icon

Problém s partnerom

22. jan 2023

Ahojte, asi trochu zvláštna téma, neviem...ale mám vzťah, sme spolu zhruba rok a nedávno sa mi priznal partner, že je bisexuál 🤐 a aj keď som nikdy nemala nič proti lgbt, mám aj pár kamarátov čo sú taký a ja to vôbec neriešim a normálne sa bavíme už niekoľko rokov ale ja sa s partnerovou bisexualitou akosi neviem zmieriť/stotožniť :( (viem to asi 3 týždne). Neviem čo robiť, je super človek ale neviem sa s tým stotožniť.
Máte niekto takú skúsenosť alebo niečo ako sa s tým zmieriť?

autor
22. jan 2023

@paulinam99 lenže* to je to, že ja neviem či mal ochranu lebo ja som veľká zástankyňa prezervatívov a plus beriem aj HAK (proste istota je istota) dve veci chránia pre nechcením počatím a druhá pre chorobami i ked nič nie je 100%

autor
22. jan 2023

@petrofka a plus podľa mňa je rozdiel mať lgbt kamarátov/známych/kolegov ako vzťah kde je ,,styk" lebo pri kamarátoch sa nemusím báť nákazy a ich orientácia ma nijako neovplyvňuje :( a ja som práveže dosť allay človek lebo ja aj homosexuálne manželstvá by som podporila akože kľudne

danica2711
22. jan 2023

pre mňa heterosexuál = v poriadku, homosexuál = v poriadku, bisexuál = problém. Keď bude mať neodolateľnú chuť na sex s mužom alebo vzťah s mužom, podvedie ťa alebo ťa opustí, pretože to je proste niečo, čo mu ty dať nedokážeš, aj keby si ako chcela. Vzťah s bisexuálom mi pripadá ako chôdza po veľmi tenkom ľade

autor
22. jan 2023

@danica2711 tak zase aj hetero môže podvádzať, len so ženou :( ale zase mňa nedesí ani tak nevera, skôr choroba a plus ano je tu možnosť že by mi navrhol aj trojku (či už muž alebo žena) je mi jedno lebo pre mňa trojka ako trojka či ž+ž+m alebo m+m+ž alebo hocaká kombinácia, i ked ani to si veľmi o mojom nemyslím, že by navrhol ale toto nie je to čo ma desí, ide o choroby
ale neviem ani ja presne definovať čo mi na tom vadí

ahhola
22. jan 2023

Kopnúť ho do bisex. prdele... Vieš si predstaviť, ze pred tebou prášok chlapa? Keď áno, pokracuj🐎

ahhola
22. jan 2023

prášil😀

autor
22. jan 2023

@ahhola tak zase prášiť mohol aj ženu, hej takže...ako...takto mne nejde ani tak o to, že mal niečo s mužmi ale o to, že tie gaybary vo mne evokujú promiskuitu a choroby a ja neviem, na toto nejaké štatistiky či bisexuálny muži alebo gay muži používajú prezervatív neviem či sú, lebo ved ako to zistia, že? ale neviem...naozaj neviem v čom je problém

ahhola
22. jan 2023

Lindous🙆‍♀️

a @zmrzlinka2021 bohužiaľ, to s darovaním krvi stále u nás platí a je to veľmi hlúpa diskriminácia

Len nech pekne diskriminuju... v NTS
Potom sa ti nestane, ze chlapík si vecer zapicha s novým objavom z baru, ráno pôjde darovať krv a dostaneš ju ty aj s pozdravom HIV od jedného, ci druheho💦

malacibulka
22. jan 2023

Autorka, cize spravne chapem ze hetero bary su ciste/moralne a gay bary skazene/nemoralne? Trochu sa nad tym zamysli. Bola si v nejakom, ze tak sudis?

ahhola
22. jan 2023

Si nato odkázaná, takto si komplikovať život, je to posledný chlap vo vašom meste, ci je tak neodolateľný? Nech omiluje vsatko, co mu príde pod ftaka, ale bez teba, tak zúfalá snáď niesi. Nakazí ta ani sa nenazdas👿

alzbeta1301
22. jan 2023

@malacibulka presne tak ako píšeš tiež doporucujem a HPV tiež u chlapov sa malokedy prejaví a na mna to prenesie partner od bývalej mala som s tým ťažké problemy. Predrakovinove tak si daj spravit rozšírenú cytologiu

autor
22. jan 2023

@malacibulka ja netvrdím, že iné bary také nie sú, ale choroby sú pre mňa najväčší strašiak pri každom vzťahu, i ked nikdy som nič nemala ale dávam si obrovský pozor.

autor
22. jan 2023

@ahhola ono to je dosť ťažké nájsť niekoho s kým si človek fakt rozumie :(

malacibulka
22. jan 2023

@alzbeta1301 Veruze :( kamaratka takto za par mesiacov prisla v tridsiatke maternicu aj o vajecniky - rakovina vzala vsetko, je rada, ze jej ostal holy zivot. Nebola prelietava, mala len zopar obycajnych slovenskych chlapikov v normalnych vztahoch. Doteraz nevie, ktory to bol, kto ju nakazil. Bola to hrozna skusenost - pokial ide o mna, dceru dam cim skor zaockovat.

