Problém so susedkou v bytovke
Baby bývame v podnajme v bytovke,máme to tu zariadene atd..Problem je však zo susedkou pod nami,nepači sa jej absolutne nič,ani to že sa malí hra,že vraj všetko počuť..Pred mesiacom to už narastlo do takého stavu že nám po nociach ked sme prešli len na wc,alebo mali sa išiel vycikať,tak nám začala buchať na radiatorovu ruru..a malí sa bojí sám v izbe zaspávať,už som ju nato upozornila a ona mi nato,že večer chce mať pokoj,Tak som sa maleho snažila davať spinkať o 20 hodine,aby už bol vposteli...chvilu bol pokoj,...Dnes ma nehorazne nastvala,prišla ,zaklopala,len co som otvorila dvere začala vrieskať že kedy bude mať ona pokoj,a to bolo 14:00 hod...a malí sa hral v byte na motorke detskej,jazdil na nej..a nazala ho že mala žaba koli nemu nebudem mať pokoj..Tak ma tak vytočila že som jej povedala nieje non klud a cez den si budem robiť čo len a a malí budeme chcie,ona nato že da stažnosť an bytové družstvo..tak kričala že sa malí bal,a pocikal sa...To ma vytočilo ešte viac,zabuchla som dvere nechcela som sa pred malím viac snou hadať.:-/ kto ma znas pravud??? nemožem s malím byte už robiť vobec nič?..a ked dala tu stažnosť,tak ako sa to bude dalej vyvijať?..nerozumiem,kto nas pride upozorniť či ako ?...Byvam prvy krat v bytovke...ale už asi nikdy via.:-/...a som sa dozvedela že ona je chora liecči sa a leukemiu....Ja nemožem v kuse upozornovať malého ab ysa nehral,aby sedel na gauči celý den,:-/ som stoho taka vytočena že sama neviem čo mám robiť..:-//
@katarinka2010 suhlasim s tebou
@zuzulica neviem ci to pojde tak lahko niekoho dat proti jeho voli do starobinca... to nie je len tak, nie som si ista, ale to by muselo ist sudnou cestou, rozne spravy od lekarov o jej dusevnom zdravi. To ze si to nahlasila uradom a msp je dobre, a urcite to nebude konflikt len vas dvoch kedze su uz angazovaní aj dalsi susedia. Potom daj vediet, ako ti to dopadlo, drzim paste
Ahojte baby, tak ja mám taký istý problém, len s tým rozdielom, že sa nesťažujú ani zhora, ani zdola, ale mladý sused vedľa nám búcha na stenu o siedmej večer a tiež mám vtedy tlak 150!! A to musím povedať, že sa ani nevozia deti na motorke, my s mužom sme si s nimi hádzali gumenú loptu. Sme 3 posch. bytovka s 9 bytmi a je tu 7 detí. Minule sme mali návštevu, o 11 doobeda sme všetci odchádzali von na ihrisko a v tom vyšiel a začal na mňa pred známou a všetkými deťmi kričať, že on ešte spí, aby boli ticho a tak, no hrozné.A ešte asi dva krát som si to zlízla za susedkynu malú, a raz vyšiel aj vtedy, keď sa dcérka na schodoch buchla a začala plakať....- no naschvál sa neudrela. Na jednej strane si hovorím, že mi môže fúkať práškový cukor do r..i, no na druhej strane ma to trápi a tiež neviem, čo s ním. ... On máva tiež večerné návštevy a ani raz som mu nebúchala...., ale asi začnem každý deň klepať ráno rezne 🙂) čo poviete?
@mirkalivka Hrozné čo sa už deje..🙂 už len nejak si to nepripuštať,inak už nebude...človek sa snaži vyjsť v ustreti a aj tak sme tie najhoršie,lebo máme deti ktoré ,,robia hluk,,podla nich,ako keby zabudii že ony mali tiež deti...:-/...
