icon

Problém s peniazmi a hroziaci rozvod

patriciaa32
20. máj 2014

ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM

patriciaa32
autor
20. máj 2014

@lubikan keby to dal na deti ake by tam nastalo jeho riziko? lebo aj nad tým uvažoval

lal
20. máj 2014

@lubikan ked ti banka pozicia peniaze na stavbu domu, tak tiez dom nie je pisany na teba, resp je, ale banka ma na neho zalozne pravo. Jeho sestra neurobila nic ine ako banka. Ty by si niekomu pozicala peniaze a este na neho aj napisala dom? Ved jeho sestra nie je charita.

effie81
20. máj 2014

@lal prave som chcela napisat,ze je to presne ako banka.Svagrina dala peniaze do ich domu.Manzelka chce,aby sa to prepisalo aj na nu.Ale svagrinu vyplatit nechce.Nechce zobrat uver,lebo ona sa nechce zadlzovat.Chce splacat po stovkach.To by trvalo dlho aj keby vyplatila iba tych 40tis,ale to by bolo spravodlive voci svagrinej???Preco by mala svagrina prepisat na nu svoj majetok?Pre nic za nic?

effie81
20. máj 2014

Proste nemas pravo ziadat od svagrinej,aby sa zriekla svojej casti domu a svojich penazi pred tym,nez jej nevyplatite celu ciastku.

lubikan
20. máj 2014

@patriciaa32 iba take,ze deti ked budu plnolete mozu dom predat,alebo prehajdakat...inak v tom pripade sa dava dozivotne pravo rodicov....
@lal ale ja stale neviem,preco v tom ma prsty sestra...ked si aj pozicku vzala,ona ho moze akoze predat bratovi,ale dom bude stale v zaloznom prave....

patriciaa32
autor
20. máj 2014

ludia pochopte jedno, jeho sestra nemá najmenší problém dat n nás,ale chce len svoje peniaze čo poziaciala a so splatkami nesuhlasi.manžel mi povedal,zoberieme pozicku, vyplatíme sestru a mame pokoj.ale ja to nechcem,zadlžovat sa a platit uroky,to nie!ze jedine keby darovaciou zmluvou tak vtedy nam to dá a niekedy jej snad vratime čo poziciala

lubikan
20. máj 2014

@effie81 tak v tom pripade si pozicku mali vziat oni dvaja....alebo ak im ju banka nedala,maju u notara spisat nejake tie veci,ze mozu byvat v dome a ze nabytok a ine veci su ich....

proste ja by som sa bala byvat v dome,do ktoreho investujem vela vela energie (on svoju robotu ona svoju samotu bez manzela) a jedneho dna ma mozno z toho domu len tak vyhodia (tyka sa to aj jeho,nezastavam si len patriciu)

patriciaa32
autor
20. máj 2014

@lubikan lenže keby to napiše na deti, rozvedieme sa tak mam ja ich matka,ako ich zakonny zastupca spravovat ich majetok,a tiež robit za nich rozhodnutia kým nebudu dospely,no nie?

lal
20. máj 2014

@lubikan tak mozno si nevzala pozicku, ale dala hotovost, inak v tom nevidim zmysel, aby brala pozicku na bratov dom. Takze si myslim ze im pozicala cash, ale pod podmienkou, ze dom bude na nu pisany, aby o tie peniaze neprisla.

effie81
20. máj 2014

ze niekedy jej SNAD vratime.Ona ti da peniaze,aby ste si postavili dom,ona suhlasi s tym,ze sa tam mozes nastahovat a ty si este povies,ze nebudes brat pozicku,aby si jej to vedela vratit,lebo by si musela platit uroky.

rebeka7501
20. máj 2014

@lubikan ja sa mu ani nedivím, ak sa jeho žená chová tak ako sa chová, žiadna snaha o pomoc, len peniaze a majetok. dal jej polovicu z predaja domčeka, na ktorý nemala z princípu nárok. do manželstva prišla s holou riťou a teraz nevie čo so sebou. tebe by sa páčilo ak by sa k tebe niekto choval ako k handre, vyhadzoval ho, osočoval rodinu. tak nech ide sliepka pomáhať robiť na dom a manžel sa určite veľmi rád postará o deti

vefi89
20. máj 2014

@patriciaa32 takže predsa ti ide o ten dom?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
elina25
20. máj 2014

pošli jedno auto potom 😉

lubikan
20. máj 2014

@patriciaa32 tak po tomto co si napisala,uz si ta zastavat nebudem.....je mi uplne jasne,co tu baby pisu...ako z akeho dovodu ma svagrina splacat velku pozicku a ty s muzom aby si bola vlastnicka??? preco ma ona splacat, tisice eur a ty si budes zadarmo byvat ako kralovna?????????????...po darovani vo svojom.....svagrina uz zadlzena byt moze???

