Problém s peniazmi a hroziaci rozvod
ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM
@patriciaa32 sa čuduješ?
prídeš mi trošku taká "jednoduchšej mysle" ale so silným putom k materializmu a peniazom detto
hlášky typu: na dve deti nedostávam materskú, tak sa o ne nemusím starať- svedčia už naozaj o hlbokej plytkosti "matky"
s týmto tu vedieš na MK určite
prídeš mi ako pipka, čo si narazila pracháča, ale chlapec sa po 3 deťoch zrejme prebral do reality a preto sa chová tak,ako sa chová
otras toto
@marcelka932 ok, tak ty si ber tú jeho ruku a mne postačí budelár 😀 😀 😀 ale plný 😀 😀 😀
" občas spolu komunikujeme " 😀 pobavilo 😀
@patriciaa32 ty nevieš, čo je NEŠŤASTIE, tak to slovo nepoužívaj
toto tu, čo píšeš, je len obyčajná chamtivosť ženy, čo si nedovidí ani po koniec nosa. svojho 😝
dobre kočky, tak povedzte jedno...vidíte aký mame stav momentalny v nasej rodine, sli by ste bývat do noveho domčeka,bokom od vsetkých aj napriek tomu že by ste nefigurovali na LV? niekedy casom by to isto prepísal,ale momentalne je tu to,že by som tam nefigurovala..
@effie81 ahoj az teraz som sa vratila a nestacim sa divitna kolko stran sa to tu namotalo chcela som na neho cislo aby som ho poziadala o ruku 😀 😀 😀 takeho obetaveho muza som jak zijem nepoznala 😀 😀 😀
@patriciaa32 ja asi hej,ved prinajhorsom sa vratis k rodicom..
@patriciaa32 my mame dom, pozemok mal manzel pred manzelstvom, takze nie som na liste vlastnictva, stavebne povolenie je pisane na neho, do toho domu som dala vacsinu penazi ja, kedze viac zarabam a predstav si, v tom dome byvam bez toho, aby som figurovala na liste vôlastnictva. A nie nebojim sa, lebo je to nas spolocny dom, nie jeho dom.
@lal tak to ja by som sa po mojich skusenostiach uz bala 😝 😀
@patriciaa32 a ano, sla by som tam byvat - preco nie??? ved je to byvanie zadarmo - nedala si do neho ani cent, ale preco si neuzivat ten konfort, ktory novy dom ponuka???? aj ked ano - tebe sa to nepaci... lebo o svoje tri deti by si sa musela zacat starat uz sama, bez pomoci rodicov.... strasne!!!!!!!
😉
Stále píšeš o tom istom, že chceš dom a on to stavia pre seba. A ty tam nebudeš bývať? Hrozné tak sebeckú babu som dávno nevidela. Ja mam to on ma to .Mala by si byť vďačná, že ho máš ak to nebude nejaký truľo čo pije míňa peniaze z kamarátmi, ale podľa toho čo píšeš taký nie je. Ono vždy najväčšie kravy majú najlepších chlapov. Vždy sa čudujem keď počúvam ako niektorý radia to sú moje peniaze a to sú tvoje. Keď už máte spoločné deti tak musíte všetko spolu! Dobre si rozmysli, o čo ti vlastne ide! Ak chceš byť napísaná na LV tak si zaplať a hotovo keď sa nevieš dohodnúť!
@patriciaa32 ano isla by som tam uplne bez problemov, lebo by to bol nas domov bez ohladu na to kto je na LV. Tak ci tak cirkusom a durdenim dosiahnes len pravy opak toho co by si ty rada.
No baby, tak si myslim, ze toto nie je realne...ved toto nemoooooze byt skutocne 😝. A ak je, tak iba jedna veta pre autorku "DIEVČA ZOBUĎ SA". Viac od "uzasu" nedokazem....
