Problém s priateľom
Dobry den, chcela by som pocut nejaky nazor, skusenost.Mam problem s priatelom, uz sme sa rozisli, ale mam ho rada stale.No problem je asi vo mne.Ja to citim.Ide o to, ze som mala problemy na strednej skole.Na zakladnej sme boli super partia.Vsetci sa kamaratime dodnes.Ale nasla aom si kamaratku.A ona potom zo strednou skolou uz mala problem.Proste sa bala ist medzi novych ludi.A tak.No a ja potom tiez.Prijali ma na gymnazium.Sli tam dvaja spoluziaci, zo zakladnej, len z inej triedy, ale poznali ma ako veselu, a spolocensku.Nastupili sme na gymnazium a mna dali do triedi s nimi.Spociatku sa zacal jeden spoluziak so mnou bavit.Aj ma balil tusim.No tesil sa, ze som tam.A ja tiez.V pohode chlapec.A potom som nasla aj super kamaratku.Obcas sme sli spolu zo skoly.Taka srandacka.Ale potom sa nejak vsetko zmenilo.Zacala som mat strach, proste som myslela na tu kamosku.A ze ako je mne super a ona mi len vravela same problemy, ze nebude chodit so skoly, ze mam s nou ist poza skolu.A podobne a stiahla ma dole.A prestala som si verit, a potom som sa utiahla a bola jedna osoba v triede no taka ticha nikto s nou nechcel kamaratit, tak si sadla ku mne.A potom to zacalo, zacali ju kus urazat a nakoniec aj mna.Postupne hlavne mna.A aj ten chlapec sa ma potom pytal , ze co som taka.Nejaka divna , ze co si neverim. Ale uz sa to nedalo zmenit, kaslala som na to.A do skoly som prestala chodit rada, lebo som vlastne chcela byt s inymi ludmi a bola som len s tou kamoskou.A tak sa so mnou uz aj prestali bavit.Ze si nejako neverim.A postupne ma zacali v triede urazat.A tak.Ale nejak som si s toho nerobila tazku hlavu Len to , ze mi bolo luto , ze ma urazaju.Asi mali dovod.Asi videli, ze mam naviac a ze ai neverim.A mrzi ma dodnes, ze som s niektorimi v pohode dievcatami ani nerozpravala a nekamarstila sa.A teraz ked sme mali stretnutie, tak som tam ani nesla.Ze tam proste bude ten spoluziak a bude ma urazat a ja som nechcela uz aby to robil.Ale uz si ma zapisali tak a uz je aj neskoro zmenit sa.Uz by mi nikto neveril.No a na vysokej skole, som si zacala opat verit, ale v triede boli znova taky super ludia, a ja som opat sa stiahla, uz som mala strach.No spoznala som chlapca, na intraku, uplne super chlapec.Lenze postupne som na neho ziarlila, lebo mal na intraku kamaratov zo strednej a s nimi bol aj na vyske a uzival s nimi.A mne to potom pripominalo moju strednu a ze s nikym niesom v kontakte lebo som sa hanbila niekomu pisat.Ze sa budu zo mna smiat.A ani na vyske som nemala nejak partiu v triede len na intraku.A priatel si to vsimol, ze som tak sama obcas, a to ho tahalo odo mna prec.Chodili sme spolu 8 rokov.A ja ho mam rada a chcela by som byt s nim.Lenze asi sa k sebe nehodime, kvoli tym.problemom, lebo ma to pri nom bude stale trapit.Ze on sa tak chytil na strednej a ze ma kopec kamosov a ja nemam nikoho zo strednej ani z vysky a citila som uzkost ked s kamosmi pisal.Ze on ma a ja nie.Ale uz sa cas neda vratit.Boli sme spolu robit v zahranici a tam znova partia, sami slovaci, ako v triede, a on sa chytil, ale ja nie, znova som sa zacala bat, ze sa mi budu smiat alebo neviem.Ajemu vadilo, ze aka som k ludom , ze co je ao mnou.Teraz neviem ci sa zmierit zo zivotom takym naspat co ma vratil do zakladnej skoky Lebo s tymi ludmi som mala super partiu a odvtedy uz nie.Ale ja som chcela byt uz dalej.A ked ma trapia take veci tak ako mam mysliet na dieta a rodinu a tak ked si neverim pri nom.A pritom chcem, ale ma asi viac sebavedomia ako ja.A tak citim , ze na neho nemam.Aj ked so mnou chodil.Chcem ho spat, milujem ho , aj on ma rad mna.Ale vadi mu ze nemam tych kamosov, ze mam asi spolu, cuduje sa ze com nemam tych kamosov.A on sa zo mnou asi trapit nechce :(
@julka38 prestan tolko rozmyslat a zacni zit 🙄
sorry, ale ty si mentalne este stale na tej zakladnej....