patriciaa32
autor
20. máj 2014

a volala som jeho sestre,nech mi dokáže odkial zobrala peniaze aby mu požičiala! nech mi predloží výpis z banky kde bude vidiet kto vkladal a aj vyberal peniaze.tak som zvedavá 😎

rebeka7501
20. máj 2014

@lubikan presne, jej nejde o rodinu ale o hamtanie a majetok. do manželstva prišla s holou riťou a teraz nevie čo so sebou.

lubikan
20. máj 2014

@patriciaa32 ale zakonny zastupca je aj ich otec 😉

henikav
20. máj 2014

@patriciaa32 necudujem sa sestre tych jej 40 tisic bude mat o 30 rokov mozno taku hodnotu ako teraz 4000. Beries do uvahy inflaciu? Ty by si na nieco take nevyhodne pristupila keby to bolo naopak? Ved je to tvoj zaujem, Vas dom a ty nechces platit uroky? Preco ma na to doplacat sestra? Vezmite si pekne hypoteku, ty vloz co mas a ked tvoj manzel tak dobre zaraba a ty budes tiez po materskej, tak tu hypoteku rychlo vyplatite. Vyberte si taku kde je moznost predcastneho splatenia bez velkych pokut

patriciaa32
autor
20. máj 2014

@lubikan peniaze, ktoré tlačí moj manžel do domu a jeho vystavby sú naše spoločné a tým ukráca mna aj svoje deti o to aby sa mohli mat lepsie! ved sme tento rok ani na dovolenke neboli,teda ked nepočítam šturovo kupele na 1 hlupy týžden!!!

sashabb
20. máj 2014

@patriciaa32 a naozaj sa stavia nejaký dom? 😎 veď si tam nikdy nebola ...

lubikan
20. máj 2014

@rebeka7501 tak ale divny je aj jej muz.....chrani svoj dom pred zenou,ale byvat s nou bude nadalej ..
a svagrina myslim ze tiez...vezme si pozicku na chalupu jak svet a byvat v nej nebude....

@patriciaa32 dom aj tak nebude tvoj,tak odkial nan vzala peniaze ti moze byt ukradnute... 😉

patriciaa32
autor
20. máj 2014

@henikav manžel zarába myslím tolko, že nepotrebujeme ani požičku, skor si myslím že sa bojí investovat vsetko do domu,ked vidí ako žijeme...

lubikan
20. máj 2014

@patriciaa32 my sme boli za posledne 3 roky na 😉 2 vikendoch v Besenovej

ake vase spolocne peniaze?? ved peniaze na dom dala svagrina

effie81
20. máj 2014

Tak toto musi byt naozaj len vymysleny pribeh.Nemozem,nechcem uverit,ze takato zenska existuje.Dufam,ze nemas deti,lebo ked vidia takyto priklad..

patriciaa32
autor
20. máj 2014

@lubikan ja nemám problém dokázat pred sudom že to financuje cele on...a on klamat nemoze na sude!!!

patriciaa32
autor
20. máj 2014

@lubikan ona dala 40 a manzel 60...nepozicala si v banke,mala nasporené a pracuje v zahranicí

effie81
20. máj 2014

A co keby si sa trosku zmenila,manzel by sa mozno tak nebal,keby videl,ze mas rada jeho a nie jeho peniaze?

lal
20. máj 2014

@lubikan ja si myslim, ze ona ziadnu pozicku nebrala, mala uspory, tak ich investovala do domu, ale poistila sa tym, ze bude spolumajitelka. Urobila by som to iste, kazdy z nas by to urobil.

lubikan
20. máj 2014

@patriciaa32 takze on to cele financuje...

a kam sa podeli peniaze ktore dala svagrina