icon

Problém s oslavou 12. narodenín dcérky

25. jan 2023

Dcéra bude mať cez víkend 12 rokov. Po minulé roky sme robili veľké oslavy, ale tento rok si dcéra chce spraviť oslavu podľa jej predstáv.Chcela by oslavovať len s kamoškami, staršou sestrou a objednať pizzu. Mne to nevadí veď to bude jej párty. Problem je, ale v tom, že švagriná a švagor chcú prísť tiež. Dcéra to plánovala tak, že tento víkend bude mať párty s kamoškami a nabudúci víkend príde rodina. Ale to švagriná a švagor nechcú ani počuť. Že oni majú čas len túto sobotu a dcéra si snáď nebude rozkazovať . Dcéra je však tiež tvrdohlavá, že keď príde aj rodina nebude sa môcť venovať kamarátkam alebo naopak rodine. Navyše by sa vraj cítila pred kamarátkami trápne. Ani sa jej nečudujem, pretože švagriná je mega zvedavá a má vkuse nejaké poznámky takže ako ju poznám dcérine kamarátky by zasypávala otázkymi a pod... Neviem ako urobiť kompromis, aby boli všetci spokojný...

jaond19
25. jan 2023

Pokial je svagrina takato, uprednostnila by som zelanie dcéry. Alebo kompromis, nech pridu nejake 3-4 hodiny po prichode kamaratiek. Kludne aj vecer, aspon sa dlho nezdrzia....

petulda333
25. jan 2023

@hori tak hadam sa na oslavu pozyva a nieze sa sama dotrepem. Ked idem niekomu blahozelat,tak sa mu prv ozvem,ze ci mozme prist a jeho odpoved tolerujem. Narodeniny ma to dievca a ma ich mat take,ake chce a nie podla toho co si zelaju svagrovci

ropucha6
25. jan 2023

Su to dcerine narodeniny, nech si ich oslavi podla svojich predstav. Svagrinu by som schladila.

kakawah
25. jan 2023

Švagrovci sú teda drzí, čo má viac zaráža je, že ty si s nimi nevies poradiť a nejak ich počúvaš? Ved keď poviem, že nie, tak nie!! Že respektuješ dcerkino želanie, má už vek na to, že má právo oslavovať tak, ako si želá. Takto im to slušne vysvetli. A nech to rešpektujú

anjelicek26
25. jan 2023

'Dceru vezmi s kamoskami do kina, potom na pizzu, nech si uziju vecer, svagrovci nech sedia doma a cakaju, ich problem...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
25. jan 2023

A nech sa urazia. Lepsie ako mat ppkazenu oslavu

felycity
25. jan 2023

Asi by som sa snažila vysvetliť švagrovcom situáciu, že to tak nešťastne vyšlo,a mne osobne sa nepáči, ak niekto sa takto silou mocou vnucuje konkrétne už v ich prípade za neslušné, je pekné, že chcú zablohoželať, (neznamená hneď aj oslav)a, ale to neznamená, že oslávenec bude vždy doma na nich čakať. Smerom do budúcna by som sa rozhodla, bud včas by som ich informovala, kedy robíte oslavu pre deti a a teda, že na ten termín sú pozvaní alebo by som sa snažila predísť konfliktu a ten konkrétny termín by som robila oslavu s rodinou a detskú party v iný termín. Aj ked u mna by to dosť zmenilo postoj voči nim.

kacena4
25. jan 2023

to riedite oslavu 3 dni pred začiatkom? ak je dohodnuta so spuziackami na sobotu svagrovcov pozvyte na nedelu alebo naopak. budu vsetci spokojny

kvetinka75
25. jan 2023

@jaond19 ja by som ziadny kompromis nevolila. A nech sa aj urazia. Ked su taki mozno je na case im dat riadne najavo co si o nich mysli. Vykaslala by som sa aj na takuto rodinu kde ma nikto nerespektuje. Ani mna a ani dcery

kvetinka75
25. jan 2023

@hori mozno prave teraz mali vsetky kamosky cas. Niekedy nie je lahke zosuladit cas s viacerymi.

luccija
25. jan 2023

Mala si ju hneď stopnúť áno dcéra si už pozvala kamarátky...alebo nech dcéra má oslavu v sobotu a oni prídu v nedeľu.Ale to je drzé sa takto tlačiť.My sme niekedy robili oslavu aj 2,3 t po danom dni.

teleskop
25. jan 2023

ja by som vysla v ustrety dcere, a to nie som typ, ktory je za rozmaznavanie....toto je je oslava...

mandarinka555
25. jan 2023

A teba prečo trápi, že sa urazia? Nech sa urazia...nebude ti predsa nejaká sebecká švagriná prikazovať, čo máš robiť. Nebolo by ti ľúto, že sa urazí tvoja dcéra, ak by sa dotrepali? Rázne im dať iný termín a hotovo. No a keď sa im nepáči, nech si trhnú...

katarinka89
25. jan 2023

A nemôže byť oslava jeden deň s kamošmi a na druhy deň rodina? Véd hádam nerobíte svadbu že by mala trvať 3 dní, či?

