Problém s rodinnými vzťahmi: Mama neakceptuje syna
Mám 8 ročného syna. Je to pohodové dieťa, úspešné. Akonáhle k nám príde moja mama odkomentuje, prečo má toľko oblečenia, hračiek. Zásadne príde keď syn nie je doma. My k nej chodíme zriedkavo, keďže má vždy program, keď je syn doma, zväčša volá ak niečo potrebuje a to doobeda, keďže vtedy som sama doma.
Dnes mu jedna známa ukázala komunikáciu medzi ňou a mojou mamou a dosť zamrzela. Deti chodia spolu na krúžok, má pár fotiek, kde sú spolu deti. Písala mame, že či má fotky, lebo jej prepošle. Odpoveď mamy bola, ďakujem, ale mne nechýba.
Nezabudla odkomentovať, že keď prídem k nej so synom, tak sa mám starať, ona mu nedá ani jesť.
Raz som sa jej už opýtala, prečo sa k nemu správa, ako správa, odvetila, že ja jej asi vidím do hlavy.
Ako by ste reagovali? Povedali by ste jej, čo vám ukázala známa?
@martinmmartin viď táto mamička, vraj 8rocny syn a uspesny 🤣🤣🤣...
@anonym_d55d4a áno, aj 8 ročné dieťa môže byť uspešné. Čo Ti je na tom divné? Ak sa mu darí v škole, má dobrých kamarátov, záľubu v ktorom je dobré... Mne je zase divné to, že sa nad tým pozastavuješ.
Nič by som jej neukazovala, so synom tam nechodila a minimalizovala očakávania. Je aká je, iná nebude. Musí to byť smutný život.
@anonym_autor dúfam je pre teba syn prednejší ako matka ...žiaľ ak sa nevie správať a má k nemu taký vzťah tak jej to vrat...keď príde ničím ju neponukni ani vodu ani wc ..keď niečo chce tak nech ide domov ... Klin sa klinom vybíja ... Alebo ukončiť kontakt načo ti je hentaká macocha ? Nieje to normálne
Ako sa správala k tebe keď si bola dieťa? Štandardný studený odchov? Mimochodom medzi takýmito, s prepáčením sedliackymi typmi je dosť časté že to vnúča nemajú radi preto, že nemajú rady ani partnera ktorého si ich dieťa vybralo.
Ty si mala studeny odchov, ono sa to nezmeni tym, ze zostarla a je babka. To je len tvoje prianie, aby zaujala tu rolu babky, ktora ma zaujem o vnuca. Nemala ani o teba … zredukuj kontakt na minimum a budete spokojni vsetci.
@anonym_ceaa33 ja to robim, ked som u rodicov, automaticky varim, pomozem kde sa da, na to tam idem... ked chcem iny typ dovolenky idem do hotela..
@anonym_849867 tak nemiešajme jablká s hruškami. Pomáham rodičom keď treba sadiť záhradu, aj veľké upratovanie spravím , nosím ich po doktorovoch, spravím im nákup, dávam predpisovať lieky.
Ale keď má pozvú na návštevu tak tam idem na návštevu nie nebežím tam ráno o šiestej dat variť vývar aby bolo čo jesť
@anonym_ceaa33 ja to robim, ked som u rodicov, automaticky varim, pomozem kde sa da, na to tam idem... ked chcem iny typ dovolenky idem do hotela..
@anonym_849867 ja chodím k rodičom na návštevu, nie na dovolenku. Tak isto keď prídu ku mne nejdú si do kuchyne variť obed. Áno pomôžem u nich s čím treba ale zároveň oni nemajú problém dať hociktorému z detí najesť. To neznamená hneď variť, ale je úplne odveci že vlastná babka povie, že vnukovi nedá jesť, že nech si ho matka obsluhuje. Ak berie podanie jedla dieťaťu ako obsluhu tak takú babku by som veru nechcela.
@anonym_autor Autorka, ak som spravne citala, tak tvoja mama bola chladnejsia aj k tebe v podstate cely zivot, vsak? Tak necakaj zazraky na pockanie, ze bude skvelou babkou. To uz zial nezmenis. Neviem aka je tvoja mama v inych veciach, ale napr. ja mam chladneho otca, nevie davat city vobec najavo, ale zas vieme sa porozpravat o dolezitych veciach, poradi mi, aj po praktickej stranke ked nieco treba, prip. je aj zrucny, cize neraz pomohol takto. Cize ked sa s nim bavim vecne, tak si naozaj ze rozumieme🙂 Niekto tu tvoju mamu nazyval narcistickou- tam by som odporucila tej osobke dostudovat si, aky to je narcisticky clovek, pretoze to,ze sa vyhyba vnucatu a ze nevie prejavovat city, ze je clovek chladnejsi, ze si nevie vypestovat taky vztah ako iny ocakavaju neznamena,ze ta osoba je narcisticka. Nie kazdemu kazdy sadne a je to v poriadku.
Autorka, pokial mamina nema nejak vyslovene zaujem o vnuka, tak to nesil. Skus tomu dat priestor, volny priebeh, skus vnuka vobec nespominat pred nou a vydrz dlhsi cas (kludne aj zopar mesiacov ak bude treba) a uvidis, ci sa aspon sem tam na vnuka opyta. Ono je to tak, nie kazda babka a dedko maju vlohy byt starymi rodicmi- skratka niekto sa na to neciti, aby sa venoval vnucatam, niekto uz nevladze, niekto nechce, niekto ma programu vyse hlavy. Byt babkou a dedkom nie je povinnost, aj ked bolo by to pekne. Autorka prijmi to tak ako to je. Netlac na to. S tvojou maminou neprerus kontakt, ak teda az na vnuka si v inych veciach mas co povedat. Nepopisala si presnejsie ako to medzi vami okrem tejto veci je. Skus napisat viac🍀
ak by hocikto ignoroval moje dieta ak viem,ze je to neopravnene tak by som i ja gnorovala jeho bez ohladu na to ,ci je to rodina alebo nie... mame by som povedala,ze niesi slepa a plus si videla konverzaciu a kedze pre teba je dieta na prvom rade nebudes sa jej vtirat a nutit ju aby sa pretvarovala,,, al ak neakceptuje ona jeho nebudes ani ty ju .. a nech sa ozve ak dostane rozum a zacne sa spravat ako babka
Divné keď babka nemá rada svojho vnuka, fakt divné. Lebo babky vačšinou vnúčence milujú a zbožnujú. Divné rodinné pomery, pre mňa nepochopiteľné...
Divné keď babka nemá rada svojho vnuka, fakt divné. Lebo babky vačšinou vnúčence milujú a zbožnujú. Divné rodinné pomery, pre mňa nepochopiteľné...
@anonym_1f0d84 nie je to az tak ojedinele..u nas je to podobne...moja matka radsej uprednostni nevlastneho syna mojej sestry ako moje deti...dokonca od nej darceky dostaval a moje nie...
Ze studeny odchov 🫣😂 konecne mam vyraz aj na moje detstvo.
ma rada mama teba a tvojho partntera? možno len prenáša negativny dojem z niekoho na vnuka

@crazy_cat_lady končilo to vždy rovnako. Ona nemá už ani kamarátky, nikoho. Má túto jednu "kamarátku", ale iba si napíšu, nič viac.
@anonym_autor co znamena rovnako? Lebo nejaky dovod ti asi povedala, preco sa tak chova, ci?