ako tak citam, tak to aby som sa zacala obavat. onedlho sa budeme stahovat. teraz byvame na prvom, pod nami nikto, nad nami dupajuci asi 9-r. chlapec, a to je to bytovka so starymi drevenymi vrzgajucimi parketami. ale ja sa ovladam, ani raz za 3,5 roka som nebola hore a to mam male dieta, ktore cez den spi a veru niekedy mam poriadny nerv, ked maly dupe ako zmyslov zbaveny a budi mi krpca. ale ako som spominala, stahujeme sa do inej bytovky do vacsieho bytu na 2. poschodi. pod nami suseda, ktora robila obstrukcie, uz ked sme jej oznamili, ze ideme menit dispozicku bytu s tym, ze sa vymeni kuchyna a spalna a teda nad ich spalnou budeme mat my kuchynu. to sa jej nepacilo, ze to ona v ziadnom pripade nedovoli, lebo ona robi na smeny a jej to bude vadit. ale nakoniec povolila (je potrebny suhlas majitelov bytov pod nami a nad nami), lebo je muz povedal, ze ani my im potom nemusime podpisat vypilenie otvoru v nosnej priecke, na co tiez potrebuje suhlas susedov nad nou. tak potom podpisala. ale mozem cakat, co bude vystrajat, ked sa maly bude hrat, nebodaj sa vozit na motorke alebo behat apod., ked jej len taka banalita prekazala ako prehodenie kuchyne so spalnou 😖
ja som necely polrok byvala v prenajatej garzonke. byvali sme na 9tom poschodi a vedla nas rodina s dvoma detmi, chlapec asi 3 rocny a dievca este mladsie...ale poviem vam, to museli byt inkarnacie samotneho satana. tak hnusne zle detiska som este nevidela, absolutne rozmaznane, matku som vidavala vo vytahu plakat, co uz si s nimi nevedela rady. chodili spat, a to teraz neprehanam, minimalne do 10-11tej v noci, skoro rano uz boli hore. kricali, vrieskali, dupali, buchali vselicim. dievca este slabo hovorilo, ale tych par slov co vedela dokazala aj hodinu vkuse vykrikovat z celeho hrdla. chodila hore-dole po byte a napr. vyse hodiny vykrikovala slovo Ano, alebo daj, alebo proste daco...robila som vtedy diplomovku, chodila som este aj na prax, proste ked som prisla domov bola som unavena z praxe a musela som este pisat, ale nebolo pomaly pocut ani telku kvoli tym detiskam. chlapec chodil do skolky takze aspon chvilu bol polovicny klud, ale to dievcisko, pardon za vyraz ale nezavrelo papulu ani na sekundu. kazde rano ked isla matka s detmi do skolky (maly tam ostaval, ale aj dievca islo s nimi, lebo ho nemala kde nechat) obe decka revali, hadzali sa o zem, trieskali pastami, jednoducho nechceli odist a obliect sa. potom kricali na chodbe, mala sa drzala kolkorazy zarubne a pištala ako keby ju z koze drali. potom sa scena opakovala s malou, ked sa vracali...to iste ked odchadzali pre maleho zo skolky a to iste, ale uz s dvoma detmi ked sa zase vracali...este dvakrat denne isli von (opat tento ritual)....ja mam rada deti, sama velmi tuzim po vlastnom, ale hentie male haranty rozmaznane uvrieskane!!! to sa nedalo vydrzat hoci sme mali zmluvu od augusta do augusta, uz v decembri som bola odstahovana, lebo by som fakt musela niekoho zabit...a najhorsie je, ze komu pojdem vyklopkavat, ked vidim ze otec je stale prec a matka to jednoducho nezvlada? mohla by som chodit vypravat kolko len chcem, zbytocne...ona to nerobila naschval, proste si s nimi nevedela rady...