@ada12345 ale to bolo na vianoce ta navsteva, vsak sa chodí bežne blahozelat aj vtedy....on to nedokazal pochopit ze aj na vianoce nam pridu nasi gratulovat,hmmm
Ja to vidim tak, ze mladu doma rodicia huckaju, lebo ved pre ich dcerenku nie je nikto a nic dost dobre. Inak, nie ona by mala sa mu vyhrazat rozvodom, ale to on jej 😀 bo takuto zlatokopku si na krk zavesit, az mi je ho luto. Ma dobre platenu pracu, stavia dom, dava jej peniaze, kupuje drahe darceky, stara sa o deti...a madam to nestaci. Takze moja rada pre Teba mila @patriciaa32 rozved sa a len potom Ti ostanu oci pre plac! Zistis, ze svet funguje inak a takeho trula (teraz to myslim v pozitivnom slova zmysle) uz len tak lahko nenajdes. Ak toto nie je ozaj vymyslene, tak potom sa mi rozum zastavuje, ze niekto takyto existuje?!
@lal
"A nie nebojim sa, lebo je to nas spolocny dom, nie jeho dom."
tak týmto by som si až tak istá nebola
je to "váš dom" poopravím na je to "váš domov"
lebo to "váš dom" berieš len pocitovo, právnicky to neplatí
a nech sa udeje v živote už čokoľvek - nikdy nevieme - pri právnickom riešení majetku by tvoj pocit moc neobstál
týmto nechcem tvrdiť, nedajboh priať niečo zlé. to nie, naozaj
len po prečítaní si tu pár tém a po skúsenostiach mojich kamošiek z rozvodu, by som to určite riešila inak
kamoška dala napr. všetky svoje úspory na prerábku domu, ktorý bol ale mužov...krásne, ideálne manželstvo.....až......chlapcovi preplo a už má novú rodinu
no a ona svoju nemalú čiastku, cca 15 000 eur nevie zdokladovať, takže svoje peniaze už zrejme neuvidí
nikdy som takto nerozmýšľala a ani nerozmýšľam, lebo nemusím - my sme všetko nadobudli počas manželstva, rovnakými silami
ale na tvojom mieste by som v dnešnom svete asi už ľahko nespávala
fakt - nič v zlom
@macamac myslim ze tato primadona si nevidi ani ,,zaciatok nosa,, som necitala vsetky jej prispevky, ale toto co tu perli je katastrofa, jedna vychcana slepica - ci dnes sa im hovori ,,zlatokopky,, ,,Nenazrana,, penazi, ruku k dielu neprilozit, deti hodit na krk rodicom , sak muz nech sa zodre ale nech zaroven aj sype na blahobyt...a ked uz neviem co so sebou tak rozvod aeste dom dostat...boze co su toto za ludia... 😖
dámy, ja by som to uzavrela 😎
@patriciaa32 či už si si túto story vymyslela alebo je to celé do bodky pravda, tak výsledok je jednoznačný - si kus p... na pohľadanie, fakt... (buď za klamstvo, alebo za charakter)... ak je to klamstvo, tak už kašli na to, pobavila si sa, tak nech ti padne na úžitok, a ak je to pravda, prosím ťa rozveď sa, tvoj manžel má právo na šťastie, je to kus pracovitého chlapa, nemusí hniť pri takej ako si ty, určite sa ho rada ujme nejaká, ktorá si ho bude vážiť...
Jaj zeny, bodaj by bol tento pribeh vymysleny... Ale z vlastnej rodiny mozem povedat, ze taketo zeny existuju a este su aj presvedcene, ze im sa krivdi. A vzdy sa najde nejaky blb, ktory to bude znasat 😖
no ja tomu tiez neverim. Jej muz podla popisu vyzera velmi inteligentne, a kedze velmi dobre zaraba, nechapem, preco potreboval pozicku od sestry? po druhe, kazdy inteligentny clovek vie,ze pokial zaraba, tak vtedy je uver to najvyhodnejsie co sa da,cely svet zije na uveroch a s jeho platom a s tym jej nazorom - ze aj ona vie slusne zarobit, je 40 tisicova hyposka splatena za 10 rokov (ani to mozno nie), nechapem dovod preco nechce mat pri takom vysokonadpriemernom plate hyposku? nechapem!! Ludia co nemaju dobry prijem,alebo sa boja o pracu, ti maju dovod ale ty? koli comu sa bojis? nechapem,ved si velmi schopna pises....