Nieco mi tu nesedi.Priatela si spoznala na vysokej skole.Boli ste spolu 8 rokov.Takze mala by si mat ukoncenu vysku.ale tvoj vylev duse ja na urovni15 rocnej
@julka38 a problem nemas s priatelom, ale sama so sebou 😒
Bez urazky. Najdi si psychologicku, vyrozpravaj jej cely pribeh, ona ti uz nastavi hlavu... mas hooodne nizke sebavedomie..
Alebo si najdi piatela, ktoremu nebude vadit, ze nemas kamaratov, pretoze ani on ich nema 😕
Ale nieee.... chod k psychologicke... mozno to bude tvoja 1.kamaratka. drz sa
Pardon 😀 ale ja som sa tak s chuti zasmiala 😀
Prvý príspevok čo som nedocitala do konca pretože v polke som už nevedela čo bolo na začiatku .....Ale v skratke ja som v kontakte už len s malom ľudí zo strednej a o zakladke ani nevravím....Život ide ďalej a ľudia sa striedajú menia ale mám pocit že žiješ ešte stále na zakladke....Začni žiť životom a nie že či si sa s kým kamaratila na ktorej škole.... Osobnosť sa mení a tým aj ľudia okolo si na zakladke si s deťmi si na strednej si s pubertiakmi si na výške si s vysokoškolákmi máš priateľa tak trávia čas s ním a aj jeho priateľmi ries čo je teraz nie čo bolo lebo ti prejdú roky a ty zistíš že si stále na zakladke...
marlenka222: Nj, viem ze su horsie problemy.Napisala som to s tymi chlapcami trochu ako z brava.Nejak som asi dlho riesila take hluposti,ale pocitujem trochu prazdno, lebo ked som bola s priatelom , obcas ma nechal samu, siel vlastne s kamaratmi zo skoly, a mne zacali chybat tiez nejak ti zo strednej, vysokej.Ale nemohla som sa ozvat nikomu, lebo som sa bala uz v skole sa k nim ozvat.A nevytvorila si vztah nejak s nikym.Ale uz je neskor sa nad tym trapit.No len sa to zo nou vlecie.Lebo v zahranici sme robili, znova taka partia, a ja som sa asi len sustredila na to ako sa zaclenot konecne, a nie ze uz su skoly davno prec a treba rozmyslat co dalej s nami, byvanie, deti, len ten priatel je ako dieta a nejak ani raz za 8 rokov sme sa o tom nebavili.A vravel, ze to zo mnou myslel vazne.A nikdy neapomenul deti, kde.chce byvat.Proste nic.A len neviem, ci ma vyznam sa o neho snazit.Lebl sme bez prace obaja doma, on vravi skor rok , ze ide do nemecka robit, a vzdy je doma.A ja ako keby cakam na neho, bojim sa odist sama, za pracou naprikald do bratislavy, lebo mam problem sa zoznamovat s ludmi, a potrebujem kamaratov, lebo niesom samotar.A on vedel vzdy zohnat partiu aj kamosov a bolo veselo.Ja sama asi nebudem vediet.Preto som pisala o tych skolach.
obsadenemeno: to prve mas pravdu a to druhe, no ten priatel bol ako dieta trocha a ja som bola s nim 8 rokov, u mna sa uz pytalo rozmyslat inak ale on nie.chcela.som sa aj rozist, ale dost som ho mala rada, a hlavne som sa bala ze budem sama a ze uz takeho nestretnem.ale teraz po roku doniesol vonku hru pre male deti a chcel to hrat..a dost je tazke ist proti nemu lebo si neda povedat.po rozchode mi volal a vravel ze uz nemoze byvat doma a take.som mu povedla tu chybu ze nemoze byt na rodicoch zavisli a ja sama nemam peniaze si zariadit byt.preto som bola rada ze sme dvaja.zarabal.800 eur.ja 400.a povedal ze to je malo.na byvanie?? a teraz obidvaja sedime pri rodicoch.ale jemu na vztahu proste vadilo ze nemam kamosov preto sa nad tym trapim asi.len som hladala pricinu.preto som to tak rozpisala.
@julka38 obaja ste deti. A to kde v zahranici ste zarabali take smiesne peniaze? Na Ukrajine?
A inak, pleties piate cez deviate. Tak co vlastne chces riesit? Ten "problem s priatelom"??? Ci svoj problem s tym, ze sa bojis zivota??? Neries jeho, ries seba. A potom sa najde aj chlap pre teba, nie len nedospele decko, co sedi doma pri mamicke.
Neplac nad tym, ze nemas "partiu"....to je fakt detinske. Ja som odisla do zahranicia na vlastnu past, bez chlapa aj bez partie a vies co? Este stale som tu, zijem, nasla som si pracu, sebavedomie, priatelov a po case aj chlapa. A takeho, co ma ine priority ako len "zabavu a partiu".
