazi mi syna, ked potrebujem 🙂 tak si neviem predstavit ako to bude, ked sa odstahujeme, co nas caka tuz oho roku, kedze finišujeme s prestavbou domu po manzelovych starych rodicoch....
na druhej strane aj ja som nieco robila pre domacnost a teraz uz dva dni zacinam tiez ,uz mi je ovela lepsie 🙂 teda hlavne co sa tyka upratovania- to bolo len na mne 🙂 ale mamka je velka pomoc to urcite.. kto nezazil, nepohopi 🙂 samostatne si vsetko budem robit, az ked budem samostatne byvat 🙂
ale aj moj manzel je " rozhyckany", svokra je "superzena" a o vsetko a vsetkych sa stara (manzela, dceru s manzelom a ich tri deti, ktori s nimi byvaju a pokial tam byval aj moj manzel tak aj onho 🙂 takze asi tu je ten pes zakopany 🙂

anajska
autor
12. feb 2013

a inak kazdy preziva chorobu, nevolnost a bolest subjektivne, takze rady typu ""premoz sa" su mozno dobre, ale zavisi od situacie v ktorej sa clovek nachadza... keby som musela, tak asi by som musela (ale len kvoli synovi) aj ked neviem si predstavit akoby som to zvladla...
a mozno mi muz neveril aj preto, lebo som az tak casto nevracala, teda nemal "fyzicky" dokaz 🙂))) len mi bolo proste hlavne vnutorne zle.. a preto obdivujem zeny, ktore su na tom este "horsie" a zvladaju...
v kazdom pripade uz mi je lepsie a som strasne rada a uz mam chut aj upratovat 🙂 tak idem na to, zachvilu pride manzel 🙂 maly este spi 🙂

fiffinkaa
12. feb 2013

@anajska uplne Ťa chápeem, kto nezažil také nevolnosti tak to nevie pochopiť. ja to isté pri druhom synovi, ja som nemala že ranné nevolnosti, ale celodenné, jedine kedy mi nebolo špatne bolo ked som spala 😀 , bolo mi až tak, že som nedokázala ani návštevu večer prijať, nevedela som sa prekonať, našťastie toto obdobie netrvalo dlho do toho 4 mes. myslím to bolo u mňa.. partnerovi sa to tiež veľmi napáčilo, no ale čo už..prežili sme a aj vy prežijete a budete len spomínať. Jednodocho nie každý muž to vie pochopiť, asi by som sa už nesnažila mu dokazovať ako mi je velmi zle..nechala by som to tak..prejde to onedlho zo dna na den a bude dobre 🙂

petra8786
12. feb 2013

s prepačenim by som xlapovi obuchala hlavu o stol,keby odomna chcem v zehotenstve varit ked mi je zle,nebodaj upratovat...letel by z domu v to momente,ja to mam s chôapmi poriešene ja som žena kvietok vonavy v uvodzovkach ak si chce pričuchnut,nech sa staraa 🙂)) este budem s bruškom makat na neho..ano navarim ked sa mi chce a je mi dobre,co je vacsinou ale ak sa mi nechce tyzden..tak chlapec musi papat chlepa s maslom..neumrie hadam....

6mia6
12. feb 2013

TAK nevoľnosť poznám aj ja a teda nedokázala som sa postaviť a ak tak len na wc objat misu. Nemohla som počuť nijaké hlasy hneď má naťahovalo. A teda manžel sa staral a neremtal. Asi sa mu budem musieť dodatočne poďakovať.

sisy222
21. okt 2017

Ahojte,neviem či su tu podobne témy.mam vsak kamarátku,ktorej mi je veľmi ľúto..maju s manželom štyri deticky,nevedia vsak spolu vychádzať :/ on je cele dni v práci,aj víkendy.ona stale s deťmi doma :/ nakolko bývajú na dedine a on jej nenechá auto.
Jej muz aj popíja,máva výbuchy hnevu,zlosti(uz som to zažila pri nich aj ja) akoby ju chcel naschval vyštvať z domu(napr ked pár krat po hádke odišla,hned robil doma párty s kamarátmi,alebo boh vie s kým)
On kričí aj na deti,aj na ňu.ona aj keby sa chcela brániť nejako,jejo to nahnevá este viac,uz ju aj udrel pár krat.stale jej vyčíta ze nic nerobí,len doma sedí.
On jej peniaze ziadne nedáva,bývajú v spoločnom dome.
Je toho medzi nimi asi vela a aj keby som jej chcela pomôct,ja nemam ako,asi by sa potrebovala zbaliť a odísť,ale nemá kam!nema ku komu! Preco si niektorí chlapi myslia,ze môžu vsetko?

obsadenemeno
21. okt 2017

@sisy222 ved si uz zalozila jednu temu o tej kamaratke, tak naco prispievas do temy co je za A - 4 roky stara a za B - je to kamoskin problem, ona ho musi riesit. Ani ty, ani zeny na koniku to za nu neporiesia.

mata128
21. okt 2017

@sisy222 ja len k tej casti,ze "byva s detmi cele dni doma,lebo byvaju na dedine a muz jej auto nenecha"....predpokladam,ze v tej dedine nebyva sama. Ja byvam tiez na dedine,muz je stale v praci,rano deti do skoly a skolky,doobeda pri babatku navarit,upratat,poobede zasa do skolky,na prechadzku,na ihrisko,zasa obriadit deti a je vecer....takze myslim,ze ten cas sa fakt vyplnit da aj bez auta. Ked potrebujem,ideme na nakup,objednam cez net,ale nepotrebujem chodit po kavickach ani vymetat denne obchodne centra

sisy222
21. okt 2017
obsadenemeno
21. okt 2017

@sisy222 ja viem.

ale kamoska si musi pomoct sama. To akoze nema rodinu ani ine kamosky, co by ju prichylili? A co vies, mozno jej to vyhovuje, taky "taliansky" vztah. Podla vsetkeho vedia spolu vychadzat, ked maju uz styti deticky..... 😒

nelinka2009
21. okt 2017

@obsadenemeno alebo prave, ze nevedia, ale inak vedia vyplnit spolocny cas ako komunikaciou ocividne 😁😂 @sisy222 neplet sa,do tpho, do coho ta nic.

cecilia68
21. okt 2017

@anajska Píšeš, ako ti je veľmi a strašne zle, máš hrozné nevoľnosti 😂 Ale sexovať, na to by ťa bolo 😝 Trošku sa premôž a radšej poupratuj, veď tehotenstvo nie je choroba 😝

cecilia68
21. okt 2017

@lujza123 Manželstvo je o kompromise a keď ty na chlapa budeš ustavične tlačiť, nariekať a nedáš mu nažrať, tak sa potom nečuduj, že ti zdupká 😝

rajna
21. okt 2017

nekritizujem ale mne bolo tiez dost zle a chodila som do prace a s prace domov. niekedy no dost casto som aj v praci vracala. Domov som prisla k.o. ale veceru som chlapovi pripravila aj ked som casto uz o 7 spala. Na gauci som odkvecla.🙂 Ale zasa fakt neviem mozno to mate horsie .Ale mne nemal kto pomahat. Ale ked bol moj muz doma aj navaril aj popratal.