Keby som ti opisala nasu situaciu,tak by si sa s prepacenim asi pokakala. Mame ten isty problem, teda ze muz je prec cele dni, ale mne neda ani korunu!! rozumies!! nic! Casto sa dozviem,ze sedka v krcme.... Aj ked sa hadame a neraz uz to bolo zle,tak stale mu napriek vsetkemu verim (chcem verit) a nakoniec po burke ma moju podporu. Nezarabal nic (dufam,ze uz bude) a mame taku hypoteku,ze by sa ti hlava zatocila.
A okrem ineho na zaciatku si spominala,ze ti z tych penazi ostalo uz len 10 tisic, a potom si piala,zase ze ich mas ulozene. A si ako dieta na piesku, takto sa ja hadam s mojimi detmi,ze najskor posluchaj, potom rozpravka a oni nie, najskor rozpravka a potom budeme posluchat!! Tak aj ty tak, vyplatim,ale nech prepise, vsak preco nevyplatis, nechovas sa ako milujca zena a matka a uvidis, ako sa vsetko zmeni... aj tak si myslim,ze nemozes byt realna!!!
baby ja viem že on není zlý manžel,aj ked prišiel nedoplatok za energie tak elektrika,voda a plyn minulý rok tak sme mali nedoplatok spolu 1200€...ofrflal,ale dal to do poriadku...a prvý rok sme spolu žili a nedal ani korunu,ja som mala vysoku matersku,takže on sa celý rok viezol zadara...urobil raz za týžden velký nakup a tým to koncilo pre nho! teraz dáva tých 600€ + 25€ internet a ja mam matersku a prispevky 250€! energie mame 250€ cize mam 600€ na zivobytie.manžel si platí telefon,cigarety,benzín,poistky a vsetko ostatne sam.cize tých 600 mam uplne v cistom,je to fajn, ved si mozem kupit aj ja niečo na seba konečne po tých porodoch!
mozes mi prosim napisat ako si to vlastne predstavujes - manzel ma sediet doma pri tebe (to znamena nemoze zarabat peniaze ani stavat dom), chces mat dom ale peniaze nan nemas a od banky si ich nechces pozicat a aby si ruku prilozila k dielu a polozila aspon jednu tehlicku na dom to by bolo privela na teba, tvoji rodicia sa staraju o tvoje deti a ty co robis? najom urcite neplatis kedze byvas u rodicov tak kam davas peniaze lebo peniaze z predaja domu ktory kupil manzel tie si takmer vsetky minula (na ake veci????) a to co ti dava manzel ti nestaci hoci ini z toho musia vyzit.
mozes mi povedat tvoj scenar - mat dom, mat muza doma, mat vsetko co chces?
a preco chces mat dom vo svojom mene ked muz vraza jeho zarobene peniaze do domu? nespominaj prosim fakt ze si manzelka ale cim si sa ty zasluzila aby si mala meno na vlastnickom liste.
baby, pockajte ked sa ten dom postavi a ona sa tam nastahuje (ak jej truhlik uz skor nedostane rozum a nepoziada o rozvod). potom sa bude stazovat ze ten dom nie je postaveny ako by si ona priala, ze obyvacka nie je dobre otocena, ze kuchyna nie je dobre rozmiestnena a schody su na nevhodnom mieste a susedia nie su "primerani". ze to bude jeho a len jeho vina ze sa jej tam nepaci 😀 😀 😀
po dlhom case mi normalne dosli slova...nechapem...

@patriciaa32 to ze ho to bavi a tesi je zase raz len vyhovorka - bud je to o prachoch a nema ich tolko co si myslis, alebo je radsej na tej stavbe ako s tebou, co by som sa mu popravde ani necudovala. Dokoncovacie prace od holodomu po stavu na byvanie nas vysli na 4000 eur aj s malovkami, ktore tvorili polovicu ceny. Takze mozem mat akukolvek radost z vykonanej prace, ani by ma nenapadlo robit si to sama. V tomto plati ze bud niekto zaraba, co ale znamena ze je pracovne dost vytazeny a je rad ze je rad, alebo na to nema a musi si to spravit sam. Neverim ze ak by na to niekto mal, tak by sa s tym trapil po veceroch sam len preto, ze mu to robi radost.