komplikovana
22. jan 2023

ak su choroby tvojim strasiakom, spytala si sa ho, ci sa bol vobec niekedy testovat? Normalne ak sa rozhodnes s nim ostat a on s tebou, je nutne aby ste si urcili pravidla ako budete fungovat. Nie ze jedneho dna pride s tym, ze chce 3jku ak sa to tebe prieci. Toto vsetko si musite prediskutovat a hlavne si dopraj cas a porozmyslaj co chces.

autor
22. jan 2023

@komplikovana tak s trojkou by som vo vzťahu nesúhlasila, za mňa to tam nepatrí.
a s tým testovaním...tam je riziko, že sa ho to dotkne alebo niečo, lebo toto sú dosť intímne a citlivé veci pre ľudí, lebo by to mohli niektorý brať ako ,,znak" nedôvery

momoqui
22. jan 2023

@horty99 neviem kde zijem ja ale asi v divnom svete lebo nemam polovicu kamosiek BI a asi ajkeby boli tak o tom neviem 🙈

autor
22. jan 2023

určite nechcem konať rýchlo a skratovo ale ked sama neviem definovať čo mi tak vadí alebo prečo, nejak bližšie špecifikovať :(
a ešte k tým testom tak kedže prevláda stereotyp tak je tam asi vyššie riziko, že by to vzal príliš osobne

komplikovana
22. jan 2023

Ak viem, ze svojim sposobom zivota zvysujem urcite rizika, co sa tyka zdravotnych problemov, tak sa budem snazit aspon o prevenciu, nie? Podla mna je to normalne sa otestovat. Zdravie je prvorade. Neviem preco ludia robia strasiaka z testovania. A ani nechapem , preco by sa ho otazka mala dotknut. Tyka sa to vsetkych, nielen homosexualov a bisexualov.

autor
22. jan 2023

@komplikovana ved toto, ja suhlasím, nie je to nedôvera len prevencia 🙂

autor
22. jan 2023

@komplikovana lenže je názor, že lgbt sú viac hiv pozitívny atd...a preto by to mohli brať viac osobne

malacibulka
22. jan 2023

Mylis si nazory s predsudkami.

autor
22. jan 2023

@malacibulka je to tenká hranica niekedy

klarolinne
22. jan 2023

Ja chápem, že je to pre teba šok, ale prosím nevyhovaraj sa na choroby. Logické by to bolo po 2 týždňoch vzťahu keď ste spolu ešte nemali sex. Ale po ročnom vzťahu mi to príde také zbytočné bedákanie v tomto ohľade. Keď s ním byť nechceš, nebuď, ale nie kvôli tomuto. Normálne priznaj, že ti to vadí. Mne by to tiež vadilo. A to mám kamarátov gayov a sú to fajn ľudia, ale vo vzťahu by mi to vadilo. Navyše, mne osobne bisexuál príde taký, že nevie čo chce.

autor
22. jan 2023

@klarolinne a môžem vedieť prečo by ti to vadilo? lebo mne samej to ťažko definovať kedže chorobám sa dá predísť alebo nejako riešiť a choroby nie su u mňa kecy lebo mna to desí skoro celý vzťah, človek nikdy nevie

malacibulka
22. jan 2023

Povedala som ze nie si pripravena momentalne na vztah s lgbt osobou. Mozes ist cestou osvety a vzdelat sa, vykomunikovat si svoje obavy a predsudky s partnerom, alebo vztah ukoncit. Mozno raz, s dostatkom informacii budes vediet prijat aj takuto osobu vo svojom zivote. Ale z tvojich odpovedi citim, ze teraz nie je ten cas. Nevycitam ti to, ako vravim - uceny z neba nespadol a aj ty mozes casom vplyvom informacii zmenit nazor. Samozrejme nemusis, len v takom pripade ti odporucam svoje buduce vztahy tohto typu ukoncit hned, a nenutit sa do niecoho co ide proti tvojmu presvedceniu, ktore menit mozno nechces.

autor
22. jan 2023

@malacibulka asi bude najlepšie sa s ním o to porozprávať ale kto vie ako to vezme, ked ja neviem ani ako začať a čo povedať

malacibulka
22. jan 2023

"Chcem sa s tebou porozpravat o tvojej sexualite a aky vplyv moze mat na nas vztah, ale neviem ako mam zacat ani ako to mam povedat, pomozes mi prosim?"

horty99
22. jan 2023

@momoqui a pýtala si sa ich na to ? Možno len nemáš s nimi vzťah aby ste sa bavili o určitých veciach. A možno skutočne poznáš len hetero. Každopádne ja na tom nevidím nič.

autor
22. jan 2023

dakujem, skúsim a čo bude to bude, ale kedže je to nové niečo pre mňa tak možno len viac informácii treba ale pre mňa aj tá dôvera, vernosť veľmi dôležitá a to vo všetkých vzťahoch ´, moja dôvera je veľmi krehká vzhľadom na moju minulosť