@baklik no ono, zasa taka banalita to nie je. V kuchyni je uplne iny rezim a uplne ine zvuky ako v spalni. Poviem priklad. My mame dispozicne byt tak, ze pod nasou spalnou maju susedia prave kuchynu a wc s kupelnou. Uplne fasa pri prehodeno zivotnom rztme vzhladom na ich povolanie. Nechodili sem ich sice upozornovat ale dost bezsennzch noci sme stravili. Vies, ked niekto pod tvojou spalnou pride v noci z nocnej a potrebuje sa okupat, vies ako huci tecuca voda v noci? Slak ma triafal. Rovnako ruchy kuchyne a la spustenie umyvacky v noci, ci uz len taka blbost ako pustanie vodu do dresu, otvaranie suflikov a pod.....dost to rusilo. Tolerovali sme to len z dovodu, ze inak susedia tichucki, pohodovi, no zial maju povolanie, ktore sa mina s nasim dennym rezimom. Ale dalo to zabrat co sa nervov tyka. A to nehovorim o takych neprijemnych veciach ako ked byvala partnerka suseda prisla par krat riadne po opici odniekial a v nasej spalni sme si museli vypocut vsetky jej zaludocne pochody a nekonecne splachovanie az do rana. O pustani ventilatora v takej situacii ani nehovorim. Priserny lomoz. 😝 Sla som na druhy den rodit a bola som k smrti nevyspata. 🙄 No, takze su zvuky, ktore su akosi nekompatibilne so spalnou. Uz len ohladuplnost vzajomna. 🙂 😉
mimochodom damy co pisete ohladom toho ze nocny klud je od 22.00 do 6.00, tak tie decka, o ktorych som pisala o prispevok vyssie tiez v podstate nocny pokoj nerusili, lenze pocuvat ustavicny ramus, hulakanie a vykrikovane a podobne...(nehovorim to o tvojom chlapcovi) vie liezt na nervy aj cez den...a to som nebola ani stara, ani chora a islo ma z toho porazit... ☹
@tomiholjubavi no tak som sa aspon dobre zasmiala 😀 nas maly ma teraz fazu, ked casto hovori mama a tati a de je? a zacina pouzivat aj dá, ked nieco chce. ale nastastie to nevykrikuje, ale normalne hovori 😀
ale chapem ta, ten chalanisko nad nami - ked som bola doma chora a chcela som si pospat, alebo len cez vikend cez den zdriemnut este ako bezdetna, no nehrozilo, lebo mlady, ked sa rozhodol dupat, tak dupal. niekolkokrat sa nam aj luster kyval v obyvke, lebo to on potom beha po vsetkych izbach - kuchyna, obyvacka, spalna, chodba.... ale ja pripisujem vinu predovstkym bezohladnym rodicom, ktori nevedia dieta ukludnit. ako aj teraz, ked dupe a ja trpnem, aby mi maleho nezobudil. na nich nezabera nic, ani buchanie metlou na strop. zas je mi ale proti srsti chodit vyklepkavat im, mozu mi na oplatku povedat, ze nam tiez niekedy krpec v noci reve a co maju robit... takze tak. najlepsie je byvat v dome 😖
@jabadaba boze, nestras... ja nastastie zatial taketo skusenosti so susedmi nemam, nuz ale, co nie je, moze byt. ale dufam, ze nie.... 😖 ach jo, mala som pravdu, ked som draheho nahovarala na kupu domu a nie 4i bytu! 😖
a tu umyvacku by ozaj nemuseli pustat v noci... to si ani ja nedovolim, ked viem, ze budem mat kuchynu nas susedovou spalnou. tak len mozem dufat, ze budu aj ti nad nami a pod nami ohladuplni....
@baklik ja teraz nastastie byvam s mm v jeho byte. je to tehlova masivna bytovka, ake sa stavali v medzivojnovom obdobi, tazke sa nepocuje nic, dokonca ani susediny psy, celkom ako keby sme byvali sami. neviem si predstavit, ze by som si vtedy nedajBoze tu garzonku kupila,alebo by som tam jednoducho musela ostat byvat. kolko trva kym sa decka "ako z divych vajec" unormalnia? do 13tich? a potom zas prichadza puberta a ani nechcem pomysliet na tu hrozu, ze by mali aj tretie...ja fakt neviem, ako mozu rodicia deti takto nezvladat, normalne som rozmyslala, ze na nich zavolam daku tu "chúvu" ako to byvavalo v telke, ze chodila taka teta do domacnosti a krotila nenormalne zle deti. lenze tymto by nepomohlo nic ☹ najlepsie je fakt byvat v dome, alebo si odizolovat byt protihlukovymi barierami. 😠 este teraz, po takej dobe som sa normalne nasr*la, ked som si na to spomenula...adrenalin taky, az sa mi ruky trasu od jedu 😀
@tomiholjubavi klud, uz je to za tebou 😀
@baklik je, ale fakt to bolo o nervy. kedze som zazila ten fakt, ze dve deti vedia robit vacsi hluk ako kovačska dielna a to niekolko hodin vkuse, idem na trh s kozou a na stranke pre mamicky sa musim zastavat chorlavej starej dievky... fakt, uplne inak to vnima clovek, ktoreho dieta sa hra a uplne inak to vidi ten vedla cez chodbu, resp. ten pod (nad) nami
@zuzulica tato starecka demencia, nic moc ☹ moji dobri znami maju doma babku, ma nieco cez 90 rokov a tiez im robi ine kusky..chodi po susedch, zobre a vyprava, ze jej nedavaju jest, obvinuje ich, ze jej kradnu veci, od penazi po maste na nohy...(je velmi autenticka, ked treba tak aj place, ze ju tyraju a podobne)...hold staroba je taka, vsetkych nas to ocakava (a este k tomu, len v tom najlepsom pripade) ☹
@lula26 uplny suhlas. neustaly hluk dokaze vazne otravovat aj cez den ☹
Ako sa da odizolovat byt?Celkom dobry napad,to by som uvitala.