anickabasnicka
25. jan 2023

ve 12letech už dcera dává přednost své věkové skupině, než svojim starýn tetičkám a strýčkům. pokud už je domluvaná se spolužačkami,tak bych ten termín neměnila. rodiče těch děvčat s tím počítají a asi by se jim nelíbilo, kdyby jen tak zmenila na poslední chvíli termín. pokud opravdu hrozí, že by mohli přijít nezvaní hosté, kteří se neumí chovat, tak bch tu oslavu uspořádala někde v cukrárně, popřípadě kino, mc donadl, kfc , prostě mimo byt. a švagrovcům bch jasně řekla, že dcera nikomu neporoučí, pouze si přala jako dárek oslavu se spolužačkami v tuto sobotu. a dárky se přece mají plnit
.....proto jsem nikdy nepochopopila, tto olavy,kdy se slézá celá rodina, narozeniny dětí, svátky, navíc, pokud to nejsou třeba krstní rodiče, ale jen obyčejná teta a strýko

maminkadeticiek
25. jan 2023

Nie su svagrovci nejaki drzi???Nutit sa ked ich nikto nepozval?To som este nezazila.Tvrdo ich zrus.Ze ten den skratka nie je vhodny,nech pridu inokedy.Teochu bud asertivna preboha!

martinka13
25. jan 2023

To fakt švagrivci prídu len tak bez pozvania? Ja v mojej rodine by som spravila 2 oslavy. Ale určite nie, aby prišli na oslavu s kamoškami

heni79
25. jan 2023

@hori Ty to chápeš úplne zle. To nie je o tom, že dcérine kamarátky. Ale ich dcéra chce mať SVOJU oslavu na SVOJE narodeniny a podľa svojho vkusu. A rodičia jej chcú vyhovieť. Prečo by sa to malo prispôsobiť nudným dospelým? Ktorí navyše nechápu, že nie sú vítaní! Minimálne na konkrétnej oslave.

melany_y
25. jan 2023

Ženy ja vás niektoré nechápem ako si necháte skákať po hlave. Neviete si povedať svoj názor, pri svokre,svagrinej,rodine. Ano chápem nie každá je taká povaha, ale proti takýmto ľuďom sa treba riadne obrniť. Proste nie a bez diskutovania. Žiadny kompromis ,ale že žiadny, prídu kamošky a vy prídete o týždeň. Keď neviete, tak príďte keď budete vedieť ale samozrejme dopredu ohlásiť. Treba sa ozvať lebo takto s tebou budú krútiť ako sa im chce. Rodina,nerodina.

lucitta9
25. jan 2023

tak snad je oslava o oslavencovi a nie podla predstav svagrinej a este povie ze snad si dcera nebude rozkazovat 🤦🏻‍♀️ svagrina trochu drza ze sa sama pozyva na oslavu a este si vybera termin kedy pride. Normalne je lepsie priamo povedat, ze dcera ma oslavu s kamaratkami a oslava pre rodinu bude inokedy. Nech to o rok znovu neriesite, treba komunikovat otvorene. Ved hadam sa k vam nedotrepe na drzovku.

jaroe
25. jan 2023

to ma aj pobavilo celkom. Tak dcera si snad nebude rozkazovat, ale hosť si bude rozkazovať - kedy a či vobec bude pozvany na oslavu? Vtipna je tvoja svagrina. Poslala by som ju daleko a hlboko....

zuzi0911
25. jan 2023

A nech prídu....dcéra s kamoškami nech oslavuje v detskej a oni nech sedia pri vás...však dcéra sa im venovať nemusí....žiaľ,mali ste iný orogram.to,že o i to nechcú rešpektovať je ich problém.

lubinkap
25. jan 2023

tak razne odbij svagrinu a svagra, prvorada je dcera a jej narodeniny nie komplex rodiny...dovi dopo

svetlonos
25. jan 2023

Svagrina je ina ťapa! Tvoja dcera nema 3ale 12 rokov! Svagrinej urcite nedopina velmi vela veci v zivote a problemy s ludmi pre svoju “ jedinecnost”
Jasne a zretelne by som jej povedala, ze to decko si o vlastnych narodeninach bude. Ta dcera predsa nechce porse len pohodu s kamoskami a nie otravnu tetku, ktora dupe nohami ako rozmaznany harant.
Dokonca by ma potesilo jej urazenie sa, aspom by dom taku osobu dlhsie nevidela 😁💃.
Uz davno nemam 15 aby som suchala nohami, ked si rodina zaveli. Nech rozhoduju o svojom zivote a nie o zivote cudzych deti a ludi 😉 Uplne v pohode by som jej to takto povedala a nech sa zduje aj do prasknutia.

bavlnka92
25. jan 2023

sprav "kompromis" povedz že idete do kina poobede a oni môžu prísť "potom" napríklad o 6 - aspoň by sa nezdržali dlho po tme (hádam..) :D

konikkon
25. jan 2023

Neexistuje, aby švagor a švagriná rozhodovali o oslave tvojejdcéry. Je to jej oslava a ja na jej rozhodnutí nevidím nič zle, práve naopak, rozumne to vyriešila. Ak švagrovi nemajú čas vtedy, kedy sú pozvaní, ich smola.

nikdenikto
25. jan 2023

Rázne by som povedala že áno, dcéra si bude rozkazovat na svojej vlastnej oslave.

mikadooo
25. jan 2023

Wow... Ja len toľko, že som určite na strane dcéry. Vari švagor a švagriná budú vo vašej domácnosti rozhodovať? Alebo keď máš iný názor ako oni, tak automaticky to znamená, že "dcéra si rozkazuje"?

majkamasar
25. jan 2023

A oni nemaju deti?