No ale zase ja som mala ine ciele, ako ty....ty este stale fnukas za tou partiou zo zakladky. Tak sa tam vrat, no, mozno si tam nejakych kamosov najdes, ked tak velmi places za zakladkou.
Come on. Kolko mas vlastne rokov?
prepáčte, ale dospelý, vzdelaný človek takto píše a uvažuje ?! teda neviem ...
Podla mna ti spoluziaci to zakladky si uz z toho nic nepamataju, mozno ani teba nie...
Julka, neviem ako si ty vyštudovala VS, ale ked som študovala ja, vyjadrovanie nas študentov bolo trosku dosť na inej úrovni. Preto neviem, ci si tak psychicky mimo alebo je problém niekde inde.. Pila si? (Žartujem) 🙂
Myslím, ze potrebuješ zájsť k psychologicke, lebo z tak zmatocnych info ti tu sotva niekto poradí. Ľahko sa tu niekomu mudruje v štýle "mat tvoje problémy".. take reci su velice primitívne.. Ked som tak čítala príspevky niektorých tunajších dám na tvoju tému, je to z ich strany len úbohé kopanie do niekoho, kto už leží na zemi. Nevšímaj si ich. Zrejme sa tešia, ze iný sa aspoň plazia, kým ty ležíš - čiže z ich hľadiska su niečo viac. Iný majú IQ 75 a ty 80. Vyhravas 🙂))!
Možno sa tu nájde niekto kto pochopí, co tu píšem ;)
aleluja ......
@obsadenemeno Skôr v jasliach 🙂
Odporúčam vyhľadať psychológa a poriadne sa vyrozprávať. Môže byt, ze si introvert ako mnohí ini ľudia, ktorých tiez trápi, ze nevedia nadviazať kontakt s ľudmi. Určite by Ti to pomohlo, hlavu hore 👍
obsadenemeno:Nie, ten plat este na Slovensku.Potom sme sli do zahranicia.A na tej zakladke nezijem. Len som sa vratila domov opat co som nechcela.V zahranici nam skoncila zmluva.S tym ze sa po pol roku mozme vratit.Ale rozisli sme sa.On uz aj tak nechcel spat.Ale ja som nenasla nic ine za pol roka co by som chcela.Lenze ako si napisala, bojim sa asi zivota.Lebo som nesla sama.A dost som chcela byt s nim asi druha vec.Aj ked neviem ci on ma chce.Je ako dieta proste.Raz mi da pusu.Ked ma stretne.Inokedy povie serus.Akoze vsetko je na mne.Ako co ja mu dam najavo ze chcem to zrobi.A ja tu na vychode asi dobru pracu nenajdem.A neviem ci mam odist ci tu zostavat kvoli nemu.
Inak skor mam pocit, ze som sa nasilu chcela priatelit s jeho kamaratmi, aj ked som si s nimi velmi nerozumela.Alebo ani nechcela pocuvat ich nazory.A bala som sa byt sama pri inych ludoch, lebo by som ho asi nechala potom.A mam ho dost rada.
@julka38 nic nerob koli nemu ani nikomu inemu. Rob veci koli sebe, si mlada a mas zivot pred sebou.
Ja na tvojom mieste uz daaaavno nesedim doma a cakam na zazrak, ale zbalim kufor a idem von.
Ak mu na tebe zalezi, skontaktuje sa, pride za tebou. Ak nie - nuz, o nic neprides, mozno len o ruzove sny....ale ver mi, ludia sa menia a vy ste sa obaja zmenili. Preto si uz nemate co povedat. A ty bazirujes na jednej puse a na tom, ze druhykrat ti povedal ze serus. Dievca zlate, zobud sa a nemarni svoj zivot spominanim na minulost. Zi pre pritomnost a mysli na to, ze aj ta buducnost bude jedneho dna pritomnostou. A je to na tebe, aku buduci pritomnost si vytvoris.
@julka38 dievca ty ma bavis 🙂 na tvoju otazku ci tu mas ostat koli nemu alebo odist ? Kto ta tu drzi si mlada zbal kufor chod kam len chces ,i ked ty si akosi podivna ja stale neverim ze si dospela neverim ze si chodila na vysku tym ta nechcem urazit ale,kasli natoho chlapca a rob si co len chces si slobodny clovek.
"....A bala som sa byt sama pri inych ludoch, lebo by som ho asi nechala potom...."
píšeš, že chalana máš rada, ale celý čas ho tu vykresľuješ len ako decko so samými chybami, ktoré ti je dobré akurát na udržanie nejakého spoločenského kontaktu... si si istá, že on je ten, s ktorým chceš prežiť svoju budúcnosť?
mne to pride ako prispevok decka na zakladke, co sa snazi pisat ako dospela....hlavne ze casom na zakladke venuje polku prispevku a o "vyske" sa zmieni len tak mimochodom.... ktora mlada zena po 20tke stale riesi zakladku a kamosky co tam mala? Aj ked by bola introvertka, skor by riesila sucasnost. Pre autorku je sucasnostou stale zakladka, cize pocitam, ze ma tak 14-15???