@ssisska je taky specialny material na steny, my sme to mali na strednej skole v ucebni na strojopis. takze vnutri sme klepali, ale vonku nebolo pocut nic. neviem presne co to bolo, ale viem, ze taka moznost je. ked pohladas na internete najdes kopu moznosti, aj dake firmy co ponukaju svoje produkty.
@tomiholjubavi Tak je to ťažké, ja viem o čo ide, mamin priateľ mal tak otca a ten chúďa takto nevyvádzal,len sem tam ale hlavne si nepamätal, maminmu priateľovi bolo hlúpe ho dať zbaviť svojprávnosti a nakoniec to dopadlo tak, že než umrel tak prišli o byt, lebo ho deduško prepísal na "mafiánov" lebo mu navraveli, že to je pre vnuka 😒
@zuzulica nas dedko, ked uz bol stary tiez sa zacal spravat maximalne cudne. rozpraval o ludoch, ktorí boli uz 30 rokov mrtvi, ako keby ich vcera stretol, rozdaval svoje veci ciganom a miestnej opileckej cvarge, v ramci dakej charity, ked sme prisli na navstevu, on bol hladny, lebo dochodok rozdal podobnym individuam a potom nemal co jest 😠 chodil po dedine a zrazu sa stratil 😲 /pritom tam zil cely zivot/ nakoniec to skoncilo tak, ze podpalil letnu kuchynu (taka mala chalupka za domom) a ta do tla vyhorela a skoro aj on v nej ☹ tatovi surodenci sa k tomu postavili maximalne salamisticky ☹ kedze robil vselijake psie kusky a potreboval 24 hodin dohlad, vzali sme ho na nejaky cas k sebe, ale urychlene sme hladali domov dochodcov.tam zil este asi dva roky a potom zomrel ☹
je hrozne divat sa na postupnu, ale neodvratnu degradaciu cloveka, ktoreho ste poznali ako vitelneho, ciperneho, veseleho dedka, ktory sa tesil na vnucata....
@tomiholjubavi Je to zle, taký je život,oni za to nemôžu, preto treba aby to niekto riešil, buď príbuzný ak sú a majú záujem, alebo prípadne ako my, susedia so sociálnymi pracovníkmi, lebo človek môže ublížiť sebe aj ostatným. A určite to lepšie zvládnu kvalifikovaný ľudia v domove dôchodcov. Chodili sme do DD na prax zo školy kedysi a tiež som zažila všeličo, treba im pomôcť...
@zuzulica
A zaujma ma este ci to vyzera pekne a esteticky,keby som si chcela nieco take zaviest na steny.Ak by to stalo aj balik,radsej nepocut susedov a male deti nad nami ako sa hned stahovat.Ja stahovanie moc nemusim,stoji to vela namahy a penazi,a na nabytok davat pozor,tak ci tak stahovaci by ho poskodili.