Na otazku, kolko ma rokov, neodpovedala....takze... asi tych 14, no.
@julka38 ja to akosi celé stále nechápem s čím máš vlastne problém? Že nemáš kamarátov alebo že ťa priateľ kvôli tomu nechal že nemáš kamarátov? na svete je toľko ľudí s ktorými sa môžeš priateliť a choď naspäť bez neho pretože potrebuješ nadväzovať vzťahy sama bez neho nie aby to on robil za teba...kamarati môjho muža sú pre mňa kamaráti môjho muža nie moji resp niekoho môžem niekoho neznášam ale nikomu z nich sa nezdoverujem .....Potom mám ja kamarátov a môj muž sa o nich nezaujíma a potom máme spoločných kamarátov resp rodiny s deťmi......A ked odídeš možno mu budeš tak chýbať že príde za tebou keď nie tak nie a nieje o čom nikoho sa nedá držať nasilu....Začni už žiť lebo roky utekajú rýchlo naozaj
a toto skoncilo VS? To fakt uz davaju diplom aj zadarmo niekomu...kam speje to skolstvo :(
anjeli 1: V zahranici sme robili v jednej firme.Ja som mala svoje kamaratky, on tiez svojich kamarstov a aj spolocnych.Ale este na Slovensku mi povedal, ze mam rada jeho sice, ale nemam rada jeho kamarstov.Takze jemu to vadilo na mne.Chcela som byt s nim, ale on chcel byt stale s kamaratmi, takze som musela travit cas aj s nimi.A fakt mi vsetci nesadli.A jemu to potom vadilo, ked nieco poviem na nich zle.Ja v podstate kamaratov mam, len nie tolko .A momentalne mi len asi chyba kontakt s ludmi.
anjeli 1: no ano, vacsinou riesil takeho veci, a ja potom tiez.Ale skor ako jeden napisal tuto, ze sme obaja deti a niekto z nas sa musi pohnut.Ale nejak sa ani jeden z nas nechopil iniciativy.On cakal odo mna, ja od neho.Preto ma to mrzi, beriem na seba vinu, ze som nic nepodnikla, ozaj som sa citila v tom vztahu, ze mam na to, ja ho tahat.Nie on mna.Ale tak asi som nemala tu silu.To by som nieco podnikla.Vedeli nas zblizit ostatny ludia, kamarati, dohovari nam , ze co mi dvaja nic nerobime, svadba a tak.On im nato povedal, ze to nemusi len chlap planovat.Ale podla mna by mal.Len ja som si nebola ista, ci ma chce, a zeby som ho nedotiahla nejak nasilu do manzelstva a potom by sa chcel rozvadzat alebo co a to mi netreba take problemy dalsie.
ema234: No moj problem je , ze sa neviem dostat z rochodu, lebo som doma opat doma pri mame.Nevedela som co robit, chcela som ist zo zahranicia opat do priatela.Len mi vadilo, ze nic nerobime a proste mama mi furt volala a tlacila.na mna, ze co nic nerobim a ze ked nemam pracu com som u priatela a nie doma.Ale doma proste taky tlak, len na teba vkuse nikto nadava.Rodicia nic nerobia, oco odisiel robit prec, lebo mama nic nerobi len klebeti.Proste ziaden zivot.A ja pri nej umieram tiez.Lenze mrzel ma rozchod, chcela som priatela spat.Mama mi doma narozpravala ze nieje dobry.Pre mna bol a nechcem zit ako mama.Ani priatel a povedal ze ked sa od nej neodputam budem ako ona.A teraz som uz rok doma.Mam pocit ze nijako nezijem.Pritel ma super rodicov stale nieco robi.Preto som bola stale u nich.Ale ked sme sa rozisli, nezvladla som to.Ze musim byt opat doma lebo nemam na vyber.Kam ist.A netusim ako dalej.Kam sa pohnut.Dost sa lisia moje nazory na zivot a jej.A chcem odist lenze sama byt nedokazem.A priatel mi povedal, ze nemoze byt so mnou, len preto, ze mam zle z mamou.A ze ho vlastne ani nechcem.

Dievca ty maj hlavne skolu! Popripade nejaku letnu brigadu v zmrzlinovom stanku. Tvoje problemy mat ... Mile bravicko! Mam obrovsky problem. Pacia sa mi 2 chalani. Jeden je krasny a druhy krajsi. Nevies za ktoreho sa vydam? Ked sa na nich pozriem, chcem ich oboch.