Ahojte, myslím, že väčšina z nás kto býva na byte prežíva niečo podobné. Skôr než vám opíšem svoju skúsenosť, zastanem sa starej panej. Prah citlivosti na zvuky pri takej vážnej chorobe je naozaj nízky, možno stará pani potrebuje viac kľudu ako sa nám zdravým na prvý pohľad javí. Osočovať ju, že je zatrpknutá stará dievka je naozaj nemiestne, aj keď nesúhlasím so spôsobom akým mamičke svoju nespokojnosť dáva na javo.. Aj ja mám skúsenosť so susedou, ktorá mala v byte malú plastovú motorku. Ten rachot, ktorý toto zariadenie vydáva je hrozný. Keď som to už nemohla vydržať, tak som ju poprosila, aby kolieska na tej motorke oblepila lepiacou páskou. Čuduj sa svete, trošinku to pomohlo. Zrejme sa to však jej malému nepáčilo, lebo motorka asi o mesiac putovala do suterénu a čakala na svoju príležitosť na jar. Som toho názoru, že tieto hračky do bytu naozaj nepatria.. ...okrem rachotu si zničíte aj podlahy. Keďže naša spálňa susedí s detskou izbou a s časti aj kúpeľňou našich susedov, aj my sme riešili odhlučnenie sadrokartónovou stenou, s 15 cm sklenou vatou (ešte ako izolácia) Čo myslíte ako to dopadlo? Okrem toho, že sme si poriadne zmenšili spálňu a ja pri každom stlačení kľučky u susedov v detskej izbe nevyskakujem z postele, lebo už nemám "taký silný" pocit, že jej deti vtrhli ku nám rovno do postele- NEPOMOHLO to. Všetky zvuky sa šíria po ostatných priečkach- a odizolovať celý byt je nereálne. Na opačnej strane nášho bytu máme tiež susedov, ktorý si kúpili... odrážadlo, fňuuuk a pod nami školskú jedáleň, v ktorej sa cez víkendy robia akcie (oslavy, svadby...), je to naozaj len pre silné nervy. Ja by som skúsila so starou paňou nadviazať rozhovor a ak je jej choroba už " verejným tajomstvom", tak by som jej povedala niečo v zmysle toho, že viete, že je chorá a zrejme aj precitlivená, že sa pokúsite do určitej miery vyjsť jej v ústrety, ale len v tom prípade ak to bude obojstranné. Pretože Vy máte presne rovnaké právo na život a súkromie ako ona🙂))...a pokiaľ ona bude rešpektovať Vás tak aj Vy budete ju. Keby sa to nepodarilo, treba to riešiť zrejme podľa vyššie uvedených rád.
No asi som si to rozmyslela,mat o dost zmensenu spalnu a ine miestnosti v byte ,to asi nie.
@tomiholjubavi No to by som chcela vidiet keby si mala dve take hlucne a aktivne deti, ako by si ich zvladla. 😀
@lilitela urcite by som sa aspon snazila nieco robit a nesedela plačúc v obyvacke, alebo sa nebezala schovat na chodbu von z bytu, nech mam chvilu pokoj. su to deti a nie nadriadeni, alebo generali, musia sa dat zvladnut. som ucitelka a zvladnem 30 hlucnych a aktivnych deti v skole, neverim, ze by som neskrotila doma dve vlastne
@tomiholjubavi sama este nemas deti a uz sudis, som ucitelka tiez, viem zvladnut 30 cudzich deti.....ale ani jedno nie ej ako moje...... tazko ti vysvetlovat, ked si enzazila narocne, vkuse revajuce dieta (od narodenia).....ked budes mat vlastne, potom by som sa prisla pochvalit....cudzie sa vzdy lahsie vychovavaju 😉 😎

suhlas s @jabadaba ... Každa minca ma dve strany...mam babku ktora tiež bombarduje susedov...vadi jej že suseda vysava, že chodi v papučiach ktore maju drevenu podražku že sa neskoro sprchuju... chapem ju lebo je to stary človke na liekoch... som mama, a tiež uspavam dieta a tiež chodim napominat suseda nad nami aby si nerobil diskoteku ked ide drobec spat...(aj som udala presny čas kedy ho davam spat 1x denne) a takisto mam aj susedov pod sebou, ktorí par krat upozornili nas...koli krpcovi...lebo s niečim buchal alebo behal s autičkom po byte.... takže v činžiaku treba vela vela trpezlivosti a ohladuplnosti.... verim že najjdete kompromis